Partner. Co byste dělaly na mém místě vy?

misacek13
1. kvě 2021

Dobrý den. Chci vaše názory na můj problém s partnerem. S partnerem jsme spolu už pět let a máme 4leteho syna. Když jsem otěhotněla odstěhovala jsem se k němu a jeho rodičům. Jeho mamka se o něj starala hezký. Uklízela mu ložnici,vařila, přála atd. Teď to všechno dělám samozřejmě já. Teď k jádru problému. Nejsem tak dobrá kuchařka jako jeho maminka a babička, pořád se mám co učit. Ale snažím se,občas dostanu od švagrové pochvalu. Teď problém. Čekáme druhé (plánované)miminko a já se snažím všechno stíhat. Syna který je doma více jak půl roku kvůli covidu(má problémy s řečí), postarat se o zvířata na zahradě (máme slepice a králíky), uklízet, vařit. Problém je ten, že partner pracuje od sedmi do půl čtvrté do odpoledne. Vždy zavolá že jede domů a já hřejí jídlo ať má na stole. Když se stane že oběd ještě není ohřátý a musí čekat,nebo je příliš horký (nemůže si to pofoukat)nebo je studený(vlažnější když nestíhám)tak nadává, že chodí do práce a o všechno se stará finančně. Já nevím ale vždy se cítím uraženě protože ja taky besedním na zadku. Jak mu mám vysvětlit že to že nechodím do práce neznena že se flakam. Mám doma Jendo dítě velký barák na úklid a vždy nemusím všechno stihnout. Potíž je v tom že kdykoliv se braním vždy to skončí řevem z jeho strany. Co by jste dělaly na mém místě vy? Děkuji moc předem

rnika
1. kvě 2021

@misacek13 Pokud by to bylo opakovaně... tak by se dočkal toho, že bych mu polévku vylila na hlavu a poslala bych ho tam kam slunce nesvítí. Pardón, ale nejsi stroj, aby to měl načasovaný na minutu.

zdenule23
1. kvě 2021

@misacek13 mám něco podobné, jen ne zvířata . Manželovi není nikdy nic dobré a teď sním čekám druhé neplánované dítě me již 4 .. A navíc si začal schovávat mobil bere ho na wc do koupelny atd což nedělal ačkoliv ví a věděl že mu do něj nelezu.

misacek13
autor
1. kvě 2021

@zdenule23 tak to je mi líto. Snaží se mi pomoct a druhé plánované je. Ale ten rozdíl že chodí do práce a já ne je jako by dělal všechno já nic. U něj v rodině jsou ženy vychované tak že skáčou kolem mužů i když přijdou z práce. Jenže já to tak právě nemám. A myslíte že se to u vás nezlepší? Při tolika dětech by měl být rád že se dokážete postarat o všechny děti plus v požehnaném stavu.

misacek13
autor
1. kvě 2021

@rnika to ano ale nechci aby mě vyhodil z domu. Neměla bych kam jít, a ještě se soudit o syna. On by na to měl finančně, já ne.

tinaprofi
1. kvě 2021

Odsud už nemá smysl číst dál. Selberschuld... Přeji hodně zábavy

rnika
1. kvě 2021

@misacek13 Jenže to je právě ten průšvih, že on toto ví a dovolí si na tebe. A rozhodně by to tak být nemělo. Uvědom si, že to bude buď horší nebo minimálně stejný... bude se k tobě chovat jak k hadru. Rozhodně bych si nepořizovala další děti s takovým člověkem.

leymea
1. kvě 2021

Co bych delala na tvem miste? Poslala bych ho do prdele, by si zkusil jednou. Jak ja tohle nesnasim, nejsme prece zadne sluzky.

zdenule23
1. kvě 2021

@misacek13 Taky doufám že se to změní ale kdo ví.. On je též vychován že žena musí zastat vše je to stejné jako u tebe vše přesně na minutu.. A taky mi říká já narozdíl od tebe chodím do práce a ty jsi celý den na zadku.. Spíš mne mrzí to jak se teď chová že vše tají a telefonuje mimo byt.. Obávám se toho nejhoršího

bara88
1. kvě 2021

@misacek13 a s takovým chlapem sis udělala druhé dítě?

