Opravdu za to můžu?

17. kvě 2024

Chci se svěřit. Mám nebo teda měla jsem vztah, ale neskončil ideálně. Ze strany přítele to nebylo zrovna ideální a pěkné chování. Svěřila jsem se kamarádce. Myslela to dobre, ale vytmavila mu jeho chování. Věřím, ze mi nechtěla ublížit, ale…. Cítím se trochu kamarádkou zrazena, ze do toho zasáhla přes moji důvěru, ale to hlavní. Holky, ten můj bývalý mi to totálně dal sežrat. Tak bezcitnou zprávu jsem dlouho neviděla. Nechce me ve svém životě prej a on nechce být v tom mem a ze už mu nikdy nemám psát. Neskutečné me to zasáhlo, pze ja to nevěděla co kamaradka udělala a přeci za to nemůžu. Omluvila jsem se mu za ni, ale tohle me od něho sejmulo. Opravdu za to mužů, ze jsem si jeho chování zasloužila?

lucinka0000
17. kvě 2024

Kdyby tě skutečně miloval, mávne nad tím.

tasimia
17. kvě 2024

Nemůžeš za to.

Každopádně taky bych byla naštvaná. Tohle se nedělá a pokud ses kamarádce svěřila, i když to zřejmě myslela dobře, neměla tvému příteli (ex) psát.

autor
17. kvě 2024

@tasimia ano, vnímám to stejne. Jde mi o to, jestli jsem si oprávněně vyslechla od ex to co jsem si vyslechla. Musím rict, ze me to dost zasáhlo

tasimia
17. kvě 2024

Noo.. těžko říct, občas jednam unáhleně, takže kdyby se to stalo mně reagovala bych taky prudce. Můj by si to za rámeček nedal😂💪🏼.
Takže to na jednu stranu chápu.
Pak bych vychladla ;).

exbordelar
17. kvě 2024

Zasadni otazka zni, co te trapilo a s cim ses kamaradce sverila... bez teto informace tezko radit.

autor
17. kvě 2024

@exbordelar otočil důvěrnou věc proti me a celkové se nezachoval zrovna hezky, ale ok. Kamarádce jsem svěřila, ze me to od něho zranilo, ze jsem nečekala ze ty věci otočí proti me. Nijak jsem ho nepomlouvala, nemám to rada. Jen… nečekala jsem tak jeho bezcitnou, nastanou reakci vůči me, když jsem to ani nevěděla, ze mu psala. Ona mu jen v kostce řekla, ze se ji nelíbí, jakým způsobem ten rozchod proběhl a zw to bylo od něho hnusne

autor
17. kvě 2024

@tasimia skoro jako on… akorát tady jeho vychladnutí už u me nemá vliv, když jsme se rozešli

tasimia
17. kvě 2024

Tak ted záleží zda chces s nim i přesto byt a nějak to napravit?

exbordelar
17. kvě 2024

Porad jsme se nedozvedeli, o co slo 😀
Takze jste se kvuli necemu rozesli, tebe trapil ten zpusob, jak se zachoval - a ty ses teda s nim rozesla? Pak ses sverila kamaradce a ta mu to vytmavila? A on se pak na tebe nastval?
Jestli to tak bylo, tak kamoska se do toho nema co plest, ma byt ticha vrba a ne vyrizovat vase ucty. To pak chapu tveho ex, ze se samozrejme nastval. Protoze kamoska do toho vaseho pribehu prd vidi, zna jen tvoji verzi, on si urcite mysli, ze je v pravu a nema byt co kritizovan od nejake holky, ktera poradne nevi jak "to" (ale co presne, to nevime) bylo. Je nastvany samozrejme na tebe, protoze tu informaci jsi vypustila ty. Ackoliv ty ses jen sverila a nemela v planu, aby se za tebe kamoska bila jak lev.
No a porad jsem zvedava, co se vlastne stalo. Jestli ti rekl v hadce jenom kravo, a nebo te znasilnil a malem zavrazdil? V tom druhem pripade pak chapu, ze by to kamosku nenechalo chladnou 🤷‍♀️

autor
17. kvě 2024

@tasimia nejde to napravit. Rozchod byl na domluvě nas obou. Stala jsem o konec v dobrém, ale on to vzal po svém, s kritikou vůči me. OK, respektuji, i když to bylo od něho nefer, protože ty věci opravdu zkreslil. To bylo to, co me zamrzelo a co jsem svěřila kamarádce. Chápu, ze se nasral, ale nemusel na me rvát a ať mu div nevypadnu ze života. Omluvila jsem se mu za kamarádku, te jsem vynadala, ale je mi líto, jak se postavil on k tomu, ke me. Nefer a hnusne.

