Nevím, jak dál...

29. srp 2024

Zkusím lehce nastínit mou situaci, s manželem nám to moc neklapalo nebo teda já to tak viděla, ale teď zpět si říkám, že to nebylo zas až tak strašné jak jsem si myslela. Prostě klasika, přišla krize a já si psala s kamarádem, on že se chce vidět, já že ne, jsem přeci vdaná, odkládala jsem to několik měsíců až do doby kdy v manželství přišla opravdu velká krize a já řekla tak jo, uvidíme se, však si jej pokecáme. Jenže hned na první schůzce došlo k velkému zajiskření. A já byla jak v transu. Ale pořád jsem si říkala, že to zvládnu lehce ukočírovat a že z toho dokážu klidně hned vystoupit. Tím že se mi nevěra neskutečně protiví, jsem často přestala dotyčnému psát, rušila setkání, ale pak jsme to nevydrželi a bylo to zpět. Jenže tohle to všechno trvalo v podstatě skoro rok, on se do mě šíleně zamiloval a já do něj, během toho manžel na nevěru přišel, s tím že pokud to utnu a budu chtít zůstat s ním, že to nějak zvládne, utnula jsem to, ale po třech měsících jsem byla zase zpět. S milencem jsme začali i plánovat společnou budoucnost. Podotýkám mám dvě děti jsem vdaná a a manželem jsem 17 let, včetně chození. Nicméně, jakmile začal mluvit o společném bydlení, já tak nějak cítila, že tenhle krok ještě určitě nechci. Nějak mi prostě začalo docházet, že já to v té hlavě uzavřené nemám. Jenže minulý týden došlo k něčemu, co jsem absolutně nečekala, jeli jsme se podívat na být, i přesto všechno jsem mu říkala, že se na to necítím, že prostě ještě nechci, jenže jemu se být tak líbil, že podepsal rezervační smlouvu a zaplatil rezervační poplatek. Ještě chvíli před než to podepsal mu říkám, počkej promluvíme si o tom. Navíc si vzala na sebe i poměrně velkou hypotéku. Já se totálně sesypala, s tím že vůbec nechápu proč se takhle rozhodl bez mého názoru, že sama nevím jak to chci. Ano, jsou to jeho peníze, jeho investice, ale ode mě se očekává, že tam půjdu s ním. Přijela jsem domů a vše vybalila manželovi, on mi řekl, že věděl o tom, že se s ním stykam, ale že už věděl že je to daleko a nic s tím neudělá, jenže já se totálně složila, od té doby jen brečím, co jsem to provedla, manžel to všechno chápe, pořád říká jak mě miluje a tak nějak ví, že na tom všem má i on svůj podíl viny, i když největší vinu si nesu sama. Vůbec nevím co dál. Nicméně do bytu se mi tak nechce. City k manželovi tam pořád jsou a protože jsem věděla že to nemám v sobě uzavřené, tenhle krok jsem odmítala. Milenec je logicky naštvaný a říkal mi že jsem sobecká a že tohle všechno dělá pro nás, ale co mám jako dělat, když v hlavě to je jinak? Navíc milenec koupil byt 150 km od místa svého bydliště blízko k mému, takhle jsme hypoteticky uvažovali, ale nečekala jsem že ten krok bez mého názoru udělá sám

uzivatelkapetra
29. srp 2024

On koupí byt daleko od tvé rodiny a snaží se tě tam natlačit a ty jsi sobec?
Když už vám ta původní rodina nevydrží vcelku, určitě bych děti nebrala otci tak daleko (nebo se nestěhovala od dětí daleko).
Týpek se tě snaží namanipulovat přesně tam, kam mu to vyhovuje.

odula
29. srp 2024

Tyy vole to snad ne. Chudaci chlapi, oba. By měli mit svatozar. A nebo ne, a poslat te do háje. Oba. Protoze z toho co pises to vypadá ze myslíš hlavně na sebe, a moc ti nejde o to jak se ti dva ( oba) vlastně musi taky cítít ( asi to je taky docela haluz, ze jo). Hele tuhle jsem nekde četla - kdo si nechává otevreny všechny dveře najednou, nakonec nemá ani jedny kteryma projde. Nebo tak něco. Uz to rozčísni, tohle je neuctiví a drasajici pro všechny zucastneny

autor
29. srp 2024

@odula potřebovala jsem jen nějaký čas, sama jsem mu to řekla, v čem jsem sobec? Já ho do tohohle kroku nenatlačila, můj názor věděl...

