Ahoj dámy, případně pánové. Mám pro někoho možná velmi banální dotaz, resp ráda bych znala názor zkušenějších lidí. Jedná se mi o vztah mezi mnou a jedním mužem. Bohužel jsem 10 let žila ve vztahu, ze kterého vycházím paradoxně celkem nezkušená, co se týče mužského uvažování.
Je mi 30, od 20 jsem s o 20 let starším mužem, zkušeným manipulátorem, který to se mnou vážně uměl. Není to žádný tyran, je to typ, co dokáže za každých okolností dosáhnout svého no a s hodnou holkou, která ho má ráda, to ani nemusí být po zlém. Sobec, narcis, egocentrik. Do toho se rád napil. Co mám vedle sebe za člověka jsem si bohužel uvědomila, až když jsem mu porodila děti, a tím že jsem všechno musela zvládat úplně sama a na něj se nemohla v ničem spolehnout, jsem získala i jím někam schované sebevědomí. Ted procházíme ošklivým rozvodem, protože on se samozřejmě nedokáže smířit, že už mě nedostane, kam chce, že na mě nic neplatí, nebojím se ho. Když někdy koncem jara vrcholila krize mezi námi, kde už došlo i na nějaké fyzické násilí, jsem poznala jiného muže. Bohužel, dřív než mě znal i mého manžela, dlouho jsme se proto oba bránili to nějak rozvíjet, já bych ani nemohla, můj manžel přesně věděl každou minutu, kde jsem atd. Nicméně nezávisle na tom novém muži jsem se odhodlala požádat o rozvod a s manželem jsme začali žít odděleně. Od té doby jsme přeci jen s tím novým mužem nějaký vztah navázali. Jemu je 33, už asi 3 roky žije sám, od posledního vztahu, kdy mu žena hodně ublížila a zradila, vlastně nikoho neměl, ani fyzicky, až mě. Hodně si rozumíme a ještě víc v sexu. Od počátku léta si píšeme každý den, museli jsme se shodnout, že bychom to měli omezit, je takový dost opatrný, sám to říká, po tom posledním vztahu, ale myslím, že už poznal, že jsem hodná oddaná atd. Shodli jsme se, že vyloženě vážný vztah nechceme, já si potřebuju vyřešit svoje věci a vlastně chci dlouhodobě žít sama, jen se svými dětmi. Nicméně jsme plánovali společné přijemné chvíle, výlety atd. Ale tady nastává problém, denně mi píše, když jsme spolu, tak se ke mně chová opravdu krásně, jenže vlastně se vidíme jen, když to navrhnu já. Což je tak 1x za 3 týdny, přitom on čas má, to vím. Když chci naplánovat něco "většího" než jen přiet k němu a strávit s ním odpoledne, večer, noc, tak řekne ano ale nikdy se nevyjádří konkrétně, neplánuje, zkusila jsem to tedy asi 2x a samozřejmě z toho nic nebylo a myslím, že ani nebude. Myslíte, že je možné, že rád mě má a že je to tak kvůli situaci -manžel, rozvod, děti anebo mu jednou za čas je smutno po lidském kontaktu, a tak mě využije? Mám z něj rozporuplné pocity, určitý typ chování svědčí o něčem mezi námi, ale takové to asi důležitější moc ne. Já jen už nechci investovat do někoho, kdo to neoplatí. Je to podle mě moc hodnej kluk, jen je asi hodně samorost. Samozřejmě jednou jsem se ho v klidu zeptala, jak si to mezi námi představuje, že tohle mi přijde jako kdyby nám bylo 16 ne jako nějaký vztah mezi dospělými, a na to mi řekl, že mě má moc rád, je zamilovanej, nechce o mě přijít, že by všechny ty věci moc chtěl...ale od té doby zase nic, takže to jsou asi jen řeči. Co si o tom myslíte? Předem díky 🙂
@ratep19 nedá se to říct, když ho neznáme. Možnost a - pochlubil se kamarádovi nebo matce a vyslechl něco jako "zbláznil ses, rozvedená s deckama?", možnost B - zaujala ho jiná, ale ještě spolu nejsou, tak tě nechce úplně pustit, možnost C - fakt není na vztahy a tak to bude mít celý zivot....
@asinehri je pravda, že se to asi těžko hodnotí, když ho vůbec neznáte...jinak bych se z toho, co o něm vím, přikláněla k té třetí možnosti. Přijde mi občas jako ten typicky produkt dnešní doby, sám se o sebe postará, zvykl si i že nemá sex, takže si pomůže sám a zřejmě tomu dá úplně v pohodě přednost, takže na co vlastně ženskou potřebuje. A do toho není 2x akční, žije si takovej celkem nijaken život, přes týden práce, o víkendu k rodičům, tak asi ani to ho netankuje, něco zažít, někam se podívat...
@ratep19
Prosla jsem si vztahem s narcisem a manipulatorem.Z vlastni zkusenosti ti radim vykaslat se ted na nejake vztahy a srovnat si psychiku protoze pokud to neudelas tak narazis v budoucnu s velikou pravdepodobnosti na dalsiho narcise ci manipulatora.
Pokud si ve vztahu nejsi jista a nevis na cem jsi tak ten vztah je pravdepodobne toxicky.
@zelenaesmolda dekuju, něco takového jsem asi potřebovala "slyšet" ... myslím, že z toho vztahu jsem ještě vyvazla celkem dost dobře, co se psychiky týče, ale je pravda, že jsem se ještě nenaučila za ten kratkej čas, abych se automaticky nepodřizovala a abych já obcas žádala taky něco od druhého. A oni to asi chlapi snadno vycítí. Zřejmě je to jen otázka toho si přiznat, že to sice hezky intenzivně nastoupilo, ale bohužel to tak nepokracuje a je to o ničem. Ještě jednou díky
Ještě chci podotknout, že zpočátku s návrhem na společný víkend někde atd, přišel on. Viděli jsme se i každý týden, ale najednou jak kdyby přibrzdil úplně všechno a já zkrátka nevím, zda to dělá, protože celá ta situace je složitá anebo prostě už nechce. Normálně bych řekla, že nechce, ale proč si tedy vyžaduje denodenní kontakt a píše mi hezký věci. Jsem fakt zmatená :D