Hezký den. Jdu si k vám pro radu. Jestli jsem sobecká já nebo můj manžel, nebo prostě co je na tom tak špatného. Každý rok jsem alespoň jeden týden v roce cestovala po světě. Vždy mě to doma stálo hodně přemlouvání, k posledním cestě jsem řekla, že je opravdu poslední, protože manžel byl vždy neskutečně naštvaný, že vůbec někam jedu. Vždy jsem všechno zařídila, hlídání maminkou, zkrátka vše tak, aby bylo vše v pořádku, než se vrátím a manžel neměl žádné starosti navíc. Dva roky jsem s bratrem nikde nebyla. Teď navrhnul zas, abych na týden někam vyrazili. Ale manžel je proti. Já bych jela tak moc ráda, je to tak úžasné si na týden odpočinout od všech starostí a každodenní domácnosti. Ale to nechápe. Chodím do práce, starám se o děti, domácnost. Nemám žádné koníčky, na víno s kamarádkami chodím tak jednou za čtvrt roku. Jinak jsem v neustálém kolečku rodina a domácnost.Ten týden na cestách mě neskutečně dobije energií. Jenomže pochopení od manžela nemám. Od čeho si potřebují odpočinout. Řekla jsem, že to je naposledy. Jen se zmíním, že bych jela, už je oheň na střeše. Tak nevím, zda z toho mám pokorně vycouvat nebo si stát za svým. Chci toho opravdu tolik?
@dashyyy Moc děkuji za tvá slova ❤️ Když jsem se ho ptala, co mu vlastně vůbec vadí, řekl, že má o mě strach. Jenomže na to jsem mu řekla, že to by se o mě musel bát pořád, už jen, když jedu autem do práce. Potom řekl, že nechápe, že budu raději někde týden s bráchou, místo toho, abych byla s nimi, s rodinou. Já už jsem z toho tak vygumovaná, že si opravdu přijdu jako sobec já, že bych chtěla něco sama pro sebe. Ach jo. Pořád se to ve mně pere. Mít klid, ustoupit a točit se v každodenní rutině, nebo neustoupit a prostě jet. Mám v sobě nějaký blok, který si neumí dupnout. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si říkám, zda ten týden za neklid v rodině stojí. Ale já bych tak ráda jela .. ach jo. Už mi to přijde horší téma, než třetí světová. Asi blázním, z nafouknuté bubliny 🙈🙈🙈🤭
Tak vem rodinu sebou...
A jen s manželem, nebo manželem i bratrem? Chápu obě strany.
A jet někam sním? Chlap by teda taky nebyl nadšenej..
Myslím, že člověk potřebuje ve vztahu i nějaký prostor pro sebe, koníček, dámskou jízdu bez dětí a partnera. Ty jezdíš s bratrem, což je asi méně typické, ale když ti to vyhovuje, tak proč ne. Ne každý má se sourozencem tak dobrý vztah, aby s ním někam vyrazil.
V rámci psychohygieny jeď někam na dovolenou, nebo si najdi koníček, kolotoč domácnost, děti, práce a žádný prostor pro sebe, je cesta do pekla.
Manžel nemá koníček?
A nabidla si i manzelovi, jestli nechce jet? Me by treba hodne mrzelo, kdyby manzel jezdil na tyden nekam beze me a me nechal doma
Nicmene jestli muz nikam jezdit nechce, tak je to od nej sobecke a nepekne
No a s manželem jste jako rodina někde na dovolené byli? Pokud ne tak ho chápu že se zlobí že radši jedeš s bratrem než s ním. A jak je to s financováním toho týdne? Není třeba problém v tomto?
Ale jinak pokud jste už s manželem na dovolené jako rodina byli a finance vám nechybí tak bych jela. Chápu že je nepříjemné když je pak doma dusno, ale ty nejsi manželův vězeň a nemusíš se ho ptát na svolení zda můžeš jet. Nejste přece siamská dvojčata a nemusíte být pořád spolu 🤷 je možné to udělat tak že ty pojedeš teď a manžel si taky pak udělá čas pro sebe a podnikne něco co zase chce on?
