Prosim Vas, kdo mate taky takhle narocnou mamu, jak to zvladate? Da se v tom nejak normalne zit? Vidat se s ni? Pr.z dneska - jede za nami na navstevu. Jsem doma sama s dvema detmi ( jeden kojenec), zijeme na vsi, neni tu obchod, manzel pracuje v jinem meste. Tento tyden se mu nehodilo prijet a s tim ze prijede babicka, tak ani nemusi ( jsme si mysleli). Babicka se objednala na 3 tydny ( pulka domu teda patri ji, takze to neberu jako uplne jako navstevu, i kdyz ti nebydli, neberu to tak, ze se musi ptat, jestli muze prijet a podobne). Ze pry me pomuze s detmi. Dneska rano ji pisu, jestli by po ceste vyzvedla nutrilon, nejak jsem automaticky predpokladala, ze nam po ceste i nakoupi. Primo jsme se takhle nebavily, ale prislo me to logicky, kdyz rikam, prijed, manzel tu nebude, aspon nam pomuzes, kdyz jsem bez auta.
A kámen úrazu je kde?
Manzel ale chtel ji ten nutrilon dovezt ( pracuje pobliz), ona nechtela cekat, coz chapu, proto ji volam - abych se s ji domluvila a nedomlouvaly se prez muze. Nezveda, volam, pisu, prosim zvedni chci se s tebou domluvit. Nezveda, prijde sms, mam nutrilon za 60Kc. My ho mame na recept ( je to specialni vyziva pri alergii na BkM) a vim po ceste o lekarne, kde je bez doplatku. Miminko vyzahne jedno baleni za 2 dny, tak tech 60Kc na jedno baleni je opravdu hodne. Zase pisu at ho nekupuje, volam. Nic. Pak najednou me vola, ze koupila v lekarne kojenecke vody a vycita, ze je tam nemaji, ty standardni - koupila ty male lahvicky. Je ultra neprijemna. Ja ji prosim at zastavi a nemluvi, ze ji to vysvetlim, zacne silet, ze je na pokladne v drogerii a pani se nelibi, ze telefonuje, v pulce vety polozi telefon. Pak se ji hodinu neda dovolat. To uz vypenim taky a napisu ji, at jde do haje, ze si to dela sama. A vzdavam to.
Po dalsi hodine telefon od ni, ze jsem hysterka, ze jeatli ji laskave necham nastoupit do auta a dojet. Na otazku, jestli by me po ceste udelala nakup, odpovida ze to ani nahodou, ze uz 3 hodiny lita po meste a schani me nutrilon.
A ja celou cobu stale nemam prostor ji rict, ze v lekarne po ceste jsou nutrilony bez dopaltku, ze kojenecke vody at koupi v bille po ceste ( ona koupila ty male v lekarne a pak asi 6 v drogerii a tahne je prez pul mesta do auta).
Pak posle smsku, ze jsem hysterka, at se nad sebou zamyslim - tak tu sedim a rikam si, ze me asi preskoci....
Co s tim? Nevidat se? Vzit to tak jak to je, to ja nedokazu. Vzdycky nakonec taky vypenim a pak se dozvim, jak jsem ja hrozna.
@amazonkajanik
@jako_mala_holka Neveslo se to do uvodniho prispevku.
Jinak to ze ji pri tech jejich zachvatech opakovane volam delam proto, ze ona kdyz to necham byt, tak si vse udela po svem - v tomto pripade by nakoupila nutrilony, vody by rekla, ze jsem ji nenapsala a pak by tvrdila, ze jsem ji ani nevolala a jeate by me vynadala, ze se kvuli me zdrzela. A jeste je to takove nevyzpytatelne, nekdy je uplne na pohodu a nekdy je to takhle. Hodne taky lze, kdyz jde o to, aby vysla jako ta spravna.
Moje máma si také dělá vše po svém, takže já bych jí ani neříkala at po cestě něco koupí. Jen at přijede a je
Hele,asi takhle,o jejím příjezdu si věděla nějakou dobu před,takže k domluvě mohlo dojít zavčas a mohly jste si obě ušetřit nervy. Jako,mě by chlap poslal do prd...kdybych nákup řešila za chodu
a nebylo by jednodussi ji misto vsech tech smsek cos ji psala at vola a podobne napsat zpravu, kde teda ma ten nutrilon koupit? Ja nevim no, ale kdyz nekam jedu, uz chci byt na ceste ale ted by mi zacali chodit zpravy volej, chci se domluvit apod. tak to nesnasim. Rada vsem pribuznym zaridim co potrebuji, ale mam rada vecnost.