odula
29. srp 2024

Nenapsala jsem ze jsi sobec. To za prvé. Ale je podivuhodny, ze milenec zařídí byt a ty jdes brecet k manzelovi? Dáváš milenci takovou nadeji, a vztah je v takový fazi, ze doufá ve spolecnej zivot, ty ten vztah udrzujes, ale zaroven nejsi schopná odejit od manzela, kterej o tvym paralelnim vztahu ví , a stejně říká ze te miluje? A Znovu - pises jenom o sobě a svých pocitech.

odula
29. srp 2024

A znovu. Zajímaly by me reakce, kdyby toto delal chlap svoji manželce. Měl milenku, a zároveň se chodil vyplakat k manželce na rameno, ze milenka koupila byt a on neví co má dělat.

autor
29. srp 2024

@odula beru, je to všechno postavené na hlavu, ale já ty pocity v hlavě nezměním, bohužel

odula
29. srp 2024

To chápu, ale obavam se, ze je potřeba tu volbu ( nejakou volbu) udělat. Takhle se fungovat moc nedá.

5pajina55
29. srp 2024

Prostě si vyber. Není to fér ani k jednomu. A nebo buď sama když si neumíš vybrat. Nemůžeš si mezi nimi poletovat kam tě to zrovna zamane. Ubližuje to všem a jen ty to můžeš rozseknout.

autor
29. srp 2024

@5pajina55 já vím, jen mám prostě pocit, že musím jít k milenci, když udělal tento krok a to nejspíše právě nechci

5pajina55
29. srp 2024

No dobře si to rozmysli a pak už se toho rozhodnutí drž.

reeeza
29. srp 2024

Tak já už proto, že by se snažil mě takto vmanipulovat a " zavázat si mě", už proto bych viděla red flag. Tohle není ok a férové jednání. Na ničem jste se nedohodli, nerespektoval tvůj názor a vše zařídil tak, aby tě zpracoval a natlačil tam kde tě chce mít. Tohle není romantické gesto ale manipulace, to prostě dospělý normální člověk nedělá 🤷‍♀️ Tohle o něm dost vypovídá, nemyslíš? Zkus zahodit růžové brýle..

kadla88
29. srp 2024

Milenec je manipulator, ty mu reknes, ze neco nechces a on jde a udela pravy opak a pak te osoci ze sobectvi? Moc dobre vi, jak na tebe, vi, ze z vaseho vztahu ty jsi ten slabsi clanek a napasuje si te tam, kam potrebuje. Holka, vzpamatuj se! Nejsi prvni ani posledni, co zahnula. Doporucila bych vam s manzelem parovou terapii a milence kopnout do zadku. A nim bys to fakt nevyhrala.

zmrzlinka
29. srp 2024

Milenec je manipulátor.A to není dobře.Pokud se nemůžeš rozhodnout,tak zůstaň s otcem svých dětí.

ejzi
29. srp 2024

No tak to je síla. Ale na rovinu holka. Ten milenec jedná jako by jste vy dva byl jenom on. On ví že nechceš a přesto dělá takoví unáhlený hňupiny. Očividně tě tvůj manžel stále neskutečně miluje když o fšem ví a stejně to nechce vzdát. A ke všemu jsou tam už i ty dvě neviné děti. A když to tak čtu tak mi to přijde, že si procházíš hormonálním vzbouřením ( tak zvaně jiskřičky) ty obvykle trvají až dva roky.( Vím o čem mluvím sama jsem si tím prošla akorát jsem měla tu výhodu, že jsem byla zcela svobodná) Blbý je, že je tam ta krize což ti to ještě zhoršuje. Řeknu ti akorát že mi větvích pomáhalo sejde z očí sejde z mysli ale to si musí uvědomit i ten milenec jinak to nemá smysl. Na tvém místě bych se snažila to s manželem udržet. A zapnout zuby a bojovat. Pokud manžela máš stále ráda a děti taky. Držím ti palce ať se rozhodneš jakkoliv.

