Partner je na mňa podráždený a nervózny, zlý

lautiruska
8. dub 2016

ahojte,pred pár mesiacmi,bola moja diskusia adminom uzatvorena,tak som sa rozhodla založiť dalsiu. dala som na Vaše rady,ktoré ste mi radili,ale bohuzial," nazivanie " vydrzalo len dva tri týždne,opat sa to vratilo do starych znamych kolaji, zase vecne upozornovanie za to,co robim "zle",zase mentorovanie,a pod. zase pekne vidno,ako mu idem na nervy..bol par týždnov normalny,ze sa snazil svoju zurivost potlacat,aspon v suvislostiso mnou, ale nevydrzalo mu to ani mesiac. dohodli sme sa na jasnych pravidlach, že on ma nebude upozornovať, za všetko,čo robím, a ked tak milou formou,nie nas*aty a tak,že ja na oplatku,nebudem kricať po nom,ani tolko riešiť,na tomto sme sa dohodli asi mesiac dozadu,vravim nevydržal to ani mesiac,zase začal rypat do mna,ked som bola unho.zase je podrazdeny a zase sa nechová zrovna najlepšie.ja v priebehu toho mesiaca,som dostala novy pausal,kde mam neobmedzene free sms do kazdej siete aj volania,tak prve viete ako,co mi napada,je napisat mu sms aj tri cez den,proste ma to láka,jeho to otravuje,na niektoré mi ani neodpíse,a dokonca ked sme sa minule pochytili a pisala som mu v noci sms,ani na nu neragoval,uplne ignoroval ma,tak " ako sa patri "...a povedal mi,ze som sibnutá,že co furt vypisujem,že prenho to neni problém,co sa deje.no pre mna ano.stále je nervozny,vkuse podrazdeny,raz jeden týžden mi rozpráva mile veci,aka som krásna,uplne vyzera ze je zo mna namakko,a potom príde týžden,kedy ma ani vobec netuzi vidieť,ani nič,nechce sa mu ani len odpísať na moje sms,alebo zavolať mi..stále to iste dokola,az som sa nastvala,a somprijala pozvanie na kavu od chalana,co ma cele roky chce,je do mna poblazenny,ale mne onho vobec nejde,no usekla som to,nema to zmysel,ja som zalubena do svojho, lenže tym,ako sa hnusne chová,tak si ma od seba odhána..začal rozprvať,že nech schudnem a neviem čo,zase,že som detinska a tak,a zase tie jeho cistotnosti a poriadky a neviem čo..zase to jeho klasicke upozornovanie a ked sa nanho za to hnevám,povie mi,že som smiešna,že čo je na tom,a zase hrešil,povedal do krista a boh(a)..ked som m uto vytykala,ze ci mi uz nic nemoze pvedat,no moze,ale akym sposobom...on nerozumie,ze mne ide o sposob,akym to hovorí, takym razantnym..ja nechapem,kde sa ta prisnost a razantnost v nom berie..stále nerozumiem..ale všimla som si,že len ku mne je taky k nikomu inemu..a hlavna vec,ze mne rozpráva,nech sa ja kontrolujem vo svojich prejavoch..ale on sa nevie..aj ked ho o to prosím,a ani ked nanho naziapem,aby to spravil,tak ja nechapem,kd furt je chyba.

mon_88017
8. dub 2016

Nehodíte se k sobě. Tečka. A nechci tady zase vidět 20 stran diskuse o lejnu. Nebo chci, já si docela početla 😎

lautiruska
autor
8. dub 2016

@mon_88017 ale neni to na smiech..je to do plaču,my sa milujeme v konečnom dôsledku..viem,že on ma miluje tiež,nielen že mi to vraví,ale aj sa tak správal posledné týždne,no zase to posral totálne..ja nechápem,prečo je taky tvrdohlavý,a taký strašn sebecký,že len on a on,čo povie,tak musí byť.to sa mi vobec nepáči prečo sa trošku nechce zmeniť ?kvôli mne?ved by mu malo zaležať na mne neinakším spôsobom,ako tým,čo dokazuje.ked ho slušne o niečo poprosím, niekoľkokrát,tak prečo do riti aspon odpísať na sms ?hoci ju číta ?napríklad...proste choré.

