Ahoj,
chtěla bych vědět názor druhých.Mám partnera,který dle mých očích je hodně žárlivý.Na někoho se podívám a nedej bože s nim promluvim,tak je hned zle.Mě už to nepřijde normální.Když mu hned neodepíšu na sms,tak už jsem prý někde s někým.Jak ho to odnaučit??Nebydlíme spolu.
Děkuji za názor
Tohle se bude jen zhoršovat tím , jak ty budeš pořad a pořad ustupovat . On je vlastně nesebevedomy . Nevěří sám sobě , proto napadá tebe . Muže to časem sklouznout i do násilí , tak dávej pozor . Na nějaký vztah , jestli on sám nevyzraje , to moc nevidím . Je to rizikové z mého pohledu .
Jo, kvůli takovému debilovi odešla máma od táty. Jen ten si tyto své sklony nechal pěkně pod pokličkou, dokud jsme se s ním nesestěhovali. Pak začalo peklo - psychické násilí, fyzické násilí, sexuální zneužívání sestry, otěhotnění sestry, odebrání nás dětí do DD, smrt mámy... Pakliže skutečně někoho takového máš, dobře zvaž, co pro sebe chceš dál...
Ani se k bydlení s ním nechystej, ber nohy na ramena.
Nejde to odnaucit. Ale jde odejít
Rozejdi se s ním ním a najdi si jiného.
Zdrhej měla jsem tohle v okolí. Takhle to začalo, pokračovalo kontrolovánim bot jestli nebyla venku a končilo zábaveným mobilem a zamykáním doma, když šel do práce. Masakr.
Já s takovým idiotem chodila v dospívání a stačilo. Nejdřív jen žárlil, ale později dělal žárlivé scény, pak se to stupňovalo a dokonce v opilosti držel kluka, který se se mnou bavil, pod krkem až byl skoro modrý. Ke konci už mu vadilo i to, že dělám kolektivní sporty a kamarádím se tam s jinými. Když jsem se s ním rozešla (opakovaně), prosil mě o odpuštění, že se změní, že to dělá proto, že mě tak moc miluje, dělal mi i odprosící scény s kytkami v kleče na veřejnosti. Dorazil to tím, že mi chtěl udělat dítě, když jsem se dostala na vysokou, aby o mě prý nepřišel. 🤦🏼♀️ Můj děda byl chorobně žárlivý a babičku dokonce zamykal doma v kumbálu, aby nemohla odejít ven, když on šel na pivo a nadával jí, že vypadá jako štětka, když si oblékla šaty. A taky to začínalo jen žárlivostí a vyptáváním s kým a o čem se bavila. 🙂 Takže za mě - hoooodně rychle pryč od takového. Bude to jen horší. 😉
Ahoj, já jsem se svým současným partnerem měla žárlivé období, jinak jsem to s nikým jiným nikdy neřešila, ale u tohodle se mi rozjela šílená žárlivost. Hrálo v tom roli vícero faktorů. Dost jsem si v té době nevěřila a celkově jsem se mu musela naučit důvěřovat protože se mnou předešlý partner dost zametal. Naštěstí mi to současný partner nežral.
Když mě pohltila žárlivost a přepadla jsem ho výslechem (fakt to byli hrozný scény, člověka to úplně pohltí), odmítal se toho účastnit.
Poprvé když jsem mu stropila scénu a vyslýchala ho tak mi odpovídal v domnění že mě ty odpovědi uklidní. Jenže u žárlivce to naopak vzbudí větší podezření, začne se doptávat, podezírat ještě víc mít nekonečně otázek. V hlavě se mi to úplně rozjelo a já jen šrotovala a podezírala. Trvalo to hodiny. Byla jsem úplně zachvácená jakoby panikou a nutně jsem potřebovala aby mě stále dokola ujišťoval..
Poučil se. Od té doby když to na mě přišlo, odpověděl pouze třeba na dvě tři otázky ( předem určil počet a já si hodně pečlivě rozmyslela jaké otazky mu položím😅)ale žádné doplňkové. To mi u něj neprošlo. Přes to nejel vlak.
Věděla jsem že nepoleví a nenechá se strhnout. Strašně mě to žralo v tu chvíli, ale podvědomě jsem věděla že přesně to potřebuju. Pevnou ruku. Nekoho kdo se tím nenechá strhnout.
Hodně mi pomohlo když mi partner řekl že důvěra je základem vztahu. A pokud žárlím, ukazuju mu tím, že mu nedůvěřuju. Zcela nekompromisně mi řekl že mám navybranou. Buď budu žárlit a v jeho očích budu klesat, nebo se naučím důvěře a budeme moct spolu něco budovat.
To bylo v prvním roce vztshu a už 4 roky mě to ani nenapadne žárlit. Teď jsme spolu pátým rokem 😊 a naopak jsem ráda že se líbí jiným, protože mu důvěřuju a vím že mě pořád žere 😘😍
Nijak.Utect.
To neodnaucis, nech ho jít, casem to bude jen horší a horší.
Promluvit si s nim na tohle tema na rovinu, jednou, maximalne dvakrat. Pokud to nepochopi a nebude snaha o zmenu chovani k lepsimu, tak s nim byt rozhodne nechces, neni to partner do budoucna a vhodny muz na sestehovani se. Pokud teda nejsi masochistka a nechces misto zivota peklo na zemi...
Je to nebezpečné chování, předzvěst domácího násilí. Kopnout do zadku dřív, než zkope on tebe.
Ja som mala kedysik davno takeho ziarliveho partnera. Moja rada - utekaj z kratsej cesty. S takym clovekom sa neda zit normalny zivot. Dovera je zakladny pilier vztahu. Kym on neni schopny ti verit a stale ta z niecoho upodozrieva a kontroluje uz teraz, tak ver mi, ze casom sa to este zhorsi.