Partner si píše s jinou a krize v našem vztahu

hopehope
14. led 2017

Ahoj všem, zkusím to napsat co nejstručněji.
S partnerem jsme spolu 10,5 let a máme spolu 3letého synka. Jako v každém jiném vztahu i v tom našem svítilo sluníčko stejně jako bylo zataženo a občas i bouřky....V poslední době jsme měli velkou krizi kdy musím přiznat že jsem partnera svým způsobem do její náruče nahnala....nechovala jsem se hezky a řešila jsem malichernosti...ale ani on není bez vinny,lže mi a vůbec mi nevěnuje žadný svuj čas....ale toto by bylo velmi obsáhle....
Teď k tomu problému.
Partner si píše už dva měsíce denně v noci přes den kdykoliv se mu zlíbí se svou novou kolegyni...na otázku co píšete odpoví vždy suše o praci, o životě...nic víc...
tvrdí a přesvědčuje mě že spolu teda nic nemaj. Že si píšou o práci a že ho vyslechne a že si rozumí....
Když to o Vánoce prasklo bylo deno denně zle když si vzal mobil. Nechtěl mi nikdy říct co si píšou...Nikdy dřív se takhle nechoval,nikdy si nevypínal zvuk, nenosil telefon pořád u sebe, neseděl na wc každý den 4omin a mě pak řekne jdu spát ráno vstávám.
neměli jsme zaheslovaný emaily a telefony.neměli jsme před sebou co skrývat a ted je vše uplně jinak?Partner mi před 14dny vlezl do telefonu,nic nenašel.nejdřív zapíral a pak se přiznal.Vím že se to nedělá ale měla jsem potom všem pochybnosi a bála jsem se že partnera ztrácím tak jsem mu před 5dny na fb vlezla. Rozebirají spolu naš vztah. On ji píše co jsem řekla co jsme řešili a jak jsem zlá apod. ona samozřejmě proti mě zbrojí a partnera štve ve všem proti mě a ona je ta nejlepší. náš vztah je ted ještě horší a horší. Nenapíše, promluvte si, ale napíše napriklad. Proč si nevezmeš malého do péče ty když se rozejdete?nad tím si nepřemýšlel atd. nemůžu ji přijít na jméno. a parter mi na to suše odpoví,,vždyt ti nic neudelala!říkám že udělala rozvrací mi rodinu!!!!Ona je vdaná a dvě děti každé s jiným.
Před 5dny jsme si prmlluvili co a jak dál.co jednomu na druhém vadí atd. 4dny jsme byli štastný vše v pohodě, udělali tlustou čáru za vsím že pujdeme od znovu.ale včera v noci se zase zavřel na záchod mě tvrdil že mu není dobře proto je tam tak dlouho tak jsem mu napsala že dzravím.On že není koho zdravit a že si nepíše. tak už čekám 40min dal už nebudu dobrou,,odpoved jen chjo tak mu píšu klidně si tam sed a piš až do rána je mi to jedno už...mam toho dost..za chvilku jdu do sprchy a přijdu.Finále?seděl tam přes hodinu a pak se divil že jsem mu ve dveřích u wc udělala scénu když mi tvrdí že si nepíše a pak mi řekne že poslední zprava od ní byla před chvilkou...takže jsme doma zase na nože. partnersice uznal že to pohnojil včera ale ,,vzdát se ji nechce,,prej to jen omezí...má otazka na všechny. Přijde Vám toto normální?tolerovali by jste takovou intenzitu psaní kdykoliv s jinou na úkor mě?že mě nechá čekat v ložnici jak šlapku u silnice?
Píšou si na dobré rano,na dobrou noc, kdykoliv.za 2 měsíce pres 3 tisíce zpráv!!
posílá jí fotky našeho malýho prostě jako kdyby žil s ní a ne se mou....podle partnera a té pipiny sem já paranoidní a nedělají přeci nic špatného...já nespím a nemůžu normlaně fungovat. Nevím co dělat...Maminka partnera drží v tomhle rozhodně při mě!!Díky všem za názory

hermelinah
14. led 2017

Nečekala bych v ložnici jak šlapka - ať si píše klidně celou noc, ale ať u toho spí taky na gauči, alespoň nebude mít hemeroidy... asi bych s nim nechtěla spát v jedné posteli kdybych tohle věděla.

