ahoj holky omlouvám se ....za anonym ale jdu si pro radu .
S manželem jsme spolu 8 let z toho 2 krásné kluky. Ale v čem je problém 3 roky krize rozvod podaný vše u soudu něak jsme se k sobě stále vraceli tetka poslední rozchod byl že jsem už vše dala k soudu ale zjistila jsem že čekáme mimí. Takže manžel se vrátil vše jsem opět stáhla ale přemýšlím jak to bude proto nejspíš píšu a nevím co dál mam takové smíšené pocity.
@marie1993 myslim, ze lepit vztah ditetem nema budoucnost. Vsak to vidis, máte uz dve.
To je pak na vas. Buď spolu chcete byt, nebo ne -zadost o rozvod-chranit se, aby miminko nebylo..
Nemáš anonym..
Jinak, nechápu a absolutně nechápu lidi co jsou na rozvod a pořídí si další dítě. Ach jo, ach jo, ach jo.
Nenapsala si skoro nic, takže těžko říct jak to řešit.
Já držím palce ať to vyjde a to nejmenší může zažít fungující rodinu.
@petradt1986 mne bylo recebo před 5 lety že mám neprůchozí vaječníky tím pádem jsem nebrala antikoncepci. A hlavně jsem proti potratum.
@leniczka23 jak jsem už psala před 5 lety mi bylo receno ze mám neprůchozí vaječníky tím pádem jsem nebrala antikoncepci... Já spíš mám obavy ze všeho nám to fungovalo ale pak prostě bum přišla taková krize kterou já neak moc nezvládla manžela ovšem miluji ale obavy mám ze všeho spíš sem sla pro radu kdo s tím má zkušenost
@marie1993 Vzhledem k tomu, že jste si pořídili dítě, i když neplánově, zatím bych neodcházela. Pracovala bych na sobě (každý sám) a zároveň i v manželské poradně. Pokud se 3 roky scházíte a rozcházíte, tak asi nemáte něco vyřešené a uzavřené. Nepíšeš, co všechno jste si udělali a neudělali. Teď to chce pořádně máknout na sobě a na vztahu a časem uvidíte. Buď dojdete k tomu, že chcete být spolu, nebo se rozejdete a možná to i díky té práci na sobě zvládnete důstojně a méně bolestivě.
Nemusíte se omezovat jen klasickou terapii, mě přijdou zajímavé rodinné konstelace, kineziologie.
Fajn knížka je i 5 jazyků lásky od G. Chapmana.
@marie1993 Fajn, máš neprůchozí vaječníky… Jak tím ale vysvětlíš fakt, že chrápeš s někým, s kým se chceš rozvést? Pokud podám žádost o rozvod, tak to myslím vážně a činím tak proto, že už jsem vyčerpala všechny možnosti na záchranu toho manželství. Vy dva byste se měli naučit si spolu povídat, jako opravdu povídat, ne jen o provozních věcech, jako kdo odveze děti na kroužek, kdo půjde nakoupit, jestli neplatíte tenhle měsíc víc za telefon a internet. Když to chceš zachránit, udělej pro to všechno, bez dětí. Ty ještě žádnej vztah nezachránily.
Takové příběhy, kdy ženská otěhotní s někým, s kým se rozchází, jsem tu už četla mockrát a nikdy to nepochopím. Jak spolu můžou ty dva něco mít, když už mají papíry na soudě.... Nepíšeš co máte za problémy, tak ti těžko někdo může poradit, jestli to má cenu nebo nemá. Chápu, že nechceš zůstat sama se třemi dětmi, ale pokud Vám to nefunguje, tak mimino Vás dorazí úplně.
Intimita tam asi je. Pokud se o vás chce postarat, je fajn, že nemusíš řešit existenční problémy. Jako být sama se 3 dětmi je záhul. Takže jestli te nějak neohrožuje, chce být s vámi, asi bych to zatím neřešila. Můžete se dohodnout, jak bude váš vztah vypadat, najít si třeba tu poradnu. Důležité je, aby jste k sobě byli slušní. Když to nepůjde, jít od sebe můžete jít kdykoliv.
Z tvého příspěvku cítím spíš to, že nevíte jak na tu vleklou krizi, tak to řešíš rozvodem. Zkoušeli jste nějakou manželskou poradnu?