Nevěřím mužům. Jak to vnímáte vy?

4tanja2
5. bře 2024

Dobrý den. Poslední dobou se potykam s jedním nemilym problemem a ráda bych věděla, jak to vnímáte vy. Jsem 2 a pul roku rozvedena. 2 roky mám nového muže. Zjistila jsem, že v našich začátcích si psal s mojí dobrou kamarádkou docela peprné zprávy. V podstatě velmi podobné, jaké psal mne. Hodně mě to zklamalo. Protože já v té době viděla jen jeho. Při jedné naší krizi, kdy jsme spolu sex.nežili a vypadalo to mezi nami vselijak si psal s jinými ženami. A měla jsem pocit, že místo mě hledá náhradu. Nebo si chce nahonit ego jako určitou kompenzaci. Před půl rokem nastoupil do nové práce kde má výhradně ženský kolektiv. Momentálně je mezi námi vše v pořádku, ale jsem opět na pochybach po zjištění, co mi kamarádka řekla. Přišla na to řeč náhodou. A já prostě po tomto všem už mužům nevěřím. Můj bývalý muž mi také tvrdil, že nikoho nemá a bude mu trvat dlouho než si s někým začne. Našel si novou přítelkyni po měsíci. A nevěřím tomu, že by to proběhlo tak rychle bez nějakého předešlého stykani nebo psaní. Když si vzpomenu na všechny své vztahy, v podstatě si každý muž psal s druhým pohlavím. Ne nějak intenzivně, ale psal. Když jsem byla půl roku single, psala jsem si s pár muži na seznamce. Nakonec se ukázalo, že jsou buď zenati nebo hledají jen milenky. Jak to vnímáte vy? Věříte vašim mužům? Popřípadě to neresite, jestli si s někým píšou? Přijde mi to hodně smutné a moc tomu nerozumím. Pak si člověk říká, jestli není lepší být sám a netrapit se tímto..

klokanka31
5. bře 2024

@4tanja2 Já osobně věřím jen sama sobě. Máš ještě jednu možnost, že budeš dělat to samé co on...

4tanja2
autor
5. bře 2024

@klokanka31 To mi zas takto strojeně úplně nejde a moc v tom nevidím smysl😏 proč to dělat když nejsem nezadana. Já po těchto zkusenostech začínám taky věřit už jen sama sobě.

reeeza
5. bře 2024

Tvé pocity jsou pochopitelné vzhledem ke tvé zkušenosti s určitými muži. Ale zkus uzavřít minulost. Budeš-li si jí s sebou tahat, budeš k sobě přitahovat podobné typy chlapů. Nebo si přitáhneš někoho fajn, ale stejně mu nebudeš věřit.

Nechceš si dát pár sezení na individuální terapii a probrat to téma s terapeutem?? Stačilo by ti třeba jen pár sezení a určitě by ti to pomohlo a dalo ti to návod jak s tím pracovat 🙂

4tanja2
autor
5. bře 2024

@reeeza Upřímně jsem nad návštěvou terapeuta nebo psychologa uvažovala a možná to nebude tak špatný nápad 🙂

reeeza
6. bře 2024

@4tanja2 určitě to bude fajn 🙂

Já měla po předešlém násilném vztahu obří úzkosti a ataky, na terapii jsem chodila celkem rok intenzivně a všeho jsem se zbavila.
Teď, když něco řeším v běžném život ( třeba mi umřela blízká osoba ) hodinku s terapeutem promluvím, on my vždycky poskytne úplně jiný úhel pohledu na věc a strašně mi to pomáhá 🙂

