Dobrý den,
prosím o radu, co si o tom myslíte. Už nevím, zda uvažuji reálně nebo zda se již motám v kruhu domněnek.
Mám 4 roky přítele a moc ho miluji. Od počátku se potýkáme s tím, že hodně pracuje. Je právník a návraty domů v 8 večer jsou naprosto běžné, práce přes víkend taktéž. Že bychom jeli někam na prodloužený víkend, bylo možné tak první dva roky vztahu, teď už má problém, vzít si jednou ročně týden volno na dovolenou. Moc s tím samozřejmě nejsem spokojená, ale vím, že je pro něj práce důležitá a tak se ho někdy lépe a někdy méně lépe snažím podporovat.
Poslední půl rok jsem ale vyloženě frustrovaná. Když přijde kolem 20 hod. z práce domů, lehne si na gauč a kouká do mobilu. Něco si tam čte, hraje hru, s někým si píše (nevím s kým, vždycky když jdu okolo, tak mobil rychle uspí), kouká na instagram, facebook atp.
Že by mi věnoval trošku pozornosti, energie, zajímal se o mě, že bychom se normálně bavili a diskutovali o běžných věcech, o tom si teď můžu nechat zdát. Snažila jsem se s ním o tom několikrát mluvit, zeptat se na důvod, ale vždycky po mě vyjede, že je prostě jen přetažený. Já bych to chápala, kdyby to ale netrvalo už půl roku. Dalo by se to přece jednoduše vyřešit tím, že si pojedeme někam na pár dnů odpočinout. To jsem opakovaně navrhla a byla jsem ta nejhorší na světe, že má přece hodně práce. Navíc, teď se přenáší do role pana ublíženého, že na sobě cítí tlak, že pořád něco musí, že pořád něco očekávám atp. Dřív jsme si aspoň spolu po práci šli zacvičit, do bazénu, do kina. Čekala jsem na něj klidně do devíti do večera, i když by pro mě bylo daleko pohodlnější, jít si zacvičit v šest večer. Teď ale kromě společného sledování televize a ležení na gauči, není vůbec nic. Když mu něco řeknu, je oheň na střeše, cítí se strašně dotčeně a třeba 14 dnů je doma dusno. To přitom volím nesmírně citlivá slova, protože vím, jak je háklivý na výčitky.
Mám pocit, že ten vztah nemá smysl. Mám své vlastní zájmy, koníčky, chodím si zacvičit bez ohledu na něj. Je mi z toho ale smutno. Chtěla bych, abychom taky něco dělali společně. Mám pocit, že mu prostě na mě nezáleží a bere mě strašně jistě.
Zkoušela jsem všechno možné - být hodně doma, abychom byli co nejvíc spolu, to nepomohlo. Být víc s kamarády, aby si uvědomil, že mě ztrácí. To taky nepomohlo, začal chodit domů ještě později a dělat pro vztah ještě méně.
Miluju ho a nevím, zda to je jen nějaká mužská nálada a přetažení, nebo zda to je prostě konec našeho vztahu. Co si o tom prosím myslíte?
Děkuji za názory!
a stojí ti ten vztah za to? a že je právník, i kdyby byl ředitel zeměkoule, měl by si na svou partnerku udělat čas, mluvit s ní a trávit s ní čas nejen ležením u TV 😉 a to mluvím z vlastního pocitu, kdy manžel děla obchodního zástupce, 4 dny jezdí pracovně pryč a vrací se domů na víkend, kdy se věnuje jak dětem tak i mě 🙂
Tak když by si můj manžel s někým psal, já nevěděla s kým, protože by vždycky v mé přítomnosti telefon uspal, tak to by byl oheň na střeše 😀 Tohle by mě teda bilo do očí a chtěla bych vysvětlení. S ohledem na jeho chování, které popisuješ, bych řekla, že má zábavu někde jinde 🤷♀️
a co te s nim drzi? neni to zadny rypani, zkus si na to uprimne odpoved a vynechej klise jako miluju ho. Protoze pak by tu byla otazka proc ho milujes, protoze na tebe kasle, netravi s tebou cas a ocividne ani nechce. Prece nebudes cely zivot chodit po spickach aby si nahodou neco nerekl a pan se neurazil. Co bude az budou deti, to ho taky uvidi jen 5 minut pred usnutim. Proc byt s nekym kdo nestoji o to byt se mnou a zustava jen ze zvyku a protoze je to pohodlne kdyz ma doma nakoupeno, uklizeno a uvareno.
