Nevím, co mám dělat

baja8
26. srp 2016

Ahoj.
Je mi 29 let a mám dvě krásné děti.S mým manželem jsme spolu už 9 let..Poslední dobou nám to v manželství nějak neklape.Dostali jsme se do stereotypu..Hodně mě to trápí,chci o tom s mužem mluvit,ale on nejeví zájem o to,cokoliv řešit.Přijde mu to úplně normální a nemá potřebu, něco měnit.Je mi jasné,že každý vztah se do téhle fáze dostane,ale přijde mi,že u nás to přišlo hodně brzo.Poslední pokus byl,když jsem se ho zeptala,proč spolu už 5 měsíců nespíme ..a on mi odpověděl...Ježíši,proč to řešíš?...to mě dorazilo.Nevím,co si mám o tom myslet,připadám si jako bysme byli manželé uz 30 let.Fyzický kontakt nemáme žádný..a musím se přiznat,že mi to dost chybí.Nikdy bych neřekla,že se k tomuhle snížím...ale uvažuju o tom,že si najdu milence....Fakt nevím,co mám dělat..:(

madulinka
26. srp 2016

Ahoj, procházím něčím podobným, u nás bohužel jiné problémy, ale také o tom nechtěl slyšet, nebo to nepovažoval za problémy, a já se tím užírala a trápila... Tím to vše odstartovalo, odcizovali jsme se.. A došla jsem k závěru, že vedle sebe jen žijeme, a nejsem šťastná tak, jak bych chtěla být... Došlo to tak, že se s malou stěhuju pryč (jako vyhrocení jednoho z problému).. U nás jsem ten fyzický kontakt nevyhledávala já tím, že ignoroval moje problémy, a to byla cesta do záhuby,.. Za 14 dní se stěhujeme pryč a najednou z jeho strany jde vše vyřešit, o vše se zajímá, souhlasí se vším, co jsem ty roky chtěla.. Ale pro mě už je to pasé... To, že spolu nespíte 5 měsíců, se mi na chlapa zdá hodně moc, což je teda podle mě divný,.. ☹ A ta jeho reakce taky není úplně taková, jakou by člověk čekal.. Jestli to jde, radím, jít si ven večer sednou jen sami dva, třeba nic neřešit, jen si užít chvíle vy dva.. My jsme to zazdili a neudělali, a to byla asi chyba,.. Pokud nebude mít zájem, bude tam asi něco jiného,.. Máš ho ještě ráda? Má tě on rád? Já jsem takhle ztratila manžela a manželství končí,... ☹ Je to ale tím, že mi hodně ublížil a všechno, co jsem k němu cítila, pomalu ve mě zadusil..

hejsa
26. srp 2016

Nemám tuhle zkušenost,ale sestra ano.Její manžel se choval takhle,dlouho spolu nespali,nakonec jí zavolala 1 holka s tím,proč jí nechce povolit rozvod,když už spolu vlastně nežijí.Nemusí to být,samozřejmě,váš případ,ale,když chlap nespí s holkou 5 měsíců - není to normální.Něco v tom je.Máš přehled kdy a kam chodí,jezdí? V jeho práci? 😨 promiň,že takhle možná to vidím černě...

sft
26. srp 2016

Samozřejmě, že je to tvoje věc, ale já bych nikdy podvést nemohla... když ve vztahu nejsem štastná, tak je to potřeba řešit a když nic nepomůže, tak je lepší prostě odejít. Ve tvém případě je nutné si o tom promluvit s manželem, vážně mu říct vše na rovinu a v klidu. Musí tě vyslechnout. Pokud nebude chtít, tak mám z jeho chování trochu dojem, že on už si někoho našel... nechci tě děsit, ale když spolu tak dlouho nespíte, je to až skoro špatně... ale doufám že tohle není váš případ a vše vyřešíte. 🙂 Najděte si na sebe čas a věnujte se sobě navzájem. Vymyslete něco, co jste dlouho nedělali (dovolená, výlet, návštěva parku, hradu, koupaliště, oblíbeného místa... a pokud muž nechce sex, určitěš se najde pár věcí, které vás napadnou, aby ho chtěl, nebo můžeme založit novou diskuzi přímo na toto téma ;) ) Vím, že to není uplně lehké, sama bych nechtěla být v této situaci, ale věřím, že jeden druhého milujete a vše zase bude jako dřív. 🙂 Každý vztah někdy trochu pokulhává, ale je potřeba pro to udělat maximum. Pokud se budete oba alespon trochu snažit, uvidíš, že se to zlepší. ;) Vím, že jsou i případy, kdy je lepší od toho chlapa odejít, protože způsobuje víc potíží, než užitku, ale tohle rozhodně není váš případ! 🙂 A jestli se vám to podaří obnovit, je to pak bezvadnej pocit. ;) Tak přeji hodně štěstí. ;)

