Partner-finančné problémy atd. Mám čakať, že sa zmení?

gattina200
4. říj 2015

Ahojte potrebujem poradit ako by ste sa zachovali v mojom pripade:-/ Zijem s muzom (niesme zobrati) mame 2 deti..1 chodi do skolky s druhym som na materskej...Ide o to ze moj muz ma neustale nejake financne problemy..chodi do prace ale stale chybaju peniaze..pracuje tu na slovensku na zivnost...rozprava ako dobre zarobi ale ani euro neusetrime ..V praci mava peniaze po kazdych 2 tyzdnoch mne tvrdi cca 700-800 euro ako kedy...ja vlastne ani presne neviem kolko zaraba ale cez 1000 euro urcite..Nerad sa rozprava o praci tak ja sa uz radsej na nic nepytam lebo to skonci ako vzdy hadkou zevraj ja myslim len na peniaze :(
Nakupy robi on...mne da ak si vypytam a ak samozrejme vtedy ma..vela krat sa stalo ze nebolo z coho zaplatit seky v skolke tak si musel pozicat..alebo na potraviny,plienky..Nikdy mu peniaze nevystacia do dalsej vyplaty...Najom tiez neplatime nacas..napriklad teraz uz meskame asi 10 den..asi pred tyzdnom nam vypli tv(magio) a internet lebo on to nezaplatil a ja som otom prosim pekne an netusila...Nemyslim si ze som narocna zena, nepotrebujem milionara,nepotrebujem nakupovat kazdy mesiac ale nemat niekedy ani zaco zaplatit sek do skolky alebokupit detom oblecenie ak je to nutne ma fakt vytaca :(...Pracoval isty cas aj v nemecku,v rakusku ani tak nic neusetril a to nepracoval na zivnost..:( uz dlhsiu dobu premyslam o odchode ale stale som tu a cakam na zmenu...Tak isto v sexe to nefunguje..mame ho vacsinou len ked chce on..Nikam spolu nechodime..na ziadne vylety,dovolenky..on ide cez vikend na ryby s malym a ja som s malou doma :( Nikdy som od neho nepocula zeby navrhol napriklad ze pojdeme do ZOO ..stale iba ryby..sem tam si odskoci na pivko na hodku dve ...Z prace chodi okolo 7 vecer takze som cely den sama..ked pride lahne pred tv ani sa spolu poriadne nerozpravame...Neviem co mam robit..ci cakat ze sa zmeni alebo sa pobalit a zacat inde novy zivot..Mam tu moznost....
Este sa stala taka vec..asi vo februari,boli sme pohadani a on sa zobral a odisiel na celu noc..bol v bare s kamosmi tu pri dome..ked rano prisiel urobila som scenu a dala som mu slabu facku..viem nemala som to robit ..v zivote som chlapa neudrela stalo sa to 1 x :/...on sa postavil a vratil mi to ale nie jednou facku ale viacerymi..skor ma plieskal po hlave az som skoncila na zemi..uz vtedy som chcela odist ale priliezol zamnou ze prepac a bla bla..cez leto sa to zopakovala ale znova som bola iniciatorka ja..dala som mu zas ako prva ale len taky osuch o lice nic hrozne..a on mi natrieskal..mala som oskrete koleno..slabsiu modrinu na ruke z toho ako silno mi drzal ruky...Ak by mi vratil taku istu neprekvapilo by ma to ..ale to co urobil bolo trosku moc..
Prosim hlupe komentare si nechajte pre seba...Stale som neodisla..aj kvoli malej..neviem ci ju chcem obrat o otca ale zaroven viem ze takto zit nechcem :( z ruky do huby..nikam nechodit..

elu
4. říj 2015

@gattina200 nepřinese domů peníze, mlátí tě, nikam s vámi nejde, sex je na hovno....napiš si, co ti bude na něm chybět a zjistíš, že asi nic ☹

lv
4. říj 2015

píšeš, jestli máš čekat, na to, že se změní - ne, sám od sebe ne, pokud se nebude snažit, nebude chtít se sebou něco dělat, víš, zajít si do poradny, nebo aspoň mluvit spolu - o tom co ho/tebe tíží, jak to udělat líp..jak si zorganizovat finance, co dřív/kdy platit..jak trávit čas společně, s dětmi, nebo společně bez..a facky do vztahu nepatří každopádně. A to i z tvé strany.

