Ve stručnosti bych chtěla popsat můj problém. V listopadu 2021 jsem zjistila, že manžel nám projel veškeré úspory. Utratil peníze přes online sázení a sbíral hokejové kartičky. Bohužel nic nepomohlo, a tak po několikanásobných výhrůžkách a zjištění, že už má dvě půjčky jsem udělala radikální řez a na začátku listopadu 2022 jsem se odstěhovala ve stejném městě do pronájmu. Máme 7leteho syna. Chtěla jsem střídavou péči od začátku, protože vím, že syna má rád. Nechala jsem připravit papíry, kde byla střídavá péče napsaná. Bohužel od té doby začalo peklo. Vypisování přes den i v noci. Nejdřív, že mě miluje, pak jsem byla kurva. Náladu byl schopný měnit po 4 hodinách. Bohužel teď po Vánocích se ale začal mstít přes malého. Když je malý u mě, je malý v pohodě. Bohužel i tak to zkouší přes city, že ho něco bolí, dokonce mu volal přes Messenger z nenocnice, že má ledvinovou koliku. Syn samozřejmě hotový a manžel si ho za dvě hodiny vyzvedával na procházku, jakoby mu nic nebylo. Nevím, jak to dokáže, ale už mi malý tvrdí do telefonu, že u mě v bytě byl nějaký strejda. Přitom já teď nemám na chlapa ani pomyšlení. Kromě mého táty a sestry u mě nikdo nebyl, takže nevím, kde k tomuto přišel. Dneska mi volal, že se prý budu stěhovat do jiného města. Když jsem mu řekla, že to není pravda, a kde k tomu přišel, tak mi vypl telefon. Manžel už byl se synem i na policajtech, nevím proč (prý si táta s policajtem jenom povídal). Navíc mi manžel vyhrožuje, že má nějakou nahrávku, kde prý malý říká, že ho maminka bije a zakazuje zakazuje mubtatinkam
@sevepa pokračování: že malého biju a zakazuji mu tatínka. Neříkám, že když zlobí, že nedostane na zadek. Ale rozhodně bych ho nemlátila nebo zakazovala tátu. Navíc, když se ho na to člověk zeptá znovu, tak odvrací řeč jinam. Vůbec nevím, co mám dělat. Teď je zase u manžela a jelikož si manžel zlomil nohu, tak chce být u táty ještě další dva dny. Potřebuju poradit. Je možné, že si syn tyhle věci o mém ,, příteli " a stěhování, bytí a zakazování může vymýšlet sám? Ať už z jakéhokoliv důvodu. Nebo to musí mít od manžela? A jak mám postupovat dál? Chtěla jsem rozvod bez tahání syna po socialkach, ale takhle už to dál nejde. Manžel mi papíry doteď nepodepsal a je mi jedno, že ty dluhy jsou i moje. Nečekal, že se odstěhuju. Přežiju jeho pomluvy po městě, že mám 10 chlapů, ale nevím, co dělat, aby takhle malého neovlivňoval. Děkuju za každou radu
@sevepa musíš synovi vysvětlovat a vysvětlovat... Ujišťovat ho tvojí láskou k němu. Ano i děti si vymýšlí a umí to dobře, obzvláště když jeden rodič dovolí vše a druhý zakazuje. Najdi si dobrého právníka. Odkud jsi? Pokud z Moravy, pomůžu s právničkou..ta neprohrává...V tomto případě by střídavá péče dobra asi nebyla. Může se stát, že syn k tobě chodit nebude chtít a nakonec díky soudu u něj úplně přijdeš a dostane ho otec do výlučné péče. V tomto případě fakt opatrně a raději to res s právníky. Tatínek je evidentně magor
@sorboni30 ano, bydlím u Zlína. Budu ráda za tip na právníka. Sice mi jeden už připravil papíry na tu střídavou péči, ale každá rada dobrá. Už jsem přemýšlela, že zajdu na OSPOD. Střídavou péči jsem chtěla, aby syn neměl jenom víkendového tatínka. Manžel s tím souhlasil, ale od té doby prostě teror.
Přeji hodně síly. Je mi zle jen z představy, chudák syn.
@sevepa to je blbá situace, chlap je očividně magor a manipuluje s vašim společným synem, spíš bych nebyla pro střídavku (z tohoto důvodu), ale víkendy pro otce 1x14dní a sem tam někdy během týdne, bala bych se, co by mu ještě nakuksl. Zkus se pravníka poptat i na ochranu proti pomluvám a ty dluhy (ať jich nenaseká ještě víc a ty bys pak platila jako mourovatá).
@sevepa Dokumentuj jeho chování a rozmysli si, jestli je střídavá péče to nejlepší pro dítě. Tohle není super tatínek.
Je mi to lito. Osobně si myslím, ze bez nějakýho postrkovani by na ty věci sám nepřišel. Mne osobně to přijde jako největší hnus, ale kamarádka má takhle zase problémy s maminkou dcery jejiho partnera a co je schopna pak ta holcina říct jak přijede od maminky..jen cumim. Proste musí mít v hlavě ohromnej zmatek, ten Vás kluk..
Ahoj, zavolaj na Modru linku, nechaj sa navigovat na moznosti pomoci alebo Linku duvery detskeho krizoveho centra. Drz sa!
Nahrávej si telefony od ex, idealně všechny rozhovory
Tady je každá rada drahá. 🙄Je to parchant a upřímně tě lituju a kluka především. 😔