Nestalo se nic hrozneho, jen jste meli chybu v komunikaci, ale za me teda oboustranou. Jasne, ona ti mohla normalne zvednout telefon, ale tys ji taky mohla volat treba alespon den pred odjezdem, ne? A opravdu se s ni domluvit, takhle jsi se nedomlouvala, ale snazila ji komandovat co ti ma kde poridit. Jestli se to dozvedela last-minutove, tak se ji ani nedivim, ze byla trochu vztekla
A nakonec, neco jsi chtela ty, ona to pro tebe zarizovala. Takze bych sklopila usi a byla rada, ze se o tebe postarala
Chyba v komunikaci, hysterky jste obě. Naučte se komunikovat, v životě mohou přijít větší problémy a vztekání nic nevyřeší. Cvičte schopnost dialogu, s kýmkoliv.
Neber to zle...ale hystericky mi prijdete obe🙂 znam to..v mensi mire..ale taky to tak obcas s mamkou mam...proste takovy sumy v domluve..de o prd...
@amazonkajanik Zastavit se po ceste v lekarne je potreba domlouvat den do predu? Ja nevim, asi jsem divna, me takovy veci nevadej teda....
@teeerez Hele ja ji tu nepotrebuji, nabidla se ona sama, ze mi prijede pomoct s detma. To, ze po ceste nakoupi me prijde nornalni, nevim, asi jsem teda divna, ja i kdyz jedu k kamaradce, tak se zeptam, jestli neco nechce. Nehlede na to, ze co tu bude jist 3 tydny ona. Neptala se, jestli mam vareno. A vi, ze mam uz skoro prazdnou lednici. Kde ma koupit nutrilon jsem ji psala hned na zacatku rano v 8. Bez odpovedi. Pak napsala : Mam nutrilon za 60Kc. Takze vedela, ze jsem ji psala, volala. Az pak jsem zacala vola t a vysvetlovat detailneji situaci s lekarnou, kdyz to nebrala.
Kdybyste mi rekla, at koupim Nutrilon, tak koupim Nutrilon pro deti ve veku vaseho ditete. Vubec netusim, ze je ho vic druhu a ze ho potrebujete vic baleni. A uz vubec netusim, ze k tomu potrebujete udelat nakup, natoz co ma takovy nakup obsahovat.
Den úplně ne,ale než sedne do auta. Mě někdo otravovat za jízdy,nebo během nákupního procesu,navíc v tomhle horku,tak jsem taky naštvaná.
Jedna že zásad v komunikaci se jmenuje NNN - nikdy nic nepředpokládej. Potřeby a prosby je nutné specifikovat konkrétně a jasně. Takový to “jsem si myslela” vede k podobným nedorozuměním. A já bych teda taky nebyla odvázaná, kdyby mě po cestě někdo naháněl kvůli piksle nutrilonu.
A) nepředpokládala bych, že když něco já dělám automaticky, že to ten druhý bude dělat automaticky také
B) smiř se s tím, že někteří lidi dělají věci po svém, i kdyby jsi se na hlavu stavěla, i když chápu, že rozdíl 60 Kč na nutrilonu je rok slušná suma
Boooze, ja bych chtela mit takove starosti... nic ve zlem, ale to jsou proste chyby v komunikaci? Z obou stran 😉
@puhelin Ja jsem ji v 8 rano poslala recept na nutrilon ( mame specialni na alergii na kravske mliko) a napsala, at se zastavi v lekarne kolem ktere stejne pojede, ze ho tam maji bez doplatku. Manzel ji ho chtel dovezt, protoze ji zna, ze to by byl problem, ale ona nechtela, prootze by musela hodinu cekat - coz chapu. Ale.misto.aby teda jela, tak dve hodiny lita po meste a schani nutrilon a kojenecke vody. Jede za mnou aby me pomohla s detma - jsem tu odrizla bez auta. A ja ani jednu tu vec nutne nwpotrebuju, kdyby zvedla telefon, tak se to dozvi. Mohla me tu pak pp prijezdu pohlidat deti a ja si tam dojedu busem. Me stve, ze nekomunikuje a pak se vzteka.
@dura175 Hele me se s ni niky nestalo, ze by sem jela a nemela auto plny nakupu - podle me to rekla, ze nakupovat nebude, aby si oduvodnila, proc litala ty 2 hodiny po meste, misto aby se sebrala.a jela ( jak chtela), nebo tam pockala tu hodku na muze, nez ji to hodi. Protoze ona prece chtela jet rovnou a byt tu co nejdriv...
Tohle asi nechces slyset, ale ne, mama neni hysterka, resp ne o nic vetsi nez ty. Jsi neopravnene nastvana kvuli tomu, ze ti necte myslenky a nedela veci podle Tebe. Citis se v pravu, protoze mas male dite (deti) a dalsi potreby, nicmene ona neni tvuj poskok. Jestli se nabidne, ze ti pomuze jeste to neznamena, ze bude skakat jak ty si usmyslis a delat veci, ktere ty predpokladas. Takze by se patrilo ji omluvit.
