Nezvládám to s manželem - jak si přivydělat jako samoživitelka?

es456
7. čer 2018

Ahoj maminky, jsem tady pod jinym profilem nechci aby to nekdo vedel. Jsem vdana, v posledni dobe se manzel chova divne, je zlý, dela ruzne naschvály apod. To je v podstate jedno, vim ze je neco spatne. Uz jsme spolu ani ctvrt roku nespali... Mam svůj byt (pred manzelstvim, takze na nej nema zadny narok), uz to s nim tady nezvladam, psychicky me uplne nici. Chci, aby odesel. Mame 3 letou dceru a jsem tehotna (5 mesic). Zajima me pokud je nekdo v podobne situaci, jak to financne zvladate? S miminkem se asi moc brigadnicit neda. Urcite bych sla do prace ve 2 letech druheho ditete, mezitim si dodelavam vysokou a myslim ze pak to pujde v pohodě. Jen nevim jak zvladnout a jestli vubec zvladnu ty prvni dva roky s detmi sama( po financni strance). Da se vyjit s 2 prckama za 4-5 tis. mes(to co zbyde po zaplaceni vseho).

misa357
7. čer 2018

Co rodina, nemůže ti někdo pomoct?

es456
autor
7. čer 2018

@misa357 nikdo o techto problemech nevi, jsem hodne uzavreny typ a nikdy nic neřeším s ostatnimi. Proto se aji bojom cp na to ostatni reknou, mysli si ze mame super vztah. Ale myslim ze kdybych jim rekla co se deje tak by se mi snazili pomoci. Mam pouze mamku a babicku po financni strance by moc asi nepomohli ale po psychicke urcite.

lv
7. čer 2018

Do dvou let věku dítěte jsou alimenty i na tebe. Není na vině i tvé těhotenství? Jistá nevyrovnanost, až agrese vůči partnerovi je v těhotenství častá.. lépe zkusit na vztahu pracovat, třeba i s poradnou..

ruzenka95
7. čer 2018

Já sice v podobne situaci nejsem, ale v první řadě by se měl financne postarat otec děti, ne? 🙂

oveckaluky
7. čer 2018

@lv Ne jen do dvou let, dokud nenajde maminka práci, kterou s dětmi bude moci skloubit. Byla jsem ve stejné situaci. Jinak souhlasím, můžou být na vině hormony a vše se může urovnat 🙂

es456
autor
7. čer 2018

@lv ja jsem s nim o tom chtela mluvit hodnekrat. Nic nechce resit. Ty posledni 3 mesice je uplne jiny clovek, kdyz je nekde sam nebo i s malou, nikdy mi nezvedne telefon ani mi neodepise na sms. A ppdotykam nijak ho nestiham, volem nebo pisu jen kdyz neco potrebuju ne ze bych ho kontrolovala. A kdyz prijde domu tak mi treba schvalne nechce rict ani kde s malou byl co delali apod. Kdyz se ho ptam jak se meli. Proste me uplne ignoruje. Kdyz se ho zeptam proc spolu nespime tak se mi uplne vysmiva ze jsem na hlavu a vubec mi neodpovi proc nechce. I kdyz jsem tehotna postavu mam stale peknou, to jen ze bych se mu ted nelibila u prvniho ditete jsem treba pribirala vice. Ja se o vse staram jako doted ma navareno, svacinky do prace nachystane, vse tak jak bylo doposud, prostě vim ze si nema na co stezovat ma vse jak to ma rad. Do poradny ho urcite nedostanu, nechce o tom mluvit se mnou natoz pred nekym. Myslim si ze zachranit uz to asi moc nepujde, snazila jsem se, aji zacinat se sexem a vzdy me odstrci. Myslim si ze uz me nemiluje, nebo ma nekoho jineho.

es456
autor
7. čer 2018

Ja se vazne snazila, vsechno s nim probrat, urovnat i kdyz nevim co. Uz nemam na to ani chut. :( dr mi nakazal lezet na luzku a hodne odppocivt( kvuli placenty) vsechno jsem mu rekla ze mam strach o miminko atd. Prosila ho o pomoc jako nejake malickosti na uklid doma nebo vynest smeti, nebo at zanese krabici s knihama do sklepa, ale proste nic, jemu je to uplne jedno.

labijoux
7. čer 2018

myslete na sebe , co chcete vy, to , že s vamí nespí je problém už kvůli tomu, že se lidé rychle odcizí, takže tam žijete bud jako matka a syn, nebo sestra a bratr, to není partnerský vztah, je to nezdravé, a ten ful servis ... Dělala jsem to taky, v 8m. jsem byla na zhroucení, myslela jsem, že to tak dělám správně, dnes po zkusenosti bych si zabalila věci, verze 1 odejit k rodině jestli se vzpamatuje, vztahová poradna, verze 2. uplně. přeju vam hodně sily