Mně neprošel ani víkend (školení), u nás je to naopak, on by nejel a já bych ho ráda poslala si oddechnout , potřebujeme to oba 🙂
Každopádně - chápu obě strany, přesně vím, jak se cítíš, mám to taky tak i s těmi pocity, že si pak přijdu jako sobec, a manžel taky říká, že se o mě bojí a vždycky najde nějaký problém, proč bych neměla jet, končí to hádkou, kdy já si připadám jak idiot a on odejde naštvaně pryč, protože svoje už řekl. Horší varianta - vytočí se, udělá "scénu" a pak přestane mluvit :D Jednou jsem si ten pracovní víkend prostě vydupala, syn měl 2,5r. Den před odjezdem jsem zjistila, že se mi tak strašně nechce kluky opouštět, měla jsem zrovna i narozeniny a bylo to tak silné, že jsem přemýšlela, jak se z víkendu vymluvím (přitom jsem se těšila a i manžel pochopil, že je to pro mě důležité). Osud to vyřešil sám, zasáhl covid ze strany školitelů. A bylo po školení. Mně se taaaak ulevilo, zároveň jsem měla dobrý pocit, že jsem si to původně vydupala.
Jak píšou holky - co mu říct, OK, s bráchou nepojedu, ale můžeme vypadnout spolu. NEBO týden s bráchou a pak víkend spolu sami..?
Mě tohle teda nepřijde v pořádku. A jsem docela v šoku, jaké pochopení váš manžel v komentářích dostal.
Jste dospělá a svéprávná ženská. Tohle majetnické chování mezi partnery jsem nikdy nepochopila. Nikdy by mě nenapadlo mému muži cokoliv takového zakazovat a ani od něj nic takového neznám.
Jako aby ti vyčítal jeden týden?? Máte společných ještě dalších 51 v roce, to fakt nevidím jako žádný problém.. na druhou stranu podnikáte něco jen spolu? My každý rok dáme dovolenou, nějaké víkendy, máme na sebe i čas doma díky hlídací babičce, tak pak když někde jedu, to už není tak horký.. pindá teda vždycky, ale vždycky odjedu 😀
@klokanka31 jde o to si od rodiny a kolotoče odpočinout, to pak nemusí jezdit nikam
Já nevím ale mně to přijde praštěný, mít rodinu a jet na dovču sama...🤔
@klokanka31 @klokanka31 proč? ne každý má potřebu trávit s rodinou 24/7 365dnů v roce. Já třeba jezdím s holkama pravidelně na hory.. každá bydlíme v jiném městě, každá máme rodinu a není čas se vídat pravidelně, tak se dvakrát do roka domluvíme a jedem, stihneme všechno probrat, odpočneme, užijeme si hromady srandy, nachodíme spoustu kilometrů a domů se vracíme odpočaté, vysmáté a nabité energií do dalších dnů..
Ja vas chapu, to ze mam rodinu, neznamena, ze prestanu zit i mimo ni. Ja mam zas vysneny jet prosti rok na tanecni soustredeni, ale obavam se ze to nezvladne nas rozpocet. Manzel by chtel abych jela, ale uvidime jak to zvladnem…
@dashyyy Tak ukaž mi rodinu kde jsou spolu nonstop...Přijde mi to jako moderní výmysl, chtěla bych vidět, jestli naše babičky jezdily někam na dovču bez rodin...Ale já to mám asi nastavené jinak 😊
@klokanka31 tak jasně že spolu nejsou nonstop, ale seš nonstop v tom kolotoči, svačiny, škola, kroužky, večeře, praní, vaření, uklízení, hlídání apod. a kdo si od toho nechce odpočinout? dobu našich babiček vůbec neberu v potaz, plíny v ruce taky nepereme že jo .. moderní výmysl, že matka je i člověk a má nárok si taky občas vorazit po svým pár dní v roce? jinak teda moje babi, ročník 31, jezdila, když jsem byla starší, tak mě na tyhle voraz holčičí dovči brávala sebou
Urcite jed a neustupuj. Ja taky chtela jet na dovolenou bez rodiny, chtela vzit brachu s sebou. No stalo se, ze bracha necekane zemrel a uz jsme spolu nikam nejeli a nikdy uz nepojedeme. Takze ja bych nevahala ani minutu. Nikdy nevis.
Určitě neustupuj a měj z toho každoroční rituál. Děláš jen co potřebuješ a co ti dobije baterky. Takhle by to měl dělat každý člověk. Nejsi jen manželka a matka 😉
Určitě neustupuj a Určitě neber rodinu s sebou. To je myslím důvod, proč tě to tak nabíjí - že jsi na chvíli bez rodiny!! Není na tom vůbec nic špatného 😊
Manžel s tebou nemusí souhlasit. Tak se holt shodnete že se neshodnete no..ale uchovej si to každoročně. Je to super, moc ti fandím 🙂
@makovice88 to je přesně ono.. moc mě to mrzí ☹
@reeeza moje slova 😉
@klokanka31 jako rada vem rodinu sebou mě upřímně rozesmála. Mě zase přijde praštěný, že když chce na týden vypadnout z rutiny musí tu rutinu přehodit na matku, aby manžel neměl starosti navíc.
