Nevím, jak se rozhodnout

nici121
21. lis 2023

Ahoj, zakládala jsem pár diskuzí na emiminu, ale tam se většinou nikdo nechce o problému moc bavit a často to přehluší ironické narážky.
Mám vztah, rok. Já se zamilovala hned, ale pro přítele jsem třeba několik měsíců byla jen na se.x. Řekl mi, že nejde vše hned. A problém je ten, že než jsme si spolu něco začali, mluvil o své ex, se kterou už více jak rok a půl nebyl. Ona se rozešla s ním, on ji chtěl zpět. Říkal, že než potká tu stejnou holku, jako byla ona, bude radši sám. A že to začíná tím, že musí být blondýna. Já jsem snědá a bruneta. V té době jsem to nějak přecházela, ale štvalo mě to, mluvil o ní, i o tom, jak jí nosil každý měsíc kytky, mě přinesl první až někdy po 3/4, kdy jsem trochu naléhala, že by mi to udělalo radost. Někdy do léta se o ní zmiňoval, jak pouštěla troubu, jak měla bolestivou menstruaci, jak musela tohle a tamto, že to byla skvělá holka. Já to stále přecházela. Až jsem si ji jednou našla. Krásná holka, dlouhovlasá blondýna. Nic, trochu mi to rozhodilo, ale říkala jsem si, že to je minulost. Když mi něco ukazoval na fb, nebo ig, její profil byl vždy v tom vyhledávání na prvních místech - on nevěděl, že jsem si zjistila, kdo to vlastně je, asi. V září se ke mně nastěhoval, mám větší byt a chtěli jsme bydlet spolu. S ním přišla i ona krabice, o které jsem se zmiňovala na emiminu. Byla to menší krabice ve velké s rouškami, takže i věřím tomu, že na to zapomněl. Ale jednou jsem hledala deskové hry a vypadla na mě krabice s rouškami - byla to skříň v chodbě, kde máme nářadí, deskovky a různé věci. Začala jsem to sbírat a v tom držím cizí kalhotky. Pak další erotické prádlo, práníčka, stužky, dokonce výstřižek z balícího papíru s tím, že mu objednala jídlo. A fotku nahých prsou. Od té doby není den, kdy bych na to nemyslela, já sama mám se svými prsy problémy, mám poměrně dost malá a ještě od sebe. Nelíbí se mi, nemám je ráda. A tohle byla dokonalá symetrická pěkná prsa. To jen jako bonus. Když jsem to s ním řešila, řekl, že to vše vyhodí, že o tom nevěděl, psal a říkal mi, že jsem nejlepší. Ale v zápětí, když jsem se zeptala, jestli není teda škoda, že se rozešli, tak napsal, že ani neví s odstupem času a že to byla fajn holka. Vždyo ní mluvil jen v superlativech. Nikdy nic špatného. Mně tvrdí, že mě miluje, žijeme spolu, jsem první, kdo zná celou jeho rodinu, ale já si tak nějak začínám uvědomovat, jaká jsem pro něj byla onuce, nebo jak to říct třeba půl roku, zatímco já jsem byla bezhlavě zamilovaná. Vytáhla jsem ho z ní a třeba mě i začal doopravdy milovat, ale i tak. On má obecně problémy vyjadřovat city, nebo říkat hezké věci, já si o to i říkám, ale chybí mi to a s touhle minulostí mám strach, že to ten vztah nevydrží. Mám poslední týdny noční můry a není mi vůbec dobře po těle.

Děkuju, že jste to dočetli.

zrzinda
21. lis 2023

Mě z toho přijde, ze nemáte vůbec ale vůbec sebeuctu. Tohle si chcete nechat líbit? Byt pro někoho jenom náhradnice? Takhle se nechat ponizovat?
Ani náhodou! Vy mate bejt pro vašeho chlapa královna. A ne poslední možnost.
Takhle to na mě bohužel působí. 😢

nici121
autor
21. lis 2023

@zrzinda Děkuju. Sebeúcta mi asi chybí. Mám od dětství strach ze samoty. Rodina je v mém případě spíš psychická přítěž a matka mě opustila v 6 letech.
Mám pocit, že si lásku musím zasloužit, že si ji musím vybojovat. (Na psychoterapii už jsem se přihlásila.) A to se teď stalo. Poslouchala jsem, co jeho ex a přecházela to a teď mě to zpětně žere, protože, i když se teď chová pomerně hezky - stojí mě to ale námahu, k narozeninám mi koupil nejhezčí kytku, co jsem snad kdy dostala, ale pořád mám toho strašáka v hlavě a před očima cizí prsa.

reeeza
21. lis 2023

Byla jsi zpočátku náplastí na bolístku, to je jasné. A z určitého úhlu pohledu je to i lidské. Jsme jenom lidi. Měl zlomené srdíčko evidentně, pigkal tebe, bylo mu s tebou fajn, sex s tebou se mu taky líbil, tak prostě s tebou v pičátcích nebyl z lásky nebeské no...