yelowangel
8. dub 2016

Hele tady pomůže jediný a to odejít od něj. Buď si to uvědomí a vrátíte se k sobě, nebo ne a ty budeš mít časem klid. Chápu že seš zamilovaná ale jestli máš myslet taky trochu na sebe seber sebeúctu a prchej. I když mě se to radí, měla bych udělat to samý jenže u mě to nejde...

mon_88017
8. dub 2016

@lautiruska a jsme tam kde jsme byli. "Já ho táááák stráááášně miluju, já vím, že on táááák stráááášně miluje mě... Evidentně se nechce změnit, protože mu za to nestojíš. Nech ho jít. 😎

lv
8. dub 2016

akorát jeden druhýho otravujete, souhlasím s mon nemá to smysl, on tebude takový, jak si ty (sebevíc) přeješ, ty ho štveš, je na tebe hnusnej..

mika251
8. dub 2016

@lautiruska pozri môj manžel ma miluje, ale keď pracuje, neberie mi telefón. Na sms odpisuje až keď má čas, trebars za 6 hodín. Chlapi sú proste nastavení inak, nedokážu sa sústrediť na dve veci naraz, takze mu proste pride zatazko odtrhnúť sa od činnosti ktorú robí a presmerovať myslenie inam. Proste je to tak. Takze mu volam len keď je to skutočne nutné a i tak nikdy neviem, či mi to zdvihne na prvý krát. Som v 25 tt a pomaličky premyslam nad nejakým signálom, ako mu dať najavo že teraz mu volam pretože je fakt prúser a má mi hneď venovať pozornost, nie preto že má v lidlu kúpiť pecivo. ☺ proste som sa s tým naučila zit. A ty mu píšeš sms v noci a cakas že hneď odpíše? Nemusí sa vyspať do prace? Trošku sebecké nemyslíš?

baysha
8. dub 2016

Chováš se jako protivná hysterická stíhačka. Že ti neodpověděl na SMS v noci? Tak mu nemáš v noci psát! A uvědom si konečně, že čím víc si po něm ty odpovědi vynucuješ, tím míň ti on odpovídat chce.

Zasekli jste se ve stadiu vzájemné alergie a nas*anosti, kdy si vzájemně akorát lezete na nervy. Oba děláte věci, které toho druhého štvou, a oba s nimi nedokážete přestat. Ano, oba - ty jsi zrovna tak zaseklá, jako on, a nejsi ochotná ustoupit ze svých protivných zvyků, jako je neustálé vypisování a vynucování reakcí v nesmyslné denní doby a bez ohledu na jeho náladu. Tady opravdu jiná cesta než rozchod (byť dočasný, ale skutečně bez kontaktu) není.

blauen
8. dub 2016

Běž za v času od něho holka zlatá! Nevím kolik ti je let, ale život je příliš krátký na žití s takovým člověkem, který ti jenom ubližuje a ponižuje!

baysha
8. dub 2016

@blauen Doporučuju pročíst tu předchozí diskuzi. V tomhle případě není chyba zdaleka jen na straně chlapa... spíš naopak.

blauen
8. dub 2016

@baysha něco jsem už tady podobného zahlédla...jj máš pravdu ! Myslím, že je pak zbytečné už tady znova radit!

lautiruska
autor
8. dub 2016

@mika251 @baysha nejde len o sms o polnoci-čítaj -o polnoci, a šiel spať o polnoci,to viem,takže mi neodpísal,len ked si líhalnepísala by som mu predsa sms,ked spí, asi nie?v noci..o tretej..to nikdy..ale čakala som odpoved,ešte som sa ho tam aj niečo pýtalaa a mal v paži,ani neodpísal,ani nič,...ja neviem,či je rozchod na určitú dobu dobre riešenie,može si on nájsť nejakú inu babu,alebo prípadne možeme už uplne ochladnúť,alebo si už nebudeme ani vedieť prísť na meno,alebo stratíme o seba úplny zaujem,a to zatiaľ nechcem,nechcem to tak hrotiť, ja som do toho vzťahu dala všetko,za tie dlhé roky,vyvadila som sa s každým z rodiny ohľdom neho, vela energie ma ten vzťah stal a nervov,a zdravia ,a sebazapierania,a nechcem on len tak prísť,nechcem príásť o niečo,čo som budovala roky ...a ako staršne vela energie fyzickej ma to stálo..
ja si nič nevynucujem...nechcem rozchod zatiaľ,nijaký,a okrem toho,povedala som si,že ked rozchod tak konečný, definitívny,žiadne vracanie naspäť,u žnie sme pubertáci,bud alebo...a tym to može cele skončiť.
a viem dobre,že nič ine nerobí,pred spaním,okrem umytia zubov a prezlečenia do pyžama,on neodpisuje ani tak,ani ked nema,co robiť..a ked tak odveci,leb osa o ničom nechce baviť,hoci veci pokazil on nie ja...
ja sa moc snažím,naučila som sa kvoli nemu vela veci,len aby bol spokojny,trošku inak zmyslam, uplne ma zmenil v ineho cloveka,naučila som sa perfektne variť,piect,prať,všetky domáce práce,a mnoho ineho,mysliet inak,a prečo on nemože aspon trošku popustiť zo svojich zasad a povahy ?to fakt mu za to nestojím ?on povedal,ze ked som sa zmenila je to moja vec,ale on sa meniť kvoli nikomu nebude,takze enchce ani trošku so mnou vychádzať z toho mi to take prišlo.je mu asi uplne ukradnuté, že čo ja si o nom myslím,a čo po nom chcem,a toneni veru nič horibilne,ale aby sa správal slusne.nenadaval a nebl stále zurivy ku mne...hádam t možem chcieť,nie ?