eva518
4. říj 2015

@gattina200 nevím, jestli je hloupý komentář to, že sebrat dětem otce, který je de facto neuživí, nestará se o ně, netouží po společných zážitcích a má žaludek na to, aby mlátil jejich matku, je rozhodně lepší, než v tom sebe a děti nechat žít. Být sama není žádné terno - moc dobře to vím, ale než takový život s blbcem, to radši sama s dětmi.

eva518
4. říj 2015

@lv přesně tak. To, co je v člověku dané, se mění velice těžko a bez vlastní vůle to nejde. Co se týká facek, to je každého věc, jak nakládá s úctou ke druhému i sobě..

gattina200
autor
4. říj 2015

@lv @eva518 @elu Ved prave ze snim sa neda normalne komunikovat hned sa pohadame ako napriklad pred chvilou...pytala som sa ho ako si to teda predstavuje s nami dvoma...a ze nijako hned sa oduje za vsetko ..ze sak chod prec a odisiel do druhej miestnosti si zapalit cigaretu..a to nieje ziaden pubertiak bude mat 37 rokov..tak ja ako fakt neviem..nestaci ze sa snazim iba ja nieco zmenit 🙄 uz viackrat som mu spomenula ze sa zbalim a pojdem prec..jeho odpoved bola chod..ze naco otom iba rozpravam 🙄

eva518
4. říj 2015

@gattina200 promiň, ale jestli ti dává takto najevo, že jsi mu jedno, tak nevím, proč tam ještě jsi. Vím, že je moc těžké odejít, přestože ti s ním není dobře, ale chlap, který tě pošle pryč a ještě tě k tomu pobízí (že o tom jen mluvíš) nestojí za nic, ani za čekání. Buď ho to, že se sebereš a odejdeš, nakopne anebo si najde jinou, které bude dělat to samé, co tobě. Nikdy nemůžeš lásku ani rodinu vynutit. Pokud o to nestojí, nebude nic měnit, snažit se, protože nemá proč.

shine2015
4. říj 2015

A co té s ním drží? Proč s ním zůstávás? Čas s vámi netravi, peníze nenosí....sex nefunguje....napadá mě jaký je důvod že s ním stále jsi??? A neříkej děti, o ne se nestará....

luckiesj
4. říj 2015

Řekla bych, že tady je to jasné...jestli máš tu možnost, jestli máš kam, tak odejdi. Tenhle chlap, který tvé děti zplodil nejde skoro nazývat ani otcem. Peníze nenosí, o děti se nějak extra nezajímá, o tebe se nezajímá, dokáže tě uhodit, sex vám neklape....promiň, ale nevidím tu jediný důvod, proč zůstat ☹

iveta93
4. říj 2015

Zaprvé s chlapem co by mi třísknul i jednu facku a i za předpokladu že jsem mu ubalila já první bych šla. Za druhé nemohla bych být s chlapem co nezaplatí účty. Nejdřív se zaplatí co se musí a zbytek se rozpočítá tak aby bylo co do huby. Ty máš doma kombinaci tak bych šla okamžitě. I kvůli dítěti bych odešla nechtěla bych aby jednou musela koukat jak mě její "otec" mlátí. Nečekej že se změní protože se nezmění. Ani v sexu vám to neklape a máš možnost začít jinde a jinak tak nečekej a jdi dokud můžeš....

naho31
4. říj 2015

Těžké odejít kvůli dětem, ale až to uděláš, zjistíš, jak se Ti ulevilo. Sestra byla v podobné situaci, zdeptaná svou situací, ale sebrala všechny své síly a šla. Takový člověk nemá v tvém životě místo. Je to Tvůj život a Ty máš plné právo ho důstojně žít. Přeji moc sil a odvahy.

