Ahoj, tak jsem se ocitla zase sama.. Mám sice partnera a 2 letou dcerku, ale partner se pere s tím, že vždy dá přednost kamarádům. Měly jste některé taky takového chlapa a jak se s tím vyrovnáváte? Jakmile jde o přátele a zábavu, tak já neexistuji... Jsme spolu přes 3 roky, ale pořád to bolí ☹ Naštěstí jsme se odstěhovali z jeho rodného místa, ale i jinde si našel kamarády a neříkám sem tam si někam zajít, ale byly dny kdy přišel z práce neviděli se pořádně pár dní a jen oznámil, že jde pryč.. ☹
Ja jsem docela rada, kdyz manzel parkat do tydne navecer zmizi, ale par dni v kuse, to by me taky vadilo. 😢 A spolu cas travite? Vikendy?
Už jsem od něho jednou odešla, spíše jsem mu dala další možnost kvůli malé.. Bohužel mu to normální přijde.. Byla jsem sama i na Silvestra kdykoliv má příležitost vypadne a pak to dojde do té fáze jako dnes, že přijde domů já o tom ani nevím a odejde a až pak zjistím, že tu byl.. Dcerka mi ted zvracela a on si zase přijde vychlamaný bůh ví v kolik ☹
To me moc mrzi ☹ Promluvila bych s nim, jestli s Vami a dcerkou vubec chce byt. Na me pusobi, ze moc ne ☹
a k čemu takový partner vlastně je? Není lepší už být sama a netrápit se kvůli sobeckému chlapovi?
No normální to rozhodně není. Chová se jak puberťák.
On je hodný, dcerce se věnuje a ta ho zbožnuje.. Bohužel v tom vyrůstal a přijde mu to normální.. Když jsem od něho odešla byl na prášky, přestěhoval se během měsíce 180 km daleko, ale tohle mě prostě užírá
@luzca11 Já myslím, že se změnit může. Pokud s ním ale opravdu chceš být, nemá cenu ho opustit a potom zase s ním být. Asi to chce něco jiného.Ty modely z původní rodiny, kde trávíme poměrně dost času, jsou celkem podstatné a převýchova takového jedince složitá. Jak to řešila ta jeho rodina? Bylo to jeho mamince jedno?I to je možné.Co přesně to chce, nevím. Na každého myslím platí něco jiného. Mluvila bych s ním bez výčitek a někdy v klidu-ne večer po příchodu z hospody. Řekla bych, jak se cítím já, co mi vadí.Pokud byla např. jeho maminka podobně nešťastná z otce, použila bych i to.Nezačínala bych věty slovy ty už zase apod..Lehce se radí, já vím.
Je to hrozně těžké, jeho mamince to došlo si myslím až ted, že chce taky něco více.. Hrozně mě to bolí pokaždé když sedím sama a čekám kdy přijde.. Ještě když vidím, že se dobře bavil a já tu lítala kolem malé.
@luzca11 No, tak byla asi mamka mírná a on si myslí, že je to normální, aby žena na muže čekala-chce to, aby mu někdo ukázal, že takhle to nefunguje. Zkus třeba zorganizovat nějakou společnou rodinnou akci-ne zrovna dětské hřiště-spíše co by mohlo bavit i jeho-málokoho baví jen hospoda.Nebo ho popros,zvláště, když má malou tak rád, aby ji někdy večer pohlídal a jdi někam Ty-i kdyby Tě to nebavilo-to jsem já-radši bych si četla pod lampou na ulici, než jít s kamarádkou po celém dni na kafe.Tak i kdybys měla být dvě hodiny v přírodě nebo kdekoliv , kde Tě to baví.Neznám Tě, tak nevím, jestli ráda někam vypadneš-já jsem spíše introvert, mám více dětí, takže odcházím, má-li muž volno, spíše dopoledne do knihovny, kam jedu asi 40 min, takže mám v podstatě dopol. pro sebe.I otrávený starý děda má něco, co ho dřív bavilo a na co se chytne třeba v domově důchodců, tak Tvůj má třeba něco takového, co byste mohli dělat spolu i když by u toho byla dcerka.Už mlčím, protože píšu děsná souvětí jako Alois Jirásek.
@luzca11 jojo, mám něco podobného doma. Nevidí v tom problém - prostě on má svlj fotbal, kámoše. To se nezmění, já si jen naivně myslela, že s příchodem dítěte přehodnotí priority, ale to se nestalo. Já myslím, že je to hlavně výchovou jeho rodičů a to ty nepředěláš. Já už se mu teď směju, že je jak instabil, nevydrží doma. Ale nemyslím, že by nás nechtěl či neměl rád. Prostě je takový, trochu se to zlepšilo, ale byly doby, kdy jsem se tím hodně trápila. Už dávno "nesedím" doma a nečekám na něj. Prostě si to v době, kdy je pryč, organizuju sama a hotovo.