baja8
autor
26. srp 2016

Tak mě už taky napadlo kde co..řešili jsme nedávno hodně problémů u nás v rodině,všem pomáhali a tak nějak zapomněli sami na sebe.Do toho ještě dvě děti rok a půl od sebe.Manžel je i hodně pracovně vytížený..tvrdí mi,že milenku nemá,takže nevím.Furt do něj musím hučet,aby se mnou aspon trochu mluvil..on nemá potřebu něco rozebírat.Prý jen já si furt na něco stěžuju..Na to,že spolu tak dlouho nespíme,mi řekl,že jo,že to není normální..ale to je všechno.Začínám mít pocit,že ho prostě nepřitahuju,že mě možná přestal milovat a je se mnou jen kvůli dětem.

madulinka
26. srp 2016

@baja8 já nevím, třeba děti dát k babičce/tetě na víkend, a někam vyrazit jen vy 2 na víkend (termín dopředu, aby to věděl, a nevykrucoval se kvůli práci apod.?). Je to něco, co bych já asi neudělala, ale teď vidím, že jsem třeba kdysi měla..

sft
26. srp 2016

Tak se ho na to zeptej, jak to je a co mu vadí. přece jen je lepší to říct co nejdřív než to v sobě dusit nebo neříct pravdu... Můžeš mu třeba uvařit jeho oblíbené jídlo nebo s ním trávit čas u něčeho, co baví jeho a pak si s ním promluvit. Člověka vždy potěší ty maličkosti dělané z lásky. 🙂 Vím, že je na to potřeba velká trpělivost a tak, ale dá se to zvládnout. Neztrácej naději. ;)

caverina
26. srp 2016

Presne tohle jsem zazila..zila jsem v tom skoro 5 let...dodnes nechapu ze jsem to mohla tak dlouho vydrzet....dohnalo me to az k tomu ze jsem si zalozila profil na seznamce a nestydim se za to....neslo mi o sex,i kdyz i na ten pozdeji doslo....chybelo mi s nekym povidat a nemit u toho pocit ze ho tim otravuju...odesla jsem od neho pred tremi roky a nikdy jsem toho nelitovala....tim nechci rict aby jsi udelala to same...jen by jsi to nemela nechat dojit tak daleko jako ja....vzalo mi to sebeduveru a trvalo a svym zpusobem porad jeste trva abych ji nasla...

baja8
autor
26. srp 2016

Jo tak vyslechnout,to on mě vyslechne..ale tváří se,že ho to obtěžuje,že s ním třeba mluvím o sexu.Je jak puberťák,jako by se styděl o tom mluvit..je hodně introvertní.Já bych snad i raději chtěla vědět,že někoho má a basta.Tahle nejistota,proč to tak je,mě dost ubíjí.Náš vztah se snažím zachránit,ale jen já,on to nechává plynout..a prej,že uvidíme,co se z toho vyvrbí.Nevím,jak dlouho tohle vydržím.Snažím se s ním mluvit v klidu,bez výčitek,ale mu přijde směšné,že to vůbec řeším..

baja8
autor
26. srp 2016

@madulinka děti nám nikdo nepohlídá,i v tomhle vidím velký problém,že nemáme ani chvilku pro sebe..Babičky si dvě děti prostě nevezmou..

baja8
autor
26. srp 2016

@caverina Mluvíš mi z duše,co se týká te sebeduvery.Nemám už ted vubec zadnou..nevim,co budu dělat..

japona
26. srp 2016

@baja8 Podle me má něco rozdelano bokem a zatím to není tak jiste, proto je s vámi..

sft
26. srp 2016

V tom případě je na tobě, jestli ho máš ráda a chceš aby to vydrželo, tak má cenu se ještě snažit. Jestli to ale nevidíš moc dobře, což bych i chápala, když se o tebe psychycky ani fyzicky nestará, tak mu prostě řekni jak to cítíš... hlavně se nehádejte nebo tak. Pěkně v klidu. To by potom nechtěl s tebou mluvit ani příště, alespon z mého pohledu.

caverina
26. srp 2016

@baja8 tady nejde ricz udelej tohle nebo tamto............bohuzel....o to by to bylo snazsi.....dlouho jsem nevedela co budu delat....dlouho jaem si namlouvala,ze je to vlastne moje vina a ze za to muzu ja...samozrejme to tak nebylo....pak mi umrela maminka a ve me se neco zlomilo a ja udelala ten prvni krok...

