Odešly jste i přes prosby muže, že to bude lepší? Vrátily jste se?

martinap90
30. zář 2023

Dobrý den, je mi 33 let, mám 3leteho syna, pětiletý vztah (dva roky manzele). Dlouhodobě nám to nefunguje, dost jsem se prosila o lasku, dlouho. Manzel na me prosby nereagoval, do toho mě ponizoval s pořádkem, a tak nějak mi za ty roky vsugeroval, ze jsem neschopna (proto se bojím nového začátku). Sama tady nezapinam mycku, neperu, nevytiram, protože vše má pod palcem on a cokoliv jsem kdy udělala, tak ne podle jeho predstav. V rámci toho všeho ponižování, kdy jsem chodila ubrecena do prace, byl vždy v praci kolega, který mi opakoval co vše doma dělám (prace na zahrade, pece o maleho, vařím, pecu), ze nejsem neschopna. Bylo mi s nim dobre, nepřipadala jsem si tak spatne. Jednou mi napsal, ze mě miluje a já mu to opetovala ve slabe chvíli 🥺 nic jsme spolu neměli a ani s nim žádnou budoucnost neplánuji. Nicméně to doma prasklo. Už před rokem jsem s tímto kolegou šla do kina a manzel mě cekal před kinem a cely rok mi nadaval, ze jsem k…a, aniž by cokoliv víc bylo. Nedovedu si představit, co mě čeká teď, když zůstanu.Tehdy v prosinci když se to stalo manzel uznal, ze si mě nevsimal a ze to bude jine. Nebylo. Teď k memu prekvapeni potom, co mě vyhodil zase obrátil. Ať tomu dáme ještě šanci, ze teď už doopravdy tu lasku bude dávat. Jenže takhle je to pokaždé. Sedím tady ubrecena, a vůbec nevím co delat. Objednal kino a veceri, hlidani syna u mámy jeho (které se už všechno řeklo, co jsem provedla). Jenže já pořad zvazuji, zda nemam odejít. Bydlime na domě, já už mám domluveny pronájem a do nedele musím podepsat, nebo ne…ale já to tak tusim, ze to zase bude týden a pak budu zase vzduch. A byla jsem fakt nestastna, nabrecela jsem se tady toho tolik, dost se ponizovala. Jenže když odejdu, jak budu vypadat. Jeho rodiče budou vědět, ze i přes to, ze já jsem ta potvora nevěrná, tak on mi chtěl dat šanci a já odešla. Nemuzu se s tim nějak vnitrne smířit. A teď to kino a vecere, ublizim mu. Jenže on mi za ty roky taky dost ublížil. Chtěla bych někoho kdo me má doopravdy rad, ne jen když odcházím. Jsem z toho všeho zmatena. Prosím holky řeknete mi někdo, kdo jste odešli, jestli jste stastne….nebo jestli jste se některá k muzi po pauze vratili? Nevím co mám dělat.

candat
30. zář 2023

@martinap90 on nechce tebe jako manželku, ale obět, kterou by měl pořád pod palcem. Za mě, pokud člověk někoho miluje, tak nemá potřebu ho ponižovat a dělat z něj neschopného člověka. Nikdy by mě nenapadlo manželovi říct, že je neschopný ap. A on to nikdy neřekl mě. Moje máma byla od mého otce 2x pryč. Jednou odešla ona, podruhé ji vyhodil on. Pokaždé sliby, že se změní a ona se vrátila. Myslíš, že se něco změnilo? Nic. Jen to, že už stárne.

