Popíjení alkoholu. Jak často popíjí Vaši partneři?

8. čer 2020

Měla bych takovej dotaz do pranice, jak často popíjejí vaši partneři? Mě se zdá, že můj si vždycky příležitost najde a bohužel není zrovna ten, co to po dvou pivech zabalí, ale co s tím...

cysticka
8. čer 2020

Od jednoho takovyho jsem odesla. Ted mam chlapa co si pivo da, ale staci mu jedno max dve, a to maximalne dvakrat do tydne.

jade85
8. čer 2020

Můj téměř vůbec, zvlášť od doby, co máme dítě. Když už někam výjimečně jde, tak většinou nepije, aby mohl přijet autem.

tasimia
8. čer 2020

My oba dva nepijeme žádný alkohol, takže super. Ale ex byl vyloženě.. každý den pivo, panáček. Na ránu. Už bych takového nechtěla.

autor
8. čer 2020

Upřímně nevím, co se to fakt děje, nikdy to nebyl takový extrém jako teď. A máme malou holčičku a vůbec nevím , co s tím. Podotýkám , že není z těch , co by dělali bordel nebo tak něco, ale dost mě to fakt štve

cherie24
8. čer 2020

Můj si dával každý večer 2,3 pivka (na chuť po práci) a příšerně mi to vadilo. Taky jsme měli tou dobou malé miminko. Občas ještě zašel i s kámošema. Mě z toho úplně tekly nervy, nepřišlo mi to moc v pohodě. Už spolu teda nejsme.

cherie24
8. čer 2020

Já bych teda řekla, že když se někdo rád napije, tak to tak prostě bude pořád. Děti neděti, stejně si rád dá. Jak píšeš, příležitost se vždycky najde. Teď jde o to v jaké je to míře a jestli jsi ochotná to překousnout.

autor
8. čer 2020

@cherie24 to já právě nevím a už mě unavuje se furt hádat kvůli tomu stejnému a furt dokola. Jako určitě zároveň není jeden z těch, co by se o nás nestaral, on uvaří, uklidi, pphraje si s malou, ale ten alkohol teda , to mě začíná děsit .Za chvíli i nastupuje do jiné práce, dělal v restauraci.

sudylichozrout
9. čer 2020

Temer vubec. Mame tri male deti, takze casu na hospody moc neni. Doma si da sem tam jednoho Alika (Bernard Ale), ale to je tak 2x do mesice.

lstuchlova
9. čer 2020

Každý večer se mnou, do hospody nechodíme.

95newmommy2020
9. čer 2020

Občas si dá doma panáka nebo vypije vino, já to dělala s nim, ale teď nemůžu, protože potrebuju zhubnout. :D

kridav
9. čer 2020

Ex byl v hospodě skoro každý den, doma teda nepil. Současný manžel skoro vůbec nepije, jednou za čas si dá pivo, ale to už musí být. Jsem za to ráda, taky si dám alkohol jen příležitostně.

miba10
9. čer 2020

Do hospody na zahrádku jdeme jednou do roka. Teď jsme byli třeba po dvou letech. Jinak nikam nechodíme. Pivco nebo flasa doma je. Nehlídám to chlapovi. Opilý doma není, o děti se stará, ráno s nimi vstává, doma maká....

dura175
9. čer 2020

Muž nepije skoro vůbec, pivo si dá tak 3x za rok, občas se mnou víno.
Pravidelné popíjení bych netolerovala, obzvlášť pokud to neskončí u 2 piv. V mojí rodině se popíjelo vždycky, nesnášela jsem to a nesnáším do teď. Strejda dokonce skončil v léčebně a ani to není pro lidi v okolí dostatečně odstrašující případ.

martt
9. čer 2020

Chodí do hospody nebo pije doma. A pije jen večer nebo i přes den? Můj manžel, když jezdil kamionem, tak když nebyl doma, tak večer když někde spal si dal 2-3 piva prijel domu a dal si třeba i panáka. Mne se to pak po čase přestalo líbit. Promluvila jsem si ním, že mu nechci nic zakazovat, ale že mám strach aby se z něj nestal alkoholik, že by geny k tomu mohl mit. Dal si rict. Ted se sice napije. Ale dá si tak max. dvě piva s tatou večer na zahradě a to tak jednou za týden. A max 3× do roka jde s taťkou do hospody kde si dá 3 piva a jde domů.

andyskarsgard
9. čer 2020

Můj manžel ani já nepijem, ani doma si nedáme. Když mi řekl že jde jednou na pivo s kámošem jsem čuměla, přišel domů a řekl že byl nakonec na čaji a zmrzline. Já bych nechtěla chlapa co pije, jen by na mě dychnul ten alkohol a hned by mi bylo zle...

legelata
9. čer 2020

Zrovna teď jsem měla debatu s kámoškou, která se mi svěřila, že její muž pije tak tři piva každý večer a zda je to podle mě v pohodě. No samozřejmě, že není v pohodě pít alkohol každý den, mě spíš zaráží, že se někdo na něco tak očividného vůbec ptá 😵

lv
9. čer 2020

Muž si dá po sportu, 2x týdně, neopiji se, klidně si dá 1 pivo a limonádu, jindy třeba 3. Doma nepijeme, výjimečně, když ma někdo narozeniny. Pokud je to norma, neschopnost a neochota pití redukovat, je zaděláno na problém.

