Dobrý večer
předem se omlouvám za delší dotaz a anonym.
S partnerem jsem druhý rok. Byl dva roky rozvedený, když jsme se poznali. Rozvod zapříčinila jeho exmanželka nevěrou. Platí výživné tak, jak má a dle mě na jeho plat dostatečné - 10 000 Kč dle soudu
V začátku našeho vztahu kdy byl sám, mu ex dávala dcery bez jakýchkoliv problémů, hlavně jak ona potřebovala. V rozsudku mají stanoveno, že budou dcery u otce dle dohody rodičů, což je kámen úrazu. Jakmile zjistila, že už není sám, že má partnerku a žijeme spolu (dcery jí to doma řekly) tak začaly veškeré problémy. Od té doby měl holky na jeden výlet. Matka začala obě dcery očkovat. Volá mu vždy starší dcera (12) a tlumočí matčina slova. Má hovor na reproduktoru a jde zřetelně slyšet, jak jí matka napovídá. Otce vydírá přímo dcera chce peníze, jinak nepřijde na návštěvu. Pak zase že dokud nebudou mít u tatínka vlastní postel, nemůžou chodit. (mohou spát v ložnici, samy dvě).
Ve chvíli, kdy se nám narodila dcera, začalo to být ještě horší. Uvedu poslední hovor: Tati, přijeď k nám domů a dovez 1.000 Kč a my pak v pátek přijdeme na návštěvu jinak nepřijedeme.
Partner se jim snažil několikrát vysvětlit, že je chce vídat u sebe doma, na výletech, brát je k babičce a tak podobně. Dcera s ním mluví jako s onucí, ačkoliv víme, že to nemá ze své hlavy a vše jí tlačí do hlavy matka.
Nevíme, jak postupovat. Matka si přece nemůže diktovat podmínky. Ve chvíli, kdy si uvědomila, že s partnerem již nemůže manipulovat, začalo tohle peklo. Partner nechce dcery tahat po soudech, ale ani nechce aby znaly jen její verzi. Je vlastně v kruhu ze kterého nemůže ven.
Teď nejnověji mu slíbila že pustí holky s námi za rodinou na víkend. Pak se ozvala opět starší dcera a chtěla zaplatit nějaký výlet a prý když nedá tak nepojedou.
Jak byste to řešili? Po dobrém už to asi nepůjde...
Děkuji Vám za rady.
Resit jedine upravou styku pres soud. Vydírat pres penize? Tohle je dost závažný přestupek matky, která ovlivnuje deti a může mit velke problemy u soudu. Jakmile bude vse upraveno jako styk u soudu, bude klid 👌
A dcery k soudu vůbec nepůjdou, jen otec a matka.
@jancazao takže třeba jen k psychologovi??
Partner se toho snažil hodně načíst... Prý ta 12ti letá by u soudu už mohla říct že k němu nechce
Ale jen dobrý psycholog pozná, zda a jak je ovlivnitelná. S jedním si dopisoval a ten říkal že to vypadá na ukázkový syndrom zavrženého rodiče. Jenže bez posudku se nehne a teď otázka, jak je nechat vyslechnout psychologem bez příkazu soudu... Matka na to nicky nepřistoupí
Myslím si, že pokud sepíše žádost o úpravu styku, tak by měl proběhnout jen soud s rodiči. Ale může se předtím jít poradit na Ospod.
Doporucovala bych začít nahráváním hovoru s dcerami (v ideálním případě tam třeba půjde i slyšet matka) a jinak opravdu přes Ospod, po dobrem to už asi nepůjde 😔. Hlavně začít řešit co nejdříve, hlavně úpravou styku, a asi co nejvíce mluvit s dcerami, jestli tyto praní a požadavky jsou skutečně z jejich hlavy a třeba na ne částečně přistoupit, aby s vámi mohli dcera trávit co nejvíce času (čímž je můžete částečně ovlivnit a zkusit jim to vysvětlit)
@jancazao tomu rozumíme, jenže matka bude u soudu tvrdit svoje. Může se to táhnout x let a pak už za ním ty holky chtít opravdu nebudou...
