Prosím, jak je to s tím, když otec si bere syna nepravidelně a ja bych ráda, aby se to změnilo. Kvůli synovi samozřejmě, má autisticke rysy a potřebuje pravidelný režim. Má smysl psát na soud návrh na úpravu styku s dítětem. Jeho otec mi tvrdí, že i když si to nechám soudem potvrdit a jakoby mu to nařídí, že on se tím řídit nemusí a tím pádem mi přijde zbytečné se do toho pouštět, i když by to bylo jen ku prospěchu. Máte někdo zkušenost?
Ale samozřejmě, mel by chapat, a brat ohledy na vase ditko.
Pokud nemate dano soudem, tak mu syna davat nemusite. Je na nem.jak.se k tomu postavi
Má menší zájem si dítě brát, než by sis představovala, že? Pravidelnost by byla lepší, ale pokud si dítě chce brát často (ale kdy on chce), spíš bych mu vyhověla. Ono je to někdy lepší, než když by pak ztratil zájem uplně.
@swetlusska vím, vím. Zatím si ho bere, ale nejsem si jistá, že to tak bude i do budoucna. Ale co já vím, třeba mu krivdim. Každopádně syn s ním chce být, nebo tedy travit čas a on se během těch 14 dní ani neozve, aby se zeptal jak mu je a tak. A když mu to připomenu, tak jsem ta nejhorší já...
Teda 14 a více dní
@luciska83 No, to je bohužel smutný tohle :( Můj otec se o nás taky málo zajímal, dokonce byly soudy i o výživný (ve smyslu, aby je platit nemusel vůbec!). Přitom vztah jsme měli vždycky skvělý, ale holt nás viděl málo.
Do budoucna nevidíme, řeš co je teď. Plánuje s ním třeba hory nebo nějaký větší akce? Koupí mu dárky k vánocům atd? Asi bych na něj netlačila v nějakém "režimu", spíš bych mu připomínala v dobrém, že má dítě, že je mu podobný, že ho malej chce vidět, že se na něj těší...🙂
@swetlusska to přesně dělám. Nenásilně připomínám, že má syna, který ho má rád
@luciska83 myslim, ze ex ma pravdu. Soudem to mame taky dane, ale ex si nekdy deti nebere. Byla jsem s tim na Ospodu, tam se vyjadrili, jelikoz mam deti v peci ja, ze ex manzel pouze nevyuzil svych práv....zkratka ho k tomu nikdo neprinuti, a take se mu nic nestane.