Otec v rodném liste

vosicka19
27. dub 2019

Zdravím vás ženy 🙂

Potřebovala bych pomoct s takovou celkem choulostivou věci. Vím, že ke tady polovina žen morálně odsoudí, ale už se stalo a čas vrátit nejde.

Mám dítě, které se narodilo v 300denni lhůtě po rozvodu. V rodném liste je automaticky zapsán bývalí manžel. S biologickým otcem spolu nežijeme, pouze mě přes dítě vydira. Bude probíhat vypsání bývalého z RL. Soud po mě obratem požaduje iniciály biologického otce.

Můžu udělat něco, čím bych dosáhla toho, že bych biologického otce uvádět nemusela?

Vím, že má právo, já mu ho ani neodpiram. Kontakt s dítětem mu umožňuji, on o něj ale nestojí.

Zapsat do RL ho nechci protože je pro okolí nebezpečný.

Prosím poraďte.

zelenaesmolda
27. dub 2019

@vosicka19 tak muzes rict,ze je otec neznamy ale kdyz on se pujde soudit tak testy DNA potvrdi jeho otcovstvi

vosicka19
autor
27. dub 2019

@zelenaesmolda a můžu to říct i v případě, že sociální pracovnice z ospodu, která bude u soudu vypsání zastupovat dítě, ví že já znám biologického otce? Byla jsem za ní totiž pro radu, jak postupovat, protože je to vážně zlej clovek (psychiatrická lecebna, drogy, alkohol) a ona semnou vyrazila dveře v uvozovkách, že nic z toho přeci nevadí. 🙊

zelenaesmolda
27. dub 2019

@vosicka19
tak to nevim ale ma to ona nekde pisemne?pokud ne tak tipuju,ze je to slovo proti slovu.
pokud byl v psycharne,bral drogy atd tak bych to mozna zkusila na soudni zakaz styku s ditetem nebo jenom pouze pod tvym dohledem.spis nez na MK bych to resila s pravnikem,ten ti poradi co a jak.
otazku proc sis s nekym takovym poridila dite radsi vynecham....

caverina
27. dub 2019

@zelenaesmolda Ty sis to nemohla odpustit ze?🙂

zelenaesmolda
27. dub 2019

@caverina
vzdyt rikam,ze tu otazku radsi vynecham...
sorry ale udelat si dite s alkoholikem a fetakem to je fakt sila.pak tady nemaji byt denne prispevky typu "pomoc,tyra me" a "nepomaha v domacnosti" atd.Kazdy den je tady aspon jeden prispevek v tomhle stylu...

lery92
27. dub 2019

@caverina otcem dítěte ,ale není biologicky problematický jedinec , ne?Nebo to blbe chápu ?Před tímto totiž ženu chrání jedna jediná věc , svatba ještě před porodem.A to s pravým otcem dítěte , protože jak tu někdo píše , když bude chtít dělat zle , dojde na testy otcovství , které budeš muset hradit ty jako žalobkyně

caverina
27. dub 2019

@lery92 tady nejde o me🙂

zelenaesmolda
27. dub 2019

@lery92
ten neproblemovy je ofiko otec ale bude se chtit z RL vymazat,ten fetak je biologicky otec

caverina
27. dub 2019

@zelenaesmolda moc si ji teda nevynechala🙂 neco na zpusob vlk se nazral a koza zustala cela🙂...

zelenaesmolda
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
caverina
27. dub 2019

@zelenaesmolda a uprimne co je nam do toho? My to resit nemusime...chtela jen poradit...

zelenaesmolda
27. dub 2019

@caverina
na jejim miste bych to resila s pravnikem,tady ji nikdo asi uplne presne neporadi.
zapisu do RL se bohuzel asi nevyhne,ja bych operovala s jeho nebezpecnym vlivem na ni a na dite.

caverina
27. dub 2019

@zelenaesmolda to urcite....proto jsem ji nepsala🙂

vosicka19
autor
27. dub 2019

S bývalí jsme spolu už nezili a v té době biologický otec nebyl alkoholik, užival příležitostně marihuanu a o jeho psychických problémech jsem se dozvedela, až když se mu znovu projevily. Ale děkuji za odsouzení. S alkoholem začal až po mém otěhotněni.
Každopádně obhajovat se zde v podstatě nemusím. Chtěla jsem jen poradit. Nic víc. Tak Teda děkuju a omlouvám se, že tady morálně pohorsuju okolí.

zelenaesmolda
27. dub 2019

@vosicka19
Res to s pravnikem a ne na MK,to je moje rada.Existuji bezplatne pravni poradny pokud si to nemuzes dovolit.

bublina2019
27. dub 2019

To mě zajímá.

ariadna12
27. dub 2019

@zelenaesmolda kdo je bez viny, hod kamenem....

ariadna12
27. dub 2019

Jinak ohledne biologickeho otce - mas dukazy o tom, ze te pres dite vydira? Pokud ano, predloz je soudu.

zelenaesmolda
27. dub 2019

@ariadna12
tak tady na tu situaci to zrovna nesedi,neslo o zadnou nehodu za kterou by nemohla,ona si to takhle zaridila sama

lery92
27. dub 2019

Vím jen tohle , jsem v ranném těhotenství .Běží mi lhůta 300 dnů .Rozvod tedy dokonán je , bývalý manžel není otcem dítěte , ovšem pokud si mě do porodu nevezme přítel , on - exmanzel bude AuTOMAtICKY napsán v rodném listě .Takže jediná tvá šance by byla svatba , kdyby to bylo realne.
Ach jo , drž se a pořád se spíš s právníkem
@vosicka19

@caverina pardon , omlouvám se

@zelenaesmolda díky za vysvětlení

caverina
27. dub 2019

@lery92 v pohode🙂

pipapi
12. kvě 2019

@vosicka19 je to tady hnus...vůbec se neomlouvej za pohoršování, měl by se omlouvat ten chlap a baby by ho měly za tohle ubít kamenem.. odsuzují ženy, co si tohle neprožily...řeš to určitě s právníkem