fandysek_1
9. čer 2020

Manžel měl šílený období nez jsme se vzali a měli děti a nedalo se to. Došlo, až na rozchod ne přímo kvůli alkoholu. Každý víkend kámoši, hospoda. Pak jsme si to všechno vyříkali, vzali se a máme 2 děti. Do hospody vůbec nehodí, doma si dáme spíš nealko pivo. Chce to s ním promluvit, proč to dělám. Když to vezmu podle sebe já si vždy dala skleničku třeba večer, když jsem uložila děti a mám to jako způsob relaxu, ale teď, už zase nemůžu.

lenatko91
9. čer 2020

Bohužel každý večer aspoň jedno pivo, minimálně v pátek jde do hospody, většinou ale aspoň 2-3x do týdne. A když na pátek něco naplánuju, aby tam nemohl, tak smlouvá, že půjde jiný den. Vadí mi to neskutečně, máme mimčo a můj otec byl alkoholik, ale nehnu s ním. Když jsem byla těhotná, tak jsme se domluvili, že si měsíc nedá ani kapku, ať vidíme, jestli má problém nebo ne. Po 2 týdnech už letěl na pivo a ještě byl se sebou spokojený, že to tak dlouho vydržel..

zelenaesmolda
9. čer 2020

@cherie24 2-3 piva po praci a uz ti tekly nervy?

cherie24
9. čer 2020

@zelenaesmolda když to bylo každý den, tak mi to vadilo celkem dost. Zvlášť když jsme měli malé miminko a já pak sbírala všude lahváče. Nepřijde mi to jako omluva, že po 2 pivech není opilý, ale jen mu je příjemně a má to na chuť. Já se taky necpu každý večer brambůrkama a čokoládou, i když by mi to třeba dělalo dobře ...

zelenaesmolda
9. čer 2020

@cherie24 a proc ne?pokud neni opily a jinak se stara tak 2 piva nejsou problem,zase tolik alkoholu v tom neni.Me by asi dost stvalo kdyby me partner az takhle hlidal.Taky si dam cokoladu kdy chci a nikdo mi do toho nekeca

autor
9. čer 2020

Kdyby šlo o tři piva denně ani by mi to nevadilo, ale on to rozpinkne.Nepije určitě celý den, Spíš večer, do hospody s kamarády nechodí, vždycky mě vytahne na jidlo jako záminka jelikož nepiju, pak to dorovna doma.Dělal v restauraci a teď skrz koronu, když se tam střídali jen dva kuchaři a byl tam tři měsíce každý den, tak si tam nějak na to navykl.Jak říkám funguje, uklízí, vaří, hraje si s malou, ale mrzí mě a štve, že se tak opiji.A kolikrát , když si dá jen to jedno, už to vidím černě

leniczka23
9. čer 2020

Doma vubec nebo maximalne pri oslave, na vanoce..na pivo do hospody jde tak 4x do roka. Jsem za to fakt rada. Nesnesla bych chlapa co chlasta kazdy den i kdyby to bylo 1 pivo denne.

zelenaesmolda
9. čer 2020

Zkusila bych kolem toho nedelat cirkus nebo se ti taky muze stat,ze zacne pit na truc

jade85
9. čer 2020

@zelenaesmolda 2-3 piva každý den po práci by mi teda přišly jako velký problém. Neřeknu třeba v pátek po práci zajít na pár kousků, ale lemtat pravidelně pivo, když doma čeká žena s miminkem...

peleta
9. čer 2020

Pokud si dá doma dvě pivka večer a normálně funguje, tak nechápu, v čem je problém. My si s manželem dáváme téměř každý večer víno k filmu. Když k nám přijde návštěva, dáme si alkohol, když my jdeme na návštěvu, dáme si s přáteli skleničku, když se griluje, tak se pije, když se sejdeme s rodinou, je na stole víno. KDyž vyrazím s kamarádkou na kolo, zastavíme se u stánku na jedno točený, když mám číst knížku, dám si k ní skleničku vína...... Já nevím, mě to přijde normální 🙂

zelenaesmolda
9. čer 2020

@jade85 a proc by si chlap po praci nemohl dat dve piva?Pokud teda pak neni na srot a stara se o rodinu?

konidana
9. čer 2020

tak z mých kamarádů, kdo dělal v restauraci/baru, tak každý denně něco vypil. Jeden to neustál a uspěšně se upíjí (nemá rodinu, rozpadla se mu, řeší to pitím) a divím se že ještě žije, druhý po mnoha letech radši v restauraci skončil a dělá něco jiného , aby nemusel denně tolik pít.

Ta změna práce mimo hospodu by měla prospět 🙂

konidana
9. čer 2020

@leniczka23 já taky ne, protože na mě by nezbylo😂 Naštěstí ten můj pije spíš víno a ne každý den. Já si také pivo nedám uplně každý den, ale skoro😉 Pivo je totiž nejlevnější nealkoholický nápoj, jak na horách vždy říkala moje kamarádka.