tinaprofi
14. led 2017

bež a ukaž jí čí je to manžel, nikdo ti nezaručí, že ti manžel zůstane, ale bez boje jí ho přece nedáš 🙂 dej jí přes hubu

astyna
14. led 2017

Já si vzpomínám na krásný příklad, jak s milenkou zatočila jedna žena, když se to dozvěděla. Z manželova mobilu si opsala číslo a milé zlaté zavolala 😀 že jí manžela přenechává, ale že má už nejlepší léta za sebou, navíc jí mile nechá i jejich dítě, aby si taky užila to běhání po rehabilitacích a odborných lékařích a že jestli ví, že firma, kde její manžel pracuje, bude končit. Do týdne byl aférce klid.

Moje sestřenice se rozvedla, mělo to podobný průběh, taky před ní schovával mobil. Jestli ti to stojí za to, zkus to zachránit.

bobulinka
14. led 2017

Zvedalo mě to ze židle, jen jsem to četla. Souhlas s @tinaprofi, ta ženská by zasloužila přes hubu. Snažit se rozvracet cizí manželství a co to má za manželství ona že partnerovi nevadí, že půl noci vypisuje s kolegou. Jsi v opravdu hloupé pozici, když spolu ještě pracují a ať uděláš co uděláš budeš pořád za tu špatnou ty. Dobrá zpráva je, že spolu ještě úplně netokají, ale myslím, že se to blíží.

No jediné co asi poradit je omezit scény a mluvit a mluvit. Přece není možné, že jemu by tahle situace obráceně nevadila. Pokud není úplně na hlavu, tak přece musí chápat, že rozbije synovi rodinu a zůstane sám (pochybuji, že s tou ženou vytvoří nějakou fungující jednotku, zvlášť pokud je zadaná se dvěma dětmi). Nepomohlo by, kdyby mu to řekl nějaký kamarád, který třeba už rozvedený je a vylíčil by mu ty "srandy" co takový rozchod obnáší?

Pokud se on nevzpamatuje, tak asi neuděláš nic. Pokud bys věděla jak, klidně kontaktuj jejího partnera, když nic jiného aspoň bude mít chvíli jiné starosti.

vanea
14. led 2017

@hopehope ono je strašně těžké v tomto radit, protože dokud nebude chtít on, nic s tím nenaděláš..Dát jí přes hubu, jak tu někdo psal, by sice fungovalo jako úleva pro tebe, ale pro něj by to mělo podle mně efekt úplně opačný. Začal by ji bránit, zastávat se jí..zase by jsi byla za kozu, i když si to slečna zaslouží. Nakonec by ona třeba pokoj dala, ale mám obavu, že on by se za chvilku uklidil do náruče nějaké další a ty bys z toho vyšla jako agesivní hysterka.

Jediné co můžete, je si opravdu v klidu promluvit. Že ty máš zájem na tom vztahu pracovat, že přece nezahodíte ty roky, které jste spolu měli. Ale musíte chtít oba..nastavit si pravidla. Ty zlepšíš něco, co vadí jemu, on naopak utne kontakt s kolegyní. Prostě na tom začnete pracovat, nastavíte si třeba nějaké pravidelné rodinné aktivity atp.. Pokud ale on chtít nebude, je zbytečné, abys ty na něj neustále čekala, dělala mu scény..to je to nejhorší, co můžeš udělat.

