Ahoj holky,
mám hrozné dilema.
Moje maminka je úžasná, ale bohužel můj nevlastní "otec" je lhář a manipulant. Celé dětství nás jen ponižoval, bil a sprostě nadával. Ale někdy si to dovolí i dnes na mamku a bráchu. Teďka si furt vymýšlí nějaký kraviny, např. když sem otěhotněla, tak to bylo furt že mu brácha říkal, že před ním šu*áme, což samozřejmě není pravda. O bráchovi říkal že si ho při obědě pod stolem ho*í. A pořád si vymýšlí věci aby nás mamce znechutil. Jde o to, že já ho jako otce fakt neberu, a ani nechci aby ho malá brala jako dědu. Teď začíná na mamku tlačit ohledně hlídání dcery, že nějaká jeho kolegyně už měla na víkend na hlídání měsíční vnouče (což mu nevěřím, která maminka by své měsíční děťátko dala na hlídání?)
Mamce bych malou na hlídání klidně dala, ale když tam bude on tak v žádném případě. Vykouří krabičku za odpoledne a vsadím se, že bude malou štvát proti mě. Zároveň ale nechci ublížit mamce a dělat ji třeba doma dusno.
Co byste na mém místě dělaly vy? 🙄
Děkuju!
@kesinka89 Je to od tebe hezke, ze mamce nechces delat dusno. Jeste vic fajn by bylo, kdyby mamka mela stejne city k tobe a nepritahla vam domu cloveka, ktery delal doma dusno jejim detem. V tom pripade, jaky popisujes, bych 'otce' od sveho ditete naprosto odstrihla, mamku samozrejme ne, ale hlidat by smela jen u me. At si to doma s 'tatinkem' vyridi, jak chce.
Jee holky to mě vůbec nenapadlo, hlídání u nás, jste fakt skvělé 😊 no akorát mám strach aby pak mamku třeba zase nebil 🙄 mamka mamky se s náma několik let kvůli němu nebavila, nerada bych aby rozeštval i nás dvě 🙄
Ale třeba když děti jezdí k babičkám na prázdniny, tak nevím jestli by mamka jela na prázdniny k nám 😀
Moje mamka má partnera se kterým se my nebavíme (to by bylo na dlouho), takže jezdí pouze ona k nám a hlídá jen u nás. My k nim nejezdíme, nikdy tam nebudou děti na prázdniny atd. Je to těžké, ale musela jsem se smířit s tím, že když je mamka spokojená a vyhovuje jí vztah s ním, nepůjde všechno. Mamka v to stále doufá, ale přes to nejede vlak. Nedá se nic dělat.
je to hezké, taky bych asi měla stejný přístup kvůli mamči, ale chápu tě 🙂
Mamce by bylo určitě líp bez něj, jenže si spolu krátce po začátku vztahu pořídili dítě, takže by mamka byla samoživitelka se třemi dětmi. Později ji pak navezl do dluhů, takže sama by to neutáhla, vždycky si ji zvládne nějak pojistit.
Nejhorší je, že on mamce vykládá jak nás má rád a bere nás jako vlastní a že ho mrzí jak jsem odtažitá a cítí se jako 5. Kolo u vozu. A mamka mi pak říká jak je hodný a já jsem zlá a tak 🙄
@kesinka89 Ja furt dumam nad tim, v cem je tvoje maminka tak uzasna, jak to popisujes. Nechala sve deti bit a ponizovat od ciziho chlapa a i ted se stavi na jeho stranu proti vlastnim detem.
On je jeji problem, ne tvuj. Mas jasne duvody, proc se s nim nevidat, tak to nedelej a nevystavuj tomu ani sve dite.
@kesinka89 zlato, děláš co můžeš, jsi zodpovědná za sebe a za svý dítě. To, že se maminka nechá zmlátit a omlouvá ho, je čistě a pouze JEJÍ problém. Ona je zas zodpovědná za sebe a byla zodpovědná za vás. Jestli dovolila cizímu chlapovi ponižovat a bít vlastni děcka, tak… copak ty bys dovolila nějakýmu příteli zmydlit dcerku??
Jako promiň, ale to máma by měla otevřít oči, už kvuli vnoučátkům. Já bych tam děti nedala, ne fakt ne. Představa, že by ji taky bouchl nebo urážel by mě děsila víc, než že by se nevídala s babičkou.
Jak stará je dcerka? Vůbec nevím, proč by se nevlastní otec takhle dožadoval hlídání ...
Je to hodně složitá situace, kde jediné správné řešení je to, které vyhovuje tobě a tvému dítěti. Já bych také chtěla rodinu jak z filmu, kde se všichni mají rádi, slaví Vánoce celá rodina pohromadě, všichni s úsměvem, ale také mi není dáno. Takže chápu tvojí situaci. Radikální řešení nelze vždy udělat s ohledem na jiné členy rodiny.
On to dělal hlavně když byla mamka v práci 🙄 jenže mamku furt mátl a mate, svýma manipulativníma kecama 🙄mamka pak neví co je pravda
Dcerce je rok 😊
Holky máte asi pravdu, prostě ho odříznu a budu ignorovat, nic víc asi pro ochranu své malé udělat nemůžu 😊
Moc vám všem děkuji!! ❤️
@kesinka89 on je pravdepobne manipultivni nasilnicky inteligentni typ (kdyby nebyl inteligentni, tak ho uz mama prokoukne). Maji ji jako svou hracku. Myslim, ze diky hlidani chce mit vetsi dosah. Koukni na narcistni osobnosti. A nic lepsiho, nez se odriznout neni. Jsou to toxicky osobnosti.
Naliju ti čistého vína. Tvoje mamka není hodná, ale blbá. Když si nechá nabulíkovat, že jsi na něj zlá. Dává viditelně přednost jemu před tebou. Máš zodpovědnost za sebe a svoje dítě, ne za mamku. soustřeď se sama na sebe a na svoji novou rodinu. Člověk musí občas hledět dopředu. Mamka je dospělá, svéprávná, holt, když nenašla cestu z toho vztahu, tak je to smutné. Ty s tím nic nenaděláš. Rozvést se mohla, pokud ji navezl do dluhů, předpokládám, že ty dluhy za něj i platí. Možná by byla vhodná insolvence. Sice nic příjemného.
Pokud chce mamka vídat vnučku, tak jedině u vás. Já bych svoje dítě s takovým exotem nenechala, ani kdyby bylo starší. Je sice hezké, když babička může hlídat, ale tady jde o bezpečnost toho dítěte. Nevlastní otec je agresivní, manipuluje, lže, má sexuální narážky.
Ideální by bylo, kdyby mamka mohla hlídat u vás - já sama to i u malého dítěte preferuju, že je ve svém známém prostředí. A klidně bych i argumentovala zakouřeným prostředím.