ahoj mam takový problém. Jsme spolu s přítelem skoro 7 let. a už jsme zapadly do stereotypu a nevíme jak z něj ven. V práci máme proti směny já pracuju občas i o víkendech takže toho společnýho času moc nemáme. Máme malý dítě. Když už jsme spolu tak jenom zabíjíme čas. Bydlíme v takovém malém městečku kde není co dělat. Moc známých nemáme. Jak se z toho vymotat a najít k sobě znova cestu?? Poradíte někdo??? ☹
hrajeme si s malým. jsme venku ale proste není to ono. povídáme si to jo ale spíš jenom z nutnosti než že by jsme si měli pořádně co říct
@azzina21 Prsknout dítě na hlídání a víkend sami pro sebe, hlavně ne doma, někde na hotýlku, dál od domova, ideálně s výřivou vanou....víno, večeře, procházka, sex. Jestli tohle aspoň trochu nenakopne vrtuli, tak asi nic.
U nás je to docela podobný, jsme spolu 8 let, manžel hodně pracuje, je v práci od rána do večera i o víkendech, takže tak nějak není kdy spolu trávit společný čas a tím pádem mít nové společné zážitky a tak. Pravidelně se setkáváme večer na gauči u telky. Ale jak to půjde, tak nám bude jednou týdně malého hlídat babička a začneme zase chodit večer na badminton, chodili jsme už před těhotenstvím a hodně to náš vztah oživilo, takže na to se fakt těším 🙂 A jak bude malej větší tak bychom chtěli začít všichni 3 jezdit na výlety na kolech. A docela i přemýšlím o tomhle http://www.manzelskevecery.cz/
Základem je komunikace. Promluvte si o tom, co Vám chybí, co je třeba zlepšit. My taky nemáme hlídání, ale snažíme se vypadnout i s malým, místo večeře oběd v dobré restauraci apod.Oživit vztah, romantika, společná vana, okořenění sexu, dárečky...hlavně spolu mluvte, o všem možném ale i o svých snech a přáních....Držím pěsti!!!
No,to mi snad mluvíš z duše.My jsme taky sami,nemáme hlídání,žijeme tak nějak vedle sebe a ne spolu...máme úplně rozdílné světy,navíc já mám malá dvojčátka,skoro pořád sama na krku...nemůžeme do kina,na večeři,večer jít pít nebo tancovat...NIKDY.Takže to můj vyřešil tím,že chodí sám a jde to čím dál víc do kytek...nechci mudrovat,ale lepší už to nebude,mám za sebou jeden více než osmiletý vztah☹(( 😔
Obětovat peníze někomu jeden večer na hlídání a někam si vyrazit 😉, do kina, wellness, zábava s grilováním, na kuželky atd..🙂
A čas se dá užitečně trávit i doma🙂. My hrajeme s manželem rádi deskové hry 😉, ta soutěživá atmosféra dodává našemu vztahu jiskru 😉.
Hlavně fakt se o tom umět pobavit, že v tom vztahu "něco" skřípe a pak se oba budete moct snáz dohodnout na hlídání atd🙂
Určitě souhlasím, že základem je komunikace, nebát se o tom mluvit, pokud se mi něco nelíbí. Samozřejmě najít vhodnou chvíli, kdy to tomu druhému říct, nevpálit mu to vzteky při nějaké hádce, tím se pak nic nevyřeší a druhý se tím problémem zabývat nebude. Dále nejen přijít se stížností, ale i s konkrétním návrhem, jak trávit čas - najít několik možných aktivit, které byste spolu mohli dělat a nechat tomu druhému vybrat. Každopádně pokud už tam máte na sebe málo času a spíš se míjíte, snažte se maximálně využít ten čas, který máte společně k dispozici a travte ho spolu 🙂 Třeba i koukáním na film, když už nic jiného 🙂
@ninive211 😀 jj přesně tak zdravá rivalita🙂
dneska jsme se s manželem dohodli jak dlouho ještě zvládnu schovávat těhotenský před jeho rodičema (:D) a když si toho všimnou přes 22.týdnem, tak jsem prohrála (ještě jsme ale nevymysleli,co na mě), ale když si toho nevšimnou, tak bude muset v noci skočit do bazénu a nesmí si odtama vybrat mrtvolky pavoučků a včel atd...😀 To je to, co ten vztah činí takovým parťáckým 😉
A momentálně hrajeme Carcassone.
@ninive211 ne-e, mě to břicho hodně splasklo 😉, fakt to poznat nejde.
Dneska jsme šli fotit nějaký těhotenský fotky, ale to jen díky tomu, že jsem se dneska přežrala, tak vylezlo😀 jinak fakt ne 😉
Oni to neví a nějakou dobu ještě vědět nemusí. Nechci se stresovat (ani je), minule se svatbou to taky nedopadlo dobře, málem to bylo na infarkt😀
Jsme spolu 12 let :oD Máme dvě děti a dřív to bylo dost podobné... Ale začali jsme dělat geocaching, to nás baví všechny (i starší dceru) a je to fakt super, pořád máme co dělat, skoro každej den někde běháme, poznáváme nový místa... Vřele doporučuji :oD
@ninive211 To určitě budou, ale nic naplat. Lepší jim to říct později než teď, s ohledem na všechny strany.
A že se budou cítit ublížení?😀 To oni jsou pořád, ale co naděláš. Přemlouvat je nebudeme, aby měli radost z vnoučete. Aspoň tam nebudu muset jezdit😀.
@azzina21 Nezlob se, že tady spamujeme. Pobrala jsi něco z našich rad?🙂 Jak budeš pokračovat dál?
@azzina21 Ahoj,nevím jestli poradím,ale my máme s manželem pro sebe jeden den v týdnu,kdy máme hlídání a to si užijem 🙂 .Kino,večeře,divadlo,wellnes....V týdnu jsme taky oba v práci,já i na nočních a o víkendu se točíme kolem dětí.Manžel téměř pravidelně s klukama chodí do divadélku nebo jdeme na kola.
Co si nějak neumím představit je,jak píšeš,že zabíjíte čas 😒 .