@amazonkajanik Tak to jasne, ale kdyz po me nekdo neco chce, tak snad zvednu telefon a domluvim se ne? Nez zacnu hystericky litat po meste a delat veci, ktery nikdo nechce. Ja ji psala hned rano, mozna jeste pred osmou. Ona driv jak v 9 s postele nevyliza...
@janedv Ja se takhle chovat k jinym lidem, tak me nikdo nikam nikdy nepozve. Ale jsem tedy prekvapena, ze takove chovani je pro mnohe bezne. Tak mozna fakt cekam od ni nejaky nadstandard. V rodine se nikdo takhle nechova a pratele jsou take ohleduplni. Tak me nenapadlo, ze tohle je v sirsi populaci standard teda. No tak taky zjisteni. Ale nejak tomu nemuzu uverit...
Ne, není to standard, myslím, že pokud jsi jí vysvětlila hned ráno, před odjezdem, tak to nic náročného není. Asi bych nechala plavat pro jednlu tech 60 Kč, ještě pokud víš, jaká je... Ale dokážu se vžít, do toho, jak se chová.... Bohužel, s tím asi nic neuděláš. Snažit se obejít bez její pomoci, nebo mít nižší nároky na to, co třeba koupí /doveze, popř. zapracovat na sobě, aby ti to méně vadilo, a méně jsi na to sama reagovala.
Cítím lehkou hysterii a neschopnost se domluvit na obou stranách. V klidu si sedněte někam do chládku, dejte si kafe a něco dobrého a normálně to proberte a domluvte se, že příště každá v duchu napočítáte do tří, než budete něco řešit, případně že si zavoláte a vše zorganizujete, než někam vyrazí. Buď ráda, že ti chce pomoct, ano, dělá to zmateně a neefektivně, ale já bych byla vděčná i za tu snahu.
Moje máma měla loni rakovinu, tím chci pouze říct, neřeš blbosti... Přijela, koupila (sice dle svého uvážení), ale dojela, zdravá a živá za vámi...
@misadan11 Hele tohle nebyl sum. Ja ji to napsala jasne. Sum dela pak vzdy ona a ja jsem z toho desne vycerpana. At se snazim jakkoliv. Cokoliv kdy po ni potrebuju je problem. Nas vztah by mohl fungovat jen tak, ze by k nam jezdila jak do hotelu a ja po ni odnasela i talir ze stolu. Ale pritom ona to prezentuje tak, ze me jede pomoct a jeste to vsude vypravi a dela se hezka. Posledne kdyz tu byla, tak i odnest si ten talir byl problem. Vsechno bylo problem. Je to proste chumac vseho moznyho, uz na to nemam nervy.
Řešíš blbých 60 Kč za mlíko (to tě upozorním, že já ho na předpis nedostala a platila 350 Kč za krabici) a místo, abys byla vděčná, že ti to vyzvedne a pořídí, tak jí ještě chceš diktovat, co a kde v době, kdy už chce být na cestě. Nákup sis měla domluvit s chlapem předem, o situaci bez auta jsi věděla, tak jste se měli na to připravit, aby babička nakoupila tak čerstvý pečivo, ovoce či zeleninu. Jede ti pomoct, ne dělat otroka..
Spatne to ctes, resp. opet vidis jen to, co chces videt... Uz to, jak podavas jeji chovani, je zaujate a negativni, pises o ni hnusne, ale pritom samu sebe licis jako ohleduplnou, citlivou. Kdybys opravdu byla mila, ohleduplna a citliva, o sve matce bys psala jinak. To za prve.
Za druhe - podstata vasi hadky je nesmyslna. Nema cenu to tady rozebirat, ale jen pro ilustraci ti napisu zneni sms, jak bych to mame psala ja - Mami, prosim zavolej mi az se vzbudis, potrebovala bych od tebe po ceste v Lekarne na Simackove vyzvednout Nutrilon pro Anicku. Mame ho na recept, Franta by ti dal recept, zavolej at se domluvime. Diky! Jo a prosim, nakoupis po ceste? Nic tady nemame. Pa, tesime se na tebe
@amazonkajanik nezlob se, ale prijdete mi obe stejne. Neposlouchate se, kazda si jedete to svoje. Kvuli detem i sobe by to chtelo z obou stran zpatecku a zacit si naslouchat.
Proc si neudelas zasobu nutrilonu na dyl?Nebo neobjednas z lekarny a nenechas dovezt domu?
Asi mam dneska dlouhe vedeni, ale absolutne nechapu...