Partner má radši maminku než mě?

terezinka007
25. pro 2016

Všechny Vás zdravím,

mám takový problém a už nevím co s tím.
Mám už přes rok přítele, rozumíme si ve všem.. je to prostě taková ta spřízněná duše.. s nikým jsem si takhle moc ještě nerozuměla.. jenže nic není dokonalý.. nás největší problém je v tom, že semnou tráví hrozně málo času a ja si případám sama.
Zkrátka přítel je z rodiny kde otec odešel od jeho maminky a ona zůstala na něj sama, před pár lety mu navíc umřel děděček.. tudíž má pořád potřebu se o mamku a babičku starat ( je jí 55 let, takže žádná nemohoucí babička, ale normalní soběstačná ženská). Pochopím, že je vozí na nakupy a podobně. Dokoncese k mámě znovu nastěhoval, když se rozešel s bývalou přitelkyní. Ale problém je v tom, že on je upředsnostňuje předemnou. Abych to blíže vysvětlita.
Už jsem psala, že spolu trávíme minimum času, tzn. v týdnu třeba dvě hodiny odpoledne, a pak ke mě přijde v pátek večer přespí u mě, ale ráno hned kolem 9 odjíždí. S tím, že jede s maminkou/babičkou na trh, nebo někdy ani nemá důvod prostě odjede a pak mi píše, že sedí u babičky nebo mamky a pije kafe. Prostě tím chci říct, že ani odjet nemusí, ale jede. Jiná ženská v tom není tím jsem si jistá, on je proste mamánek.
Trápím se, a nemyslete si, že jsem tohle příteli neřekla. Nejsem ten typ co by si vyléval srdce na internetu, ale partnerovi neřekl ani popel. Říkám mu to, ale on to slyšet nechce a nebo mě odbyte větou, že to bude časem lepší. Jenže to je to rok a lepší to není. A já sem čím dál tím osamělejší. Co by jste dělali na mém místě, když ho opravdu miluju? Má takový vztah cenu?

lajla
25. pro 2016

Zarazilo me..rozumime si ve vsem...co to je ve vsem!!! Ale travite spolu minimalne cas..pisete...2 h tydne plus nejaka ta ukradena hodka..pro me to neni vztah. Zijete kazdy svuj zivot.partner jak je videt vetsi zajem nejevi...ano jak pisete nejste pro nej priorita...a pro me je to ztrata roku zivota. Jine to nebude.
Treba na to mate jiny nazor...uslysite musite si o tom promluvit a blablabla...ale stejne se nezmeni. Za me ztracite cas a mela byste se porozhlednout jinde

marcicek84
25. pro 2016

navrhla bych mu společné bydlení, až to prověří kvalitu vztahu. Zatím to vypadá míň jak vztahy, které jsme měla s chlapci na střední škole.

malinkaelinka
25. pro 2016

Jak se pozná, že si rozumíte, když spolu trávíte málo času? A mamince a babičce tě představil? Vědí o tobě?

lv
25. pro 2016

@lajla jsi mi to vzala z úst 🙂 2h a pak vecet (sex a spaní 🙂). Pokud jsi s ním mluvila, a on tu potřebu necítí - trávit s tebou víc času tak vyhlídky růžové nejsou. Stačí mu asi takové "chození" jak v 16 letech.

szifcakova
25. pro 2016

Sorry ale od takehoto chlapa rychlo prec. Nikdy sa to nezmeni.

journals
26. pro 2016

Muzu se zeptat kolik vam obema je? Pokud je babicce 55 ,tak vy musite byt strasne mladi,ne? Ja myslim,ze to,ze vztah je super a strasne si rozumite je ovlivneno hlavne tim,ze spolu moc nejse. Vidite se malo a to neni cas na "problemy" - chozeni je jine,kdyz se dva sejdou jen kdyz je nalada a kdyz spolu par zije a resi vse. Nicmene jemu to ocividne vyhovuje a je spokojeny. Prijede jen kdyz chce,ma naladu,chut a hodi se mu to. Coz ale asi v takovem veku chapu...pro me by to byla ztrata casu

terezinka007
autor
26. pro 2016

@journals
Napsala sem to špatně.. mamince je kolem 55let.. jinak jemu je 29 a mě 23 ..

lv
26. pro 2016

@terezinka007 ou, chlap bydlící u maminky (nebo bydlí sám?) skoro ve 30 je mamánek a nezmění se.

stastnablcha
26. pro 2016

no obavam sa ze casom to bude este horsie. v 30tke sa ma chlap odstrihnut od mamky a riesit svoj zivot. ale ako matku by ma potesilo keby moj syn travil so mnou viac casu. ber to tak, ze mozno aj ty raz budes vdacna ak si tvoje dieta pride s tebou vypit kavu.. trebars aj kazdy den... aj ked, normalne to teda nieje a ja by som v 23 rokoch taky vztah nechcela mat... a mamka je este sebestacna, ale casom sa aj to zhorsi.. asi by som velke nadeje do tohto vztahu nedavala :(

kika_21
26. pro 2016

@terezinka007 Soupeřit s matkou partnera je předem prohraný boj a nemá cenu ho začínat. Buď se domluvíte, nebo žádná škoda, lze se ale domluvit i rozumně-každá rozumná žena ho nechá, aby byl s dobrou partnerkou a měl vlastní rodinu.

jbouda
26. pro 2016

Evidentne o nej stojite.. Zenske uz Vam poradily co s tim. Stoji za analyzu, jesti to takto chce Vas partner nebo jeho mama. Zkousela jste si s ni promluvit? Libilo by se Vam, kdyby takto visel na Vas? Casem byste si ho prestala vazit. Radeji ruce pryc....

