Zdravím, s přítelem jsme spolu 5 let, poslední dobou si přítel hraje s myšlenkou, že chce být chvíli sám. Urovnat si myšlenky, zkusit si to být sám. Myslím si, že postupem času jak dospíváme se mu mění názory a chce od života něco jiného jak třeba před lety.. Podle něho nám toto odloučení pomůže, ujasníme si co chceme vlastně v životě dělat, kam směřovat apod. A že potom se k sobě zase vrátíme. Tady mám trochu strach, ačkoliv bych si opravdu hodně přála, aby to dopadlo nakonec všechno dobře. Vím že nikoho jiného nechci a neumím si představit jiného muže po svém boku než jeho. Jeho to ale taky na jednu stranu mrzí, nechce mě tady nechávat samotnou, milujeme se, všechno nám klape, jen chce být chvíli sám. Je reálné aby tohle skončilo dobře, nemáte nějaké zkušenosti?
Tohle je jen "hezký" způsob rozchodu. Manželův kolega takhle čekal snad rok, že se k němu ta jeho zase vrátí, jak slibovala. Nevrátila, užívala si jinde...
Nemyslim si, ze by to nekde zafungovalo z prosteho duvodu “chci zkusit byt sam”. Jedtli si chce utridit myslenky, doporucuju treba pochod o samote, par dnu, typu santiago. Ne za beznych podminek dat rozchod nanecisto a kdyz to jinde lepsi nebude zase se vratit
Pauza ve vztahu mě pomohla, ale ne tak, že bychom se k sobě vrátili. Tenkrát mi můj ex taky řekl, že chce pauzu, myslela jsem, že už nikdy nikoho lepšího nenajdu. Trvalo mi to víc než rok se s tím srovnat, ale teďka zpětně už vím, že, bych s ním měla celý život nasazené parohy. Mám rodinu, děti, skvělého může. Ex mi nedávno řekl, že občas té "pauzy" lituje, nemá to doma zrovna ukázkové. Takže, ano, pauza mi pomohla a skončilo to dobře. 🙂
Když chce pauzu, ať jede sám na dovolenou, týden je dost dlouhá doba na utřídění myšlenek. Znám jen jeden případ, že se po pauze k sobě vrátili, vzali se, pořídili děti a klape jim to.
Pauza může možná pomoct v případě zásadního zlomu ve vztahu (typicky nevěra), ale upřímně, nechápu tady tyhle pauzy. Pokud potřebuje být chvíli sám, tak nepomůže třeba dovolená sólo 2, 3 týdny? Kdy to není ofiko pauza ve vztahu, ale prostě nejste spolu.Chtít pauzu v případě relativně bezproblémového vztahu mi přijde jako první krůček k oficiálnímu rozchodu a jen se to takto zbaběle nazve ("vždyť se s tebou definitivně nerozcházím, jen dáme pauzu" ) + oficiální "povolení k nevěře" - to jsme něli pauzu, tak se to nepočítá. V některých případech to člověku otevře oči a zjistí, že fakt je to ten pravý/ta pravá, ale osobně bych já do toho nešla.
@klokanka31 Souhlas. Tohle udelala segra, kdyz se v mladi chtela rozejit s prvni vaznou znamosti, ale nechtela ho ranit. Objevil se totiz na obzoru nekdo jiny a ona mu nechtela natvrdo rict, ze si chce zakukat jinde, tak to zabalila do takove te vaty, jakoze si musi dat pauzu a bla bla bla. No z dvoumesicni pauzy byl rozchod, protoze zjistila, ze ten jinej chlap je lepsi.
Zakladatelko - chlap nikdy nechce 'cas pro sebe' jenom tak. Vetsinou je za tim jina zenska. Vsadim se, ze i v tomto pripade je za tim jina. Zrejme s ni jeste nic nema, ale chce mit. Ale nechce byt za toho, kdo rozbiji vztah, tak vyhlasi jakoze 'pauzu ve vztahu', aby si uzil s tou druhou. Kdyz jim to klapne, tobe da vale a uz se k tobe nevrati, kdyz jim to neklapne, rekne ti, jak jsi mu chybela a jak chce byt s tebou.
V životě prochází člověk několikrát etapami, kdy potřebuje víc introspelce, být sám, přemýšlet o tom, kam chce směřovat dále, přemýšlet o sobě a atp. Je fajn se to naučit v průběhu vztahu, zůstat při tom ve vztahu s partnerem/ partnerkou po boku.