Co můžeš, je taky si vše zaheslovat, zamykat si telefon, změnit si hesla na pc a podobně. Nemusíš mu říkat kam chodíš, můžeš se začít třeba více zkrášlovat..ale jsou to takové detaily, kterých si může a nemusí všimnout, a které můžou a nemusí k něčemu být...Když se na to zeptá, tak mu můžeš říct, že ses jen přizpůsobila tomu, co on doma nastavil. Setrvávat ale ve vztahu, kde to už jeden vzdal a nemá zájem to změnit, je zbytečné. Dítě se akorát naučí špatné vzorce chování a t budeš nešťastná. Taky mám rodiče rozvedené..a bylo to to nejlepší, co mohli udělat. Ty jejich hádky a štěkání a nemluvení jsme jako děti snášeli hodně špatně..

morwee
14. led 2017

tak to mi je strasne lito..ja bych ji asi zadupala do zeme a on by jednu dostal taky..me by zajimala jeho reakce, kdyby jste delala to same co on... jestli by vse bral s naprostym klidem nebo by neudrzel vztek a bouchnul uz po tydnu? :D ale jinak je to od nej hnusarna..ona musi byt manipulativni pipka co si asi chce neco dokazat, ale on ma na tom o hooooodne vetsi vinu protoze vi sam co dela a ze vam to vse vadi.. ja bych se nad tim zamyslela co dal..pockat, udelat to same, vzdat to nebo poradne bojovat.. preju jen stesti a drzim palce a pevne nervy..

ps. ja bych manzela asi vazne zabila :D

hopehope
autor
14. led 2017

Bojím se to do určité doby tolerovat, abych si to pak jednou nevyčítala, že měl volnou ruku a že šlo še do kopru.Ale na druhou stranu když řeknu partnerovi že jestli chce být s namí nebude si s ní psát! začne se rozčilovat že to jsou ultimáta a že když on si nemůže psát s ní já si zase nebudu psát se sestrou!!Říkám jak můžeš srovnávat sestru s nejako blondatou slepicí???prej má na mě špatný vliv...vrrr...nebýt sestry jsem uplně na dně... a že si psát on bude jen to omezí. Nevím co si o tom myslet...tvrdí nic s ní nemám a nic chtít nebudu...ale pokud je jeho potřeba psaní důležitější než ja???

vanea
14. led 2017

@hopehope a jezdíte třeba někam na výlety, máte nějaké společné aktivity? Jak to vypadá tam, to jí taky furt píše?

hopehope
autor
14. led 2017

Už jsme si práve sedli na malého narozeniny večer, a promluvili si...Že pokud jemu bude na mě něco vadit neodpoví ,,nic,, a obráceně také. Že budeme k sobě upřímní a budeme mluvit. jojojjo
čtyři dny v pohodě, jen jsem se musela občaass kousnout do jazyka když sem ho viděla s mobilem ale dobrý.A včera sedí zase hodinu na wc a já jsem ta špatná.
dnes to uznal ale psát si bude dál....mám chut odejít a čekaat jestli se vzpamtuje nebo ne...

hopehope
autor
14. led 2017

Vanea no není na to čas a ani moc korunky ☹ ale jedeme společně s malým bobovat? hned napiše jedu s mlam bobovat a pošle fotku. Ona má podle mě doma nějakoho debila....

vanea
14. led 2017

bože, normálně bych doma zavedla krabičku, kam byste oba po příchodu domů hodili mobil a hotovo :D prostě jinak než tak, že budete trávit čas spolu, to nepůjde..stačí koukat na filmy, seriály,jestli nejste až tak akční, nebo to malý nedovoluje...prostě cokoliv, jen aby on neseděl u PC nebo mobilu...musí se s tebou zabavit, aby neměl důvod myslet na ni..Můžete chodit do nějakých těch dětškých center, nebo na procházky, do muzeí..o víkendech na výlety..je toho spousta🙂 a když to nebude fungovat, tak pak přijde otázka, zda to má smysl..ale to by on na to musel přistoupit🙂 Osobně bych klidně přistoupila na to, že si se sestrou nebudeš psát a on si přestane psát s ní. Alespoň bys viděla, jestli to začne nějak obcházet, bude lhát atp..nebo jestli mu na tom vztahu záleží a prostě pro to něco opravdu udělá

