Odmítám sex. Jak být opět šťastná?

30. zář 2024

Ahoj ženy... Mám problém 🙄. Vyhýbám se sexu.
Jsem skoro rok po druhém císaři. Měla jsem při něm velké komplikace a čeká mě odstranění dělohy. To ale v budoucnu. Momentálně kojím. Moje MS je silná, bolavá. Když nemám MS trpím na záněty, které svědí, pálí. Na sex chuť není. Na gynekologii mi dělali odběr a jsem čistá 😶. Nic. Když to shrnu s dvěmi dětmi je to boj, hlídání není a najít chvilku pro nás dva je tabu. I tak prostě jednou za měsíc sex byl. No sex... Rychlovka. Takové to zdržení vztahu. Manžel je hodný, stará se o nás, netlačí na mě. Jenže já mám nějaký blok. Nemám na to chuť, nemám na to pomyšlení. Manžel mi nenápadně dává signály ale já ho odbudu, respektive řeknu nějakou kravinu, kterou vlastně ani nechci... Ale řeknu ( tak to musíš najít nějakou buchtu, to si musíš zařídit....) a pak skočím téma jinam. Takhle to je poslední měsíc ( nebylo to tak předtím). Večer když uspávám syna už ani nevylezu z postele. Ležím, klikam na tel... A nakonec tam zůstanu. Říkám si když vylezuy bude po mě třeba něco chtít... Tak raději nic. Nevím co se to děje. Jsme spolu 9let. Samozřejmě ho miluju.... Ale v poslední době mě neskutečně štve, přijde mi že se mi vzdaluje, že se nemáme o čem bavit, že nemáme krom děti nic společného, že jsou pro něj kamarádi víc než my.. vůbec nevím jak z toho ven. Jak být opět šťastná. Jak být pro něj ženou a užívat si to hezké, mazlit se, milovat .....

levandule_k
30. zář 2024

To muselo být náročné, mít komplikovaný císařský řez. To mě muselo traumatizovat, vytvořil se ti blok. Začni s terapií, protože podle mě ta nechuť k sexu pramení z toho, že jsi po dvou císařích z toho, jeden hodně náročný a dále máš faktory, které také nepřispívají k dobrému sexu, silná a bolestivá ms tě musí vyčerpávat, kojení je náročné a pořád řešíš záněty.

A divíš se mu, že jsou pro něj kamarádi víc než ty, když ty se mu vyhýbáš a neříkáš mu pravdu. Zkus mu na rovinu říct, že se vyhýbáš sexu, protože máš pořád rozbolavěný spodek, pořád řešíš záněty (tady by bylo dobré přeléčit i partnera), jsi vyčerpaná z kojení, menstruace tě ničí, ale že bys ráda obnovila intimitu, ale nevíš jak.

misha31
30. zář 2024

Chlap ale nebude bez sexu vecne.... Budes mu muset pomoci jinak, nez si najde nekoho jineho na hezke chvilky. Taky jsem po 2 cisarech s miminkem a sex mame kazdy den, na deti nesvadet, vzdy se najde chvilka, kdyz se chce.

felis
1. říj 2024

Ahoj, asi bych začala tím, že bych mu řekla to, co jsi tady napsala. Partnerské problémy se na fóru samy nevyřeší. Za druhé máš trauma z komplikovaného porodu, takze by mela pomoct terapie, klidne alternativní. A v neposledni řadě, podle mě, máš na muže vztek, že Ti tohle způsobil a teď má stále svůj pěkný, bezstarostný život, zatímco ty se točíš kolem děti a vlastne trpis. Vztek není nic jiného než odpor a proto mas ty "záněty", svědění a bolestivou menstruaci. Menstruace nema takhle bolet a pokud ano, tak to znaci nezpracovane události, energie v sobě.
No, takže bych vyhledala terapii a začala o všem mluvit hlavně doma. Držím palce.

pilzzee
1. říj 2024

@misha31 Proboha kdy?? 😀 Jako vazne. S dvouma detma si to nedokazu predstavit. Leda s jednim miminem, ktery porad spi.

