Odchod od otce. Jak na to nejlépe dítě připravit?

30. led 2021

Jak nejlépe připravit dítě na odchod od otce? Vůbec nevim odkud začít... Pokud má někdo zkušenost budu ráda za rady...

lentilkah
30. led 2021

Dost zalezi na veku bych rekla.

holkaokomodra
30. led 2021

no presne, zalezi na veku, ja jsem odchazela synove roce a pul, tak jsme. moc nevysvetlovala, do te doby tam tatinek byval sporadicky, ale pozdeji kdyz toto tema prislo se mi osvedcilo nelhat, ale ani nemluvit o tatovi spatne a ujistit dite, ze to je jen mezi nami a ono toho rozhodnuti nebylo příčinou, proste uz si nerozumite nebo tak neco a samozrejme nebranit v kontaktu... nejak to tak vlastne na rovinu probrat, bez informaci, kterym dite stejne nerozumi

autor
30. led 2021

@lentilkah 5 let

priefi
31. led 2021

Hodně záleží od situace, ale pokud by to bylo možné, asi by bylo dobré, abyste dítěti to řekli spolu, zkusili mu vysvětlit dětskou verzi důvod, proč to tak je a hlavně mu dát na jevo a říci, že pro Vás oba bude pořád důležité, že ho máte rádi a že to, co se děje, není ani za mák jeho chyba.

andelka
1. únor 2021

Co otec na to? Jak teď fungujete? Jaký mají vztah? Mým bylo 3 a 5, tak se to řešilo spíš se starším,mladší se svezl. Odstěhoval se tedy otec. Řekli jsme,že prostě odteď bude táta bydlet jinde,že jsme se tak rozhodli,dohodli. Že si nerozumíme a nechceme se hádat, tak budeme žít každý jinde. Ale ex se odstěhoval do bytu na dohled. Bylo nutné dítě ujistit, že s tátou bude pořád často,a hlavně se s tím muselo hned začít. Aby nabyl jistotu, že nekecáme.

camelinka
1. únor 2021

Ja v tomhle veku mladosky, odchazela taky a brala to, jako dobrodruzo.

kamusek
2. únor 2021

Od nás odešel bývalý manžel když dceři bylo 5 a synovi 2...řekla jsem jim, že je taťka má pořád rád, ale mě už ne, že teď má tetu (vozil si je k ní). Nevím, zda to chápali hned, ale postupem říkali, že my 3 spolu všechno zvládneme. Stejně jsme už tak rok chodili na všechny akce, procházky atd. jen sami 3. Takže jim to ani tak nepřišlo. Dneska jim je 7 a 10, k otci jezdí co 14dní na víkend plus některé prázdniny. On má již jinou přítelkyni než tu, kvůli které jsme se rozvedli. Já jsem znova vdaná a brzo budou mít sourozence. Teď už jsou v pohodě, doma jsou u mě a manžela, kterého mají strašně rádi. Jak to bude třeba v pubertě, netuším. Je mi ale jasné, že kdykoliv můžou říct, že chtějí být i něj. Ale s tím člověk nic nenadělá...