Ahoj, naše manželství už neexistuje, jen papírově, jsme jen spolubydlící. manžel děti miluje a hýčká, mě si nevšímá, několikrát mi řekl, že žádní manželé nejsme. Neplánuje pro nás pro všechny program, jen pro deti. Přitom když nadnesu téma rozvodu, dává nereálné podmínky. Pokud dětem něco vyctu a není muž doma, normálně se domluvíme. Pokud je muž doma a něco po dětech chci, oni mě mají na háku a začnou hned ječet. Manžel mě serve a děti jde hned pomazlit aniž by věděl co se stalo. Strašně mi to vadí, snažím se manželovi vysvětlit že o nic nešlo, že jsem jen chtěla např aby si šli vyčistit zuby. Nadá mi ale pak dětem řekne, ať si jdou vyčistit zuby a ony jdou jak nic. Já jsem za hysterku. Pokud děti brečí, jdu je pomazlit, přijde manžel a bere mi je z náruče slovy: poď jsem, už jsem tady, už je to dobrý.tak je ani nemůžu utěšit a posílá mě třeba pryč z místnosti. Přitom jim nijak neubližuju, proč mě od nich tak izoluje ? Přijdu si jak největší debil. Nic jsem neudělala a manžel mě takhle sráží. Když není muž doma, fungujeme dobře. Dnes mi řekl, že jsem do manželství nic nepřinesla, že on stavěl dům ( na mým pozemku) a že co jsem dělala já ? Tak jsem mu odpověděla, že jsem se starala o děti. To se mi vysmál. Bydleli jsme u tchýně a on mi pořád říká že jsem nedělala nic a o děti se starala tchýně. Vari se ve mně krev. Má cenu něco mu vysvětlovat a usilovat o to,aby to bylo lepší ? Co myslíte ,? Proč si mě neváží ?
Jo, určitě má cenu mu něco vysvětlovat... A nejlépe to vysvětlí právník.
Vysvětlování je ztráta času, okamžitě jednat ve spolupráci s právníkem.
Jeee ty píšeš o mém exmanželovi? A to že ke to exmanzel bylo moje rozhodnuti a bylo skvělé 😉
@martinka_33 i můj exmanžel se ke mě tak choval. Navíc mi vyčítal, že mě děti neposlouchají, přitom podrýval moji autoritu.
Taky jsem byla ta, která odešla a požádala o rozvod.
Kromě právníka si najdi i nějakou psychickou oporu snaží se tě zdeptat.
@levandule_k Když to bude dostatečně dobrý právník, tak mimoděk vyřeší i tu psychickou podporu.
@j.a.n.i Určitě s dobrým právníkem v zádech bude mít tazatelka větší sebevědomí, ale stejně bych si tu podporu jistila na více frontách.
Typický příklad manipulátora, který svou partnerku psychicky týrá. Je to forma domácího násilí. Najdi si právníka co nejdříve a rozveď se. Připrav se na to, že to nebude pěkné, že tě bude přes děti vydírat, že se bude mstít za to, že sis dovolila požádat o rozvod, ale na konci každého tunelu je světlo a až se ho zbavíš, začneš konečně žít... Nejen pro psychickou podporu se můžeš obrátit na centrum, které pomáhá ženám jako jsi ty https://www.rosacentrum.cz/
Ahoj, utíkej od něho a to fofrem, než Tě zničí, zdeptá, děti bude poštvávat proti Tobě. To co popisuješ je psychoteror jak z učebnice. Najdi si právníka, navštiv poradu pro týrané ženy a podej žádost o rozvod. Současně se žádostí o rozvod dej na OSPOD návrh na úpravu péče před a po rozvodu.
Jsi klasickej příklad oběti - hledáš vinu u sebe. A opravdu tam není. Tvůj, doufám, že brzyexmanžel je pěknej psychopatickej kr-t-n.
Mám dceru ve výlučné péči už čtyři roky... její otec je psychopat a tak vím, že každý boj se dá vyhrát. Zvládneš to a Tobě bude líp. Časem zjistíš, že jeho písničky jsou ohrané, a tak se Ti budou lépe předvídat jeho kroky. Čsem budeš silnější a silnější. Teď ale musíš pochopit, že to domácí násilí je.
Kromě Rosy je třeba i tato organizace https://www.magdalenium.cz/ mají tady hezky zpracovanou příručku https://indd.adobe.com/view/b8e4f123-6164-4706-...
@j.a.n.i z vlastní zkušenosti s manipulátorem s tím nesouhlasím. Právník je na rozvod, na úpravu péče a psycholog na psychickou podporu. Jsou to dvě rozdílné školy ke studování a čím víc podpory z více stran žena má při komunikaci s manipulátorem, tak tím líp.
Souhlasím s Tebou @levandule_k 😉
@antoinet asi fakt jo, vlastně jsem furt věřila, doufala, že to bude dobrý, ale už i.ja největší optimista přicházím na to, že život je krátký a nebudu se s nikým handrkovat
@martinka_33 dnes jsem si připustila, že bych se rozvedla. Pořád jsem to oddalovala a cítila že něco rozbiju. Konečně to beru tak, že si zachránit zdravý rozum
@levandule_k jj chodím k psychologovi, je fajn slyšet, že jsem normální a že nejsem špatně
@felis no jako na děti on je hodnej a i když je trochu Buránek tak by jim neublížil. Bude vyžadovat střídavou péči, ráda bych se takhle domluvila a měla pokoj a nestourala bych se v tom
Mě k psychiatrovi poslal ex, tak dlouho mi rikal ze jsem magor a at se jdu lecit, tak jsem šla a škarede se mu to vymstilo 😂 prave ty sezeni (muj psychiatr je zaroveň psychoterapeut) me dovedly k rozvodu 😀
Mila neznama... Na děti je hodný, dokud jsou malé a poslušne. Kolem 11-12 roku se tohle zlomí a bude to, co dělá Tobě, dělat i jim. Ale k tomu bohužel dojdeš. My měli stridavku 10 let a můžu Te ubezpečit, ze peklo dělal i přes stridavku. Vždycky se něco najde. Lidé se nemění. Nechtěj stridavku, ta je pro páry, jenž spolu dokážou vycházet v pohodě a bez problémů, což není vás případ. A pro deti to teda není taky žádný med.