martinap90
autor
30. zář 2023

@candat a to je pekna a pravdivá odpověď. Opravdu se bojím, ze se jednou za sebou ohlednu a řeknu si, ze jsem ztratila moznost, aby mě jednou měl někdo skutečně rad. Ale pořad ve mě hloda ten cervik, co když se opravdu změní…ale jestli mě má tak hrozne rad, tak by mě zase ten krok odejít nechal udělat a vrátil by se případně ke mě. Ze by si třeba taky něco uvedomil. Proč to došlo do te fáze, ze jsem někomu napsala, co jsem napsala, ze jsem vlastně byla hrozně sama. Nemam pocit, ze by si to skutečně uvedomil

petaov
30. zář 2023

Působí na mě jako manipulátor. Schválně řekl i své mámě, že ho podvádíš, abys ty byla ta špatná. Důvod proč, už jí určitě neřekl. A těžko přesvědčíš tchýni, že její synáček je ten špatný. To je boj s větrnými mlýny. Prostě budeš v jejich očích za špatnou, no a co. Odejdi a buď šťastná. Však nemusíš hned být s tím kolegou. Doma budeš sama uklízet a získáš zase ztracené sebevědomí. Věřím, že své rodině to vysvětlíš, že on nic zachraňovat nechtěl. Je to jen na oko to kino a večeře, aby tě měl zase v hrsti.

te_reza
30. zář 2023

Je ti 33, chceš takhle dál žít 10,20,30 let? Proč? Aby sis v 60 řekla, že jsi svůj život zahodila? Pokud máš na to to utáhnout, šla bych pryč

zuzkasim
30. zář 2023

Do vztahu nevidím, ale nesmět doma zapnout myčku, pračku nebo dokonce nesmět vytřít? To opravdu není normální. Ano, každý máme svůj styl, někdo plní myčku jako tetris do posledníh místečka, musí mít druhy příborů u sebe bez jediné mezery, někdo na to tolik nedbá. Ale to není důvod k tomu, abych druhého omezovala, pokud se snaží trochu vyjít vstříc mým požadavkům? Nevím, co se dá zkazit na vytírání...
Slova "teď už doopravdy tu lásku bude dávat"? Po 5 letech vztahu, po 2 letech od svatby? To není dobré, je to velmi brzy na takto velké problémy. Bez ohledu na možný vztah s kolegou bych si přála, abych mohla být sama sebou, ve své domácnosti svým pánem stejně jako kdokoliv jiný, kdo tam se mnou bude bydlet, abych se mohla cítit spokojeně. Aby mi nic nebránilo mít ráda sama sebe, tedy nikdo se mě nesnažil přesvědčit o tom, že já za to nestojím ani jemu nebo pouze za nějakých předem definovaných podmínek.
Moc mě mrzí, čím procházíš, ale vztah, který popisuješ, mi nepřipadá perspektivní.

miryp
30. zář 2023

Typické domácí násilí. Tady už je to jen kousek k tomu, aby si svou pravdu začal utvrzovat tím, že tě začne třískat a bude tě přesvědčovat, že si za to můžeš. A čím déle s ním budeš, tím více mu to budeš věřit a tím méně budeš ochotna zvednout zadek a jít pryč. Dobře ti radím, vezmi nohy na ramena a utíkej. Pro začátek si pročti informace zde https://www.rosacentrum.cz/informace-pro-zeny/c...

l_
30. zář 2023

@martinap90 zijes s manipulatorem.. vzdy udela vse pro to, aby on vypadal jako obet a ty ta spatna.. realita je presne naopak.. ty jsi obet a on je ten spatny...
Sbal se a odejdi... uz kvuli diteti.. v cem zije, jaky ma vzor.. uzijes si peklo, vyslechnes si hodne.. ale reci pominou, ty pravdu znas..
Kdzy ctu o te mycce, vybavi se mi ma minulost.. ted mam rocni skvely vztah a i tak u nej mycku mam problem narovnat... vysvetlila jsem mu, ze jsem zila x let v tom, ze to neumim, ze to radsi delat nemam, rpotoze to stoji za 💩.. uklidnil me, podporil, tak se tim prokousavam.. ale vse trva.. od manipulatora jsem pryc 3,5roku a stale mam takhle s nekteryma.vecma.problem...
Ale.. uz zase varim, uklizim, tvorim, zvladam tak nejak barak a vse kolem.. zijeme a mame se.skvele, konecne..
Kdyz budes chtit, napis.. ale opravdu utec.. kamkoliv.. a nedej na jeho sliby.. kdyz odejdes, bude slibovat, pak bude zlej, pak zas slibovat...

