Partnerova nevěra

kristynaec
13. pro 2016

Ahoj,potřebují asi podpořit...a slyšet vaše zkušenosti na takovou věc. Náhodou jsem zjistila,ze ni byl partner nevěrný. Trvalo to prý déle,ale láska v tom není. Když jsem to zjistila a chtěla odejít,prosil,at zustanu.Snaží se,ale asi malo.Nevím,přijde mi,ze se snad víc snažím já.Je to chvilka,co to vim.Nakonec jsem se rozhodla odpustit.Planujeme už nějakou dobu miminko,dostavujeme domek...Nějakou dobu nám to neklapalo,nemluvili jsme spolu jen se dohadovali... Sliboval,ze za ni nepůjde.Bydlí v jedné vesnici.Tak strašně to bolí.... Mám mu věřit? Pokračovat dal podle plánu? Nebere mi tel a už jsem na nervy.... Když zavře jen tak oci,tak jsem nervni na co mysli. A každý den se bojím,ze přijdu domu a rozejdeme se. Zjistila jsem že ho miluji víc,než jsem si myslela.On to prý zjistil také.Ale da se ještě někdy věřit??! Nebat se a normálně žít? ☹

katuskad1
13. pro 2016

Podle mě žít a přetrvávat ve vztahu, ve kterém si musíš pokládat otázky, které si psala nemá smysl. Trápíš sama sebe! 🙂 Ale do toho ti nikdo kecat nemůže ☹

tulikiss
13. pro 2016

@kristynaec hlavne si ted neporizujte dite. nejdriv musite nejak urovnat vztah, pokud to pujde a pak az mit deti. dite jeste nikdy zadny vztah nevylepsilo. naopak je to vetsinou zkouska vztahu.

kulistice
13. pro 2016

Také souhlasím s názorem, že v takovém vztahu nemá cenu přetrvávat. Myslím, že bys určitě našla přítele, se kterým bys nemusela řešit to, zda tě podvede znovu, či nikoliv a určitě bys s ním byla šťastnější. Vím, že každý se musí rozhodnout sám, ale podle mě se zbytečně trápíš. On ti třeba už nikdy nevěrný nebude, ale ty pořád nad tím budeš přemýšlet a zbytečně se trápit. Měla by sis sama v sobě ujasnit, zda to dokážeš překousnout a normálně s ním fungovat a na vše zapomenout, či nikoliv.

verculen
13. pro 2016

Souhlasím s @tulikiss..ale asi bych se ptala proc podvedl?Je sice dobre,ze se mate rádi.Ale mam mu verit?SPis se ptej jestli mu dokazes verit..

magdasan
13. pro 2016

Asi bych si v prvé řadě položila otázku proč to udělal. Pak bych si zkusila představit život bez něj . A klidně bych dala na papír pro a proti.

markyhum
13. pro 2016

Co se týká nevěry,tak je a bude. Ja bych chlapa kvůli nevěře neopustila,kdyby teda normálně sekal latinu. Mam kolem sebe dost chlapů a vidim slyším. 90% chlapu podvádí,jen par jedinců je věrných. Ja osobně na věrnost nevěřím. Příležitost děla zloděje...

katuskad1
13. pro 2016

@markyhum to musí být pak čupr vztah, když víš, že bys věděla, že tě podved a odpustila mu to. To potom jde vidět jak si tě váží. a s číslem 90% nesouhlasím, ne všichni chlapi jsou takoví. 😉

tajemna30
13. pro 2016

Krásný den, jak už psaly holky, určitě si s ním ted nepořizuj dítě, to nic nevyřeší, naopak to zkomplikuje.
Myslím si, že chlap který podvedl, udělá to znovu, jen bude daleko více opatrnější, aby jsi na něco nepřišla ...
Pokud Vám vztah neklape už teď, věř že s dětmi se to nezlepší, ba naopak to bude pro Vás dva náročnější.

kristynaec
autor
13. pro 2016

Jo,za toho svého bych dala ruku do ohne.... Zasadovy,své zásady nikdy neporuší.... Kdo se kolen nás jen setkal s nevěrou,tak ho nemohl pochopit....az jsem na to jednou náhodou přišla i já... Ale já jsem rozhodnuta s ním byt,jen se bojím,jak poznám,aby nelhal on a opravdu to chtěl taky.... Aby to nebylo jen z pohodlbosti nebo nevim z čeho.... A přitom vlastně chtěl jít za ni.... Ale to si říkám,ze by asi neprosil......A kdyby chtěl,tak už by snad byl dávno pryč....