Víš kdy u nás skončila stridavka? Když mi dceru přivedla kriminálka a kolem byli chlapíci v kuklách ze zasáhovky... a na dceru byl vždycky takovej hodnej, než začala mít vlastní hlavu a rozum.
@felis mám úplně husí kůži. Až teď jsem si uvědomila, že je to tak jak píšeš. Dokud byli malí, byl s nimi v pohodě. Už 3 roky to bylo horší a horší, teď už skoro rok s nimi vůbec nekomunikuje.
Děti jsou klidnější, i když jim táta chybí, ale ne takový.
Je mi smutno z toho, že je to do budoucna a hlavně jejich vztahů ovlivní 😢
Ano jsi naprosto normální, tvůj manžel se chová jako manipulátor, chce tě dostat na kolena, zlomit. Musí to být extrémně náročné, ale nedej se. Držím palce, ať najdeš sílu odejít.
Utec.. strasne se ti ulevi.. nastane divadlo, klidne klekne a bude brecet.. par dni, pak to bude zas stejny.. bude te vydirat pres deti, ze jim nicis rodinu (ehm jakou?), ze mu je beres, ze je proti nemu postvavas, ze ti je sebere, ze ses nula a deti v peci ti nenechaj, pak zas ze to spolu zvladnete, kvuli detem, ze te miluje.. a takhle nahoru a dolu, nez pochopi, ze to myslis vazne.. pak zacne peklo 😎 naschvaly, nekomunikace, nejezdeni ma domluveny cas, detem koupi prvni posledni aby byl.lespi, nebudou u nej muset nic a vse dostanou az po nos...
Ale neustupuj.. vydrz... Mej nastavene hranice, s detma si nastavte pravidla, peci a alimenty soudne a pravidelne (zadna dohoda, zadna stridavka).. je to tezke ale stoji to za to..
Vyhodila jsem manipulatora (jsem si dovolila moc, vim) pred vic jak 4mi lety 🙏🏻 a nelituju ani vterinu.. a to zacal covid, prijem nula nic, hypoteka, znudeny dite zavreny doma a jedina navsteva ex.. pak zas valka atd atd.. proste prima obdobi celkove, natoz na realizaci planu byt samozivitelkou.. a vis co? Paradoxne i finacne se ted uz mame lepe 🤷🏻♀️ je to narocne, ja se snazim vychovavat, otec termin vychova nezna.. strava u nej silena, rezim nula, povinnosti nula...
Ale kdyz ma holka krizi, chce byt doma.. a to je pro me to, proc jsem sice tvrda ve vychove, ale doma vi, co ji ceka.. u otce ne.. a to ji dava tu jistotu..
A ty vzory chovani manipulatora jsou opravdu porad stejne.. zatim jsem vzdy dopredu vzdy vedela co a jak bude a kdyz prisla dcerka s nejakou sitauci, vedela jsem co se stalo... Jedna porad stejne, jen uz to vidim, dcera jeste ne, ale uz si uvedomuje, ze jen slibuje..
A paradoxne na nej plati jediny.. neustupovat, nedohadovat se, jen oznamovat a pak vydrzet.. kdyz neco potrebuje, tak by mi snad i kytku koupil 😁 a kdyz neco ja, je to problem (nastesti jsem tuhle chybu udelala jen jednou).. zkousi porad, ale ja uz na to nepristupuju.. bohuzel nekdy to je tak, ze to neni uplne v zajmu dcery, ale vzhledem k tomu ze spolu resime jen dceru, musim i tady mit hranice (dobry 2-3roky mi to trvalo)..
Drz se, je to tezkej boj.. ale stoji to za to.. fakt jo.. na nic uz necekej, zacni konat..
A jeste.. pred detma ho neocernuj, bud neutralni.. jed si svoje a jeho idealne neres (ja to neumim moc a vim ze je to spatne, ale strasne me vytaci, jak se k dceri chova)..
😕😕😕😕upřímně co píšeš mi přijde jsko brutalita já moc nechápu na co se ptáš a jde nás sebeuctu ?? Normálně pohádek o rozvod a děti do pece nebo střídavě pece to zakezi jsk se dokážete dohodnout … takobe ponižování před detma a ještě ti je není z ruka a vyhazování z místnosti Tvl těžká šikana nejsi hadr jsi člověk tak se mu postav … kvůli dětem spolu nezustavejte to je snad ten nejhorší důvod jen jim vstepite nefunkční model rodiny a vztahu si oredrav nevím jestli mas holčičku ale ze by brala jako normwkni ze vy se k ni takto muži chovali když vidí ze maminka je s tím v pohode …z toho co píšeš he mi sz blbě, ten vy bez milosti letěl nebo já vYch odešla neexistuje s takovým člověkem sdílet domácnost i KdVych měla žrat strouhwnku tqk raději to než takové systematické ponižování
Pěknej manipulátor!!! Rychle pro právníka...
A proč vlastně manžel komplikuje rozvod? Asi bych si našla co nejdřív dobrého právníka...