78marcela
7. čer 2018

@es456 všechno se dá zvládnout, pokud nejsi moc náročná. Pokud máš svůj byt, (předpokládám, že bez hypotéky?) a budeš platit jen inkaso, tak v pohodě..on na tebe musí platit výživné, pokud ho dáš soudně, alimenty na deti (to zas musíš vědět ty, jaký má příjem a kolik by to tak mohlo být, to si najdeš na kalkulačkách na netu..)

hermanecka
7. čer 2018

V prvnim tehotenstvi ok,v druhem nechut,hledani chyb a averze k muzi..casto jsem plakala proc jsem s timto muzem tehotna..po porodu (chlapecek byl oproti sestre milionovy mimino)jsem se zklidnila a ted uz mnohem lepsi..asi zapracovaly hormony..nemuze to byt i u Vas?

es456
autor
7. čer 2018

@78marcela narocna nejsem, a mam svuj byt bez hypoteky, takze ty vydaje nejsou tal velke, ale jelikoz jsem otehotnela uz na vysoke nemam ani narok na horni hranici rodicovskeho prispevku. Prave je to tak ze on ma mesicne tech 35tis. jako osvc ale priznava jen 16000tis. zbytek ma na cerno a nemam mu to jak dokazat, takze bych z nej moc nevysoudila. Nejak to budu muset ty dva roky zvladnout. Jak jsem to pocitala zbylo by mi tech 4-5 tis./mes. S tim ze obedy mam zajisteny zdarma od mamky.

es456
autor
7. čer 2018

@hermanecka on ma prave nechut ke me, je hodne neprijemny a dela mi same naschvaly apod. Myslim ze hormonama to neni. :(

78marcela
7. čer 2018

@es456 záleží na soudci, ale kamarádka, když se rozváděla, měla podobný případ a soud ji dal za.pravdu a naparil alimenty podle reálné výše.

pasiba
7. čer 2018

To je ošklivá situace. To mě moc mrzí. Pokud to není zlá povaha tak pochopi že s nim za takových okolností nechceš byt a da ti sám od sebe vic peněz

pasiba
7. čer 2018

A nebo bych se snažila se teď psychicky upnout jen na děti a jeho si nevšímat. Dělat vše pro děti. A třeba za rok až si budete vic jistá v kramflecích mu zamávat. Dejte si každý měsíc jeden záchytný bod. Třeba v prosinci budete žit jen dětma a Vanocema pro děti, v září jen školkou a dětma, v srpnu je vezmete na krásný výlet. Dvanáct takových záchytných bodů a za rok pokud ho to třeba nepřejde ho pošlete k šipku

ai30
7. čer 2018

@es456 Manzelovi jeste nic nerikej, zajdi za rozvodovym pravnikem a zeptej se ho, jakym zpusobem mas zdokumentovat manzelovy realne prijmy. Az odejdes, k nicemu se uz nedostanes a to pripadne dokazovani bude mnohem slozitejsi...

sapheer
7. čer 2018

Mám pocit, že tím, že jste si dělala rezervu bytem bokem, jste si sama trochu zavinila nedůvěru manžela.. na druhé straně Vám držím palce, abyste to zvládla. Vyjít se určitě dá, když budete šikovná.. pokud ne, tak máte nárok na příspěvek dítěte a jsou další možnosti přivýdělku, které lze realizovat při mateřské.. dál bych poradila, pokud máte internet nebo někde v bazárku prodávat věcičky, ze kterých už děti vyrostli nebo další věcičky.. třeba Vaše 🙂 Hodně štěstí a hlavu vzhůru.

letadylkokane
7. čer 2018

@es456 je mi moc lito, ze jsi v takovehle situaci. Jen me napada, nemuze za tim odcizenim byt jeho prosta zarlivost? Na mimi, na to, ze chodis na vejsku, na to, ze mas svuj byt...? Jsi, krom tehotenstvi, zcela sobestacna a navic chytra. Treba se vedle tebe citi najednou menecenny, tak ti to dava (bohuzel) takto najevo. Pokud te ignoruje a hlavne zesmesnuje, pasuje mi to na to. Snazi se te shodit, aby mel picit, ze je lepsi. Kdyby mel milenku, tak si myslim, ze by se choval trochu jinak.
Uz jsem to tu psala jinde, zazila jsem tuhle zarlivost u jednoho ex. Ja chodila na vejsku, on ne... Presto mel ale bezva praci a vydelaval hodne penez. Snazil se mi vsemozne nakukat, ze delam skolu na prd a navic, ze mam byt domaci putka, kdyz on vydelava.
Zamysli se nad tim. Pokud by to mohlo byt tim, da se s tim pracovat.