kika_21
13. pro 2016

@kristynaec Nejsi vdaná, nemáte děti. V nejhorším odejde za ..., no a Ty budeš vědět, že nestál za trápení. To je asi tak všechno.Takže žij, nepodezírej a budeš-li se trápit, nezměníš nic. Nemůžeš to téměř ovlivnit-vztah je věc důvěry, prověřovat není jak.Kdybys byla vdaná a měla děti-hlavně měla děti, tak by pak neměli otce nablízku. Takže zatím se nic neděje-nevolala bych. Však zavolá sám-pokud stojí o Tebe . Pokud ne-pro jedno kvítí slunce nesvítí-tak hodně slunce. Totiž když navenek záříme, přitahujeme podobné lidi k sobě. A nemusíme zářit stále-pochopitelně.

tulikiss
13. pro 2016

@kristynaec tohle nepoznas nikdy, je jenom na tobe jestlimu chces zase zacit verit nebo budes cely zivot pochybovat. v tom druhem pripade je to ale ne budoucna neudrzitelne, protoze se budete trapit oba dva. musis se rozhodnotu sama, v tom ti nikdo neporadi. kdo to nezazil nepochopi. jen bych dodala ze hromada z tech co nejvic vykrikujou, ze by oni nikdy neveru neodpustili, kdyz prijdou do te situace prekvapi sami sebe jak rychle otoci.

markyhum
13. pro 2016

@katuskad1 ja neřekla ze me manžel podvádí ale. Ja mam krásny vztah uz 11 let. Jen říkám ze bych ho kvůli nevěře neopustila. Přihlížím i na ostatní věci jak se chova a pomáhá doma a jaký vztah ma k dětem. Neměnila bych. Ja opustím chlapa kvílí nevěře a najdu si jinyho blbce kterek me taky bude podvádět a i v ostatních věcech stat za kulo. At si kazdej dela co chce,ja bych 80% za 20% proste nevyměnila. Můj názor.

alex123456
13. pro 2016

Jestli se mohu připojit i já do této diskuze. Podle všeho je to u Vás velice čerstvá záležitost a rozhodovat se nyní o tom co bude je sice asi na snadě, ale bohužel nejsou k tomu ideální podmínky. Hovořím za sebe, neboť i já jsem se setkal z nevěrou. Moje žena před více jak rokem prošla podobnou zkušeností a zatížila tak naši rodinu podobným problémem. Proto vím, že když to bylo čerstvé měl sem stejné otázky. Bohužel teď už vím, že nejen že na ně nikdo neodpoví, ale neodpoví si člověk ani sám. Já jsme se rozhodl, i proto že manželku velice miluji, i proto že máme dvě krásné děti, že manželce odpustím, teda že ji chci odpustit. Nicméně musím podotknout, že bez té druhé osoby, je jakékoliv rozhodnutí prakticky nemožné. Za celý rok, bylo několik situací, zejména ze začátku, kdy jsme oba chtěli rozhodnutí zůstat vzít zpět. I přes o že jsme se oba rozhodli zůstat, není to procházka růžovým sadem. Nakonec jsme však spolu a za mě musím podotknout, že nyní už je vše daleko více stravitelné. Manželka se opravdu snaží, já se snažím a společně se snažíme obnovit důvěru. Jde to. Stojí to hodně času a práce, neříkám že to dopadne a že jsme ze všeho venku, ale je nám daleko lépe než bývalo v posledních měsících. I to mě přesvědčuje o tom, že jsme udělali dobře, i když to tak zprvu nevypadalo. Musím opravdu říci, že pokud se někde dočtete, že se to musí odžít, je pravda. Mít silné nervy, spoustu toho hodit za hlavu. Ale pokud oba chtějí jde to. Proto pokud se manžel omluvil, snaží se a chce se snažit, určitě doporučuji vydržet a zkusit to, ono se postupně ukáže jestli to půjde nebo ne. Ale je potřeba se připravit na opravdu perné chvíle, které se do toho všemožně budou motat. Je to jen na Vás obou, myslím, že sama poznáte po nějakém čase jestli lze nebo nelze, ale já osobně bych flintu do žita neházel. Vše chce čas, a je potřeba si to vyzkoušet.

kristynaec
autor
13. pro 2016

@kika_21 Nenechal me ani odejit. Prosil,omlouval se.. Jen mi přijde,ze to nechává plynout... Snaží se,když jsme spolu...