zuzana_ka
4. říj 2015

@gattina200 Pokud vydělává tolik peněz a nezbude mu ani na pleny, tak mě napadá jestli nechodí hrát maty, nebo jestli nechodí na privát...

gattina200
autor
4. říj 2015

@eva518 Na jednu stranu tvrdi ze ma miluje ale vraj ma prehovarat aby som ostala nebude....ze ked chcem mozem ist..on nema zaujem nic zlepsit v nasom vztahu snazim sa len ja..tak asi fakt pobalim kurfe a pojdem prec 🙄 co ine mi ostava..Priliezol zamnou len vtedy po tych fackach...to som uz bola pobalena a rozhodnuta ist prec a dosiel so slzami v ociach nech neodchadzam ze nevie co bude bezomna robit a bl abla ...tak som ostala a dufala ze sa nieco zmeni ale nic a uz preslo fakt dost casu..aj co sa tyka tych financii..este ked som bola tehotna isiel do nemecka na asi 3 mesiace s tym ze ide nieco zarobit a nic nepriniesol okrem asi 500 euro ktore sa doslova prezrali..ja neviem co ten clovek robi s peniazmi ked nikdy nic neusetri

gattina200
autor
4. říj 2015

@zuzana_ka Privat urcite nie chodi neskoro z prace spinavy..skor tie automaty ktovie ?..viem ze v nemecku si zahral sem tam ..to som sa raz docitala v jeho konverzacii....aj po baroch tam chodili ze tam nieje co robit po praci ...tak bud pominal tam alebo ani tolko nezarobil kolko hovoril...teraz pracuje na zivnost a mal by tam mat tak cez 1000 urcite ale kazdy mesiac je to skoro otom istom nakupy potraviny zaplatyi najom aj to omeskane kolkokrat lebo peniaze nedostanu nacas..seem tam ak ma da nieco mne a je po peniazoch..asi ma velke vydavky v praci ja si to neviem inak vysvetlit....a ked spomeniem peniaze hned je ohen na streche ze ja chcem len peniaze..a o sexe to iste ze nic ine ma nezaujima.. 🙄

no_title
4. říj 2015

Holka zlatá, vím, že jsi iniciátorkou byla ty, ale já bych u chlapa, který si dovolil zbít ženu nezůstala. Ty ostatní věci se asi nějak vyřešit dají, i když ty automaty ne moc snadno.

lv
4. říj 2015

@gattina200 1000eur je asi 25-26tis korun, ne? a tvůj rodičák? kolik máte náklady - auto, benzín, pojistky, nájem, splátky, pokud jsou, telefony, net, školka, kroužky - nám jen to, co se musí měsíčně platit dělá 20, někdy 18 ale obvykle k té 20, potraviny tak 6, takže z toho by moc pak pro 4členou rodinu nebylo - ovšem u nás je prvně vše poplacené, nikdy žádné prodlení..
psala jsi, že nechceš brát dceři otce - tak to však přeci nemusí být, otcem bude i dál, i synkovi, může se s nimi vídat, to je přece na domluvě..
záleží, jestli ho ještě miluješ..
.. on to asi vidí jinak - přijdu sedřenej z práce v 7, moje vrčí, že je sama, že si nepovídáme, že potřebuje to a ono, že ji nikam nevezmu, musím si jít vyčistit hlavu na pívo..scéna, fackuje mě, řve, tohle ne, pořád něco chce..starosti s prací, penězma..
- tím ho neobhajuji, vůbec, jen, že jeho pohled neznáme, tak nikdy nemůžeme být objektivní.

renca1978
4. říj 2015

@gattina200 ahoj podle toho co pises te nemiluje, ma te nekde... chlap ktery by te miloval by se takhle nikdy nechoval...odejdi...nemas co ztratit...nez takovyho blba tak radsi zadnyho...chlap kterej uhodi zenskou je dle meho nazoru ubohej.Ja byt tebou vemu nohy na ramena....

anatanka
4. říj 2015

@gattina200 Pryc. Clovek ma strach udelat tohle rozhodnuti, většinou je to ještě tezsi nez byt postaven před hotovou věc, ze odchazi ten druhy, ale udelej to. Mela jsem to doma dost podobne a nikdy jsem ani na vteřinu odchodu nezalitovala, spis jsem si naopak kolikrat rikala, ze jsem mela asi odejit uz dřív. Ale clovek k tomu rozhodnuti musí dozrat.

