Partnerka tvrdí, že pro mne není dost dobrá. Co si mám o tom myslet?

22. čer 2021

Ahoj dámy, mám dotaz jako muž.. Partnerka mi sdělila, že pro mne a pro syna (nejedná se o jejího syna) není dost dobrá, že nám nedá rodinu a zároveň že nám bude lépe, když si najdeme někoho jiného.. Nevím co si o tom myslet, partnerka nekomunikuje, jen neustále omlévá že to pro nás bude lepší, jak není pro nás dost dobrá atd..
Děkuji za odpovědi.

adula000
22. čer 2021

řekla bych, že má někoho jiného

leniczka23
22. čer 2021

No, zřejmě někoho má, nebo zjistila že na to opravdu nemá a tak si zkusí najít někoho bez dítěte.
Ale spíš tipuju to, že je srab a nedokáže to říct na rovinu. To se ukáže ale časem.

autor
22. čer 2021

@adula000 No přišla s tím najednou... jelikož trvale s námi nežije..

autor
22. čer 2021

Mno, tak nějak jsem si to myslel, že v tom může někdo být...

adula000
22. čer 2021

a i pokud s ní nežijete, tak jen nechce přiznat na rovinu, že někoho má, tak prostě použije ohranou frází, že není dost dobrá, aby z toho vyvázla dobře.

leniczka23
22. čer 2021

Držím palce ať najdeš pro sebe a pro syna někoho kdo pro vás bude dost dobrý a to napořád 🍀

autor
22. čer 2021

No, věděl jsem, že ženy mi vysvětlí, to co jako muž nechápu 🙂

klokanka31
22. čer 2021

Taky myslím že má někoho jiného a jen chce hodit zodpovědnost rozchodu na tebe.

autor
22. čer 2021

mělo mi to dojít hned, že řeči typu "co když by vám bylo líp s někým schopnějším a rodinšjším (hrozné slovo)... chci vám dát šanci na normální život.. jednou budeš rád..

kamino
22. čer 2021

Z vlastní zkušenosti - mě toto došlo právě v okamžiku, že jsem přestala dávat partnerovy děti. Sama jsem děti neměla, neměla k nim vztah, pořád jsem šla přes sebe, ale jednoho dne jsem zjistila, že to s cizími dětmi nedám a nemá cenu to nějak lámat. Jsme kamarádi doteď, ale toto jsme nedali.

autor
22. čer 2021

@kamino no u nás je to tak, že s dítětem "starost nemá" ... o vše se starám já, navíc mám střídavou péči, takže víkendy s klukem jsem trávil většinou sám a jestli letos s námi společně byla 2x? z toho jednou si to hrozně pochvalovala a ted o víkendu jsem nezaznamenal žádný větší problém.. naopak jsem ještě chválil, jak jí to s ním jde, jak hezky se k němu chovala a i on byl nadšený..

kamino
22. čer 2021

Taky jsem se snažila, aby vše vypadalo sluncem zalité, jelikož jsem si nechtěla přiznat, že jsem sobecká 🙂 Také jsme měli střídavku, bohužel se pravidla celkem často měnila, já si chtěla užívat, naplánovala jsem víkend a buch, děti. Potřebovala jsem se učit do školy ( studovala jsem dálkově ) a chtěla klid. Do toho pár scének od maminky až se to vezlo. Řekla jsem si, mám toto zapotřebí? Chci to i nadále? Jsem schopná děti brát jako svoje? A Ne převažovala.

autor
22. čer 2021

Můžu se ještě dámy zeptat? Jeli by jste a chtěli to vyřešit osobně, slyšet "skutečný" důvod? Nebo by jste to prostě nechali, že to někdo takto jen napsal na telefonu?

autor
22. čer 2021

@kamino mno... přiznám se, že nevím co říct... svou logiku to samozřejmě má 🙂

merope
22. čer 2021

Tak určitě bych se chtěla potkat osobně, ono je tam více možných aspektů:
- někoho má - na přímý dotaz snad odpoví
- opravdu má pocit, že dítě nedává
- má nízké sebevědomí, ale to může opravdu souviset s tím, že jí došla ta zodpovědnost i za dítě, že když si vytvoří citovou vazbu na tebe i dítě, byl by rozchod složitější pro všechny
- zalekla se právě té zodpovědnosti, že s dítětem není prostě jen "teta na občasné setkání", ale do pár měsíců ji kluk bude brát mnohem víc jako mámu

Určitě by bylo fajn potkat se bez dětí a zkusit probrat možnosti. Pokud o ni máš opravdu zájem, tak zjisti, zda někoho má (v této fázi vztahu by to říct mohla). A pak klidně i navrhni, že nechceš tlačit na pilu (sex a podobně 🙂 ) a že ji chceš prostě jen vídat jako kamarádku a nechat ji si to vše promyslet. Střídej časy, kdy budete s dítětem, ale i časy, kdy byste někam zašli jen vy dva.

autor
22. čer 2021

@merope děkuji za odpověd... no přiznám se, že po více než 2 letech by se "snad mohla srovnat" s tím, že tu to dítě je...

treasurka
22. čer 2021

“Nejsem dost dobra” je nejspis ekvivalent pro “neni to v tobe, ale ve mne”, takze pokus o jakoze citlivy rozchod. Jestli potrebujes vedet, co se stalo, tak hodne stesti, tyhle typy na to vetsinou nemaji odvahu, aby to rekly narovinu.

autor
22. čer 2021

@treasurka No.. to není moc pozitivní 🙂 🙂 p.s: bylo mi to nejdřív dost hloupé napsat na web hlavně pro ženy jako muž, ale jsem rád, že jsem to udělal.. pohled ženy je vždy jiný, než muže 🙂

treasurka
22. čer 2021

Jak se to vezme. Jednak se muzu plest, a muze to byt jinak 😉 A pokud ne, tak mas blbou zkusenost za sebou, ale spoustu jinych moznosti pred sebou...