baja8
autor
26. srp 2016

@japona i to je možné..i když mi tvrdí,že nikoho nemá,abych pravdu řekla není ten typ..

madulinka
26. srp 2016

@baja8 ☹ mě se to bohužel taky tak jeví, chlap ti nikdy neřekne, že někoho má, přesně, jak píše @japona, může mít něco rozdělaného bokem, ale nemá to tak jisté, proto přeci nebude vykládat tohle doma, aby skončil samotný,... 5 měsíců je hodně... ať je sebevíc zaneprázdněný, na tohle se čas najde, kdykoliv.. ☹

pavlinar
26. srp 2016

Proč to řešíš? Protože takto jsi nešťastná. To by ho přece mělo zajímat :( Píšeš babičky.. tak dej každé jedno dítě nebo zaplať nějakou tu hlídačku. Tohle prostě řešit musíte, jinak se z toho vyvrbí to, že vztah vyhnije a bude s ním amen.

caverina
26. srp 2016

@baja8 hlavne to res rychle....cim dele to bude trvat tim bude reseni slozitejsi....taky kvuli detem...nevim jak jsou velke ale drive nebo pozdeji si toho vsimnou i ony...

baja8
autor
26. srp 2016

@pavlinar takhle to přesně říká můj muž,že to necháme vyhnít..babička jedna ještě pracuje..takže je to složité.Nad hlídačkou už jsem taky uvažovala,ale manželovi se nelíbí,že by to byl úplně cizí člověk..a hlavně,on moc nejeví aktivitu k tomu někoho hledat..tak nějak mu je to jedno..uvažovala jsem,že to prostě vydržím do nějákého rozumného věku dětí,ale nevím..svým kamarádům muž tvrdí,že máme jen malou krizi,prej nic,co by se muselo nějak řešit..to mi řekla žena jednoho z nich

baja8
autor
26. srp 2016

@caverina joo kdyby to bylo tak jednoduché,manžel tomu dává čas...nechává to vyhnít..a bavit se o tom moc nechce..deti mají rok a tři roky.

anetka1701
26. srp 2016

Tyjo to je dobře sobeckej parchant... On to nechá vyhnít a řešit nebude a to, že se ty trápíš, to je mu u zadku...

Pokud bych se do této situace dostala já, tak bych sebrala děti a šla na nějaký čas bydlet jinam. Rekla bych mu, at se dá dohromady, rozmyslí si co chce a až to bude vědět, že se vrátíš. Ztrácet nejlepší léta života s někým, komu je zatěžko vyslechnout si moje trápení a mluvit o problémech? Děkuji, nechci...

caverina
26. srp 2016

@baja8 ja prece vim,ze to neni jednoduche....kez by bylo....a ty deti....vsimnou si,ze neni neco v poradku a zacne se jim to honit v hlavicce...synovi bylo skoro sest kdyz jsme odesli....clovek by rekl,ze s toho jste nemel rozum....ale bohuzel mel.....jednou se me zeptal...zrovna jsme byli venku a videli par jak se vede za ruku a davali si pusu....a on se me zeptal....maminko vy se s tatinkem nemate radi,ze? a ja na to proc mysli....protoze jaem vas nikdy takhle nevidel....to byla docela slusna facka....

upuska
26. srp 2016

@baja8 s bývalým manželem jsem řešila asi něco podobného..tehdy jsme spolu ještě chodili..asi 8 let..děti jsme neměli a půl roku spolu nespali.když jsem se s ním o tom snažila mluvit, tak tvrdil, že žádný problém není, že mě miluje, že ho přitahuju, že by mohl mít sex každý den..ale svádět se mě nesnažil a já jeho bohužel taky ne..hodně jsem uvažovala o rozchodu, ač jsem věděla, že jinak si spolu hodně rozumíme..čekala jsem až bude mít po zkouškách ve škole, ale pak přišlo léto a všechno se nějak urovnovalo, oživilo..připadala jsem si jako znovu zamilovaná, dva roky na to jsme se vzali..a po roce se zase situace opakovala..netrvalo to tedy půl roku..asi tři měsíce, stavěli jsme barák, tak jsem si řikala, že toho má hodně, plus ještě práce k tomu..ale pak přede mnou začal vyloženě ucukávat, jako by mu bylo nepříjemný, že na něj šaham..to už bylo fakt moc, pořád tvrdil, že je všechno oká, že nikoho nemá a za měsíc se odstěhoval ke kolegyni z práce....taky jsem si myslela, že on neni ten případ..a myslelo si to širý okolí...takže bych řekla, že každý může být ten případ..a zpětně bych se ani nedivila, kdyby měl někoho už tehdy..když jsme spolu ještě chodili
tak držim palce ať to u vás nedopadne takhle..zkus si s nim promluvit, ale nějak nenásilně..rozhodně na něj netlač..to se pak stáhnou a bloknou..dělal to ex a dělá to i současný přítel..

