Obtěžování rodiny s dětmi skupinou výrostků z vesnice

matkapraha
18. říj 2015

Ahoj, jsme mladá rodina s dvěma malýma dětma. Já jsem se přistěhovala za manželem, žijeme na malé vesnici-v jejím centru.V blízkosti máme hospodu. O víkendech zde pravidelně vyvádějí a opíjejí se takoví mladí výrostci, několikrát jsme museli volat policii. Jsou opilí, někdy ničí i majetek vasnice,děsně řvou, dělají prostě bordel.Jednou to došlo tak daleko,že nám kečupem natřeli novou fasádu, rozbili bránu, když jsem je upozorňovala, ať jdou pryč, křicěli na mě doslova, že jsem p...a a že mám táhnout tam, odkud jsem došla a že nemám děti s manželem a další slova zde nepublikovatelná.Manžela jsem musela doslova držet, aby je nezabil. (už v jedné dřívějši potyčce jednomu zlomil ruku, kdyz šli na něho tři a on stačil v rychlosti za vratama vzít tyč.). Na jednoho jsme tedy podali trestní oznámení za poničení majetku, které bylo stáhnuto, že dle policejnícho technika není škoda tak vysoká, musel nám zaplatit jen kolem 1500 CZK jako pokutu. Ostatní se byli omluvit s tím, že to vše domluvil tatínek jednoho z účastněných, který je policajt a právník a dokonce v místním zastupitelstvu. Slíbili, že se nic nebude dít. Přes léto akorát jen chlastali-upozorňuji denně a do 11 hodin seděli před hospodou a dělali bordel. Otevřít okna v těch vedrech se nedalo, bylo to děsný. No a včera při akci v mateřské škole, kde máme děti, začali na manžela pokřikovat sprostá slova a on se tam s nima málem popral. Já mezi nima, snažila jsem se je roztrhnout. Bylo to velmi nepříjemné. Dneska jsme viděli, že po celé vesnici vylepili inzerát, že jako hledají psa- (se jménem manžela), který je agresivní prase, že kadí po zahradách sousedů, nemá rád lidi a prostě ošklivé věci. Chci se zeptat, zda-li má někdo podobné zkušenosti a jak to třeba řešil. Začínám být dost zoufalá, bojím se o děti, aby nám v noci něco nehodili do oken, nezapálili barák, neposprejovali atd.Jsem kopa neštěstí, o víkendech špatně spím. Díky

no_title
18. říj 2015

Ohledně baráku pomůže kamera s infra (neměla by být dobře viditelná, jinak si dají kapuci a nerozlišíte je). Ne, že by to přestali dělat, ale budete mít záznam pro policii. Ohledně těch jejich přestupků si můžete stěžovat na postup police, ale asi to neudělá dobře vztahům na vesnici. Ty jsou dost složité, snažte si to nepohnojit u normálních "dospělých", ti kluci z toho jednou vyrostou, ale s dospěláky se člověk potýká celý život a tam by to byly rozbroje i na mnoho let. Stěhování na malou vesnici není jednoduchá věc, zvlášť, když se člověk stěhuje někam, kde nemá známé nebo rodinu.

majkoz
18. říj 2015

Tak asi bych se snažila vše si dokumentovat,fotky " plakátů ",záznamy z kamer-asi fakt budou potřeba, každý incident zaznamenat třeba na mobil atd...A pokud je pan tatík jednoho z vejlupků v zastupitelstvu,tak bych šla nejprve za ním s materiálem posbíraným,když bez výsledků, tak na veřejné zasedání zastupitelů obce,kde bych se přihlásila o slovo.Toto zavání šikanou už... A nenechala bych se.Tak přeji hodně štěstí!A hlavně teda bacha na manžela, ať se to nakonec neobrátí proti Vám!