Ahoj všem, potřebuji se hlavně vypsat protože jsem zrovna v situaci kdy si nemám komu "postěžovat", ulevit si 😔
Takže ani nečekám žádné rady, spíš jen tak ujištění, že v tom nejsem sama. 😏🙂
Jsem se synem skoro pořád sama, je na mě až extrémně závislý, manžel v práci na směny, nebo si dost často plánuje svůj volný čas sám - cvičení, plavání, běhání... No to je na jinou debatu, naštěstí mám aspoň jednou týdně hodinu pro sebe kdy jdu cvičit (teď měsíc pauza ptž je cvičitelka pryč🥴).
Minulý týden byl manžel nachlazený, takže dny kdy měl konečně v práci volno, tak místo toho ležel v patře v ložnici u filmů a potil se. Takže jsme byli se synem zase sami. Do toho tady špatné počasí plus syn poslední dobou nechce skoro chodit ven, takže skoro celou dobu doma 🤯 Tři dny pocení a manžel že dobrý, že to vyležel, takže 4.den šel večer běhat, protože mu to prý pomůže. No já na to mám svůj názor ale on přece ví nejlíp co dělá 😏
No den byl dobrej, ale od soboty se mu udělalo najednou zle, klouby svaly kašel hlava..no chřipka jako blázen. Takže sobotu neděli zase proležel, dnes ráno si byl pro neschopenku (pro kterou si v životě dobrovolně nešel) a přesunul se k tchánovcům, aby nás nenakazil. Takže jsem tu zase třetí den s malým sama, ten má už dneska teplotu takže jen čekám že se mu něco rozjede taky, takže ani ven nemůžeme. 😔😔
Babičky nefungují, nikdo za námi nechce přijet, takže začínám mít docela ponorku 😔
Vím že je manželovi asi blbě, ale částečně mu závidím že si už skoro týden jen leží u filmů a já i v 5 . měsíci těhotenství musím zatnout zuby s veškerýma nevolnostma a vlastníma potřebama a být se synem doma sama😔
Asi jsem hrozná matka, ale těším se až bude večer a malý konečně usne...jen teda představa že manžel si do konce týdne bude ležet u tchyně a jen co bude zdravých nastoupí zas do práce takže tu budeme zase sami mi to těšení zas pošle do kopru 😔
@dareenn jsi úplně normální matka a hlavně člověk s přirozenými potřebami mít taky čas odpočinku.Být tebou, nech teď manžela vystonat (s nemocnými muži stejně neni řeč) a az se da do kupy- posaď ho ke stolu a promluvte si.Respektive si naplánuj chvile/dny pro sebe a oznam mu dělbu relaxace.Jestli dělá na směny,má určitě i spoustu volného času.Čili odevzdej mu dítě a někde vypusť páru.Nebo je vypakuj na výlet, sedni a nedělej nic.Držím palce !
Hrozný, ale začínám si myslet, že je to dneska normální. Čtu to tu pořád. Občas mám doma něco podobneho. Spousta chlapů si z žen dělá jen služky a uklízečky a pak se diví, když odejdou a jsou radši s dětmi samy. Určitě to chce s partnerem mluvit a vysvětlovat. Každopádne jsi úplně normální 😉
Určitě s manželem promluvit až bude o.k. a chtít pro sebe stejně volna jako má on...rodičovská není 24hod šichta, je to jen místo práce, po práci jsou v tom rodiče fifty fifty....manželovi jsem to taky musela vysvětlit, ale naštěstí pochopil hned...volno kdy nepracuje trávíme buď společně, nebo se u dětí spravedlivě střídáme...když jsem byla těhotná s mladším, měla jsem času pro sebe dokonce víc než on, protože chápal, že to mám v tom stavu a s nevolnostmi do konce 5.měsíce, opravdu náročné...
Jako promiň, ale i kdyby muž lezl po zdi, nikdy by mě nenechal s dítětem a kort ještě těhotnou samu. Mas doma pěkné sobecky hovado
aby se muj manzel sel vylezet ke sve mamince,protoze je nemocnej,to se nevidi.No musis to s nim resit a kdyz ne,tak zustanes takhle za chvili se 2 detma sama doma..
