Ozvat se nebo raději ne?

3. srp 2021

Ahoj holky,je to pro mě citlivé téma, proto volím cestu anonymu.
Jsem šťastně vdaná, máme dítě 3 roky. Pravidelně, cca 1-2× do roka se vídáme se spřátelenou rodinou, už asi 6 let. S tím tatínkem-kamarádem máme však bohužel mezi sebou silnou přitažlivost. Snažíme se tomu nějak vyhnout, ale naposledy jsme spolu zůstali sami večer, u drinku. Zachovali jsme dekorum, ale bohužel se odehrálo nějaké trapné objímání a olíbávání na tváře na dobrou noc. Raději jsme to utnuli a utekli spát. Jenže mně to zůstává viset ve vakuu a nemůžu na to přestat myslet. Ráda bych, abychom zůstali v přátelských mezích, zároveň mi zůstává v hlavě takový pocit trapnosti a vůbec nevím, jak to bere on. Prostě bych ráda, aby vše zůstalo "při starém". A tady váhám, jestli dělat radši jakoby úplně nic, nebo mu třeba napsat něco nenáročného, jako že "je všechno v pohodě". Já naprosto vím, že jde o pubertální dotaz, ale jako věrný člověk jsem v podobné situaci úplně nováček a nějak se v tom plácám. Prostě bych ráda zachovala přátelství našich rodin, děti se mají rádi, všichni si rozumíme. Jenže mám pocit, že to je pokažené a nechci způsobit žádné pocity nedůvěry u nikoho z nás. Upozorňuju, že si s dotyčným nepíšeme nikdy a spíš se kontaktuji s jeho ženou či našimi dalšími přáteli. Ocením podobnou zkušenost. Díky moc ❤

zelenaesmolda
3. srp 2021

Ja bych to neresila a nechala to byt.

ai30
3. srp 2021

V zadnem pripade se neozyvat, olibavani na tvare na dobrou noc neni nic, na co bys musela svolavat valnou hromadu.. Normalne to prejdi a pokud te tak pritahuje, pokus se s nim nezustavat vecer o samote.

lilian2111
3. srp 2021

Nechat být.

margriet
3. srp 2021

Neřešit. Když to začneš řešit, tak se to ještě zamotá. Mezi vámi k ničemu nedošlo a kdyby se ta zpráva nějak dostala ke tvému manželovi/kamarádově manželce, bude akorát oheň na střeše kvůli blbině.
P.S.: na 99 % o tom už kamarád ani neví. Chlapi zapomínají strašně rychle, to jenom my, ženy, všechno řešíme 😉

janinasm
4. srp 2021

Nic mu nepiš. Nech to být. A až se uvidíte zase někdy, tak bych dělala jako že nic. A kdyby on nacal tohle téma, tak bych do zahrála do autu nějak. Každopádně ti radim, utnout to, ne pokračovat v tom. Může to totiž pokračovat a akorát tak narusite, nebo dokonce i zničíte, dvě rodiny..... Pokušení u je těžké odolat, ale vydrž to. Omez s níma na nějaký čas kontakt.

michaela_2
4. srp 2021

Jestli se mu ozveš, bude to po chlapsku brát, jako projev zájmu - né nějaké vysvětlování situace, kde vlastně ani není co vysvětlovat ;)
K ničemu nedošlo. Určitě bych se mu neozyvala. A nezůstávala bych s ním po večerech sama pít, aby se podobne situaci předešlo.

tinaprofi
4. srp 2021

Tak předně bych s ním netravila čas ani jako rodiny s dětmi, poslala bych jenom chlapa s děckama. Předpokládám, že ženě nemusím vysvětlovat, že tě bude uhánět, dokud tě nedostane... Leda, že máš náladu na věčné vysvětlování a posílání do prdele..

mysh_me
4. srp 2021

Uplne bych to hodila za hlavu a tvarila se jako ze se to nikdy nestalo. Cim vic to budes rozmazavat, tim to bude akorat trapnejsi a ne lepsi. Nemluve o tom, ze kdyz to budete “resit”, akorat riskujete ze se o tom nekdo dozvi. Stejne nic nevyresite, protoze se to neda…

konidana
4. srp 2021

Neřeš, při případném příštím bližším kontaktu mu na rovinu říct, že toto ne, že jste a zůstanete pouze přáteli, a držet si komfortní odstup. Nejlépe nezůstávat s ním příště o samotě.

konidana
4. srp 2021

Mám podobnou zkušenost s bývalým kolegou. Jsme kamarádi a 1x až 2x za rok spolu zajdeme na pivo. Zatím to funguje a držíme se🙂

drakenn
4. srp 2021

Nevrtej do toho!

editah222
5. srp 2021

Mám podobnou zkušenost. Přátelství jsem ukončila, už pár let spolu nikam nejezdíme. Prostě jsem přestala plánovat ty společné dovolené nebo víkendy a nějak to šlo do ztracena. Jeho manželka parkrát zavolala jestli nepojedeme tam či onam, já se nějak vykecala a za chvilku si našla jinou rodinu na kamarádění. Přišlo mi to jako nejlepší varianta pro všechny.