Zajdeme na ospod se poradit. Je to celé zvláštní situace...
Znám spousty maminek u kterých ex neplatí nebo platí sporadicky. Děti si neberou, nemají zájem.. Můj partner platí, nemyslím že ani nějak málo, zajímá se, stará se, chce s holkama být a ona to prostě sabotuje místo aby byla ráda že táta se stará...
Při hovoru s dcerou přes telefon bych ji upozornila že za a) matku přes telefon dobře slyšíte (dobře že to má na hlasitý odposlech) a za B) že ten hovor budete nahrávat pro potřeby ospod a soudu … a pak bych s ní hned začala řešit, kdy tedy přijede a za jakých podmínek. Jestli ex bude tak hloupá nebo to v té rychlosti hovoru nepostřehne a opět bude vydírat přes dceru, máte důkaz pro ospod a dá se s tím něco dělat.
@nick1234 mluví vždy se starší.. Ta mu lže do telefonu a vyloženě používá věty dospělé ženy...
To 2x přistoupil, o vánocích loni nakoupil dárky a až když řekl že koupil vše dle jejich seznamu, dostal možnost přijet ke vchodu kde bydlí a přede dveřmi jim dárky dát....pak až do léta než měli obě narozeniny se prostě neviděli, výmluvy pořád stejné... Na narozeniny přijeli vzali si dárky a místo aby tady byli celý den jak zněla dohoda tak před obědem zavolala jejich matka že stojí u domu a jedou domů. Starší jí totiž napsala sms, že nedostala iphone a že máma měla pravdu. Ex mu to dala dole před autem sama přečíst aby ho vytočila
Takže se zařekl, že si je v žádném případě už kupovat nebude.
@bbn vždy ji prosí aby vypla reproduktor, že to slyší, že pozná že má telefon nahlas a ještě mu lže že to tak není...
O tom nahrávání můžeme zkusit, ale myslím že to okamžitě položí...
Upřímně já jsem se nikdy s ničím takovým nesetkala... Je mi partnera líto.. Má dcery rád a jde vidět jak ho to vyčerpává...
Mám vlastní a ne zrovna optimistickou zkušenost, ale moc se mi to tu nechce propírat, tak kdyžtak napiš SZ
@drep píšu
Ahoj je mi moc líto vaši situace, každopádně to určitě odnesou o děti bez toho to nejde už jsou do toho zatazene matkou … partner st není blby má stejná práva jako matka … dávno jste zo měli řešit přes soud … podotýkám mít napsané všechny peníze navíc které jim dává , nahraje všechny hovory - jak by to poznala když ty budeš na druhy tel mít zaply Diktafon nepoznaji . Tohle je bránění styku s detma teoretický nemají stanovené soudem přesně dny jen dohodu ona bráni a dohodnout se nedá tvůj partner má stejně právo si děti vzít i kdyby na sílu je jejich rodič problém je ze dcera by k němu dobrovolně nesla Bo je naockovana … a ano bufe to řešit psycholog i soudkyně přímo s nima s tím počítejte . A furt lepší než když jim ubližuje manipulativni matka nečinnosti jim opravdu partner nepomáhá takže st se opravdu pustí do boje o své holky . Držím palce
@europa00 já mu to říkám pořád, že jim sezení s psychologem opravdu neublíží
Jinak se spravedlnosti nedobere..
Dnes bude volat na ospod, tak snad mu pomohou.
Přes ospod podat žádost k soudu o úpravu styku, kde následně soud nařídí psychologické posudky. Vůbec bych se toho nebála.