ckei
1. kvě 2021

Co na to říct....jaké sis to udělala,takové to máš. Sama ses zřejmě rozhodla mu sloužit/na místo maminky 🙈 a tak proč by toho nevyužil,že jo. Těžko se z role služky budeš dostávat..... Radu nemám, neboť si vůbec neumím představit, že bych se do takové situace/role dostala.

zdenule23
1. kvě 2021

@misacek13 napsala jsem ti zprávu

misacek13
autor
1. kvě 2021

@bara88 no ano,nějakou dobu se choval úplně jinak,pomáhal mi a tak. Vlaatwzpomuze s tím že jezdí na nákupy a tak. Ale teď v půlce těhotenství to začlo znova.

misacek13
autor
1. kvě 2021

@tinaprofi je to jeho dům. Taky jsem myslela že je dospělý a stará se sám. Časem se ukázalo že se o něj starala převážně mamka.

jannym
1. kvě 2021

No manzel taky obcas ma takove to, ale ja ted prisel z prace, no a co jako, ja mam doma dve deti, do toho pracuju na DDP z domova a jeste se snazim aby to u nas nevypadalo jak v chlivku, dcera mela hotove ukoly a pokud mozno se i naucila cist, psat, pocitat a vsichni mely co k snedku a pokud by mi nekdy rekl ze je to moc horky nebo moc studeny, nebo nema nachystano jidlo, tak bych ho poslala tak kam slunce nesviti...ale u nas jsem to spis ja kdo ridi kormidlo a taky kdo zveda hlas, do doby pred covidem, jsme mely turnusove manzelstvi, jsem spis zvykla byt s dětmi sama a delat si veci po svem, musela jsem si ted zvyknout, ze prijde kazdy den domu a neco chce nebo potrebuje...

bara88
1. kvě 2021

@misacek13 no ale ty sis to uděla sama ,to že byl zvyklý na mamionku a ty ses snažila aby bylo o něj pořád postaráno

bara88
1. kvě 2021

@misacek13 a o syna se přeci musí taky starat i on ,je i jeho ne?

ivaze
1. kvě 2021

@misacek13 Pokud nejsi troll (profil založený dnes), tak co chceš slyšet? To že je nemožný, všechno za něj dělala matka a vyžaduje full servis jsi zjistila potom co čekáte druhé dítě?

crutela
1. kvě 2021

Tohle není normální. Partner pracuje hodně, ale aby na mě řval, že není dobře ohřáté jídlo to opravdu ne.
Máme dvě malé děti.
Mam otazku, vy jste kazdy den doma v pul 4, kdyz prijde z prace? Oběd bych dala maximalne do mikrovlnky, ať si to ohřeje přesně jak chce :D

jako_mala_holka
1. kvě 2021

Co bych dělala? Hodila bych mu to jídlo na hlavu... Můj manžel má stejnou pracovní dobu jako tvůj "partner" a opravdu mu papání nechystám, má v práci oběd a večer, když jde malá spát, tak si spolu uděláme večeři... Přes den něco pouklizim, starám se o malou, jdeme ven a tak... Nj, jak si kdo ustele, tak si lehne...

jako_mala_holka
1. kvě 2021

@bara88 a plánované 😅 kdo chce kam... Že 😲🙂🤷‍♀️

nikoulinka
1. kvě 2021

Toto na mě chlop zkusil jednou (jeho maminka si jej naučila tak, že mu chystala i svačinky do práce, apod.). Což o to, mě nešlo o to, že si otevřel pusu, ale o ty kecy kolem, kdy to znělo, jakože já sedím na zadku a nedělám nic, zatímco on chodi "sedreny" z prace. Naštvala jsem se, a začla dělat to jeho nic. Takže nádobí jsem myla jen po mě a po malém, tak samo s pranim, úklidem, atd. Vydržela jsem to týden. Od té doby si to nedovolí.

martina8084
1. kvě 2021

je zajímavé co všechno si chlapi dovolí a ještě zajímavější je to, co si nechají ženské líbit.