No co na to říct. Ohledně partnerství neporadím, já rozhodně na vztahy žádný odborník nejsem. Jsem se synem sama právě proto, že mě nebavilo dělat někomu služku a být na všechno sama, i když vlastně "šťastně" zadaná se super chlapem ehm 🙂 ale třeba co se týká syna, tak to by si mohl ten můj zkusit, že se mu nechce ven. Smůla, ven se jde každej den a to mj. právě proto, že venku je plno podnětu, dítě se alespoň trochu zabaví samo (rozhodně víc než doma pokud nepočítám tablet a jiné screeny) a matka chvíli vypne a nacerpa energii. Pokud se jde do lesa v dobrém oblečení, tak i klidně když je dite/rodič trochu nakraple. Čerstvý vzduch to podle mě zkušenosti rozhodně nezhorsi, spíš naopak.
@volcok87 přesně tak!
@dareenn upřímně? máš doma pěknýho sobce...
Jako že chudák nemocnej se radši nakvartýruje k rodičm, aby tě s prckem nenakazil? no to je posera s.r.o. a že se mi to mluví? můj muž bývá doma jen o víkendech a je astmatik i alergik a většinu času minimálně nachlazený, hold prostě trpí na častější nemocnost než já a naše děti a nikdy by mě nenechal se samotnou starat o děti kór ještě kdybych byla těhotná...
A podle mě - na nemoc se neumírá...existují léky a ne že se půjde potit, cožpak je to malé dítě??? a že mu děláš služku to už sis ho tak vychovala...pokud nefungují babičky, urychleně zapoj svého muže, nemocnej ne-nemocnej prostě má dítě a k tomu těhotnou manželku tak ať pomáhá!!!
@veruuu_kubesovic přesně, chlap jednu dobu trpěl ba opakovaný angíny, vždycky Atb. Tak ležel, ale když bylo třeba tak se proste zvednul a pomohl a když já jsem nemocná, taky od děti neutecu přece. Manžel přijde z práce a já si mužu lehnout, protože ví jak je to náročný být s detma cely den
@volcok87
jasně, bývám 4dny s dětmi sama a jestli je mi blbě nebo ne, o děti se prostě starám i nemocná, stejně tak přijede manžel domů a přebírá starost o děti, abych si mohla odpočinout 🙂
Ale prostě oba víme, že na nemoc se neumírá (vezmu léky a funguju dál/manžel vezme léky a pracuje), takže prostě nejde nikam utéct, někam se uklidit, když máme děti, tohle mi příjde silně nezodpovědné, hlavně i vůči zakladatelce, čeká druhé dítko a doma má vlastně i 3 velké dítě...
zaridte si chuvu lekolik hodin tydne a uvidite, jak se situace zmeni do lepsiho
Jo a ještě jeden takový postřeh. Já teda svoji tchýni ráda nemam, ale vím, že by přítele u nich doma nenechala. Prostě jednou ma svoji rodinu, svoji ženu, svoji domácnost, tak co se ma vyvalovat nekde jinde.
Chápu tě, jsem 6 dní v týdnu sama s 5 měsíčním chlapečkem. Ale rozdíl je v tom, že můj chlap pracuje a proto není doma, kdežto tvůj má své koníčky a volný čas. Teď bych to neřešila, stejně by vás mohl akorát nakazit, ale až bude zdravý bych si s ním promluvila o novém rozdělení volného času, abys taky měla kdy vypnout.
A mluvila jsi s ním o tom nebo čekáš, že mu to dojde samo? Mnozí muži jsou v tomto docela nedovtipní a dokud se žena neozve, myslí si, že to zvládá a všechno je v nejlepším pořádku.
Řekla bych mu to na rovinu, prostě jsem teď měla víc jak týden malého na krku, neměla jsem šanci si odpočinout takže jakmile bude zdravý, po práci holt žádný běh a pěkně se bude starat o malého, zatímco já si taky dám pauzu.
Já tě chápu... My toho měli teď taky dost. Já jsem v šestém měsíci, do toho dcera 2,5. Celkově těhotenství snáším hůř, jsem unavená víc než poprvé, špatně spím.
Nejdřív prostonal muž víkend, a pak šup do práce, načež onemocněla dcera. Chodí dvakrát týdně do jesli, no, 14 dní nemohla kvůli nemoci. Do toho muž pracovně odjel na týden, mně se dělalo hůř a hůř... A skončila jsem na atb. Navíc jsem ani nestála o pomoc tchýně nebo svých rodičů, byla jsem i psychicky hotová, vyčerpaná.
Naštěstí manžel dojel aspoň o den dřív, já se dala přes víkend jakžtakž dohromady a řekli jsme si, co a jak. Řekla bych, že to dost pomohlo. Ale někdy se to prostě fakt dobře sejde. 🤷🤦
Můj názor. Když je muž nemocný, snažím se ho od sebe a dcery izolovat, naštěstí to není moc často, tuktuk na dřevo. Takže pokud by se na těch pár dní uklidil někam jinam, neviděla bych problém.