Co se tyka penez, tak to bylo uplne to same, vůbec netusim kam ty peníze cpal, jak mel, tak je hned utratil a bylo jedno, jestli ma v kapse zrovna deset tisíc nebo sto. Samozrejme najem, elektřina, potřeby do domacnosti a pro dite apod. na prvním miste nebyly... Nakonec jsem po odchodu od nej jako manželka splácela ještě dlouhe roky spoustu exekuci.

Ale nemyslim si, ze by te nemiloval, mozna te jen miluje takovym zpusobem, jak jen on to dokaze a to je pro většinu zen nakonec stejne malo...

jahodi
Autor odpověď smazal
Zobraz
zuzineckah
4. říj 2015

@gattina200 věta "nechci obrat děti o tátu" je jen trapná výmluva, nic víc. Nebo si myslíš, že když odejdeš, tak ho to zbaví otcovských práv (a povinností)? Na jakou změnu to čekáš? Ta nikdy nenastane! Možná tak v tom, že jednou dostaneš i bez toho, abys iniciovala něco sama...

Jakou radu vlastně čekáš? Tady neexistuje jediný důvod, proč bys s ním měla zůstat!!! Už dávno si měla být v trapu, ne si s ním upíchnout dvě děti... Ale když už, tak právě ty děti by měly být velkým důvodem, proč od něj táhnout rychle pryč - dřív než si z vás vezmou vzor a přijmou za samozřejmost, že žít nenormálně je normální! Protože vy žijete nenormálně ve všem, co si tady napsala.

veraga
4. říj 2015

Holky, píšete tu, že chlap si "dovolil nafackovat" a "mlátí". Já teda nevím, ale kdyby mi někdo-kdokoliv struhnul, práskla bych mu po tlamě takovou, že by týden viděl dvojmo. Gattino, tvůj chlap asi fakt není terno, ale tys mu ji ubalila jako první. Všichni lidé nejsou styl "ty po mně kamenem, já po tobě chlebem" a za své hrubé chování nemůžeš čekat cukrbliky. Prostě měl na tebe stejný metr jako ty na něj. Já si nedovedu představit, že bych svému partnerovi a otci mých dětí fyzicky ublížila. Totéž očekávám od něj (a chraň ho pánbu myslet si opak). Pokud se toto stalo, zauvažovala bych, kde zůstaly zbytky úcty ke druhému. Ve vztahu nemá nikdo právo ubližovat. Do vztahu patří úcta a respekt a tys je z něj odmazala. Jako první.

zuzineckah
4. říj 2015

@veraga njn, jenže úcta a respekt kolem vztahu, který tady ona popsala ani neběžel...

jahodi
Autor odpověď smazal
Zobraz
veraga
4. říj 2015

@zuzineckah To jsem se nedočetla. Já souhlasím s tím, že jako chlap asi za moc nestojí, ale s tím mlácením mi to fakt přišlo trochu moc.

zuzineckah
4. říj 2015

@veraga
- sex je tehdy, když chce on
- peníze jí dá, když si "vypýta" (jestli má)
- po návratu z práce si lehne na gauč, nemluví spolu
- jednu facku jí vrátil mlácením až šla k zemi, druhou podobně

.... jo, jo, chodící respekt a úcta. Chlap na pravém místě, ti řeknu!