zrzinda
1. kvě 2021

Tohle opravdu není normální. Nejseš žádná služka. Jste rovnocenní partneři. To, že vydělává víc než ty, je logické - jsi na mateřské. A pokud ti to předhazuje, tak je idiot.
Jen tak pro info, jak to funguje v jiných domácnostech - můj manžel, ač vydělává a vždycky bude vydělávat několikanásobně víc, mi v životě ani slovem nenaznačil, že bych mu měla být jakkoliv vděčná.
V životě jsem od něj neslyšela, že máme doma bordel, není uvařeno atd atd. Naopak - když uvařím, vždycky poděkuje, pochválí mě, že je hezky uklizeno, poděkuje za vyzehlene prádlo. A mě to samozřejmě motivuje, abych to dělala. Protože přiznejme si, kdyby se choval jako tvuj muž, z vysoka bych se nej vykaslala.
Teď máme dvouměsíční miminko, takže času na domácnost není tolik. Když před nim řeknu, ze mě trápí, ze doma není uklizeno, tak mě vždycky utesi, řekne mi, ať si jdu lehnout s malou a na uklid se vykaslu. Bud uklidim později nebo uklidi on. Za celou dobu našeho vztahu bych asi spocitala na prstech, kolikrát jsem myla nádobí. Přišel s tím sám - “Ty varis, já myju nádobí.”
Myslím si, ze už dávno nezijeme v době, kdy žena byla služka a poskakovala okolo muže.
Pokud tvuj muž s ničím nepomáhá a ještě drzkuje, tak bych si o tom s nim hodně důrazně promluvila. 🤷‍♀️

drakenn
1. kvě 2021

Na mě to chlap zkoušel taky. Hodně se u nás změnilo, když jsem nastoupila do své práce, nebyl vůbec schopný fungovat - do obchodu, s dětma, v domácnosti. Chtěl, ať vše dělám tak jak na mateřské včetně vaření obědu každý den! To se teda šeredně spletl. Zabralo, jak už tady psala @nikoulinka, neuklízet po něm, jeho věcí mu házet na jednu hromadu, nevařit, kupovat jen pro sebe, neprat, nezehlit a neroztahovat.. manžel se hodně vztekal, ale zabralo to! Dnes už funguje normálně a já se naučila si o pomoct říct, poslat ho do obchodu, požádat o pomoc doma, s dětmi.
Zakladatelko, teď máš ještě možnost to doma změnit, na nic nečekej. Jinak budeš v jeho očích pouze služka a nebude mít problém ti zanášet. Služek v domácnosti, která nemá vlastní hrdost a sebeúctu, si chlapi neváží.

misacek13
autor
1. kvě 2021

@crutela ano doma. Nemá rád jídlo ohřáté v mikrovlnné troubě.

bara88
1. kvě 2021

@misacek13 tvl a jak pozná že je ohřáté v mikrovlnce?ale když si hloupá a děláš mu služku a necháš si udělat ještě druhé dítě tak ti není pomoci a blbku už ze sebe budeš dělat pořád

misacek13
autor
1. kvě 2021

@ivaze jak jsem výše zmínila při plánování druhého bylo vše úplně jinak

mimco
1. kvě 2021

@misacek13 ten by šel 😂😂😂

bara88
1. kvě 2021

@misacek13 takže než si byla těhotná byl hodný ,pomáhal,nevadilo mu jídlo s mikrovlnky?tak v tom bude jiný problém asi

misacek13
autor
1. kvě 2021

@bara88 že by si to musel ohřát sám? Nejhorší je že ani nemám podporu v jeho rodině. Vlastně ještě od nich jsme poučena jak mám být ráda za to že zajede na nákup a že se věnuje malému když může. Což je pravda. Nemám auto abych zajela do obchodu a je Tesko tahat se s obrovským nákupem a dítětem dva kilaky pěšky do kopce. Žijeme na polosamote. Nicméně nenechám si nadávat do bobky jen proto že jsem přišla do rodiny kde ženský skáčou kolem chlapů a já sama nemám kam jinam bych šla. Samozřejmě vědět že to bude takhle,druhé nechci.