ja si tiež myslím,že nemam žiadnu sbauctu už vobec,ked som s nim v takom vzťahu..vazne nie.už o sebe pochybujem,ale asi neha k nemu je silnejšia,ako ja a moja sebaucta :( alesom dopadla ty kks.

anelamates
8. dub 2016

Takový vztah nechápu - máte rozdílné povahy, a vyloženě si nesednete, není líp to ukončit? Pohádala ses kvůli němu s celou rodinou a s ním se hádáš taky, já nevím. Evidentně mu vadí, že mu pořád píšeš, a třeba i telefonuješ - to by mne ani nenapadlo. SMS píšu, když něco nutně potřebuju a myslím si, že řešit nějaký problém kolem půlnoci je hloupost. Takže moje rada - jděte od sebe, dokud nemáte děti.

baysha
8. dub 2016

@lautiruska Ty nemiluješ jeho. Ty jsi zamilovaná do nějaké své představy o ideálním vztahu. A celý problém je nejspíš v tom, že ta tvoje představa naráží na realitu v podobě živé osoby s vlastním životem, náladami a přáními. Uvědom si, že tvůj přítel je samostatná osobnost, má svůj vlastní život a není povinnej ti odepisovat vždycky hned, kdykoliv ty si usmyslíš. Má právo nemít na tebe zrovna náladu, má právo si od tebe oddechnout, má právo být i sám sebou. Tím, že ty mu tenhle prostor nedáváš, ho po těch ix letech už nehorázně sereš (pardon, ale to se jinak říct nedá). To, že je na tebe protivný a nepříjemný, je jen důsledek.

gepe
8. dub 2016

@lautiruska ahoj opet 😀 no a v tom mezidobi mezi diskusemi si jsi zasla k tomu psy odbornikovi co jsme Ti v minule diskusi mj radily?
To co jsi tady ted napsala od pocatku, je to same jako pres kopirak z minule diskuse 😅 zrejme Ti to nic nedalo, nazoru tam mas spoustu, nevim co cekas ted od nas jineho, nez to co uz bylo napsano drive.
@baysha jak psaly nektere jiz driv, treba @xpila @japona a dalsi, je to marny, kdyz vidim co pise i ted 🙂 spis by si ji mely projet i ty holky, ktere by chtely nejak prispet a "pomoct", udelat si samy nejdrive obrazek.