gattina200
autor
4. říj 2015

Dakujem za rady popremyslam o tom...a maximalne pockam do konca roka..do vianoc a ked to bude stale rovnake pojdem prec....len ak odidem budem musiet ist iba ja a dcera..syn somnou byvat nechce je dost naviazany na otca chce byt snim 🙄 partner mi velakrat povedal ze on to takto nechce...ale nic nerobi preto aby sa nieco vo vztahu zmenilo..a ja cakat donekonecna fakt nemozem...Uz som zo vsetkeho unavena 🙄

leniii
4. říj 2015

@gattina200 u vás skolkovy dítě rozhoduje s kým bude bydlet??? Asi by ses měla celá sebrat. Máš chlapa, díky kterému dres bídu s nouzi, o peníze prosis, nemluví s tebou a o víkendu nemá potřebu s tebou trávit čas. Zavrsi to tím, že te občas zmlati... a teď by ti dokonce max 5ti létě dítě mělo diktovat, kde bude bydlet? Sebeucta, respekt partnera, respekt syna vůči tobě... jestli něco nezmenite, tak z děti vychovate vaše kopie.. dcera se nechá mlátit a syn se nebude bát tu pěst použít.

lendulka212
4. říj 2015

Žila jsem v něčem podobném. Také jsem věřila, že se to zlepší, že budeme mít víc peněz, lásky,....Až jsem po 12 letech padla na úplné dno. Dnes lituji, jen toho, že jsem neodešla dříve. Ten kdo to nezažije, nepochopí. Takže za mě sbal kufry buď sobě nebo jemu a začni znova. Bude to hodně těžké ze začátku a bývalí partneři to umí pěkně zavařit, ale kvůli dětem neobětuj sebe. držím palce

gattina200
autor
5. říj 2015

@leniii On ma nebije...vratil mi to len vtedy ked som mu ja prva dala inak namna ruku nepolozil..maximalne sa zahnal pomne pri vacsej hadke....Ak peniaze ma nema problem dat mi..ale ako pisem velakrat nema vyplatu nacas ale nevyjde s peniazmi do dalsej vyplaty o setreni ani nehovorim..Rozpravame sa malo lebo pride neskoro z prace potom chce mat pokoj..Cez vikend sem tam sobotu ide na ryby lebo to je jeho konicek..a ja doma s malou..Nikam spolu ako rodina nechodime a stve ma to..stale iba sluby..Akurat vcera mi zasa hovoril ze bude lepsie ..vraj nemozme mat stale smolu...a zase tie reci jeho ktorym ja uz moc neverim 😔
Neviem ci mam este chvilu pockat alebo uz nato kaslat a ist prec

skotskaa
5. říj 2015

@gattina200 "ale nic nerobi preto aby sa nieco vo vztahu zmenilo..a ja cakat donekonecna fakt nemozem" A dohodli jste si konkrétní kroky, co všechno změnit? Protože pokud chci nějakou změnu ve vztahu, nemůžu jen čekat a sama nic nezměnit (nebo spoléhat na prázdný fráze ve stylu "bude lepšie"). Oba byste se v klidu měli dohodnout na změnách, kompromisech. Co jste ochotný dělat jinak, co už ne. Problém není jen ve Tvym muži, vztah je o neustálých akcích a reakcích. Práce na vztahu čeká na vás oba a oba byste o ní měli mluvit a následně dodržovat, co si domluvíte. A pokud chlap mluvit nechce, tak mu třeba napsat dopis... Evidentně partner o trvání vztahu stojí, jen je nevyzrálej a podle toho i reaguje. Ale to se dá změnit.

gattina200
autor
6. říj 2015

Ahojte tak uz som definitivne rozhodnuta odist..potom co sa stalo dnes ma tu uz nic nedrzi 😔
Muz tu mal kamarata a popijali sme vinko potom sa strhla hadka ..ja som sa hadala s jeho kamaratom, zapojil sa do toho aj on a nejak sme sa zacali hadat aj my dvaja..mal prednim sproste reci namna..potom som odisla do obyvacky on otvoril dvere a naplul mi na notebook..ja som mu zobrala boty a vyhodila pred dvere nato prisiel zamnou a vrazil mi (silnu) facku...bez toho aby som mu dala facku ja
Uz dalej nevladzem..odchadzam a dufam ze to nikdy neolutujem..On tvrdi ze este pridem prosikat 😕