magdalenax
27. pro 2016

Ahoj, já se přidám k názoru - společné bydlení. Zkusila bych zároveň vymyslet co nejvíce společných aktivit a ono by se brzy poznalo...., zda to cenu má, nebo ne.
A co se týče mamánkování, - vidím to tak, že je pořád lepší, když je chlap mamánek, než když se k mámě chová s opovržením, protože tak, jak se chová ke své mámě, tak se bude chovat i k partnerce. Pak už jen záleží na tom, zda si vytříbí priority, zda dokáže přijmout to, že Ty budeš dělat něco takhle a né, že budeš kopírovat jeho matku.
A věř, že je naprosto jedno, zda se jedná o ženu, nebo o muže. Stejnou potřebu vídat se s matkou - rodiči, může mít i žena. Neznám však nikoho, kdo by tuto závislost měl stále. Podstatou tohoto chování může být zapřičiněno třeba jen ujišťováním se o tom, zda svůj život vedu dobře, potřeba poreferovat o tom, co jsem udělal/a, či ne, co mám v plánu atd. , ale opravdu to časem odezní, jakmile si ten dotyčný sám v sobě najde určitou jistotu v tom smyslu, že je opravdu soběstačný - i když soběstačný je už dávno, tak se i tak prostě nějaký čas o tom ještě ujišťuje. Také tomu může být i obráceně - rodiče si nejsou jisti tím, že jejich potomek zvládne vše a on či ona jim to vlastně dokazuje. Poví jim, že se mu vede dobře, že dostal v práci odměny, že si vyrobil nábytek, nebo že se mu povedly domácí knedlíky.... . Každopádně je to v každé rodině jinak.
Opravdu si myslím, že by to společné bydlení mohlo ukázat a i vyřešit..... . Jsou problémy, které se řešit musí a nelze před nimi utéct, a jsou problémy, které se řešit mohou a utéct od nich lze, ale proč né později, že...?

bunny123
27. pro 2016

Vztah bych ukončila (pokud teda nechcete hrát druhé housle po celou dobu, manželství včetně). Já bych ani do společného bydlení nešla, myslím, že v takové situaci je to zbytečné a jen se prodlouží doba, kdy už můžete být s pro Vás vhodnějším partnerem. Společné bydlení = větší třecí plocha mezi vámi a partnerem (navíc když už teď se o tom moc bavit nechce) a partnerem a jeho matkou. To byste teprve poznala, čeho jsou některé tchyně schopné, když jim nějaká bere milovaného synáčka (viz spousta diskuzí zde).

terezinka007
autor
27. pro 2016

Holky, děkuji Vám moc za vaše názory...

biedronka10
27. pro 2016

@bunny123 no ono to nemusi byt jen tchyne, ja mam "vybornou" zkusenost s tchanem a je to horsi jak s tchyni

tep
27. pro 2016

nezmění se a bude to časem horší a horší (nepřeháním) .... maminka bude stárnout, bude čím dál víc "odkázaná" na jeho pomoc a asistenci a to se vším. Nebo si bude maminka připadat prostě jenom sama a první koho zavolá bude syn (hooodněkrát za den).... nebude respektovat jeho povinnosti ani když budete mít spolu rodinu... Jsou prostě dámy, které neumí být na druhé koleji a odmítají "přestřihnout pupeční šňůru" a nenechají syna jít a žít svůj život. Obávám se, že to je i tento případ. Navíc mi připadá, že pan syn se o to dvakrát ani nesnaží.... můj pohled na věc... asi jsem moc nepotěšila...

andryyysssek
29. pro 2016

Ahoj,pryč od něj. Podobně se chová můj druhý manžel,taky jsme to řešili, když jsme spolu byli rok,ale já si pak řekla, že to není tak hrozné, a dávala jsem vinu sobě, že přeháním.Tak jsme se vzali,narodil se syn,ale udělala jsem pěknou blbost,protože jeho matka s ním manipulovala čím dál víc, až se to vyhrotilo tak,že si vzali syna k sobě, a nevrátili mi ho,dovolí mi pouze návštěvy na 2h denně.Špiní mě po celém městě, dělají ze mě psychicky vyšinutou,nesvépravnou ,krkavčí matku,a tímto manžel argumentuje,proč mi malého nedá ani na noc.Už to trvá měsíc a půl, a kdybych se nesnažila za každou cenu manželství udržet,a odešla bych dávno, nemuselo to dojít tak daleko.

kote30
3. led 2021

Dobrý večer.Mam podobný problém.Muj přítel má raději svoji matku než mě.Pokazde s ní řeší veškeré naše problémy.Nechce ani svatbu.Chce bydlet bez svatby.Pry je to zbytečný se brát?Prosím poraďte mi.Ja svatbu chci.

kote30
3. led 2021

Napište mi prosím odpovědi na email: pumicka295@seznam.cz Moc Vám dekuji

kvetoslavalov
14. dub 2024

Zdravím mám problém je mi 18 let a čekám první miminko přítelem jen bohužel přítel je Mamanek je mu 19 let je raději svoji mamkou než se mnou několikrát na mě vyjela a on neřek nic ještě byl pro ti mě moc mi to je líto že raději se zastane své maminky než své přítelkyně co sním čeká miminko za svou rodinou by dal i život víc než za mě nebo za naše dítě pláču kvůli to mu a nevím jak tak sama jsi říkam že se to nezmění a že bude víc dávat své mamce než nám i líp mu je když je svojí rodinou než se mnou i když jak mi říká že mě miluju ale nemyslím jsi to je to jako kdyby miloval svojí mamku než mě prosím řekněte mi co dál dělat už nevím jak na to dál a to jsem se snažila mu to říkat a stéle nic prosím o radu děkuji 🥺🥺🥺😔😔😔