borouska
13. pro 2016

Je mi Tě líto, protože ta jeho nevěra se bude ještě mnohokrát opakovat a Ty budeš jen tiše trpět. A nakonec se s Tebou jednoho dne rozejde on. Znám takové holky, co spoléhají na to, že ta nevěra už se nebude opakovat. Je to kruté, ale nevybrala sis správného partnera. Možná by se dala nevěra pochopit po 20 letech vztahu, ale u partnerů, kteří jsou spolu pár let? Je to smutné.

jbouda
13. pro 2016

Milujes ho vic po jeho nevere? Cim Ti tedy zaimponoval? Neni to jen zvyk, strach z toho, ze zustanes sama, co se spolecnym majetkem, co reknou ostatni...? Nemyslim to zle. Jen se opravdu zeptej sveho vnitrniho ja, co by Ti na rozchodu skutecne vadilo. Pokud prevazi vic pozitiv, zustan a obrn se trpelivosti.

kika_21
13. pro 2016

@kristynaec Asi by bylo dobré mu popsat své pocity, ale ne přes SMS-v klidu osobně. Aby to, co chce-být s Tebou-bylo v souladu s jeho činy.Ale trochu to 😴 nech plynout-no...Prostě nehoň to.

alkapinka
17. pro 2016

@kristynaec jéé tak to se musim "smát" ..takže.. určitě nedělej ukvapené kroky.. ale něco ti povim.. MELA jsem skveleho chlapa.. nemohla jsme mít lepsího, vse bylo na 200%krásný, a byla svatba.. a zacli jsme se snažit o miminko.. A ? 2 mesice po svatbe prisla do práce nová kolegyne.. Takže milá zlatá shrnu ti to, tenhle rok bych neprala ani nejvetsimu nepriteli.. po 3 mesiich jsem je odhalila.. prosil, lezl po kolenou, jen mě miluje a blá blá blá.. po mesici..dvou.. těžko, velmi těžko jsem to "přešla" ( né odpustila, ale přešla).. nevytahovala jsem to, a vypadalo to všechno super ruzové a jeste lepší než předtím, byla jsme tak štastná že jsem neudělala životní chybu! přestěhovali jsme se do domečku, po roce se nám konečně podařilo otěhotnět.. neboj, ještě nejsem u konce.. A před měsícem jsem zjistila, že žádný ukončení paralerního vztahu se nekonalo.. vztah pokračoval celý rok dál!!! akorát dukladneji utajenejsi a propracovanejsi a dumyslenejsi systém skrývání se (až mě ta super kamuflaš šokovala) - "milý" moc dobře vědel že jsem těhu a absolutně mu to bylo u prdele a vztah neukončil!! vyhodila jsme ho z baráku, 14 dní zase ta sama pisnička.. jakej je to chudák, jak nejí, jak me strasne miluje, ze uz to nikdy neudelá blá blá blá.. hele - ted uz tak blbá nebudu, protože takovou pecku co jsem dostala AŽ ted, to si jen málokdo dokáže představit (jo to poprvé byla taky pecka, ale né tak silná jako ted)..kladla jsem si stejný otázky..u všech mých známých který ho zavrhli jsem ho ještě obhajovala!! byla jsem uplně BLBÁ!
Takže ti radím, zkus to.. ale nevim nevím..hlavne si nedělejte díte.. podívej na mě.. ve 4 mesici, s hypotekou na krku, se budu rozvadet a bojovat o majetek..ale já to dám, protože u mě ten boreček dost narazil.. sám si zkazil život..ale už mu šani nedám, i kdyby se umluvil a uprosil za živa...
Jestli si z toho vezmeš...nevím... ale hodně to promysli..opravdu..

malamicka
17. pro 2016

Občas mi přijde na mysl dobré přirovnání, že dávání druhé šance některým takovým, je jako dávat dotyčnému druhou šanci zlomit srdce, protože se mu to napoprvé nepovedlo.
(Dejte mu druhý náboj, protože se na poprvé netrefil.)
Sama nevím, jak bych reagovala, kdyby se něco takového stalo nám, ale přirovnání mi přijde výstižné.

tulikiss
17. pro 2016

☹ nove kolegine jsou peklo ja to rikam porad, ze by se mely strilet..