llluckaaa
17. kvě 2024

Jako chceš se k němu vrátit nebo co? Jestli nechceš, tak stačí, že ses mu omluvila. Kamarádce jsi to vyžvanila ty, asi by sis měla lépe prověřovat kamarády a jaké informace jim můžeš svěřit. Takže za to můžeš. Byla bych na kamarádku pěkně nakrknutá, že se do toho plete (pokud se teda nejedná o nějaké násilí a nepsala mu, že jestli na tebe ještě jednou násilně sáhne, že ho zabije 😀 ).
Už to neřeš, je konec, bude lepší, když spolu nebudete v kontaktu poté, co jste se rozešli, aspoň to oba rychleji přejde. Třeba se přes to jednou přenesete.

lenickakl
18. kvě 2024

Je to ex, bylo by mi to šumák.

drakenn
18. kvě 2024

Kamarádka mu jen řekla to, co ty si myslíš a měla koule mu to říct! Buď ráda, že takhle reagoval! Aspoň víš, co je zač

1pomnenka
18. kvě 2024

Proč se v tom pitváš, rozešli jste se, udělej za tím tlustou čáru. Kamarádce jsi vynadala a právem, neprosila jsi ji, aby se do toho vměšovala. Vůbec nechápu, proč ses omlouvala. Je to minulost, nech to být.

biciklissie
18. kvě 2024

Já myslím, že ses svěřila nesprávné osobě. To byla tvoje chyba. Ona zas se do toho zbytečně pletla, taková ta pachatelka dobra. To byla jeji chyba. On ti zas neměl tak vynadat, když jsi nic neudělala záměrně. To zas byla jeho chyba. Takže všichni chybili a měli by se omluvit. Nebo teda se na to vykašlat. Chápu, že tě to mrzí, ale jednou je to ex, omluvila ses mu a kamarádce jsi řekla, že to neměla dělat. Tak to nech být a máš...

autor
18. kvě 2024

@biciklissie no a nejlepší je, ze si me ještě bloknul. Vim, ze mi to muže být už jedno, ale tohle me teda bolí. Ja za to nemůžu, serve me a ještě si me zablokuje. Jak nějaký odpad, svini…

llluckaaa
18. kvě 2024

Ježiš už to neřeš. Rozešli jste se, je to konec, přestaň to rozpitvávat.

autor
18. kvě 2024

@llluckaaa mas pravdu

exbordelar
18. kvě 2024

Mne si muj byvaly taky bloknul vsude, kde se dalo 😀
Vzdyt ma pravo bejt na tebe nastvanej - ty ses s nim rozesla a jeste k tomu jsi ho "pomluvila" kamosce. To je normalni reakce normalne emocne zalozeneho cloveka. Co cekas? ze se bude s tebou kamaradit? Chodit s tebou na kafe "pokecat" a delat, jako ze se nic nestalo? Jestli te miloval, a tys mu dala kopacky, tak se ted citi strasne zrazenej a nenavidi te. To ale neznamena, ze jsi spatny clovek nebo ze jsi udelala neco spatne. Proste to tak je. Kdyby se to stalo opacne - ty bys ho strasne milovala, v hadce bys rekla neco hnusnyho, protoze ti ujely nervy, a on by se pak s tebou druhy den rozesel a dalsi den by te pak prisel sprdnout jeho nejlepsi kamarad. Vytmavil by ti, ze ses hrozna krava, a ze takhle uz se k chudakovi nikdy chovat nebudes. Jak by ses v tu chvili citila?

autor
18. kvě 2024

@exbordelar my se rozešli po společném rozhodnutí. V klidu. Sice jistě věci otočil proti me, ale ok, pro klid jsem to raději přešla. To, ze jsem se svěřila kamarádce se kterou spolu řešíme vše mi nepřišlo nesprávne. Nečekala jsem, ze mu napíše. Nebyla zla, četla jsem nakonec co mu napsala, ze se tak nasral. No… vytkla mu věci, které udělal teď znovu (překrucování věci) a zástala se me. Nicméně o tom jsem nevěděla, omluvila jsem se mu za ni, ale on byl vážně ke me pak dost krutý a řval, ze me ve svém životě už nechce. Nečekala jsem tohle. Navíc on mi během vztahu nejednou dost ublížil, ze by zasloužil vystřelit na měsíc a nikdy jsem k němu nebyla tak tvrdá jako teď on ke me. Chápu, každý jsme jiný, ale jen me mrzi ten způsob ukončení, zvlášť, když to mohlo být v klidu.