Mne by tohle hrozne vadilo. Byt na Vasem miste, tak si promluvim s partnerem a zkusim najit nejaky kompromis. Ok, chce chodit ven s kamarada, ale tak nemusi preci kazdy den. Ale moc neverim tomu, ze se chlap uplne dokaze zmenit, ale snad trochu by mohl. A nejlepsi kamarad byste mela byt vy. 🙂
Osobne nesnasim, kdyz nekdo uprednostnuje kamarady pred rodinou. Asi proto, ze muj tata je podobne povahy a i kdyz starim se to trochu uklidnilo, porad vedou kamaradi pred rodinou. A tim jak starne, tim jsou jeho kamaradi mladsi, nechapu. Jednou jsme prijeli k rodicum na navstevu oslavit synovi narozeniny a on misto toho, aby byl s nama, byl venku s kamaradama a na oslave se objevil na pet minut, kdyz se fotilo. Pul roku na to, kdyz jsme tam opet byli, tak MUSEL na oslavu narozenin kamaradova syna. Dokonce sam iniciativne mu koupil darek. O tom si moje vnoucata mohou jen nechat zdat. Mimochodem mne to tak dozralo, ze jsem mu to jednou pekne od plic rekla. Jako mne at klidne ignoruje, kdyz jsou mu kamaradi prednejsi, ale mojim detem tohle delat nebude. Deti se na prarodice vzdy tesi, jezdime tam jen obcas, tak at si dedu uziji. No moc se toho nezmenilo, ale alespon ten cas vice vnoucatum venuje, kdyz tam jednou za cas prijedeme. Jinak moje mamka, i kdyz zije s mym tatou, zije skoro jak sama. Zvykla si, ale podle mne stastna z toho neni.
@emisekkk podobně jako u tebe, zvykla jsem si - říkal mi to, když jsem byla těhotná, na prvním rodičáku jsem s tím trochu bojovala, on může a já tu lítám kolem dítěte - pak jsem si zvykla a vím, že bez sportu a kamarádů je protivný, nevybitý, když jde 2xtýdně, že se neopíjí, vylítá se, já si organizuju sama co budem, nebudem dělat..
Nastav si to tak, jak to bude vyhovovat oběma, chod ven taky, nebo si nechte pohlídat a běžte spolu..
Jak vidím, tak nejsem sama.. No malá měla taky rok a on přišel až na oslavy a ještě byl hnusný.. Mu to prostě přijde normální jeho mamka taky tak žije, že si dělá co chce, ale je tohle život? Má to cenu? Pořád se řídit podle chlapa, pořád mu ustupovat a tolerovat to? Nejhorší je že jsem měla 3 roky partnera co byl pravý opak, byl jako kamarád, partner prostě všechno, Když jsme někam šli tak spolu a taky jsme svým způsobem vychovávali dítě.. Byl všímávý, rád mě něčím překvapil a tady ten nic.. Má v hlavě jen sebe
@luzca11 tak tohle musí být hodně náročné.... vyhledala bych manželskou poradnu... pokud partner nechce jít, běžte sama 😉
z toho co píšete tak to není na zdravé úrovni, tedy aby šel ven např. 2x za týden a Vy někdy také...
ale chodí ven stále a na delší dobu a bez domluvy s Vámi...
to je třeba řešit, už proto, že takhle vztah dlouho nemůže vydržet....
pokud v tom manžel vyrůstal, tak pro něj bude změna náročná.... ale je možná, jen začněte nejdřív u svého postoje...
@lv dvakrát za týden je naprosto zdravé chození ven, proti tomu by asi většina partnerů nic nenamítala... naopak, pro psychohygienu je to důležité
ale paní píše, že je venku velmi často a i na delší dobu... přijde z práce, několik dní se s rodinou neviděl a otočí se a jde ven...
to v pořádku určitě není... to pak rodinný život nemůže fungovat
Je ted mezi svýma, takže je to nejhorší první dva dny se držel, já se snažila se překonat a jít s ním na zábavu.. 2 dny se snažil a ted 2 dny mi zase zmizl z očí a jenom já já já ☹ řekne mi já vím, že jsem to přehnal, ale je mu to jedno, řekne to a za 5 min zmizne znovu. Navíc nejsem doma, takže pořáda hlídám malou aby něco neprovedla asi pojedu s malou domu sama
@luzca11 vyhledejte manželskou poradnu... bude asi nutné vytyčit jasné hranice... protože takhle rodina fungovat nemůže 😒
důležité je se posílit a zvýšit si sebevědomí, abyste byla zdravě asertivní
Momentálně jsem zase úplně na dně.. Přítel opět lhal, ale tentokrát ve věci ketrá je pro mě velice citlivá a dokonce přísahal před časem i na malou, že už to nikdy neudělá.. Asi je čas to vzít vše do vlastních rukou a s dcerkou být sama
Tak to bych nepřežila, tohle mě nepřijde ani jako partner, pokud je radši s někým jiným než se svou rodinou, spíš jako byste ho obtěžovali, že vůbec existujete, to bych teda nesnesla a normální mi to teda nepřijde.