Holky, po petiletem vztahu jsem se s pritelem rozesla. Bydleli sme spolu v Olomouci, odkud on pochazi. Ted jsem doma u rodicu v Domazlicich. Kvuli korone jsem prisla v Olomouci o praci, navic jsme se s pritelem pohadali a ja jsem uz dva mesice u rodicu. S matkou nemam moc hezky vztah, nechci byt tady dlouho.
Nevim co delat, kam jit. Doma zustat nemuzu a do Olomouce se nemam proc vracet.
Jsem na dne, vubec nevim co bude, co mam delat. Kam se prestehovat, mozna zahranici? Fakt nevim.
@suzanne_capulet Dekuji. Taky premyslim odejit jinam. Nevim zda zustat v cr nebo odejit do ciziny. Kamkoliv pujdu, budu tam sama. Praha je hezka, hodne pracovnich prilezitosti, ale pronajem velmi drahy, v Domazlicich nemam krome rodiny take nikoho, navic s praci je to tady tezke. Vubec nevim. Navic kdovi jak to bude s praci, jestli nebudou vsude propoustet.
jiste, klidne zahraničí, ja jsem taky cizinka 😁 chce to jenom hledat nové možnosti a nebat se toho 🙂 držím palce
taky jsem šla sama a nakonec jsem tu zustala a založila si rodinu 🙂
Ahoj klidně pisni jsem z Domažlic ráda se seznámím
Hele,na cizinu prd,jestli tím myslíš třeba SRN,tam jsou na tom Češi snad hůř,jak Ukrajinci u nás (dělala jsem u DPD.de a plat srovnatelný s tím,co jsem měla u krav v ČR)
je blbý,čím si procházíš, ale co si třeba zkusit splnit sny? Co jsi ochotna pro to udělat a čeho se vzdát. Kolikrát člověk zjistí,že to,co ho omezovalo už není,krom něho samotného 😉
Muzes se presidlit do Marianek. Nove lazne, pod ktere patri nekolik hotelu, maji pro sve zamestnance zamestnaneckou ubytovnu za cca 1700 mesicne. Zbytek doplaci hotel a bydli tam takhle i u nich zamestnane maminky samozivitelky s detmi. Mozne reseni tve situace a kdyby nahodou, do Domazlic to neni nijak daleko.
@amazonkajanik Vim, ze to zahranici uz taky neni co bejvalo. Moje sny.. vis, ze ani nevim? Jestli vubec nejake mam. Vzdy jsem chtela sit obleceni, nevim proc, ale vzdy jsem se videla jako krejci, nejake hezke obleceni pro zeny sit, neco co nenajdes v beznym obchode.
Já jsem se taky vrátila po 5ti letech z Olomouce k mamce. Dokonce i ve stejnou dobu jako ty a s malým prckem. Chlap si našel jinou babu a mě i s malou nechal. Bylo to hodně těžké, pro mě hlavně ta představa, že opustil rodinu a teď se peleší s jinou, zatímco já nejsem schopná se na chlapa ani podívat, natož si s kýmkoli začít. Na nájem z rodičáku můžu zapomenout, takže mi ani nic jiného než vydržet v jedné prťavé místnosti nezbývá. Připadala jsem si jak totální looser, že jsem naprosto a totálně selhala. Mě teda hodně drží nad vodou sport. Začala jsem běhat, cvičim jógu a krásně se tím vyklidním a vybiju vztek. Procházky nebo běh na sluníčku někam k lesu nebo do polí, to opravdu děla s psychikou divy. Beru tohle období jako možnost naučit se mít sama sebe v lásce a ujasnit si co bych od života a dalšího partnera chtěla, jaký vzor bych chtěla malé dát. Ty máš aspoň možnosti jít někam za prací a poznávát nové lidi, tak bych toho využila a začala někde od začátku 🙂
A co jsi dělala za práci nebo co umíš? A to šití umíš, nebo by ses to musela učit?
Hlavne jdi nekam do vetsiho mesta. Tam je vse jednodussi. V moravskoslezsekm kraji je napr. Spol. Residomo, kdy tato ma byty opravene pekne, kde muzes prozit cely zovot. A najmy mensi nez treba na Valassku. Cerstva os. Zkusenost. Sama se stehuji od matky ted v so. Do ostravy do bytu teto spol. Navic, nepotrebujes auto, vse je dostupne, lepsi moznist privydlku i hlidani. Lepe zarizene skolky atd. Ppjd do ovy, a muzu ti tam ze startu pomoct.
@barulina residono fakt ne,to je to nejhorsi bydleni,ktere muzes mit.
@zelenaesmolda no to je asi vec nazoru. Zijou tak generace lidi, byty jsou madherne zpravene, pokud platis nikdo te nrvyhodi. Lepsi nez u fyz. Osoby. A najmy? Kdyz jsem shanela jeste na valassku tak najmy za rcalky 13tis a vys. V residomu mam i se sluzbama a to jsem si nastavila sluzby vyssi do 10tis. V krasne lokalite. Rekni mi svuj duvod proc ne? Ebo je lepsi jit k fyz osobe, kde v byte nic nesmis a muze ti kdykoliv v podstate rict cau a musis se znova stehovat?
@barulina protoze residomo je predrazene,neudrzovane.Za tu cenu sezenes u soukromeho pronajimatele byt po rekonstrukci.
@zelenaesmolda neudrzovane? Tak ja mam byt po celkove rekonstrukci, nove udelane chodby, nevim kde je Rsidomo neudrzovane, ale ja znam jen ty udrzovane. A soukromy pronajimatel te vypere ani nevis jak, Residomo ne, pokud neni problem na tve strane. A opravdu jsem za posledni mesic projezdila bytu od soukromniku az az a levnejsi najem nez 13tis se sluzbama jsem nenasla. U Residoma platim se vsim vsudy necelych 10tis. Mozna by bylo fajn se podivat jake byty a za jake ceny nabizi
moc me to mrzí ale hlavu vzhuru, bude líp 🙂 chce to zachovat klid. ja bych se porozhlidla po prac. mistech v nejakem hezkem meste dal od Olomouce + po moznostech bydleni a zkousela si najit práci a byt. je potreba refresh na novem miste, kde zpoznas nové lidi, mista atd. mluvim co bych delala ja 🙂 ja to vlastne i udelala i kdyz ne kvuli rozchodu 🙂