es456
autor
8. čer 2018

@pasiba takhle to nejspis udelam, budu se ted soustredit na deti a jeho si vsimat nebudu a uvidime co bude za ten rok. Dekuji 🙂

es456
autor
8. čer 2018

@sapheer @letadylkokane byt uz byl davno pred manzelstvim, on doslova prisel se dvema taskama obleceni a hodilo se mu ze byt je a nemusime resit hypoteku apod. byt jsem dostala od rodiny, nejsme nijak bohati, mamka na nas byla sama a prarodice cely zivot setrili aby svym vnuckam mohli doprat vlastni bydleni a bezstarostny start do zivota, je fakt ze si dela dost "srandu" z toho ze kdyby jsme sli nekdy od sebe ze si zabali sve dve tasky a pujde, coz me tyhle jeho vtipky nikdy smesne neprisli, vzdy jsem to brala tak ze mame spolu rodinu a je to proste nase. Nikdy jsem nerozlisovala moje nebo tvoje. Ani jsem mu nikdy tohle nedavala najevo, ze to je moje. Po uzavreni snatku do par mesicu jsem zjistila ze ma dluhy jeste z dob kdy jsme se neznali a to tim zpusobem ze me kontaktovali jeho exekutori, to byl taky pro me velky sok a kolobeh s pravnikem a dokazovani ze tyto dluhy nespadaji na me. Nerekl mi to schvalne, ted vim ze o nich vedel a i presto si me vzal, nejspis aby na to nebyl sam, ale stale lze ze o nicem nevěděl. To jsem mu taky odpustila a nevytahuju to na nej pri nejake hadce, proste jsem to hodila za hlavu a vzdy ho podporovala ze ted uz to zvladneme spolu. A proto nechapu proc se takhle zacal chovat a proc mi to dela, ty jeho naschvaly a urazky me psychicky ničí. Jak jsem psala vys asi to nejaky cas prekousnu budu se soustredit na deti a jine veci a jak jen to bude mozne to proste skoncim. Druhe dite jsem chtela pozdeji po skole a nejake odpracovane dobe, v podstate me k tomu premluvil at jsou blizko u sebe , nelituji toho na mimco se tesim ale prijde mi to ze to ma promyslene a vi ze to nebudu mit lehke od nej ted odejit.

pasiba
8. čer 2018

@es456 ja bych to takhle udělala. Nejlepší totiž na vaši situaci je, že ho můžete poslat pryč kdykoli a VŽDY když chlap vycítí, že už asi nemáte zájem o manželství tak se začne pídit jak to s nim vypadá. Takže ho teď využijte jako biologického pomocníka k dceři ( pomůže to při sžití s miminkem )
A za rok napište a vsadím se, že to co ho teď žere do roka rozchodi. Pravděpodobně vás psychicky deptá aby něčeho dosáhl a řekne vám to až v čas kdy si bude jisty, že toho docílí a to je většinou když je žena na dně psychických sil. Mnoho štěstí 👍

anazuzzuzana
8. čer 2018

Snažit se něco vydržet je cesta do pekel. Naopak bych to rozsekla než se druhé mimi narodí - pokud je to opravdu tak nesnesitelné. Není dobré pro nikoho žít v takové atmosféře. Co se týká dotazů, zda je možné vyzit s 4-5tis, tak já bych rozhodně nevyzila...ale já vždycky spíš hledám cestu, jak mít víc než jak ušetřit. Vlastni byt je velká výhoda. Můžete si k sobě třeba vzít někoho do podnájmu nebo naopak třeba rok žít s mamkou/babičkou a být pronajmout a peníze z pronájmu šetřit....atd atd atd. Všechno záleží na vaší konkrétní situaci, máte teď ještě pár měsíců vymyslet "plán přežití". Hodně štěstí

letadylkokane
8. čer 2018

@es456 presne tak to asi bude.