yelowangel
8. dub 2016

@lautiruska Hele upřímně - já nevím co po nás tady teda chceš. Jak píšeš je to už po druhý co řešíš furt stejnou věc a zatím ti nikdo na to nic jinýho neporadil než rozchod. A ani nevím co čekáš že jinýho by ti tady kdo měl poradit. Věř tomu že kdyby se prodával nějakej prášek co se chlapovy zamíchá do kafe a on se změní podle tvých představ tak zdaleka nebudeš jediná co by ho použila. Ale nic takovýho neexistuje a když se nechce změnit sám ty ho změníš těžko. Takže se s tím buď smiř a tím pádem už není co řešit a nebo od něj odejdi a v tom případě tahle diskuze aspoň nebyla zbytečná. @baysha má pravdu v tom že oba musíte dělat ústupky a když si nerozumíte je lepší jít od sebe. A věř že já vím o čem mluvím. Mám dítě s chlapem co když se napije řekněme že ke slušnýmu chování má daleko, když je doma radši proleží celej den a pak si pohraje s malým než aby mě s něčím pomohl ( já jsem ho teď měl hodinu tak si ho zas vem ale to že jsem hodinu lítala a doháněla co je potřeba je mu šumák, on přece chodí do práce a živí nás) prostě moc ohledu taky nepobral. Zavírala jsem před tím oči, omlouvala ho, že má skvělej vztah s malým, a teď se rozhodl že se odstěhuje. A víš co? Obrečela jsem to, nevím jak to zvládnu s nájmem, k našim se vrátit nemůžu ale mě se normálně ulevilo! Zatím bydlí doma, uvidí se co bude dál ale už aspoň vím že bych to bez něj zvládla a že jestli nehodlá nic měnit na vztahu ke mě půjdu pryč já od něj. Víc nemám co ti k tomu říct. A myslím že nikdo jinej taky ne.

brambleberry
8. dub 2016

@lautiruska Pořád píšeš, že ho hrozně miluješ a on miluje tebe, ale ono to bohužel vždycky nestačí. Někdy je mezi dvěma lidmi jen ta chemie, ale jinak nejsou schopní spolu spokojeně žít. Pro spokojený a fungující vztah je zapotřebí láska, ale taky aby si lidi povahově sedli. Jenom láska často nestačí.

Pak mě zaráží jak píšeš, že tě budování vztahu stálo nervy, zdraví, sebezapření, fyzické vyčerpání...asi jsem mimo, ale o tomhle to je mít vztah?? 😕 Samozřejmě je na vztahu potřeba pracovat, ale ne se jím nechat vyčerpat. Vztah by měl být o příjemnějších pocitech, než popisuješ.

A nakonec - sama děláš taky spoustu věcí, co mu očividně vadí a nehodláš to měnit - chceš měnit jen jeho, aby byl dle tvých představ.

Holka zlatá, máš dvě možnosti - rozejít se s ním (žádné přestávky, ale definitivně), protože ti na něm vadí spousta věcí, které se ale v žádném případě nezmění, protože on nechce. Druhá možnost je zůstat dál v tom vztahu, jaký je a dál žít v sebezapření, když ho tak miluješ 😕

jirikova
8. dub 2016

@lautiruska jak říkáš, nemáš sebeúctu, která by se za nehet vešla..seber se, odejdi od něj a přestaň ho stíhat. Víc a víc ho od sebe odháníš tímhle chováním. Proč by se měnil a dělal něco pro tebe, když víš že za ním stejně zase přiběhneš jako pejsek a budeš se mu nutit? Je na tvoje vnucování alergický a podle toho se chová..jaký větší znamení, že máš odejít a nechat ho být, od něj chceš?
Každý jsme věnovali spoustu energie a úsilí do různých vztahů a přesto to neznamená, že v těch vztazích musíme nutně zůstat do konce života.. 🙄 buď sobecká taky trošku ty, ne jen vlezlej pejsek, kterej mu bude lízat koule, kdykoliv na tebe pískne.

gepe
8. dub 2016

Tady odkaz na predchozi diskusi, na kterou navazuje, jelikoz byla uzamcena.
https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problemy/snubenec-je-nervozny-a-vkuse-podrazdeny-2/

danfal
8. dub 2016

Dacan 😀, dovolil si jít spát a neodepsat! Třeba se mu nechtělo to s tebou řešit, třeba už toho má taky plné zuby a pokud je váš vztah takový, jaký píšeš, tak je to stejně začátek konce, který uděláš buď ty nebo on.

mika251
8. dub 2016

Myslím, že v tejto situácii by ďalšia diskusia na túto tému mala zmysel len v prípade, že by si partner lautirusky zalozil svoj profil a prispel sem svojím pohľadom a názorom na vec. Priznám sa, že by ma strašne zaujímalo, prečo on zostáva vo vzťahu, v ktorom mu partnerka lezie na nervy.