marcicek84
17. pro 2016

@kristynaec - znám páry a je jich hodně, které přes to přenesly, pořídili si děti, nějak to fungovalo, ale pak se to stejně rozpadlo, protože při první krizi, když podvedená žena váhala, zda si něco začít s někým jiným, tak neměla už ty hranice, tak prostě nakonec sama podvedla a pak se to rozpadlo.
Odpustit nevěru je velká věc, ještě horší je se s tím vnitřně srovnat a neustále ho nehlídat, prostě musíš být schopna na tohle zapomenout. A bud to půjde nebo ne. Tobě to zatím nejde, tak tě prosím s těmi dětmi, ještě počkejte na dobu, až si budeš zase jistá jeho city a věrností k tobě.
Je to tak, že i za zdánlivě nejvěrnějšího muže se nevyplatí dávat ruku do ohně, lidé se mění, vztahy se vyvíjejí, život je příliš dlouhý na to, aby člověk mohl říct, tohle se mi nestane...ale jak jsem psala výše je to složité na tohle zapomenout, ale pro pokračování vztahu je třeba to udělat, pokud ti tohle nejde, tak asi nemá cenu v tom pokračovat...

borouska
17. pro 2016

@alkapinka Moc Ti držím palce, ať to psychicky zvládneš. On se určitě bude snažit platit co nejmenší alimenty, nebo pokud možno žádné. A všechny společné dluhy a hypotéky bude zkoušet hodit na Tebe. Buď neoblomná a nenech se zblbnou jeho sladkými řečičkami. Vidím to všude okolo, jak se chlapi po rozchodu vykrucují z alimetnů a jak všechny dluhy házejí na své bývalky.

kajalka
17. pro 2016

@tulikiss He? A chapi co? Ti jsou v tom nevinně?😲

alkapinka
17. pro 2016

@borouska neboj, nikdy jsme nebyla bestie a mrcha..ale on si to ze mě udělal, takže chlapec nedostane vubec nic, dluh si s velkou radostí nechám - i celý SVUJ majetek, a on at si jde s igelitkou a kolem za courou.. probudil ve mě - nebo spíš moje miminko, takovou sílu, že to sama nechápu🙂 nastesti mam rodinu ktera me podpori, proto jsem ted tak "v klidu"..a nehroutim se, já mam vyreseno. i kdyz on si mysli, ze to je vsechno v poradku a ze budeme spolu.. prej už jí ani nezdraví... mnooo tak to abych to ještě promyslela ne?😀😀😀

tulikiss
17. pro 2016

@kajalka samo ze chlapy jsou v tom stejne..jen mam posledni dobou pocit, ze temer kazdy pribeh nevery zacina vetou prisla nova kolegine, nebo prisel do nove prace a tam byla kolegine. copak se uz nikde nemaka a jen se chodi do prace seznamovat...😨

kajalka
17. pro 2016

@tulikiss Tak vem si, kolik času tráví člověk v práci a kolik doma..
Všímám si, jak často se vztek přenese spíš na ženskou, se kt. je chlap nevěrný, než na samotného chlapa. Přitom podle mě je větší "hajzlík" ten, který rozbíjí rodinu a vztah, než kolikrát svobodná ženská bez závazků.

achjonetusim
17. pro 2016

Radím odejít, včera bylo pozdě.
Ten chlap tě nepodvedl, ten chlap tě podváděl (a možná dál podvádí). A podvádí nejen tebe jako osobu teď a tady, ale parazituje i na tvym životě v budoucnu - plánuje dítě, rodinu, společnej život a zároveň se projektuje jinde a je jedno jestli jen sexuálně takže časově, nebo i emocionálně.

Zabalit mu pár švestek a čutnout zezadu.

Nenech si zkazit život, svý děti měj s někym kdo si tě a je zaslouží.

tulikiss
17. pro 2016

@kajalka ono je to tezky.. ja mam zase pohled na vec takovy ze pro kazdou zenskou by mel byt zadany chlap tabu. znam bohuzel par takovych, ktere vylozene lovily schvalne zenace, takze pro me zenska co si zacne s zenatym chlapem tak je svine. Nerikam ze chlap za to nemuze, jo je to zmetek, ale nedelam si iluze, chlapy jsou v tomhle vetsinou jednodussi a daji se docela lehce oblbnout a staci kdyz je zenska trochu chytra a dela a rika to co presne ten chlap chce slyset.

achjonetusim
17. pro 2016

@tulikiss Souhlas! Když ženská chce a je opravdu svině a jde přes mrtvoly, dostane každýho. Nicméně za nevěru můžou vždycky oba co jsou pod peřinou.

tulikiss
17. pro 2016

@achjonetusim to kazdopadne za to mohou oba, ale chlapy jsou v tomhle..no vime cim obvykle pak mysli.