Já takhle začínala se svým nynějším partnete. Fakt jsem byla jodně bolavá z rozchodu,milivala jsem svýho ex, pak jsem ho už ani nechtěla ale i tak jsem na něj asi ještě rok myslela. Partnera jsem začala milovat asi až po půl roce. Prostě mi dišlo že mám vedle sebe poklad který jsem neviděla. Jsme spolu teď 5 let 🥰

Tvůj partner už měl ale dostatek času na to, aby se smířil že ho jeho láska opustila, smířil se s rozchodem a přijal ho a šel dál.
Měl i dost času na to, aby zjistil jestli ta náplast na bolístku je pro něj třeba i vhodnější a úžasnější než si zpočátku myslel...aby viděl tvoje kvality, tvoji krásu a aby to začal oceňovat a vážit si tě a už jinou nechtěl. Ani ex, ani jinou. Nebo aby zjistil, že jsi sice fajn, ale pořád to není to pravé.
Prostě holka ty bys rozhodně neměla být druhá. Ale ani první ze dvou. Měla bys být jediná. Tak to cítí člověk, který našel toho správného člověka pro sebe a má zpracovanou minulost. Neříkám že to tak musí vydržet navždy, to je jiná pohádka a člověk míní život mění.

Tohle ti prostě bude muset říct. A buď už nesmlouvavá. Pocit bezpečí ve vztahu za to stojí.

Plus pokud se nenaučíš být i sama a nepřestaneš z toho mít takový strach, budeš ten typ člověka, co je raději v nešťastném či toxickém vztahu, než aby byl sám.
Nauč se mít trochu koule. Nebuď takový věchýtek. Život není jenom o chlapech a lásce. Je to i o tobě, kamarádech, koníčcích, kariéře a hlavně o sebelásce.

Můžeš začít tím že začneš mít ráda svoje prsa, svoje tělo!! Já mám menší, akorát do ruky a chlapi to zbožňují.

Plus fakt to není nic tak hroznýho být i single 🙂

Jo a taky nežij minulostí a křivdami a prostě přijmi že to bylo jak to bylo, ale důležité je jak to je TEĎ.

nici121
autor
21. lis 2023

@reeeza
Moc ti děkuji, krásně napsané.
Já se bojím, že ho přestávám milovat, zatímco on mě začíná.
Ten pocit bezpečí mi asi chybí. Díky té "skvělé ex" mám teď sebevědomí na bodu mrazu. Jak jsem psala, špatně spím, jsem nervozní, neproduktivní, myslím na ni a na celou tu situaci každý den, skoro celý den. A nevím, jak z toho kruhu ven...

aleja
21. lis 2023

Mrzí mě to, ale přijde mi, že byste si měla sebe více vážit. Kdyby mi můj partner sám od sebe ukazoval profil nebo fotky své ex a nadšeně o ní hovořil, byla bych si asi kladla otázku, proč to dělá. Přijde mi, že jí rozhodně nemá vyřešenou, o čemž svědčí i ta krabice "plná vzpomínek". To, jak se vedle něj cítíš dávej na první místo a věř své intuici. Gesta z lásky nejdou vynutit, někdo na to není, ale pokud víš, že on toho schopen je, ale k tobě se tak nechová, je to další skládačka do puzzle, které si musíš poskládat. Rozhodnutí stejně za tebe nikdo neudělá, ale věřím, že se nakonec rozhodneš dobře. Držím palce

cherie24
21. lis 2023

Můj ex má taky stále moje fotky a já bych ty jeho taky našla, kdybych chtěla. Nemazala jsem je. Jsme od sebe již 6 let, někdy na něj ráda vzpomínám, i on na mě, ale to vůbec neznamená, že bychom se k sobě chtěli vrátit. Prožili jsme spolu moc hezké věci, ale vím, že do života a k rodině bych ho nechtěla. Mám 2 děti a jsem ráda, že to není s ním. 😄 Občas se i potkáváme a vím, že on na naše časy taky rád vzpomíná, ale ne tak, že by mě chtěl zpátky. Jsme už každý úplně jinde. U tebe je problém hlavně v tvém sebevědomí. Náplast na zlomené srdce je celkem běžná věc, někdy to poslouží jen jako ta přechodová známost, jindy to přeroste ve vztah. Taky mám spíš lentilky pod kobercem, vzhledově žádná hitparáda, ale odkojila jsem 2 děti a jsem svému tělu vděčná. Ať je jaké je. Je i spousta kurzů, online i webináře, které ti můžou pomoct zapracovat na svém sebevědomí. Můj partner měl taky přede mnou holku, co má kozy jak vozy a teď má mě, no 😂 Já v sobě nemám problém, ač by se mi samozřejmě takové pěkné symetrické trojky líbily, komu ne že. 😜 Časem jsem dospěla k tomu, že hodně, ale opravdu hodně dělá i lichotivé spodní prádlo, ale dokud nezapracuješ na sobě, tak to stejně bude jen push uppka, která ti zvedne maximálně ty prsa, ale sebevědomí ti zůstane malé. Vyřeš si sebe, pak se začnou dít změny i ve vztahu a dost možná začne být i přítel pozornější k tobě. Malá prsa nejsou tragédie, vždycky se dá použít trocha švindlu, ať už s prádlem nebo operací. Třeba chlap s malým 🐦 to má v životě určitě horší, jak žena s malými prsy. 😁

irmamala
21. lis 2023

Chybnej krok to stehovani holka. Ja jsem trochu narcis, takze pokud mi chlap alespon v tech zacatcich nedava neustale najevo, ze jsem ta nejlepsi a jedina, je rychle po lasce😀 To, ze neco citi k byvalce, za to trebas ani nemuze. Ale to, ze ti o ni vyklada je minimalne hulvatstvi. Nebo je tak zamindrakovany, ze si mysli, ze kdyz se bude chlubit krasnou a uspesnou byvalkou, bude mit i on automaticky “vyssi cenu”. Radu nemam, do takovehle faze bych se asi nikdy nedostala.