Inak je to fakt mlátenie prázdnej slamy, všetko podstatné už bolo povedané v prvej diskusii.

baysha
8. dub 2016

@danfal On si toho dovolil daleko víc 😀 Jen namátkou, co si vybavuju z předchozí diskuze: dovolil si neodpovědět na několikastránkové maily, ve kterých mu vypočítávala všechny jeho chyby; dovolil si vymlouvat se jí, že v práci nemá čas se s ní hodinu vybavovat, protože musí pracovat; když byla nemocná, tak si dovolil přijet za ní k jejím rodičům a být s ní tam, místo aby přijel a odvezl ji 400 km k sobě domů a po víkendu ji odvezl zase zpátky; dovolil si k jídlu připravit kuřecí křídla a nevytušit dopředu, že slečna měla chuť na řízky... atd. atd. To všechno je přece jasný důkaz toho, že ji vůbec nemiluje a nezáleží mu na ní! 😀

mon_88017
8. dub 2016

@mika251 do hlavy mu nevidíme, ale mám za to, že chlapi se "neumí" rozcházet. Nebo má chlapec strach a řekne si "já ji pošlu do háje a ona, hysterka jedna, se zhoupne na větvi a já ji budu mít na svědomí...." A tak trpělivě vyčkává, až to slečně docvakne a ona se rozejde s ním....

jahodi
Autor odpověď smazal
Zobraz
pav_la
8. dub 2016

Do předchozí diskuse jsem nahledla a tak nějak nechápu, co po nás v této nové diskusi chceš.... máme tě politovat, jak to máš těžké, nebo vynadat tvému chlapovi, ze je na tebe zlý, nebo co bys ráda slyšela?

editah222
8. dub 2016

Jako můj muž mi psát 3 sms denně a k tomu ještě i v noci tak se s ním asi rozvedu 😀 😀 Když mi zavolá sem tam do práce tak jsem nepřijemná jak hrom, pracuju, nekopu se nudou do pr....

Co od nás chceš za radu? Sama si musíš rozhodnout jestli takhle chceš žít nebo jít dál. Je to blbé, ale my lidí máme nějáké povahy a je těžké se stát někým jiným.

Společný život vyžaduje hromadu kompromisů a musí je chtít dělat oba.

monikagurthova
8. dub 2016

@lautiruska Heled a o co ti teda jde? Co chceš vlastně slyšet? Proc sem píšeš? Byt s nim nechceš rozejít se nechceš....

gepe
8. dub 2016

Me po uzamceni puvodni prvni diskuse mrzelo, ze jsme se nedovedely, jak to o tom vikendu dopadlo s kridla vs rizky a zda si zvladla udelat sama nejakou svacinu na cestu 😅

terez225
8. dub 2016

Mě zaráží jedna věc, proč v úvodním příspěvku je napsáno že plánujete svatbu? Jak ji plánujete, když se ani nedomluvíte co bude k obědu... možná je pravda úplně jiná, co když ten chlap trpí? Podívej se zda by si chtěla žít s člověkem, který ti neustále visí za zadkem a když ne tak aspoň po telefonu. Mě je toho chlapa vlastně líto, stavíš ho do situací, které jsou tvé vymyšlené představy a on neví jak je má řešit. Souhlasím, že se bojí se s tebou rozejít - co taková hysterka udělá že? z druhé strany je mi vlastně líto i tebe, ty máš svůj ideál, který doma nemáš a snažíš se ho udělat. Jsi naštvaná, nešťastná a zamilovaná, ale do chlapa který tvoje city neoplací. Vážně není čas přemýšlet místo svatby jít o dům dál? 🙂 jinak všechno bylo již zmíněno, popremyslej ještě o životních hodnotách. Nezdá se mi úplně na umreni,že mi chlap nenapíše SMS......

hul
8. dub 2016

Teda přečetla jsem si pár stránek z předchozí diskuze a přijde mi to jako žabomyší válka. S tím, že z tebe cítím značný egoismus. Už jen tím jak se dokážeš sama pochválit jak jsi dokonalá. Doporučila bych ti být skromnější. A zkus být empatičtější.

anelamates
8. dub 2016

Přijde mi, že jsi zamilovaná ne do toho chlapa, ale do své představy o něm - jaký by měl být. A budeš ho do té formy rvát a rvát. Na tvém místě bych hodně ubrala, snažila bych se na něj podívat reálně, a pak bych si třeba řekla - prostě je takový a takový, já zase maková, on jiný nebude, já taky ne, takže sbohem a šáteček, a kdybychom se víckrát nepotkali, bylo to krásné a bylo toho dost. A uvidíš, jak budete štastní oba..