morwee
14. led 2017

presne jak pise @vanea nepiste si nejakou dobu se sestrou..uvidite jestli to vydrzi nebo ne

dvojka
14. led 2017

Můj bejvalej si taky psal...nejdřív jen psal , zezáčtku to popíral, časem mi říkal že si jen píše , že to nic neznamená , pak došlo ke schůzkám a pak odešel.Cele se to táhlo 3 roky a nebyla v tom jen jedna žena :-/ .
Přeju ti aby ste si to vše v klidu vyříkali a bylo vše v klidu 🙂

hopehope
autor
14. led 2017

vanea máš pravdu asi to tak udělám...Já mu řekla, tak přijdeš domů,nechás zapnuté vyzvanění a když ti někdo bude volat vyřídíš si to a když ti bude psát ona neodpovíš???a on že jsem já ta špatná že mu nebudu nic zakazovat apod....
problém je ten, že partner je pořád v praci...není čas skoro na nic

hopehope
autor
14. led 2017

Když se ho zeptám ,,proč si najednou vypináš zvuk,,?? prej aby tě to nedráždilo...stějně si vše děláš sama....

iwet91
14. led 2017

@hopehope Teda, když jsem si to přečetla jakobys psala můj příběh, je fakt, že u nás to nebylo až takhle žeby seděl na wc 40minut, ale také si psal s kolegyní. Došel domu a hned mu vypisovala smsky, posílala fotky dětí, co děla nebo nedělá, děs, netajil se tím předemnou, prý je to jen kolegyně a mu je blbé jí neodepsat. Často u nás byly hádky kvůli ní. Řekla jsem, že si sní psát nebude, omezil to . Nakonec to nějak uplně vyšumělo, psávala mu totiž na viberu, takže si ho musel smazat. Myslím, že teď už mu vubec nepíše, přijde domu a mobil do ruky za celý den nevezme. Dle mě , je třeba mu ukázat, že ty jsi jeho manželka a ne ona , já bych byla radikalnější chceš si sní psát , tak piš ale bez nás, odešla bych a jí bych něco řekla a klidně i jejímu manželovi, přece nemuže být slepý taky 🙂

bledulka84
14. led 2017

Asi bych mu řekla, že tohle mi normální nepřijde a jdu to řešit za právníkem. Buď ho to probudí a pokud ne, budeš na to aspoň připravená. Jo a ještě předtím, pokud máte společný účet, udělej si vlastní a na něj si převeď nějaké společné peníze, ať pokud se vztah rozpadne, ať na tom nejsi bitá.

mku
14. led 2017

Precetla jsem vsechny komentare... jsem rozvedena a po letech ziju konecne v hezkem vztahu kde si nic netajime, tak snad muzu srovnavat... urcite neni resenim abys pred ni delala sceny... jen jemu i ji nabijes proti sobe... stejne jako neni resenim davat ultimata a vyhrozovat... ja dat doma ultimatum tak to ma uplne opacny efekt... zkus to ignorovat, nekomentovat a zit si svuj zivot... pis si s kym chces, kdyz chces, chod kam chces kdy chces a nic doma nerikej... podle me je to jediny zpusob.... bud se vzpamatuje, nebo bude definitivni konec... ale je to jen muj nazor 😉

dvojka
14. led 2017

mku - přesně tak !

hopehope
autor
14. led 2017

mku děkuji za tvůj názor...určitě máš pravdu...jak by si řešila popřipadě teda sex?partner ho vyžaduje já přitom stále myslím na tu slepici....když přijde chce dát pusu? jenže když si začnu žít také po svém, on zase bude mít další důvod si s ní vypisovaat,,,,ona se změnila, nezajímam jí, pořád někam chodí apod...