exbordelar
18. kvě 2024

Tak to proste nezvladl bejt milej. Ver, ze vetsina chlapu nese kopacky tezce. Vetsinou teda zanadava svym kamosum, on to ventiloval i tobe.
To mi pripomina bozi pisnicku od Chinaski - Vinarna u Valdstejna 😆😆

https://www.youtube.com/watch?v=mh2uS7RO99U

Jestli ji neznas, tak si ji poslechni - az do konce ☝🏼☝🏼😃 a mozna pochopis, jak je na tom tvuj ex 😄

Ty jsi nic spatneho neudelala, ale on se zkratka momentalne citi zrazenej 🤷‍♀️

cilkat
18. kvě 2024

Hele promiň, ale přijde mi, že tvůj (už) ex, je ten typ, co musí mít vždy pravdu a pokud by to vypadalo, že ji náhodou nemá, ta mu celý svět ubližuje a je zlý a špatný...
Postěžovat si kamarádce, jak proběhl rozchod, je normální. ... Že kamarádce bouchnou saze a ozve se tvému ex je sice chyba, ale taky dost normální. A rozhodně to není tvoje chyba. Že to ex neunese a zareaguje tak, aby ti emočně ublížil, je taky normální - jeho chyba, ale častá. Rozhodně ne tvoje chyba. Holt mu prokaž poslední službu a vyškrtni ho ze svého života, jak žádá.

veronicka89
19. kvě 2024

Jestli to byl blb co se k tobe nechoval hezky vzbec to neres...

maja050812
19. kvě 2024

Mám kamarádku 19 let už to není ani o tom ze jsme kamarádky ale sestry a v životě by me nebo ji nenapadlo strkat nos do něčeho co není nase věc. Není to tvoje vina a rozhodne bych se za ni neomlouvala samozřejmě taky by me to nastvalo ale na druhou stranu se te chtela zastat. Co se tyče chlapa pokud by te miloval tak by si uvědomil po tom co ho tvá kamarádka konfrontovala jak se chová. Od takových ruky pryč zaslouzis si mnohem víc.

pampelina18
20. kvě 2024

Sorry, ale jestli si chodila za komoskou a neustále si si stěžovala, tak se jí nedivím, že už mu šla něco říct. Takže ano chápu tvoji kámošku, mě si někdo neustále nebo často stěžovat na svého partnera/partnerku, tak udělám to samé. Něco jiného je, když ji to řekneš jednou za rok a něco jiného je když ji to říkáš co 14 dní 😉 a taky jde o to, jak si ji to řekla. Takže v podstatě za to můžeš ty. A na druhou stranu, nechapu proč ti ten rozchod vadí, když sis na něj stejně stěžovala.

pampelina18
20. kvě 2024

@maja050812 hele on ji milovat muže, ale jestli autorka si to prikreslovala a půlka věci nebyla pravda, tak se tomu chlapovi nedivím. Tady by to chtělo názor i toho chlapa, aby se dalo určit kde je opravdu chyba. Možná by autorka měla jít do nebezpečných vztahů.

autor
20. kvě 2024

@pampelina18 říkáme si vše, není to o stězovani, ale svěření se, slyšet názor druhého apod. Nikdy tohle neudělala, ale pravda je, ze me v rámci rozchodu proste vrazil v určitě věci podpasovku, ale ok, možná emoce, i tak jsem mu řekla, ze dobrý, ze mu dekuju za pěkné věci které uměl udělat a ze je pro me porad hodny člověk. Zkratka chtěla jsem rozchod v klidu, v dobrém. Nemění to ovšem to, ze me nezranilo co mi řekl, ale spolkla jsem to. Ze mi pak po zprávě co mi kamaradka řekla serval a vykázal me ze života, proste zklamalo. Vím, ze mi to muže být jedno. Jde o to, ze jsem jsem s nim byla roky a nebylo to s nim kolikrát jednoduché a ledacos jsem s nim vydržela a on me teď proste vyškrtne jak prášiveho psa, i když tu zprávu jsme nepsala ja. Omluvila se mu i ta má kamaradka, ze to se neměla do nás plést, ale ze taky neudržela emoce.

autor
20. kvě 2024

@maja050812 omluvila jsem se mu, ze me to vážně mrzi. Ale už to nechávám být. Nedal mi možnost k tomu cokoliv rict, rovnou me odepsal, tak co na to rict. Vždy uměl být se vším hotovy a druhy se mohl zbláznit, aby se mohl obhájit. Má své i kladné stránky, ale tohle me proste jen dorazilo. A ldyz jste s někým tolik let a on to cele během rozchodu shodí a pak ještě tohle skrze tu kámošku:… mrzi to no

maja050812
20. kvě 2024

Spis me to přijde ze už o tebe nestal a neměl koule ti to říct… tak se začal chovat hnusne ty jsi se vypovídala kamarádce ta s tím šla za nim a on toho akorát využil a hodil to na tebe.