Nevlastní děti. Jak se s nimi sblížit?

terezavlckova217
10. zář 2024

Nedávno jsme se k sobě s manželem nastěhovali spolu s jeho dcerami z předešlého vztahu. Dcery (dvojčata, 14 let) mě ale nemají moc v oblibě.
Na začátku našeho vztahu (rok zpátky) nás málem rozdělily. Vymyslely si, že se přes jejich otce snažím jen dostat k jeho kamarádovi a že ho vlastně vůbec nemám ráda. Vzhledem k tomu, že by byl kvůli manželově společenském postavení tenhle scénář možný, věřil jim. Naštěstí se ale všechno vyřešilo.
I přes mojí snahu se sblížit, mě nevlastní dcery stále nemají rády. Máte nějakou radu?

lv
10. zář 2024

14 let - to už jsou velký, jednat na rovinu - sednout si i s partnerem, říct jak se cítíš, že chceš, aby vám to dohromady fungovalo a že to bude chtít snahu z obou stran. Respekt, slušnost. Výchovu nech na partnerovi.

miryp
10. zář 2024

Já bych ti krom shora uvedeného doporučila ještě odpoutat se od představy, že tě musí mít rády - nemusí. Důležitý je ten respekt a vymezení si hranic, které budete vzájemně ctít.

izz76
11. zář 2024

@terezavlckova217 Nemají důvod té mít rady,ony si tě nevybraly do života,nemusí sdílet pocity svého otce. Nech to být,stačí když se k tobě budou slušně chovat,ostatní buď přijde, nebo nepřijde.

irmamala
11. zář 2024

Narovinu-nesnaz se, nelez jim do zadku, nedoprosuj se jich. Bud si k tobe najdou cestu, nebo ne. Manzelova dcera v podobnem veku me ani nechtela poznat, rovnou rekla, bud ja nebo ona. U jeho predchozi partnerky to zafungovalo a rozesli se, ale me si nechal😀 Verili jsme se, ze se mlada vyfoukne a nejak to bude fungovat, ale ani omylem. Jsme spolu 4 roky, mame spolu dceru a jeho starsi nezna ani me, ani segru. Manzelovi se ozve jen kdyz chce nejake extra zlataky a tak jednou za kvartal jdou na obed. Driv mi to bylo hrozne lito, ale rozhodla se takhle sama a nez abych tu mela pubertacku, ktera me a dceru nenavidi, to radsi at tu neni vubec. Soucitim s tebou, protoze jeste dva takove ludry na tebe, to musi byt neco🙄