Moc mě to mrzí, tuším, co zažíváte. U nás v rodině se odehrává to samé, jen už to probíhá od těhotenství bratrovy ex. Ona se ani nijak netají, že se mu přes dítě mstí. Ví to soud, ví to ospod, ví to psycholog. A přestože to všichni vědí, systém je bezzubý. Zákony jsou psané jasně, jeví se to snadné. Kdepak. Pokud matky děti dlouhodobě fyzicky netýrají, nikdo na ně nezaklekne. K čemu je, že se začíná mluvit o manipulacích matek, k čemu je, že se začíná reflektovat syndrom zavrženého rodiče. K ničemu. Dokud jsi muž, jsi méně rodič. Strašný, strašný, strašný. A kdyby to nebyla žitá zkušenost, nikdy bych tomu nevěřila. A těch případů je tolik ☹
Bo opravdu jim ublíží nevyrovnana psychika matky a to jak jim vstupuje úctou k řidičům a vztah k mužům bohužel . Partner musí bojovat nejen kvůli sobě Ake kvůli tem holkam žít s takovou manipulativni matkou které nikdo nesestreli hřebíbek je více na škodu než soud … přesvědčit partnera ze he to opravdu jediná cesta a doporučuji opravdu sbírat důkazy nic protější straně neříkejte … kopíruje zprávy maily konverzace nqhrqbejte telefonáty je to nutné pro soud
@europa00 děkuji, asi i já jsem potřebovala slyšet že děláme správně. Je to už opravdu vyčerpávající...
@bramarfi o tom syndromu jsme se dozvěděli od advokáta. Nikdy jsem tento pojem neznala a velmi mě dostalo, co vše může dítěti způsobit.
Jediné co asi nikdy nepochopím, proč to dělá...
Partner jí nikdy nijak neublížil, rozvod zavinila ona, odešla za mužem kterého si letos vzala.
Nerozumím kde se v ní bere taková zlost.
Tohle podle mě normální lidé, normální rodič nikdy pochopit nedokáže ☹ Držte se, opravdu mě mrzí, že to musíte zažívat. Samozřejmě, bojujte. Jen je prostě i možné, že ty bariéry nikdy neprorazíte. Spravedlnost nespravedlnost ☹
Nahravat hovory a fotit sms - predat na OSPOD, kde to MUSI resit, klidne resit soudne, ze neni dodrzovan rozsudek. Proroze pokud s vami takto manipuluje tak ji musi nekdo zastavit, jinak o dcery stejne “prijde”, ty holky samy od sebe nedostanou rozum. Tvrdit, ze pres soud a psychology to resit nechce neni mozne, uz ted je poznamenava tahle nezdrava manipulace. Nas taky nase “exka” manipulovala pres penize, az jsme to intenzivne zacali resit pres ospod, psychology a soud tak to dopadlo nakonec tak, ze kluka nechtela a ve finale me predala chlapce k osvojeni, odesla s novym chlapem neznamo kam - taky nemela duvod byt zla a mstit se, odesla ona. Nekdy jsou proste zeny takove :(
Přítel to měl podobně...Jeho ex mu v kuse nadávala s
X let. A až to jednoho dne přeteklo, najednou se nechtěla rozvést. Napřed že děti střídavá péče (bydleli od sebe 5 min autem) a pak jak zjistila, že jsem tu já, tak najednou brutální očkování dětí proti mu (hlavně nejstarší dcera, tenkrát jí bylo necelých 15). Začala bojkotovat rozvod, dělat naschvály (nežijem v ČRa rozvod je tu složitější a trvá desne dlouho když to jedna strana blokuje). No asi po roce a půl nebo dvou letech si našla přítele a najednou je všechno jinak. 🙂
Dělat zlo jen proto, že je u otce všechno fajn.
A dělat z holek rozmazlence - o co si řeknou to budou mít? Není možné , aby dítě dávalo podmínky!
Ať se táta snaží víc - střídavá péče by to mohla vyřešit tenhle maminčin nešvar. Bude muset děti dát , protože z Vaší strany je všechno dobře.
@gabu6 o střídavé péči přemýšlel, uvidíme co nám řeknou na Ospod
Tak jak to vypada?
@swan42 vše se řeší u OSPOD. Pak psycholog a na 90% soud. Jinak už to nešlo ...
Drzim palce
Jak uz psaly holky. Nahravat. A predem na to neupozornovat mozna lepsi 🤔 zkratka dukazy
Samozřejmě přes ospod