@janka_1981 Zazila jsem neco dost podobneho. Z meho ex se stal workoholik, z prace chodil pozde a nemel zajem o nic jinyho nez se valet pred pocitacem a kourit. Ja jsem prilis dlouho vahala s rozchodem - byl to cizinec a do Cech se pristehoval jen, aby byl se mnou. Ale po rozchodu se mi neskutecne ulevilo. Vedle toho si beztak myslim (i kdyz on to vzdy popiral), ze mne podvadel se svou znamou - dali se dohromady cca tyden po nasem rozchodu...
@janka_1981
no podle me je to konec vztahu.on ocividne nema zajem.pravnik prece neni delnik ve fabrice nebo zametac ulic aby musel makat nepretrzite jenom aby uzivil rodinu.klidne by si volno vzit mohl ale podle me nema proste zajem s tebou travit cas.
@janka_1981 Reknu to takhle. Ja i muj partner jsme pravnici - advokati. A ano, je to obcas narocne, ale casu mas tolik, kolik si ho udelas. Tady neni problemem to, ze s Vami vic byt nemuze, ale to, ze NECHCE. Pokud to nezmenily ani rozhovory a ruzne snahy na vasi strane, tak bohuzel nevidim jinou cestu, nez to zkusit jinde s nekym jinym.
Nooo tak to by nebylo pro mě. My máme s přítelem telefon na otisk prstu, ale oba telefony máme na oba otisky. Všechno jsme si nastavily na začátku vztahu a případná změna by naznačovala, že je něco špatně. A to nemluvím o tom, že všechen volný čas trávíme spolu. I na fotbal nebo florbal ho chodíme někdy podpořit. Musíš si přesně říct, co očekáváš. A pak si říct, jestli je on schopný ti to dát. Až budete mít dítě, bude tě to štvát ještě víc, že s vámi netravi čas
@pasiba
tak travit vsechen cas spolu neni taky uplne nejlepsi
@zelenaesmolda já taky trávím 99% volného času s manželem (a nyní už i synem). Jo, občas si zajdu na kosmetiku, zacvičit, občas na kafíčko s kámoškou, ale jinak veškerý ostatní čas trávíme spolu.
Mám zkušenost z druhé strany, toho co hodně pracuje. Běžně jsem odpracovala přes 300h hodin měsíčně, včetně tak deseti nocí. A přesto, že jsem bývala fakt vyřízená, nevyspalá, přetažená, zažila jsem hnusné věci, tak jsem se vždycky hrozně těšila domů, až to budu mužovi vyprávět a on zase mně. Jasně, občas jsem mu usnula v klíně. A jak jsme spolu začali žít (ne jen chodit), tak jsem začala pracovní aktivity omezovat (nikdy nebudu pracovat od 7 do půl čtvrtý, ale už jsem nebrala služby za všechny, co jim služba koliduje s kinem nebo válením se u vody).
Nejsi partnerka, jsi paní, co mu nakupuje a uklízí a vaří
@martiina_k
no ale ona pise,ze veskery cas travi s pritelem.znam taky takove pripady,ktere si na kafe s kamoskou berou sveho chlapa a je to nehorazne otravne.
@zelenaesmolda tak na kafe s kámoškou by ani manžel se mnou jít nechtěl 🙂 tak pokud by to bylo opravdu 100% bez ani chviličky pro sebe, tak to je asi zvláštní, ale tak někomu to třeba vyhovuje no....
Pokud partner nemá potřebu ani snahu s tebou trávit čas, tak je to celé špatně, nehledě na to, že kdybyste spolu třeba založili rodinu, tak bys byla na všechno sama (předpokládám, že už teď je péče o domácnost, vaření, uklízení, nákupy atd. celá na tobě) a to už vůbec není žádný med. S takovým člověkem, co má práci na první místě jen těžko můžeš plánovat rodinu. Na vztah jsou potřeba dva a ty jsi na to sama. Tady nejde jen o přechodné období třeba jednoho měsíce, kdy se práce nakupila, půl roku je dlouhá doba a do budoucna tohle není udržitelné.