hopehope
autor
14. led 2017

Když partnerovi řeknu ,,tohle je začátek konce,, tak mi odpoví tak si věř tem co ti to píšou a ne mě... přijde mi že at udělám tak nebo tak...bude mít vždy duvod si s ní psát a mě rozebírat...

astyna
14. led 2017

no jasně, protože milence si může postěžovat na manželku, opačně to jde špatně. Je to pokrytec. Přece sebou nenecháš orat 🙂 tak si sedněte, mluvte o tom, budte k sobě upřímní a podobné věci a už to rozsekněte. Já bych s takovým chlapem sex mít nemohla. A pusu? tsss

mku
14. led 2017

Mysli na sebe!!! V tomhle musis byt sobecka 😉 zadna pusa, zadny sex... takhle on nema duvod neco menit, dela si co chce a ma sex jako driv... at jde a zkusi sex s ni... mozna diky tomu pochopi, ze to co ma doma je nejvic a odstrihne se od ni... a nebo s ni bude chtit byt tim spis a pak si muzes oddychnout, ze neztracis roky s nekym, kdo si te nevazil. Sex je jenom sex, chlapi ho berou jinak nez my, oni do toho necpou hned city a lasku, takze ja bych nehrotila jestli se s ni vyspi nebo ne.

brunetka11
14. led 2017

@hopehope Ex muže jednala podobně. Zafungovalo si žít po svém, občas si z ní udělat legraci, že už zase další rozchod, když zase tak intenzivně vyvolává.
Postupně mu to docházelo.
A také jsem se jej na rovinu zeptala, jestli by se mu tohle na mém místě zamlouvalo, kdybych se takhle chovala jal. Pokud ne, tak proč v tom pokračuje, když mi tím ubližuje.
Tím, že začneš dělat dusno, opravdu k sobě nebudete milí - pusa ráno, na uvítanou či rozloučení, tím jí jen nahráváš.
Vykašlala bych se na šetření, sehnala si hlídání a odjela jen s ním někam na víkend, klidně přes Slevomat.
Jde o čas trávený jen spolu, o vaši intimitu. A nemluvit o sms, o ní. Prostě ji vymazat.
Jestli to není vůl, dojde mu, co v tobě má.

A nezapomeň, že ona v tom umí očividně chodit. Buď lepší než ona. Stejně jako doteď - proto si tě přece vybral a ty víš, co v něm máš a tolik o něj stojíš.

yelowangel
14. led 2017

@hopehope milá zlatá já si tím prošla taky. 4x. A pořád jsme spolu. Jenže můj chlap chtěl náš vztah zachránit. Chce i tvůj?U nás to byli vždycky kolegyně z práce. Dokonce první dvě současně, s tou jednou si pak psal dál když si mysleli že jsem jim sežrala že už o něj nestojí. nejhorší byla ta první do ty byl zamilovanej ale to zacouvala sama jakmile zjistila že jsem na to přišla. To mě dlouho nemohl přijít na jméno. Ta druhá byla bývaá kolegyně, nevídal ji denně v práci ale bylo vidět podle zpráv že by se jí náramně hodil nový tatínek pro její 4 děcka. Ta byla nejzarputilejší, několikrát jsem ji prosila ať nám neorzbíjí rodinu a nebere malýmu tátu. Nepomohlo nic. Až jsem se naštvala, chlapovi jsem napsala že si má dojít pro kufr a vypadnout za ní a jí že ho má čekat s večeří že mu balím věci. Fakt jsem byla rozhodnutá ho vyzŕazit. Asi to poznala a zařadila zpátečku, zvlášť po tom co jsem jí poslala zkopírovanou konvezraci co si psal s tou první i s datama takže viděla jak byl do ní zamilovanej a z ní dělal blbce, se slovama ať si to prostuduje a připraví se na to co ji čeká. Že když není věrnej mě a jí taky "zahejbal" ať nečeká že to s ní bude jinak. Najednou mě oba přesvědčovali jak už ani jeden toho druhýho nechce. Fajn, prominuto. Za půl roku půl třetí ráno, něco mě probralo a najednou cink telefon mího "drahouška". Nikdy jsem mu do telefonu nelezla (kdyby si nenechal přihlášenej facebook tak jsem na to nedošla) ale měla jsem v živý paměti co se dělo před půl rokem takže jsem mrkla. Kolegyně z práce. A prasečinky. Poslala jsem si fotku jejího nahýho zadku co mu poslala a zapamatovala její číslo a po tom co jsme se pohádali protože ho to vzbudilo jsem si ráno našla jejího manžela na facebooku a před posláním to jemu jsem jí ještě zavolala a dala poslední šanci že jestli na to ještě jednou dojdu ta fotka letí okamžitě k němu. A byl klid. Otázkou je jestli tvůj mažel není rozhodnutý odejít, položila bych oběma nůž na krk ať se k ní nastěhuje, nebo se odstěhuj s dítětem pryč a buď se k sobě vrátíte nebo ne.