autor
29. srp 2024

@ejzi ano to jiskření v tom vidím, ale v podstatě to chápu, manžel byl mou první velkou láskou, zažila jsem s ním opravdu mnoho, bohužel víc horších chvíli (smrt matky, opakované potraty, autonehoda), ale i ty hezké chvíle...bylo toho za těch x let strašně moc a je fakt, že jsme si vždycky byli oporou ale pak se objevil on a on mi vyplnil ty chvíle, kdy mě manžel trošku hodil díky jeho sportu na vedlejší kolej...já v tomhle směru asi celkem labilní, se rychle vzhlédla ve Vídni něčeho lepšího, samozřejmě v milenci vidím vše skvělé, společné zájmy, které s manželem prostě nefungovaly, ale na stranu druhou teď zase vidím, že ztratím parťáka pro ten opravdový život...jsem strašná a měla jsem si to uvědomit dříve, ale až teď když mám před sebou tohle rozhodnutí, tak jsem si to začala plně uvědomovat...manžel mě vlastně z části chápe a o to víc v něm teď vidím stále toho parťáka, který mě vytáhl mnohokrát z totálních.....
Navíc milenec mě tak neskutečně zradil tímto tahem, asi si myslí jak je přitáhne, nabízí mi krásný život v luxusu, cestování, společně zážitky...všechno to jsem dříve chtěla, ale teď mám prostě pocit, že tohle chci zažívat s manželem a ne s ním...neskutečně se to ve mě pere

autor
29. srp 2024

@kadla88 jako jsou to jeho peníze, jeho hypotéka, ale prostě můj názor znal

autor
29. srp 2024

@reeeza ano také to tak vidím, těch varovných věci tam bylo a je určitě víc, jenže až teď mi to tak nějak zapadá

levandule_k
29. srp 2024

Já asi chápu milence chápu, skoro rok zamilovaně tokáte, on to chtěl posunout, ale ty jsi se k ničemu neměla. Rok děláš blbce jak z manžela, tak milence. Milenec to vzal do vlastních rukou, dejme tomu dost nešťastně.

Z mého pohledu od manžela odejít nechceš, ale chceš milence jen jako milence. Inu nedá se sedět jedním zadkem na dvou židlích.

Když na tebe milenec zatlačil, tak se z nevěry hroutíš a brečíš manželovi. To mi přijde dost drsný, že to manžel takhle tiše toleruje a říká ti, že tě miluje.

Být to tady opačně, kdy toká on s milenkou, tak ti tady všichni napíšou sbal mu kufry. Se divím, že ti manžel ty kufry nesbalil, ale má fůru pochopení.

trdelnik234
31. srp 2024

Ahoj, vykasli sa n'a obidvoch a daj sa dokopy s pomocou odbornika prosim.
Nevera nie je koniec sveta ale ta tvoja nerozhodnost a postoj k zivotu,pasivita,tuzba po vzruseni,s tym bude treba pracovat.
Drzim ti palce,aby si sa zacala spravat racionalne a ako dospely clovek prevzala zodpovednost za svoje ciny a rozhodnutia. Aj za tie nespravne (milenec)

trdelnik234
31. srp 2024

@levandule_k
Ja sa teda tiez divim.
Tak mozno ma pan manzel tiez nejake bocne plany s inou pani

pavca1982
31. srp 2024

Blbost vrať se k manželovi rodině a dětem. Nedělej takovou chybu. Podle mě je nejvyšší čas. Milenec to přežije.

westie
31. srp 2024

A co děti? Co se jim děje v téhle situaci? Když ti milenec už teď ukazuje, jak se umí chovat a že vše nebude jen růžové, jak čekáš, že bude v běžném životě vycházet a dětmi? A když se případně odstehujes od manžela, kde budou děti?
Myslím, že máš poslední příležitost si zachovat kompletní rodinu a manželovi bys měla být vděčná, že ti tu možnost po tom všem nabízí.
Predstav si, že jsou chlapi, kteří by nevěru nezkousli a ty bys nestála před volbou, ale už bys byla manželem vypakovaná k milenci🤷‍♀️ A teď bys viděla jeho chování bez růžových brýlí...

levandule_k
1. zář 2024

@trdelnik234 Spíš mě napadlo, že manžel nemá kousek sebeúcty a snaží se udržet vztah za každou cenu. Motivem není láska k partnerovi, ale strach ze samoty, závislost a radši se poníží v domnění, že ji udrží.

trdelnik234
1. zář 2024

@levandule_k
Ahoj,no to je moznost B,ta horsia.
Ked si on nevazi sam seba,ako si potom ona moze vazit jeho...

hanca78
1. zář 2024

@reeeza
@trdelnik234 a nebo počká, až se ona na milence vykašle a sám ji odkopne, aby se jí pomstil.

budouci_maminka
3. zář 2024

@uzivatelkapetra milenec koupil byt daleko od sve rodiny ne od jeji..