misha31
1. říj 2024

@pilzzee mam postizenou 11 letou dceru - autismus, stredne tezka retardace, na dom vyuce, nechodi do skoly. Mimco 8 mesicu. Pracuji, mam eshop, zasobuji dalsi prodejny, chlap pracuje....a kazdy den se to vzdy nejak vymysli, vetsinou vecer. 😂

pilzzee
1. říj 2024

@misha31 No to je prave u nas kamen urazu, ja su ranni ptace a muj drahy je sova, ja su schopna jit spat v 8 a vstavat ve 4, on jde spat po pulnoci a vstava pozdeji. Nebejt oba na HO/na rodicaku, tak se doma skoro ani nepotkame 🤣

misha31
1. říj 2024

@pilzzee tak to my chodime spat i vstavame spolu 🙂 Ale kdyz mam chut, klidne ho v noci vzbudim

levandule_k
1. říj 2024

@misha31 Jsi dobrá, že to takhle zvládáš, ale autorka si primárně potřebuje zpracovat trauma porodů. Její muž je dospělý, myslím, že nepotřebuje pomáhat, ale měli by ve vztahu komunikovat o svých potřebách, obavách, bolestech, problémech a společně hledat řešení a ne předtím utíkat.

@felis Hezky jsi to rozebrala z pohledu psychosomatiky, si myslím, že kdyby se autorka pořádně opřela do terapie a zvolila i nějakou bylinnou léčbu, tak by se mohla odstranění dělohy vyhnout ❤

smajlinka
1. říj 2024

Já bych nehledala nějaká složitá řešení... Nejdůležitější je prostě začít nazývat věci správnými jmény. Přiznat sobě a hlavně partnerovi, jak se věci mají. co tě trápí, proč nemůžeš nebo nechceš mít sex. Jsou to vesměs objektivní důvody, které, pokud se nebudou zvědomovat a nebude se o nich mluvit, lehko můžou přejít do problémů subjektivních, začneš mít k tomu ještě psychické problémy atd. Pokud kojíš, je zcela normální, že nemáš na sex chuť, řešilo se to tu několikrát v diskuzi. Tělo produkuje hormony, které chuť na sex blokují. Silnou MS bych řešila Ascorutinem nebo Venoruton forte je skvělý, brát jen před a v průběhu MS a je to úplně o něčem jiném. Na bolesti jsem užívala vysoké dávky hořčíku (stačí obyč tabletové Magnesium) a pak za včasu si vzít prášek proti bolesti, nenechat to rozjet. Na záněty, pokud nic nepomáhá, jsem zašla na imuno a Dr. mi předepsala Broncho-vaxom. Kupodivu po několika baleních to zabralo a já už záněty naštěstí nemám a přitom mě to trápilo dobrých 20 let. Jo a taky jsem začala používat tampóny, tím, že se krev nedostane ven, nekazí se a nemůžou se v ní množit bakterie, to taky hodně pomohlo. Nebo existují ještě tablety Candivac, taky na mykózy. Užívá se to podobně jako ten Broncho-vaxom, 10 dní na začátku měsíce. Držím pěsti, ať to dáte. Hlavně si v klidu promluvte a ty přiznej manželovi problémy a nesmyslně ho neposílej jinam. Jeho to taky zraňuje, je chlap, on neví, co tě trápí a je zmatenej.

pilzzee
2. říj 2024

@misha31 Teda me on vzbudit v noci, tak ho prastim 😂 Staci, ze me budi ty decka.

misha31
2. říj 2024

@pilzzee chaaa 😂😂😂

pilzzee
2. říj 2024

@misha31 Jako vidis, ze jsem to psala ve 4 rano 😀 To on mozna tak teprv dve hodiny spal 😀 V 6 vecer uz budu mrtva 😀

misha31
2. říj 2024

@pilzzee tak to ja spala luxusne az do 5, ale malej je peknej maman , takze v noci se vzdy tak hodku chova

svha
4. říj 2024

Mně pomáhá čas pro sebe, odejít na cvičení. Ale nebudu lhát. Vždy to šlo z tuha. U obou dětí, mám je osm let po sobě, vždy po jejích pátých narozeninách jsem začínala nacházet sama sebe.
Jako neřeknu ti naši frekvenci a podobně, protože to pro mě není důležité, ale lepší se můj postoj. Únava je jiná, menší, chuť se objevuje i u mě 😁.
Protože usínat u uspávání bylo běžné a u druhého dítka už jsem tatínka zapojila nekompromisně a fungujeme jako tým.