levandule_k
6. bře 2024

Ani se ti nedivím, že nevěříš mužům díky těm tvým zkušenostem. Nemyslím si, že všichni muži jsou nevěrní záletníci. Na rovinu, pokud máš jen tyhle zkušenosti, tak se trochu točíš v kruhu, opakovaně si vybíráš (přitahuješ) do života jistý typ partnera. Takže můžeš rezignovat a zanevřít na muže, můžeš to tolerovat, nebo zkusíš terapie, osobní rozvoj a možná se ti podaří rozklíčovat, proč to tak máš a najít si konečně partnera pro život. Můžeš vyzkoušet, jak klasickou psychoterapii, tak klidně i nějakou alternativu, jestli je ti to blízké. Terapeut ti musí sednout lidsky, někdy musíš hledat, vystřídat toho více.
Partnerovi věřím, na seznamce jsem byla, placená verze, ženatého jsem tam nepotkala ani toho, co by hledal milenku.

tomas_fliger
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
4tanja2
autor
25. zář 2024

@tomas_fliger ?? To myslíš jak?

simkrk
25. zář 2024

@4tanja2 jak už tu tak zaznělo, tak věřím především jen sama sobě 😊😍 je to důležitý a spolehnout se taky můžu jen na sebe.. 😊V mužích jsem se zklamala.. 😊 Ale snažím se je neházet do jednoho pytle. 😁
Ale než si někoho pustim k tělu, docela to trvá.. 😁 Takže musí být docela trpělivý.. 😊🤭
Ale věřím, že někde ten hodný, věrný, zodpovědný na mě čeká 😁👌
A pokud mu nevěříš, tak ten vztah nemá cenu dál udržovat... 🤷

tomas_fliger
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
tomas_fliger
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
mabs
26. zář 2024

@tomas_fliger Všiml sis, že už nežijeme ve středověku, kdy žena neměla právo projevit svůj názor a musela dřepět akorát doma u plotny?

makovice88
26. zář 2024

@mabs Nekrm trolla 🫢

tomas_fliger
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
4tanja2
autor
27. zář 2024

@simkrk pěkně jsi to napsala. Souhlasím se vším. Mám to stejně 🤍

felis
28. zář 2024

@4tanja2 Ahoj, zamyslela ses někdy, proč přitahuješ tento typ mužů? Pokud se nám v životě opakuji stále ty samé situace, podobné typy chování, tak je na čase udělat změnu v sobe.
Vím, o čem mluvím. Jsou to vzorce chování, přesvědčení, kterým věříme anebo možná ani od dětství nemáme srovnání, že to může být jinak.
Prosím, nezaměnovat za to, že je to Tvoje chyba - o tom vůbec nepíšu. Jen je to do očí bijící, že pokaždé narazíš na tohle. Btw jak to měla Tvoje máma, babička, teta... co jsi u mužích slychavala v dětství, dospívání? Nebo neměl na Tebe tata, deda, strejda méně casu, protoze byl s někým jinym?
No, někde se to přesvědčení vzít muselo... a klidne bych verila i tomu, ze to nemusi byt v generaci Tvych rodicu, ale mozna nejakych prapra... nejaka teta, prateta klidně. O tom je transgenerační přenos....
Je jasné, že pak si to i přitahuješ. Pokud tohle nerozklíčuješ, kde se to vzalo, tak jim věřit nezačneš a s dalším chlapem to bude obdobné.
Mě by třeba tyhle myšlenky vůbec nenapadly a svemu muži verim. Vyrobila jsem si ale jiný a na nich pracuju.

felis
28. zář 2024

@levandule_k ahoj, hezky jsi to napsala.... a vlastně hodně podobně a méně filosoficky než já 😀 každopádně souhlasím.

levandule_k
1. říj 2024

@felis Přidala jsi autorce pěkný tip, kde může pátrat, kde se to přesvědčení vzalo. Jde vidět, že nevaříš z vody a máš i osobní zkušenosti. Třeba ji nebo někoho jiného to inspiruje.

felis
1. říj 2024

@levandule_k díky... mám zkušenosti a aktuálně jsem i ve výcviku na regresniho terapeuta (regrese = jedna z alternativ)