Otec chce na dovolenou s dcerou, matka je proti

terioza1
10. srp 2014

Ahoj, dotaz, kterej docela hori. Jedeme na dovolenou, uz je zaplacena. Letime. Mame to zaplacene i pro partnera starsi dceru, ktera chce jet, jeji matka ale rekla, ze dite nepojede a schovala pas. Budeme to resit na OSPODu a na opatrovnickym, ale chtela jsem se zeptat, jestli s tim nemate nektera zkusnost. Letime za 12dni, takze to docela hori... dik

terioza1
autor
10. srp 2014

P.s. - navstevy maj soudne dane na domluve

ladybugie
10. srp 2014

Pokud jsou domluvené návštěvy, platí návštěvy a mimo ně je to na vůli matky... Já mám děti ve své péči a taky by se mi nelíbilo, kdyby se mi ex coural za dětmi mimo návštěvy, nebo mi je odvezl nedej bože do ciziny. Ale ono taky záleží na vztazích mezi rodiči, my spolu nevycházíme

sarkad2856
10. srp 2014

@terioza1 Měla by s tím souhlasit i matka,pak vím že by to mohlo být bráno i jako unos i když jedete jen na cca 10 dní.Pohužel se budete muset domluvit nějákým spusobem

gepe
10. srp 2014

@terioza1 a ona s tou dovolenou predtim souhlasila?

hancazivocich
10. srp 2014

@terioza1 - řešili jsme něco podobného.. Ex přišel s tím, jestli souhlasím s tím, aby vzal malou k moři.. Nebyla a nejsem z toho nadšená.. On vyhrál nějaké peníze, tak za to jedou.. Nejdřív chtěli busem, nakonec snad bude řídit on - Kice na to i něco přidávám, pas jsme vyřizovali společně, styk dohodou.. Vycházet spolu se snažíme - kvůli malé..
Spíš jestli se maminka nebojí teď toho letadla - ve mně je před dov taky malá dušička.. Ale co můžu...

andelka
10. srp 2014

No, obecně, druhý rodič přece mívá dítě o prázdninách týden, 14dní, úplně běžně. A jestli je s dítětem tady nebo v cizině by mělo být jedno. Pas může zařídit i druhý rodič. A navíc pas je majetek dítěte, tudíž si ho musí rodiče půjčovat. Promluvila bych s matkou. Bohužel 12dní před odletem je dost málo. Ona teď najendou otočila? Držím palce, ať dovča proběhne a ať vám na ospod poradí.

drakenn
12. říj 2014

terioza1 -
Jak to dopadlo, jeli jste?