kackakastanka
14. led 2017

on se k tobe chova fakt hnusne..., ma vlastne oficialne milenku....rekla bych mu, ze si to nepreji, a ze se to musi resit, ze to neni normalni... on takto podle me ziskava cas na finalni rozhodnuti zda zustat, ci odejit... s ni bych to neresila, bude jina, on musi vedet, co chce...pokud by to slo, na cas bych se odstehovala..., a rekla mu, ze si musi vybrat a vedet, co chce, takto te jen trapi

hopehope
autor
14. led 2017

Chjo jsem z toho úplně mimo...už nevím čemu mám věřit...už nevím jestli o mě opravdu stojí nebo ne...nemůžu řict doma nic co se mu nelíbí...nic o čem si sám nemyslí že je to k řešení...protože potom jsem zase na ,,pěst,, jak jí píše! Nejraději bych zbalila mě a malému pár věci a odjela na čas pryč...aby si uvědomil co vlastně chce...

hopehope
autor
14. led 2017

nejsem dokonalá, ale partnerovi jsem říkala jak by se ti to líbilo obraceně..nelíbilo. tak proč to děláš?já nic špatného nedělám...říkám fajn...ale je pravda že každá rozepře, každé slovo co jemu se nelibí, každá odpověd co se mu nezdá hned píše jí a já jsem ta špatná...když ho budu ignorovat zase bude psát že doma je to na bodu mrazu...když budu mlčet,dělat mu dobře v posteli a tolerovat jeho psaní s tou slepicí bude spokojeny...já už vážně nemůžu.nevím co dělat...

kackakastanka
14. led 2017

bud mu rekni at toho hned necha a zkusite to zase srovnat
nebo se odstehuj a rekni mu, ze ho mas rada, ale ze takto s nim byt nechces a nebudes, dokud nebudete ve vztahu zase jen vy dva a syn a at si to srovna a da ti vedet
a nebo se k nemu chovej milionove, bud mila, vstricna, nic nekomentuj, ale rekni mu, ze si prejes, aby toho hned nechal, nebo ze to ukoncis ty
na kecy o tom, ze nic nedela a blabla mu rekni, ze tobe to vadi a pokud te ma rad a chce s tebou byt, musi toho nechat
obavam se ale, ze musis udelat neco radikalnejsiho, aby to s nim hnulo, ted je to pro nej uzasne pohodlne a ma te v hrsti

dvojka
14. led 2017

Pokud něco nepodnikneš,tak se utrápíš. Máš-li kam ,zbal sebe maleho a pročisti si hlavu. Budto Vám to pomůže ,manžel si uvědomí co v Tobě má a s ní dá pokoj.Ono se to lehce radí,ale já se takhle trápila 3 roky .Nic jsem neudělala a beztak to dopadlo tak že sme se rozešli po 11 letech ☹