Ahoj, vůbec nechápu, proč s takovým partnerem jsi, když ti vztah s ním vůbec nic nedává, resp. o nějaký vztah vlastně ani nejde, jste tak akorát spolubydlící. Času mají všichni stejně a všichni ho rozdělují podle svého uvážení. Čas s tebou trávit může, ale nechce ☹ To, že je právník a že hodně pracuje, to ho vůbec neomlouvá. Kdyby potřeboval každou korunu, makal od nevidim do nevidim, aby uživil rodinu nebo splatil dluhu, tak se nad tím dá přimhouřit oko, ale on má na výběr. Chápu, že někdo může být přepracovaný, unavený a zpruzelý z práce, ale o to více by si měl čas najít dělat něco jiného, aby přišel na jiné myšlenky a odpočinul si.
Miluješ toho, jakým byl, nebo toho současného ignoranta? Jsi ochotná takto žít celý život a čekat, jestli se to zlepší?
Za mě nemá smysl pokračovat, toto nemá perspektivu.
@zelenaesmolda To musí přece nejlíp vědět ty dva co je pro ně nejlepší. Nám stačí práce kde jsme každý sám a zbytek chceme být spolu
@pasiba
a ty nemas kamaradky?nechodis obcas sama na nakupy?
@janka_1981 Kvalita vztahu hodně závisí na kvalitě společně stráveného času. Takhle mi ten vztah přijde jako ztráta času. A teď si vezmi, že přijdou děti...
@janka_1981 neztrácej s ním čas. Je to sobec a lepší to nebude. Odejdi od něj, je na něm, aby Tě případně přesvědčil o svém zájmu a hlavně změně. Pak ale nesmíte slevit!
@zelenaesmolda Ano, ale to zvládnu, když je přítel v práci. Neplánuji si nic, když je doma.
Myslím že má jinou...už podle toho telefonu, že ho má furt v ruce a vypne když přijdeš
.dost podezřelé 🤨
@pasiba Mám to taky tak, že s manželem trávím volný čas. A když je v práci, užiju si např.kafíčko s kamarádkou.
@klokanka31 Mě to přijde přirozenější než utíkat od manžela za kamarádkou, a posezení si plánovat na dobu kdy je muž v práci
@pasiba
a manzel ma teda cas pro sebe kdy?
@zelenaesmolda Vážně tě nenapadlo, že třeba když jsem v práci já?
@zelenaesmolda máme to téměř stejně jako @pasiba ,byť to někomu připadá zvláštní (teď nemyslím jen Tebe tady, ale i lidi v našem okolí).Jsem na RD takže kamarádky si plánuji na dopoledne, manžel dělá jen na ráno. Muž dříve chodil s kámošema na pivo, ale jak říká už z toho vyrostl a nechce se mu, raději je se mnou. Už takové 3 roky jde maximálně 2x za měsíc, ale to je fakt výjimečně že jde 2x (a ani oředtím nechodil moc). To třeba musí přijet kamarád s kterým se neviděl 3 roky nebo tak. Jinak máme party, sejdem se u nás doma, nebo u nich, i s dětma, posedíme, chlapi popijou, a spokojenost. A já jsem za to ráda. Je důležité jak to vyhovuje těm dvěma, ne co na to okolí 😉
Mimochodem kdysi jsem tu napsala jak náš vztah funguje a dostala jsem nesmyslnou čočku od pro mě cizích lidí zde na Koni 😂 ale přece nebudeme svůj styl života a vztahu přizpůsobovat jiným.
Jinak auotrko, bohužel velmi nerada, ale musím souhlasit s vetšinou ☹ partner tě má očividně na salámu. Já osobně byvh s ním hodila důrazně řeč, žádné opatrné našlapování, aby se panáček neurazil, ale pěkně natvrdo. Řekla bych teď mě budeš poslouchat a komunikovat, nebo je mezi náma konec. Chtěla bych vědět co se děje, proč se chová tak jak se chová, zda nemá problémy, projevila byvh zájem. Pak bych mluvila o sobě, jak se cítím, co se mi nelíbí, co potřebuju jinak. Stanovit si třeba 1 večer v týdmu bez televize, mobilu, počítače atd a jen být spolu. Mluvit a mluvit. No a buď bude mít zájem, nebo bohužel ☹
@janka_1981 Ty jo, tezka rada. Myslim, ze te ma uz na haku, proto se nesnazi. Jestli se kvuli kazdemu upozorneni urazi namisto toho, aby se zamyslel, tak mu na tobe a casu s tebou asi moc nezalezi. Nepises o detech, tak te v tom vztahu asi nic nedrzi, jen doufani, ze se to zlepsi. Ale asi nezlepsi.