Ale stoji to za to.. opravdu se ti ulevi..

dandaa
30. zář 2023

Přečti si svůj příspěvek jako bys ho četla od někoho jiného. Co bys dotyčné poradila? Od takového jsem odešla s pocitem, že jsem úplně neschopná. Nový partner mě dával dohromady dlouho. Věřím, že najdeš sílu a budeš znovu šťastná.

konidana
30. zář 2023

@martinap90 manipulator jako prase. Ne nebude to lepsi, kdyz zustanes. Nikdy. Naopak, bude se to zhorsovat, a ty si to ani neuvedomis....

martinap90
autor
30. zář 2023

@l_ kdybych tak viděla do budoucnosti. Kdybych tak věděla, ze za rohem čeká milujici chlap, který mě ve všem podpori. Je to krásné to číst, ze někomu to vyšlo. Věřím, ze po tomhle se budu dostávat z toho dost dlouho. Já se tady jen pořad omlouvám. Ze něco rozliju, ze si neceho nevsimnu (když třeba maly rozsype krupky), ze mi proběhne maly domu bez bot z venku. Ve všem je jen stres. Jsem na domě, který jsem si ze srdce nejvíc na světě prala a nic není tak, jak jsem si vysnila

martinap90
autor
30. zář 2023

@dandaa ať utika 😢 všechno to tak rozumove vím. Vidím, ze lidé co mě mají rádi říkají ať jdu. Až mám tendenci byt na ne naštvaná, ze mě tak tlaci, ale chápu to. Proste jim na mě zalezi. Jen jsem chtěla odejít za jiných okolnosti. Boli mě, ze teď jsem za tu špatnou já kvůli kolegy a nikdo už neuvidi, jak moc to trapilo cele mě 😔😞

martinap90
autor
30. zář 2023

@konidana asi to je pravda, někdy mi přijde, ze už teď některé situace vykládám jako normální a okoli tomu nemuze uvěřit.možná jsem ztratila na spoustu věci ten správný úsudek a to sebevedomi. Hlavně bych měla pracovat sama na sobě jak to tak vidím

pampeliska1313
30. zář 2023

Odešla bych. Tohle jsou prostě nějaký vzorce který se fakt špatně napravujou. To jeho ponižování. Asi to do nějaký míry jde, když se chce. Moji mamu týrala její máma. Psychicky. A odešla se mnou, přestože si doteď pamatuju jak babička spílala a “hledala kompromis” furt to bylo to samy i predtim. Tady to vidím stejně. Lepší je odejít. I kvůli prckovi kterej si tak vytváří představy fungujících vztahů, co si ponese do budoucna. Je lepší odejít, když v tom nejste ještě tak zaháčkovaná (že asi ještě někde tušíte, že tohle není správný a není chyba ve Vás) pak to teprve bude oříšek..

miryp
30. zář 2023

@martinap90 chceš to samé pro své dítě? Chceš, aby se muselo bát ve vlastním domově? Chceš, aby si od útlého věku v sobě budovalo informaci, že nestojí za nic a že si zaslouží být bito? Chceš, aby ti jednou vyčítalo, že jsi neměla odvahu se sebrat a utéct a zničila mu tím život? Věřím, že ne. Tak se seber a jdi. Má máma to neudělala a nebylo to pěkné dětství ani dospívání a už vůbec pro mě nebylo snadné vyrovnat se s tím, že je mi v děcáku líp než s vlastní mámou doma. A jí to nakonec stálo život, protože to psychosomaticky neustála a podlehla krátce po našem odebrání agresivní rakovině vaječníků. Opravdu jdi, zachraň sebe a své dítě...

