Otec a alkohol. Co byste mi poradily?

6. čer 2021

Dobrý den maminky, zatím stále žiju s otcem svých dětí, ale jeho nezodpovědné chování hlavně vůči dětem už nezvládám. Máme půlroční dvojčata. První 3 měsíce mi nepomáhal skoro s ničím a nechal mě se v tom máchat. Neuměl ani umýt nádobí a když ho teda umyl, musela jsem ho přemývat. Doma hádky, agrese. Kvůli tomu jak jsem se stresovala a časově nezvládala v podstatě nic jiného než péči o děti, o jeho a o domácnos, tak Jsem ztratila i mléko a hlavně i děti začaly trpět nespavostí a podepsalo se to na všem. Často když jsme se hádali držel třeba jedno z dětí v náručí a u toho třísknul dveřmi apod. Mnohokrát se při těchto momentech vylekali proto teda ta nespavost. Dohromady bereme opravdu krásné peníze, ale díky jeho nezodpovědnosti si často musíme peníze na konci měsíce půjčovat a docela velké částky. Neumí šetřit a ohrožuje tím celou rodinu. Kazdy týden dost peněz i propije. O víkendu se opíjí s kamarády a často se nevrátí kolikrát ani domů za což jsem ráda a teď už ho o to i žádám, protože nám jeho kocovinou potom kazí celý den. Neumí dodržet nic na čem se domluvíme. Pár dní zpět jsem ho Našla s dětma na zahrádce v hospodě, přesto že jsem mu řekla že si to nepřeji, protože jsou děti po očkování a mají mít klidový režim a ti jeho "kamarádi" si tam mé děti přehazovali jak horký brambor.
Co se tyce alkoholu, tak nemá stopku a ti jeho bezdětní kamarádi ho vtom ještě podporují. Nepřijde mi normální aby celé odpoledne až do večera vysedával s tak malýma dětma v hospodě s kamarádama a u toho pil neustále pivo. Maminky jaký máte na tohle názor? A co byste mi popřípadě poradily?

lv
6. čer 2021

Kolik mu je? Jako po procházce si na zahrádce i s kočárem dá pivo kde kdo, ale ne na celý odpoledne, a zlívat se jak doga o víkendech. .
Mám v rodině pripad, kdy to prostě chlap nezvládl, stal se z něj alkoholik, taky prachy fuč a ve dvou letech dvojčat se rozvedli, je na ně sama, neplatí, nejsou v kontaktu vůbec.. Byl zbožňovanej a s dvojčaty na to nebyl čas (tak si raději sedl do hospody, než aby hned po práci lital plinky, mliko, krmit, starat se).
Finance - zkuste plán, po odečtení nutnych plateb penize do obalky, po tydnech, co je na utratu, co na jidlo.. Možná az to uvidí názorně, pujdou vydaje lip plánovat.

crejzy
6. čer 2021

Jestli už ho žádáš, aby ani nechodil domu, tak by ti možná bylo lip bez něj. Už teď do zvládáš sama ( u dvojčat respekt).

meronym
6. čer 2021

Hadky, agrese, alkohol, nezodpovednost, dluhy. Podle mne vas partner tezce nezvlada svou novou roli otce. Myslim, ze by vam bylo lepe bez nej. Vam osobne i detem.

camelinka
6. čer 2021

A pred detma, to byl vzor ctnosti, nebo stejny hovado, jako ted??

tinaprofi
6. čer 2021

S příchodem děti se v životě mění hodně věcí.. Třeba i tatinci... 👍😁

camelinka
6. čer 2021

@tinaprofi Tohohle by bylo na čase vyměnit už dávno 😳🙄🙈

tinaprofi
6. čer 2021

@camelinka no napsala větu "už nezvládám" takže to podle mě bylo stejný hovado vždycky, jen se pak některý věci víc vykrystalizovaly 😂 ono dokud nejsou na hovada nějaký extra nároky, tak se moc neprojevuje, ale pak to pustí naplno. A pak ženská zjistí, že už je pozdě něco měnit. Už na to nestačí... Vždycky si za to i částečně může trpitel.

cikitkapb
6. čer 2021

@tinaprofi Tak jestli byl hovado už předtím, proč si s ním pořizovala děti? 🤔

tinaprofi
6. čer 2021

@cikitkapb protože to prostě některé povahy dělají, doufají, naivně se domnívají, věří. Někdy je lepší nechat si původní zvíře než se snažit ochočit si nový. I takovou situaci neměnit je pohodlnost. Kazdej pár má něco. Jde jenom o to, co všechno si necháš líbit. Ne od koho.