Jinak ti bude co pár let utíkat. To nechceš
Koukám, že tě tady nikdo svým názorem nepotěšil a já bohužel taky nepotěším. Pauza? Kdyby nebyl zbabělec, řekl by rovnou: Chci si za*ukat jinde a tebe si nechat jako zadní vrátka.
Mrzí mě to, třeba se pletu.
A jak přesně by si tu pauzu představoval? Já jsem to nikdy nepochopila, co to má být, a podle mě je to blbost. Jestli potřebuje nějaký čas o samotě, aby si utřídil myšlenky, to přece může i ve vztahu. A pokud mu jde o to, že chce zjistit, jestli je jinde tráva zelenější, tak je to prostě rozchod.
Asi záleží, co si pod slovem pauza představuje on a co jsi ochotná akceptovat ty. My jsme nikdy neměli žádnou krizi, přesto se po 7 letech tehdy ještě přítel rozhodl, že by si chtěl splnit svůj sen a procestovat Asii. Byl z toho rok vztahu na dálku, během kterého jsme si vyčistili hlavu, užili jiný život (bez nevěr a zrady) a zjistili, co vlastně od života chceme. Dvakrát jsem byla za ním na "dovolené", potřetí, přesně po roce, jsem si ho přivezla zpět. Jsme spolu přes 20 let. Takže utřídit si myšlenky je určitě někdy potřeba, ale chce to jasně vědět co ano a co už ne. Určitě bych nekývla na pauzu, nečekala rok jak píp a pak ho nepřivítala vybouřenýho s otevřenou náručí.
My jsme s chlapem, před dětmi, měli pauzu 4 měsíce. Ale s tím, že jsem se s ním rozešla, chyběla v tom vztahu komunikace a oba jsme si potřebovali ujasnit nějaké věci. Ve finále jsme se nedokázali přestat kontaktovat (cca 1 za týden sms). A časem jsme se k sobě vrátili. Já jsem si tehdy odstěhovala do nájmu, který jsem si platila dalšího cca půl roku. Občas jsem spala u chlapa, občas u sebe v bytě. Nyní máme 3 děti. Oba jsme se shodli na tom, že nám ta pauza prospěla. Ale to je všechno hodně individuální. 🙂
Já nevím....buď Tě miluje a chce být s Tebou nebo Tě nemiluje a je konec.Ste spolu 5 let a měli by stě řešit svatbu a děti a ne jestli Vám pomůže pauza.
Bohužel to smrdi jinou zenskou a "pauza" pro něj znamená, uzivat si bez pocitu viny. Vic v tom nevidim. Pauza na par dni odjet nekam na dovcu,vypnout hlavu ok. Ale pauza od celeho vztahu ne! V tom je vzdycky neco jineho.
Asi bych se ho zeptala, jak by si tu pauzu představoval. Jaká pravidla tam dát. Budete se vídat s jinými? Budete mít sex s jinými? Nebo je to jen "potřebuju být dva týdny sám, ale zůstanu ti věrný?"
Ahoj. K tvé otázce. Chybí mi tu věkový údaj. Mohla by to být „krize středního věku”, ale na to jste pocitově asi oba mladí ještě. To jsem u muže zažila, najednou nespokojenost se vším a touha po nezávislosti (akorát my už měli děti a během týdnu si uvědomil, že o nás nechce přijít). Tudíž v tom bohužel bude něco jiného, nebo i někdo, jak už tu bylo řečeno. Mohlo se mu něco přihodit (i zdravotně), může v tom být vliv kamarádů (kteří žijí nezávazně), nějaká nespokojenost související s tebou, jiná žena...jsi jeho partnerka, nemáš nic, čeho by ses chytila? Nezačal něco dělat jinak než obvykle, na něco reagovat..? Touha „zkusit si být sám” je skrytá nespokojenost s tím jak to je. Chápu, že je to pro tebe těžké.
"Zkusit si byt sam" to se jako chce naucit ovladat pracku, utirat prach, prevlekat periny a zalevat kytky pred svatbou? Na to je nejaky kurz? Je jasne, co si chce zkusit... To na me po tolika letech vybalit partner, tak to beru jako hodne dobry vtip. Chtela bych jasne duvody, jak pise @asongforfay, neco v tom byt musi. A pokud by i tak trval na takove hovadine, tak bych mu rovnou rekla, ze jestli je jeho pauza jen at smoci jinde, tak at se nevraci. Trapna pauza ve vztahu neni legalni cesta k nevere, pres to vlak nejede, tecka. Pokud chce pauzu, protoze premysli o sve ceste k budhismu a zivotu v horskem klastere...tak to ji nepotrebuje, muze odjet sam do lesa se stanem, ja ho otravovat nebudu a bude mit jasno hned jak mu dojde jidlo.