martinap90
autor
30. zář 2023

@miryp Jezis, to mě rozbrecelo. Samozřejmě, ze to pro své dítě nechci. Už tak jsem začala trpět bulimii, poslední rok a nemohu se toho zbavit, proste někde ve mě byl ten pocit, ze nejsem dost hezká, když mi tu láska nemuze dávat najevo a už to jelo….snazim se teda s tím bojovat. Manzel mi řekl, ze to ví o mě cely rok. Ani jednou neprisel s tím, jestli mi něco je, nebo jestli mi muze nějak pomoct. Teď mě to silene vydesilo jak vidím co pises, ať nedopadnu podobne. Tohle bych pro své dítě nechtěla. Miluju syna, nadevse. Ale k němu se chova nastesti moc pekne. Jemu rika, jak ho miluje, tuli ho a vše

martinap90
autor
30. zář 2023

@martinap90 *lasku*

lichozroutsudy
30. zář 2023

Odejdi, lepsi to nebude. Naopak, bude to horsi.

miryp
30. zář 2023

@martinap90 účelem nebylo tě rozbrečet, ale ukázat, že nejde jen o tebe. To, že teď je syn v tomto směru v bezpečí, neznamená, že to tak zůstane. Může se to ze dne na den změnit. A nebo to tak zůstane, ale syn začne vnímat, jak se tvůj manžel chová k tobě a bude to považovat za standard partnerského soužití a bude se jednou chovat ke své ženě stejně... Věřím, že ani to nechceš... Chápu, že se bojíš, ale ve chvíli, kdy uděláš ten první krok, už bude jen lépe...

martinka_33
30. zář 2023

Tak nejak se choval muj prvni manžel... Jsem byla neschopná, líná, nemožná, s prsama kterýma vy se mohl přikrýt. A k tomu me podváděl. Chápu te ze ti chybí odvaha, ale lepsi to nebude, jestli máš domluvemý podnájem, tak odejdi. A připrav se, ze ze sebe udelá nejvetsiho chudáčka sveta..ale neboj, i to si casem sedne.

loadnla
30. zář 2023

Něco obdobného jsem zažila, teď jsem cca půl roku pryč, a když mi třeba něco spadne, tak podvědomně čekám, že na mi někdo přijde vypadat jak jsem neschopná 😐 BTW co mají chlapi zrovna s tou myčkou? Já jsem ji taky nemohla skládat.

honatko092
30. zář 2023

Myslím, že to lepší nebude. Odejdi. Zkus neřešit, kdo co si o tobě bude myslet. Kdo tě má rád, vyslechne tě a pochopí, jak moc si trpěla. Ostatní ti můžou být u prd****. Držím palce 💛

martinka_33
30. zář 2023

@loadnla já jsem mohla, ale nesmel to videt, protoze jsem ji skládala neekonomicky a uplne blbe 😂

sinicka
30. zář 2023

Narcistický manipulátor a ty jsi oběť. Miluje jen sám sebe, má strach, že by skončil sám a nemohl tě ponižovat, proto vždycky naslibuje hory doly. Nejde mu o tebe, o dítě nebo o váš vztah, ale jen a pouze o sebe. Čím dřív pochopíš, že je přesvědčený o své dokonalosti a všichni ostatní jsou pro něj úplný hov*a u cesty, tím dřív se pak odpoutáš. Tento člověk se nikdy nezmění. Je to porucha osobnosti, nedá se vyléčit. Potřebuje ke svému životu zdroje energie - tebe, jinou oběť, případně se bude vracet k tobě - pokud mu to dovolíš. Když narcistu odstříhneš, pocití zradu, prázdnotu, jak sis něco takového mohla dovolit. Narcisti svoje oběti dokonale přesvědčí, že bez něj nemůžou existovat, žít, vychovávat děti nebo umývat záchod - nic neuděláš tak dobře jako on (i když vidíš, že bys to zvládla lépe).. pokud máš pocit, že je neustale něco špatně a máš nervy z toho, co bude zase špatně, tak mám špatnou zprávu.. špatně bude pořád něco, jelikož těmto psychopatům se nelze zavděčit.
Řešení? Rozchod.
Bude to zkoušet, bude prosit, brečet, kňourat, slibovat, nadávat, vyhrožovat. On bude zoufalý.
Ty musíš mít předem plán B. Zařízené bydlení a vystěhování. Nejlíp když bude v práci, rychle pryč.
Bacha, může být nebezpečný, protože narcistovi NIKDO nesmí ublížit, jinak bude velmi zlý a jedovatý..

