Ahoj holky,je to pro mě citlivé téma, proto volím cestu anonymu.
Jsem šťastně vdaná, máme dítě 3 roky. Pravidelně, cca 1-2× do roka se vídáme se spřátelenou rodinou, už asi 6 let. S tím tatínkem-kamarádem máme však bohužel mezi sebou silnou přitažlivost. Snažíme se tomu nějak vyhnout, ale naposledy jsme spolu zůstali sami večer, u drinku. Zachovali jsme dekorum, ale bohužel se odehrálo nějaké trapné objímání a olíbávání na tváře na dobrou noc. Raději jsme to utnuli a utekli spát. Jenže mně to zůstává viset ve vakuu a nemůžu na to přestat myslet. Ráda bych, abychom zůstali v přátelských mezích, zároveň mi zůstává v hlavě takový pocit trapnosti a vůbec nevím, jak to bere on. Prostě bych ráda, aby vše zůstalo "při starém". A tady váhám, jestli dělat radši jakoby úplně nic, nebo mu třeba napsat něco nenáročného, jako že "je všechno v pohodě". Já naprosto vím, že jde o pubertální dotaz, ale jako věrný člověk jsem v podobné situaci úplně nováček a nějak se v tom plácám. Prostě bych ráda zachovala přátelství našich rodin, děti se mají rádi, všichni si rozumíme. Jenže mám pocit, že to je pokažené a nechci způsobit žádné pocity nedůvěry u nikoho z nás. Upozorňuju, že si s dotyčným nepíšeme nikdy a spíš se kontaktuji s jeho ženou či našimi dalšími přáteli. Ocením podobnou zkušenost. Díky moc ❤
V zadnem pripade se neozyvat, olibavani na tvare na dobrou noc neni nic, na co bys musela svolavat valnou hromadu.. Normalne to prejdi a pokud te tak pritahuje, pokus se s nim nezustavat vecer o samote.
Nechat být.
Neřešit. Když to začneš řešit, tak se to ještě zamotá. Mezi vámi k ničemu nedošlo a kdyby se ta zpráva nějak dostala ke tvému manželovi/kamarádově manželce, bude akorát oheň na střeše kvůli blbině.
P.S.: na 99 % o tom už kamarád ani neví. Chlapi zapomínají strašně rychle, to jenom my, ženy, všechno řešíme 😉
Nic mu nepiš. Nech to být. A až se uvidíte zase někdy, tak bych dělala jako že nic. A kdyby on nacal tohle téma, tak bych do zahrála do autu nějak. Každopádně ti radim, utnout to, ne pokračovat v tom. Může to totiž pokračovat a akorát tak narusite, nebo dokonce i zničíte, dvě rodiny..... Pokušení u je těžké odolat, ale vydrž to. Omez s níma na nějaký čas kontakt.
Jestli se mu ozveš, bude to po chlapsku brát, jako projev zájmu - né nějaké vysvětlování situace, kde vlastně ani není co vysvětlovat ;)
K ničemu nedošlo. Určitě bych se mu neozyvala. A nezůstávala bych s ním po večerech sama pít, aby se podobne situaci předešlo.
Tak předně bych s ním netravila čas ani jako rodiny s dětmi, poslala bych jenom chlapa s děckama. Předpokládám, že ženě nemusím vysvětlovat, že tě bude uhánět, dokud tě nedostane... Leda, že máš náladu na věčné vysvětlování a posílání do prdele..
Uplne bych to hodila za hlavu a tvarila se jako ze se to nikdy nestalo. Cim vic to budes rozmazavat, tim to bude akorat trapnejsi a ne lepsi. Nemluve o tom, ze kdyz to budete “resit”, akorat riskujete ze se o tom nekdo dozvi. Stejne nic nevyresite, protoze se to neda…
Neřeš, při případném příštím bližším kontaktu mu na rovinu říct, že toto ne, že jste a zůstanete pouze přáteli, a držet si komfortní odstup. Nejlépe nezůstávat s ním příště o samotě.
Mám podobnou zkušenost s bývalým kolegou. Jsme kamarádi a 1x až 2x za rok spolu zajdeme na pivo. Zatím to funguje a držíme se🙂
Nevrtej do toho!
Mám podobnou zkušenost. Přátelství jsem ukončila, už pár let spolu nikam nejezdíme. Prostě jsem přestala plánovat ty společné dovolené nebo víkendy a nějak to šlo do ztracena. Jeho manželka parkrát zavolala jestli nepojedeme tam či onam, já se nějak vykecala a za chvilku si našla jinou rodinu na kamarádění. Přišlo mi to jako nejlepší varianta pro všechny.
Ja bych to neresila a nechala to byt.