fire85
4. říj 2024

@misha31 to ji určitě pomuze

misha31
5. říj 2024

@fire85 ja ji tu nebudu pochlebovat. Neni vporadku, jak se k muzi chova. Klikat radeji na telefonu, nez jit za svym muzem, chudak chlap

elesse
5. říj 2024

@misha31 tvuj pristup taky neni normalni, vetsina zen nema denne desx ani bez deti, natoz rok po komplikovanem cisari. Ze to tak mas ty te nedela lepsi nebo horsi… ani autorku. A takovy sex z povinnosti taky vztahu neprospeje. I ty bys mela zpomalit a nekdy sama odpocivat😘

pilzzee
5. říj 2024

@misha31 Ehm, klikat na telefonu muzu i s deckama za zadama. To se o jinych cinnostech jaksi rict neda.

esmeralda11
5. říj 2024

@smajlinka já k tomu ještě dodám, že existují i probiotické tampony (ellen se jmenují) a ty mi v nejhorším období, když jsem měla téměř po každé MS mykózu, dost pomáhaly🙂

tereziezavily
5. říj 2024

@misha31 Nikdo tady po tobě nechce pochlebování. Ale tys to celý jaksi vůbec nepochopila. Ty si sexuješ denně, protože na to máš energii, chuť a fyzické možnosti. Autorka nemá ani jedno, je bolavá fyzicky i psychicky, vyčerpaná. Chudák není chlap, že musí být bez sexu, ale hlavně ona, která bez něj musí být taky a ještě na ni padá ta zátěž, že je chyba na její straně. Ty absolutně nechápeš, že když je prostě někdo na s.ačky, tak se to "nějak nevymyslí" - pokud podle tebe teda sex neznamená jen bez zájmu roztáhnout nohy a vydržet to, jakože si troufám říct, že takhle většina mužů se svými partnerkami spát nechce. Sex není povinnost, není na něj nárok, žena není taková lepší vagína a chlap není vibrátor s tepem. Pokud sex ve vztahu neexistuje, je to párový problém, který se musí řešit párově. Pokud budíš svého chlapa ze zaslouženého spánku kvůli tomu, že ty si potřebuješ vrznout, tak fakt nemáš nárok tady někoho poučovat o tom, co je norma.

smisek2011
5. říj 2024

@misha31 meli jsme to stejně, minimálně co druhý den, jednak je to zdravé pro oba, jednak se uvolníme, a samy jsme si řekly že si chceme sebe užívat a radovat se z těchto hezkých věci,v žádném případě ti brát jako nutnost
Jen tedy třetí těhotenství mám zákaz sexu, nakonec jsme i tak zjistily že orální mi z hlediska rizik vyhovuje a nedělá problém takže jedeme aspoň tak.
Jinak k zakladatelce diskuze prostě to manželovi řekni že ty chuť nemáš a nechceš protože prostě hromada problémů ale určitě mu to zkus udělat rukou pusou a samozřejmě o všem mluvit a dořešit si své trápení

pilzzee
6. říj 2024

@tereziezavily Me by fakt zajimalo, kdo s dvema detma toto tak realne ma. Jako ze na to ma tolik energie, ze jeste budi chlapa, to mne prijde jako dost utopie.

misha31
6. říj 2024

@pilzzee my s muzem to mame nastavene asi trochu jinak. Sex nam energii nebere, ale naopak ji doda. Mame lepsi naladu a nedělá nam problem na to hupsnout treba v noci, kdyz deti spi.

smisek2011
6. říj 2024

@pilzzee utopie to není když se chce tak to jde. I já měla období kdy jsem si říkala zase to chce,ale vím že když je po je nám oběma moc příjemné a je to k nezaplacení 😃 my to máme oba moc rádi a a děti a domácnost je dost náročné takže proč si nenajit uvolnění společné a příjemné