Jak nejlépe připravit dítě na odchod od otce? Vůbec nevim odkud začít... Pokud má někdo zkušenost budu ráda za rady...
no presne, zalezi na veku, ja jsem odchazela synove roce a pul, tak jsme. moc nevysvetlovala, do te doby tam tatinek byval sporadicky, ale pozdeji kdyz toto tema prislo se mi osvedcilo nelhat, ale ani nemluvit o tatovi spatne a ujistit dite, ze to je jen mezi nami a ono toho rozhodnuti nebylo příčinou, proste uz si nerozumite nebo tak neco a samozrejme nebranit v kontaktu... nejak to tak vlastne na rovinu probrat, bez informaci, kterym dite stejne nerozumi
@lentilkah 5 let
Hodně záleží od situace, ale pokud by to bylo možné, asi by bylo dobré, abyste dítěti to řekli spolu, zkusili mu vysvětlit dětskou verzi důvod, proč to tak je a hlavně mu dát na jevo a říci, že pro Vás oba bude pořád důležité, že ho máte rádi a že to, co se děje, není ani za mák jeho chyba.
Co otec na to? Jak teď fungujete? Jaký mají vztah? Mým bylo 3 a 5, tak se to řešilo spíš se starším,mladší se svezl. Odstěhoval se tedy otec. Řekli jsme,že prostě odteď bude táta bydlet jinde,že jsme se tak rozhodli,dohodli. Že si nerozumíme a nechceme se hádat, tak budeme žít každý jinde. Ale ex se odstěhoval do bytu na dohled. Bylo nutné dítě ujistit, že s tátou bude pořád často,a hlavně se s tím muselo hned začít. Aby nabyl jistotu, že nekecáme.
Ja v tomhle veku mladosky, odchazela taky a brala to, jako dobrodruzo.
Od nás odešel bývalý manžel když dceři bylo 5 a synovi 2...řekla jsem jim, že je taťka má pořád rád, ale mě už ne, že teď má tetu (vozil si je k ní). Nevím, zda to chápali hned, ale postupem říkali, že my 3 spolu všechno zvládneme. Stejně jsme už tak rok chodili na všechny akce, procházky atd. jen sami 3. Takže jim to ani tak nepřišlo. Dneska jim je 7 a 10, k otci jezdí co 14dní na víkend plus některé prázdniny. On má již jinou přítelkyni než tu, kvůli které jsme se rozvedli. Já jsem znova vdaná a brzo budou mít sourozence. Teď už jsou v pohodě, doma jsou u mě a manžela, kterého mají strašně rádi. Jak to bude třeba v pubertě, netuším. Je mi ale jasné, že kdykoliv můžou říct, že chtějí být i něj. Ale s tím člověk nic nenadělá...
Dost zalezi na veku bych rekla.