hejsa
26. srp 2016

@upuskapokud má někde něco rozdělané,nebude o tom mluvit už vůbec a asi nebude chtít ,nic řešit, - viz jeho - to neřeš.... Chlapi jsou takoví - až si bude jistej novou holkou,sbalí kufry,pokud možno až nebude holka doma. Nejradši by byli,kdyby si to holky vyřešily mezi sebou. Ptáka v kalhotách neudržej..to snad ví každá,ale upřímnost je něco co neznají.Jsem vdaná,problémy nemáme,ale iluze si nedělám..zkušeností z okolí mám víc než dost.

kajulinek
26. srp 2016

Mám pocit, že ty stojíš o to ten vztah zachránit a jemu je to jedno. Napadá mě, že v knize Pět jazyků lásky, je na konci i kapitola o tom, co dělat v takovém případě. Mě zatím jen napadá - dotýkáte se někdy? Pokud ne, začala bych s tím - dotek ruky, pohlazení, pusa na tvář, ať jste si blíž.

upuska
26. srp 2016

@hejsa jasný s tim souhlasim, ale myslela jsem to tak,aby na něj nenastoupila tim stylem "zlato, musíme si promluvit"

hlavně se neuměji postavit k problémům čelem..mi přijde, možná je to jen moje špatná zkušenost, nerada bych někomu křivdila..

upuska
26. srp 2016

@kajulinek souhlasim s tebou..když nic jinýho, tak bude mít pocit, že udělala, co bylo v jejích silách

caverina
26. srp 2016

@upuska a nebo se k tomu jeden z nich(clhap postavit celem nechce).....me byvaly rekl,ze i kdyby to mezi nami bylo sebehorsi tak on rodinu neopusti....nechal tu spinavou praci na me....on byl ten chudak a ja ta potvora,ktera rozbila rodinu....myslim ze mym odchodem se ulevilo i jemu,ale on byl za tu chudinku.....

upuska
26. srp 2016

@caverina taky dobrý..☹ kdo by se byl nadál, že nám tohle jednou život nachystá, viď..mně nejdřív řekl, že žijeme jako kamarádi a že tohle asi nechce, za pár dní zase, že je asi tak trochu zamilovanej, přestože to prvně popřel..ale hned jak začal o těch kamarádech, věděla jsem, že je průser...že je to zlý, když už to "řeší" no každopádně odešel a trvalo rok než jsem ho dokopala k rozvodu..za ten rok mi nesčetněkrát vykládal, jak ho to mrzí, že neni šťastnej, že to pro něj neni lehký, že mu chybim, že nikoho nebude milovat jako mě..pořád jsem doufala, že se vrátí a fakt jsem to tehdy chtěla..ale nevrátil a zůstával u ní..takže ač jsem nechtěla, vyrukovala jsem z rozvodem já, ale odmítla jsem cokoliv zařizovat, řikala jsem, ať si to vyžere, když nás do toho dostal on..

monikagurthova
26. srp 2016

@baja8 vis, třeba se cítí podobně jako ty jen neumí o tom mluvit. Zkoušela jsi byt k němu pozorna milá vsimava? Přivítat ho s úsměvem dat mu pusu a zeptat se jak se měl v praci? Ono hezké slovo kolikrát zmuze víc, než hodinové diskuze. Zkus to, ne jednou ale vícekrát a uvidíš jestli zabere. Nečekej zmeni za tyden muže to trvat měsíc dva a pokud ani pak se to nezmění, tak uz bych opravdu na nej vybalila ze takhle ne a pokud se s tebou nehodlá bavit fajn odchazis.

upuska
26. srp 2016

@monikagurthova
@baja8 tak tohle bych taky určitě zkusila..vim, že je to často dřina, ale fakt bych to zkusila..a stejně tak mě napadlo, když jsi psala o tom sexu..svádíš ho? já jsem to třeba nedělala...neuměla jsem si o to "říct" ne že bych byla puritánka, ale měla jsem prostě za to, že když bude chtít, tak si o ten sex řekne a asi to taky souvisí s mojí povahou a to, že se nerada někomu "vnucuju" dávám to do uvozovek, protože to vnucování vůbec být nemusí..a prostě chlapi to potřebujou, být žádaný a přesvědčovaný o tom jaký jsou to samci ;) tak jsem ale tehdy vůbec neuvažovala...a samozřejmě, jestli se snažíš a on tě odmítá, tak to člověka jen podráží..