xxx3d
8. čer 2018

@es456 ahoj,
to je mi moc líto, lidsky, že jsi v takové nepříjemné situaci. Osobně si neumím představit setrvávat v takovém nepohodlném psychickém stavu další dva roky, stejně jako si neumím představit vyjít s tím obnosem, ačkoli kdybych se měla rozhodnout, volila bych to druhé.
Nicméně jak si dál níž napsala, že měl nějaké dluhy, o kterých věděl a nic ti neřekl, možná i teď jsou za tím peníze, něco co s nimi úzce souvisí a on je v presu a vylívá si to na nejbližším člověku, kterého má po ruce, tedy na tobě.
Co ti poradit popravdě nevím, nenapadá mě nic co by bylo trochu pozitivní, stejnou obavu bych měla i co se vašeho rozchodu/rozvodu týká, přičemž bych asi volila raději rozchod, protože bych se obávala toho, že bude chtít děti do své péče, nebo alespoň střídavé, což by byl v rozpoložení v jakém teď jste, horor.
Držím palce aby se to u vás nějak uklidnilo, vysublimovalo to, co má a aby jste to zvládli, spolu.

kac_kac
8. čer 2018

Rozhodně to není jednoduchá situace.
Nezažila jsem a asi nemám radu která by tu nepadla. Tak jen k financím:
Jednu dobu jsem živila dva dospělce a dvě děti z 2 tis. měsíčně, nebylo to jednoduché období, rozhodně jsme nemohli jíst to co bysme chtěli a v takové kvalitě, ale nakonec jsme hlady neumřeli 😉 Ty dvě tisícovky jsme měli nejen na jídlo, ale i na dopravu, oblečení, obuv, léky ap. vlastně veškeré spotřební zboží. V našem případě se jednalo o cca půl roku, delší dobu si to nedokážu představit. Párkrát jsme řešili dilema: Jet na oběd k tchánovcům kteří nás pozvali x a nebo ušetřit na benzínu a vařit něco doma. Rozhodnutí vždycky nakonec padlo podle toho čeho bylo víc (benzín, jídlo ve špajzu) ale rozhodně ne podle toho co by se nám chtělo. Uff, jsem ráda že už tohle máme za sebou. Naučili jsme se hodně ušetřit na jídle, vlastně všechno co šlo jsem dělala sama doma ze základních surovin, včetně pečiva, z mléčných výrobků se vyplatilo dělat jen jogurt, vše ostatní se dalo koupit už hotové levněji než bych dělala doma. Vlastně jsem dost zásadně musela změnit styl našeho jídelníčku. Teď už se delší dobu máme mnohem lépe a "prožerem" úplně jiné částky.
Hodně pomohl příspěvek na bydlení ze sociálky, ale o ten se ale žádá až třiměsíce zpětně.
S vámi uvedenou částkou si nejspíš nebudete moct vyskakovat, ale na umření z hladu to není.

babanci
8. čer 2018

Připrav si napřed půdu. Dej na stranu nějaké peníze a soustřeď se na děti. Ono to s dvěma dětma nebude žádná procházka sadem, s tím počítej, ale nějak to dáš. Lepší než být s nějakým pacholkem. Ale, neodpustím si poznámku. Před 5 měsíci to určitě nebyl prima chlap do nepohody, tak proč si z takovými děláme další děti?

misa357
8. čer 2018

Jestli je to takhle, tak to nejlepší, co můžeš udělat, je co nejrychlejší rozvod. Kdo ví, jestli už teď nejsi zadlužená. Tyhle typy, se nemění, fakt ne. Jako bys popisovala mého ex, nejmenuje se náhodou Filip?

es456
autor
9. čer 2018

Tak mi vcera rekl ze ma nejspis "menopauzu" ze ma veskere priznaky: snizene libido, depku, unava, podrazdenost, atd. Ze si pry zajde k lekari a probere to s nim, ze si mysli ze ma ubytek testosteronu. A pak to pry bude lepší. No cetla jsem ze se to od 35 let ( ma 37) uz může u mužů projevit, tak jsem zvedava co u lekare. Nevim no doufam ze se jen ne o nevymysli a vazne to tak bude. @babanci no prave ze takovy vubec nebyl, abo naladovy to on nekdy je, tak jako i ja a ostatni, nekdy jsme se pohadali( ne casto) ale nepredvadel to co predvadi ted, proto jsem si i myslim ze se tak zniceho nic zmenil, proto ze si nasel nekoho jineho... no uvidim co mu reknou u lekare, jsem na to velice zvedava a doufam ze to opravdu bude tim.

dc2015
9. čer 2018

Myslete na sebe. Uvažujete racionálně, to je krok správným směrem. Počítejte s tím, že rozvod a rozhodnutí nějakou dobu trvá a on se nemusí chtít rozvést. Počítejte s tím, že k dodělání VŠ budete potřebovat hlídání a čas. Myslete dopředu, hlavně finančně. Buďte silná. Držím vám palce. U nás to do této fáze nakonec nedospělo, ale rozumím vám.

dc2015
9. čer 2018

A ještě jedna věc, počítejte s tím, že může chtít střídavou péči...