aiky33
1. říj 2023

@martinap90 já u ex taky nesměla ani zapnout pračku,povesit prádlo,nic. Všechno si chtěl dělat sám aby mi dokázal že je tam doma on. Nesměla jsem fakt nic,kromě vaření a žehlení,to on dělat nechtěl. Odešla jsem,z rozumu,byla jsem tam nešťastná a bylo toho víc. Po týdnu jsem zjistila že jsem těhotná a i přes to jsem se k němu nevrátila. Je mi takhle lépe.

irmamala
1. říj 2023

Odesla jsem od manzela z mnohem mene zavaznych duvodu a jediny nazor, ktery me zajimal, byl nazor mych deti. Nejhorsi, co muze clovek udelat, je zustat stat na miste ochromeny strachem. Ja jsem se vzdy bala jen jedine veci - ze se jednou otocim zpatky a budu litovat veci, ktere jsem neudelala. Podle me nejsou spatna a dobra rozhodnuti. Jsou proste jen rozhodnuti, kazde ti neco vezme a neco prinese.

aiky33
1. říj 2023

@loadnla tak u nás se nesměla zapínat vůbec,ptz přece na co máme ruce. Jako neřeknu když ji doma nemáš,ale teď si vem že máš myčku a myjes nádobí v 4 členné rodině jak ko*ot několikrát denně.

gigi2
1. říj 2023

Ne,nikdy nebude nic lepší…já v takovým vztahu vyrostla jako dítě a co já se od rodičů naposlouchala,že “teď už to bude dobrý”…a nebylo nikdy…možná den,dva,týden,ale pak to sklouzlo zase do starých kolejí…rodiče se měli opravdu rádi,ale nedokázali spolu žít…začli se k sobě chovat normálně,až když se po 30 letech rozvedli,pak to najednou šlo..
Jako děti bychom si tohle radši bývaly odpustily,na druhou stranu nám to do života dalo jedno velké plus…tyhle vzorce chování jsme viděly,že je špatně, nastavily nám jasné hranice a mantinely do dospělosti,co v životě si necháme líbit,co ano a co ne od partnera budeme tolerovat a jak budeme ve své rodině jednou fungovat…buď ten vztah funguje,nebo ne a pak to nemá význam pro nikoho s tim ztrácet čas…

martinap90
autor
1. říj 2023

@aiky33 děkuji za tvůj příběh. Nebala jsi se odejít? Tohle přesně mám doma. Jenže vždy, když řeknu, ze odejdu, začne se hrozně snažit a říkat, ze si to uvědomuje a ze už to tak nebude a vlastně mě přesvědčovat, ze to tak hrozne není. Ale já si už vůbec nepripadam jako kvalitni zena, jako by mi opravdu vsugeroval, ze nejsem dost dobra a mám dokonce i strach z te vlastní domácnosti, a to jsem v životě neměla. Jaký mate vztah teď? Nechyběl ti? Klidně napis zprávu, budu moc rada. Drzim tady ten papir o podnajmu a je mi na vybuleni

martinap90
autor
1. říj 2023

@irmamala jenže co když mi bude chybět, mám v sobě tolik otázek. Co když slapnu vedle. Je věrný a je pořad doma, i když teda pořad něco děla, ale měla jsem v životě dost zle partnery a tohle mi pořad tak hrozne nepřijde, ale mám pocit , ze po teď letech už nemam jasný úsudek, protože všem okolo mě to hrozne přijde

monuleee
1. říj 2023

Prošla jsem si pred par lety necim podobnym. Zdrhej