Já tomu říkám : zjistit a ujasnit si mezi které nohy patří.. 🙈 Jako pauza? To je prostě lehčí slovo od slova rozchod..
Občas by vám neuškodilo neházet všechny muže do jednoho pytle. Já vím o co se jedná, bohužel bez většího kontextu to nikdo z vás není schopen pochopit a já to tady psát nechci. Nehledě na to, že se to týká přítele a myslím si, že by to nechtěl takto ventilovat veřejně ven. A věřte mi, žádná ženská v tom opravdu není. Odmítám tady poslouchat vaše řeči, že se chce smočit jinde.. Děkuji a už prosím není třeba reagovat.
Jako ptala ses na zkušenosti a většina tady píše jaké mají buď zkušenosti nebo co vidí v okolí. Tak nevím co se rozčilujes..muzes si myslet, že znas dobře partnera.. ale to říkaly i ženy ve společném 20-30 letem manželství kdy odešel z ničeho nic k jiné ženě a manželka by to do něj nikdy neřekla.
Tak se příště neptej na názory když ti tak vadí..
Pokud je člověk vyzrálý, ví co chce.. nějaké pauzy ve vztahu jsou mimo mísu.
Když někoho miluju (v překladu znamená" milovat " nemůžu bez něj žít) nepotřebuju mít od něho rok pokoj.. logicky 🙈🙈🙈
A o tom to právě je, přijde mi že neví co chce, neví co chce v životě pořádně dělat, je ztracený a dle něho by si když by byl sám, utřídil myšlenky, zjistil co ho baví, naplňuje. Přijde mi, že se dostal do bodu, kdy pořádně neví kam dál.. :/ Tohle člověk zjistí nejlíp asi sám, ale na druhou stranu si myslím, že ve vztahu by to šlo taky. Nevím
Také si myslím, že pauza ve vztahu je začátkem konce.
Ale z tvého posledního příspěvku bych řekla, že přítel prochází vyhořením
Všichni ti napsali, že pauza = rozchod. Takhle odpověď se ti nelíbí. Tak co tedy po nás chceš? Pokud ti pauza přijde v pořádku, proč se vlastně ptáš, jestli je to normální?
Kolik mu je let?
A prozradiš nám aspoň věk?Tvůj a přítelovo.Myslim,že spousta z nás má víc než 20 - lete zkušenosti....a od toho se odvíjí i ty odpovědi.Tohle je prostě realita.
Když Tě chlap miluje,tak chce být s Tebou a když ne tak si dává pauzu...
Pokud mam vztah a partnera miluji, tak zjistovat co me muze bavit a naplnovat budu stopro delat s nim, protoze vymyslet zmeny zivota bez toho druheho je fakt ulet. On je soucasti meho zivota, chci vedet co si o tom mysli, zda souhlasi, podpori me, nenarusi to nas vztah atd.
Takhle dava jasne najevo, ze ten partner je komplikace, co brani tomu zit spokojene, protoze si to chce vymyslet pro solo drahu.
To jako pak prijde, ze chce zit na Bali, pestovat banany a fotit turisty "Zlato, jak jsem byl sam, zadne starosti, Ty a nuda...me tak napadlo... to bude bozi."?
Co já bYch dal za to kdyby přišla aspoň s tím že chce pauzu .. že to bude složitý sem věděl, ale že nebude mít čas na nic společnýho sem nečekal. Jenže nepřijde s ničím. To že je to divný a nemá to takto být a chová se jak kdyby sme nic nebyli je všechno prý jen v mojí hlavě a miluje mě a chce mě a chybím ale od slov k činům daleko a myslím si to jen já 🙄
V tomhle pripade urcite ne. Muze pomoct, kdyz nastane nejaky zlomovy okamzik - treba nevera. Ale jen tak bezduvodne, miluju te ale ted s tebou byt nechci ale pak zase budu chtit? Kdyz uz ted vi, ze spolu zase budete, tak proc potrebuje pauzu? Co je to za kravinu? Je to jen mirnejsi forma rozchodu. A nebo si chce “legalne” zapr*at jinde a kdyz to nebude ono, tak te vezme nazpet😀 Kopla bych ho s timhle do zadku. Laska je az prilis prosta. Bud s nekym byt chces, nebo nechces. Obzvlast kdyz nejsou deti.