Sorry, ja se zasekla u "zajistila hlidani maminkou" a ted mi to mozek nejak nedokaze zchroupat a asi se na tom zacyklil. 🤷♀️
Teda holky, to je názorů, moc Vám děkuji 🙏❤️ Jako rodina na dovolenou jezdíme, jezdíme na výlety, k babičkám , s manželem do kina, na večeře .. jsme spolu pořád... ale také jsem pořád v tom samém... rodina dovolená, super, miluju, ale dělám tam to samé, co doma jen s rozdílem, že místo na hřiště jdeme k moři ... manžel koníčky má, navštěvuje po práci své přátelé, sem tam chodí na pivo, to zase já ne ... já po práci vyzvednu děti, svačiny, domácnost, úkoly, večeře, přípravy na druhý den a spát. Mně to nechybí, nevadí, ale někdy si říkám, že stop, že už nemůžu ... když jsme měli s cestováním s bratrem pauzu, přišlo mi, že jedu na záložní zdroj a když mi dovolenou opět nabídl, úplně mě píchlo u srdce, jak jsem se radovala. Tedy uvnitř, protože jsem hned viděla manželův pohled ve smyslu "už zase". Bratr je sám, rodinu nemá, sám cestovat nechce. Zve mě se vším všudy, neplatim nic, takže to ani nezatíží domácí rozpočet ... já uvnitř vím, že můžu, že chci, ale pak si o tom začnu povídat a jsem ta špatná, co opustí rodinu a chce být bez ní ... tak se to uvnitř sevře a to chci a potřebuji ustoupí ... a pak si přijdu hrozně ... ach jo ... moje mamka říká, ať mu dám čas, že vychladne, ale bratr by chtěl vše zamluvit, zarezervovat a skoro už balit i když by cesta byla až za půl roku .. Bože ... nikdy by mě nenapadlo, že budu něco takového vůbec řešit....
@jana_zofie Chi .. moje mamka děti vždy pomáhala hlídat, když jsem byla pryč ... manžel s ní má skvělý vztah, takže v hlídací a pomáhací babičce to není 🤭
neblázni jeď a užij si to.. nejedeš za dva dny, ale za půl roku, to rozdýchá a hlavně to už teda vůbec nechápu, že má problém s cestou za půl roku 🙄🙈
A tak to bych nakonec i jela, když tvůj manžel si taky užívá bez tebe, a na tobě je všechno doma. Ale dětičky bych pěkně nechala manželovi, ať si je hezky užije 😊
@klokanka31 To bych mu také někdy přála, ale škoda, že je v práci déle než já 🙈🤭
Jed, at si trhne nohou. Jako uprimne, byt tady stejna diskuse jen otocena, ze manzel chce nekam jet a ty mu delas sceny, tak by te presne ty komentatorky, ktere tu rikaji, ze by 'samozrejme nejely bez manzela a strasne ho to urco mrzi' sepsuly, jaka si hysterka a ze si manzel potrebuje odpocinout a at se nedivis, kdyz te opusti. 😂
@ai30 Já mu i říkala, ať jede někam s přáteli, nebo klidně i s mým bratrem, ale to řekl, že ne, že je zodpovědný za celý barák a že nemůže, narozdíl ode mě, někam na týden odjet 🙈 Ale to byl zrovna v nervovém vypětí v rámci naší debaty 🤭
@klokanka31 S tou je dalších 51 týdnů, myslím si, že i jako pracující matka a manželka má prostě nárok na to si oddechnout, jde o blbých 7 dní, co to je?
Určitě bych neustupovala, nevidím sebemenší důvod nejet.. že ho to štve je jeho problém a za mě je to i celkem sobecký ti nedopřát, po čem srdce touží.. každý si zaslouží vypnout a odfrknout podle svého, někomu stačí knížka na zahradě, někdo si dáchne s dětma a někdo potřebuje vypadnout.. já taky celkem cestuju s holkama i pracovně, můj taky není dvakrát happy, ale nikdy by se nedovolil mi říct, že nikam nepojedu.. moc dobře ví, že bych stejně jela 😀 co jako konkrétně mu na tom vadí?