Horší je váš běžný stav. Jednoznačně je lepší si o tom promluvit, než to v sobě dusit a trápit se. Pěkně jsi to tu ventilovala, to vždycky pomůže, aspoň mě. A tak, jak jsi to tady shrnula, bys to měla někdy v klidu sdělit manželovi. Třeba si to neuvědomuje, kdo ví, jak to fungovalo u nich doma, třeba tchýně posluhovala, tak to prostě bere jako ok...
Jinak u nás platí: manžel přijde z práce a dostane na starost dítě a nazdar. Je mi jedno, jak měl těžký den. Takže od sedmi je na hodinu jeho. Neexistuje, že by doma nepomáhal, nepodílel se na chodu domácnosti. Co se nastěhoval, takže asi šest let, myslím, že jsem šla s košem tak dvakrát a to kdo ví jestli.
Díky všem za názory. 🙂 Náš normální stav už není tak hrozný, jak jsem ho asi původně popsala, řešili jsme to cca měsíc zpátky a je fakt že omezil svoje koníčky a víc se věnoval nám - protože taky měl víc volna mezi prací.
Jako já na jednu stranu taky jsem radši, když v tomhle stavu radši jede k máti, protože syn za ním furt běhá nahoru do ložnice a chce aby si s ním táta hrál a nechtěla jsem, aby on nebo nedejbože já od něj něco chytla. To je ale teď pasé, protože to syn během pondělí ráno, kdy se manžel chvíli objevil doma a ležel v obýváku, chytil a teď mi už druhý den leží s horečkama. ☹ Na druhou stranu mě štve to, že on si "v klidu" marodí už pátý den sám, se servisem od maminky, nemusí řešit domácnost, syna, povinnosti. Jen prostě leží a kouká na tv - ano, je mu blbě, to chápu, ale už mi to přijde docela dlouho na to aby mu pořád nebylo aspoň trochu líp.
Souhlasím s tím, že jako matky i když je nám zle nebo jsme nemocné, musíme se starat. A to mě na tom třeba trochu štve, že když já jsem nemocná, nemám tu možnost se sbalit a na tři dny se jet k našim vyležet, abych se mohla zase starat. Vím, že našim by to nevadilo, chlapovi dost možná ve výsledku taky ne, ale syn by to těžce nesl, stačí mu hodina dvě kdy mě nevidí a pak se ode mě dva dny nehne abych náhodou zase neodešla. ☹
Já se fakt chtěla hlavně vypsat, kamarádky pořádně žádné nemám, které by to zajímalo - spíš jen takové známé maminky s dětma, se kterýma vzájemně tyhle záležitosti nějak nesdílíme.
Paradoxně teď když je syn na hromádce tak se mi trochu fyzicky ulevilo, protože jediné co zvládá je ležet, prohlížet knížky nebo koukat na pohádky. Takže já si svým způsobem trochu odpočinu, nejsem teda nadšená z té nemoci, protože mě to bolí i za něj, ale aspoň mám trochu chvíli pro sebe, když leží a můžu si vedle něj jen sednout a číst nebo surfovat po netu a nemusím mu vymýšlet program.
Jinak co se týče manžela, prý dnes dojede domů, ale pořád prý strašně kašle a žádná zdravotní změna, jen mu vydrží dýl účinky paralenu a coldrexu. Tak já nevím no, po pěti dnech ležení už by snad mohl být schopný fungovat....
Tak jen tak pro info - celou noc sem kvůli synovi a jeho horečce nespala, ráno mě teda nechal dvě hodiny spát. Z toho určitě minimálně hodinu jen seděl se synem u TV, to by mi nevadilo. Ale když jsem došla tak mi řekl jak to na něj bylo hrozně pohybu najednou. Tak říkám no musíš holt zatnout zuby, pět dní si jen ležel, mě taky není nejlíp tak holt se musíš zapojit. No a co mi na to řekl? "Kdybych měl zlomenou nohu tak ležím třeba měsíc!"
Takže asi tak, souhlasím že někteří chlapi sou prostě sobci. Nezájem že já se musím starat o nemocný dítě co mi v noci skoro nespí, že je mě samotné blbě protože nespím a taky mě bolí hlava a smrkám, že se musím starat o domácnost, vyřešit oběd, nákup, úklid...🤯🤯 mám chuť ho tak akorát poslat zpátky k mamince, pač mě akorát nasral tímhle
@dareenn A řekla jsi manzelovi, jak to vnimas? Co on na to? Jinak, já se taky těším, až večer malá usne a jako špatná matka si nepřijdu 😁