autor
22. čer 2021

@treasurka To rozhodně, tímto život nekončí 🙂 takový ty řeči "nikdo lepší už nebude atd." to není pravda 🙂

merope
22. čer 2021

Jo vy jste "spolu" 2 roky... tak to je dost divný, já myslela, že jste spolu krátce. To bych opravdu neakceptovala SMS a chtěla se potkat - a ano, tam spíše vidím, že za tím je někdo jiný nebo prostě zjistila, že tě nemiluje nebo něco podobného.

malytlustyhroch
22. čer 2021

Nebo ma proste depku, ja takhle presvedcovala manzela pred svatbou,ze by si me nemel brat, ze to se mnou bude mit zbytecne tezky. A furt jsem mela pocit, ze mu to nemuzu udelat, abych si ho vzala, kdyz on je tak skvelej a ja tak příšerná. Ze by nekdo rekl "najdi si nekoho lepsiho" a myslel tim to co pisou holky nahore, to mi vubec hlava nebere.

autor
22. čer 2021

No jo no... taky tomu úplně nerozumím... v každém případě nechal jsem to dneska být, slušně popřál dobré ráno jako každý den a když nemá zájem, tak vnucovat se s navázáním konverzace nebudu... (neberte to dámy osobně) ale známe ty věty typu "chci/chtěla jsem čas a ty mi píšeš..." 🙂 takové to, co my muži úplně nechápeme..

ito
22. čer 2021

Stejna reakce byla i od meho byvaleho pritele. Ze neni pro me dost dobry, ... a bohuzel ani ja nevedela a dosud nevim, co si o tom myslet. :(

treasurka
22. čer 2021

Tak to na ní zkus stejně. Něco jako "nevím, co se děje, já a syn cítíme nejistotu, protože od tebe nemáme žádné vysvětlení, potřebujeme teď čas to všechno zpracovat, ach och, přeji ti, ať se máš co nejlíp, ..." A tak 🙂 Teď ona hodila na vás svoje "něco se děje", tak jí to pinkni zpět, však to pro vás s klukem taky neni lehký, žejo...

levandule_k
22. čer 2021

Já bych důvod znát chtěla, nicméně rozchody jsou vždycky náročné a někdo prostě nemá odvahu říct pravdu. Zkusila bych, pokud to nemá odvahu říct do očí, tak ať mi napíše dopis a pořádně rozebere důvody, že fráze nejsem moc pro tebe dost dobrá, ti nestačí, že bys chtěl lepší zpětnou vazbu.

Za mě fráze nejsem pro tebe dost dobrá, znamená nechci s tebou být, protože mi některé věci nevyhovují, vztah s tebou mě úplně nenaplňuje, ale nedokážu ti říct skutečná důvod, protože se bojím reakce.

andelka
22. čer 2021

A k čemu to bude vlastně dobré? Vrtat se v tom? Nechce se v tom pitvat, nechce říct pravý důvod, možná si ho ani přiznat, tak co se v tom dál máchat.
Podle mě to je taky zástupný důvod, je v tom něco jiného, o čem ale nechce mluvit. I na to má právo. Je asi mladá, bezdětná, možná přišla na to, že kam se žene vlastně nechce. Vždyť se to radí pořád, mladým holkám, neberte dětné chlapy, pokud na to nemáte, přiznejte si to včas a jděte od toho. Nejspíš na to právě přišla. Není to v tobě, je to v ní. Najdeš si jinou, k vám ve vaší situaci vhodnější. Ono nejde jen o to, jestli a jak často jste spolu společně, i s dítětem, ale už jen ten fakt, že tady je. A to si člověk mnohdy naplno uvědomí až po nějaké době. Zpočátku má růžové brýle.

skororozvedena
22. čer 2021

Teď si uvědomuji, že jsem tuhle "frázi" taky použila relativně nedávno. Ale tam to byla spíš reakce na jeho "řeči". Neustále mě kritizoval, úplně ve všem, taky kritizoval můj byt (moc malý, moc světla, moc hluku), ale k sobě domů mě pozvat nechtěl atd atd. Takže jsem mu pak řekla, že se kvůli němu komplet měnit nehodlám a že jeho rekace čtu, jako že mu nejsem dost dobrá. Prý chtěl být upřímný. 😉 No , rozešli jsme se brzo. Asi fakt záleží na situaci a co tomu předcházelo. Jinak teda - po dvou letech bych se určitě chtěla potkat naživo a vysvětlit si to, rozchod přes sms je fakt ubohý.

autor
22. čer 2021

@treasurka Určitě lehké to není, dost se na ní "ufixoval" protože i tak si spolu volali a furt slyším ona to, ona tamto.. ale na druhou stranu ze své chlapské hrdosti a i tím, že jsem trochu "žena" protože nekoukám na pračku jako na šelmostroj atd 😀 tak to zvládáme v pohodě sami.. tak mám pocit, že vnucovat se nechci.. na jedné straně ano, člověka to mrzí, ale na druhé "má hrdost" ... je jen otázka, zda ji spolknout, nebo jít a chtít vědět o co jde..

autor
22. čer 2021

@levandule_k souhlasím, rozhodně dobrý nápad, přeci jen nikdo není dokonalý... na druhou stranu si říkám, že dělal jsem dost.. jezdil hromadu kilometrů, zrenovoval jí byt, staral se o domácnost když jsem byl na home office atd.. vařil atd. a věty typu "nemáme problém, jsme vlastně dost synchronizovaný mě postupně docházejí a vyvádějí z míry"