Nevěra v manželství. Odejít?

18. srp 2024

Ahoj holky,
na jaře jsme měli s manželem těžkou krizi a já mu sama řekla, že se rozhoduji zda s ním být nebo ne. Krize trvala cca 3 měsíce. Týden zpět mi přišla anonymní zpráva z čisla, na které se nejde už dovolat a je vypnuté: “Ten tvůj dokonalý manžílek není tak svatý a podvádí tě, nechce tě!”. Nikdy bych toto do manžela neřekla a jelikož mu zcela věřím a důvěra je u mě nade vše, tak jsem mu sms ukázala. Přiznal se mi, že v době naší krize byl na dně a podle něj už delší dobu se trápil jak je k ničemu dle mých slov a zhruba 3 týdny si dopisoval se slečnou, která ho v práci už delší dobu obdivovala a nadbíhala mu. Vyvrcholilo to jednou kávou a pusou. Když ji jednou vezl domů po firemní akci tak po něm vyjela opilá, on ji odstrčil a řekl ji, že nechce, že prostě to byla chyba. Nejdříve jsem tomu nevěřila, ale pak mi ukázal screeny zpráv, kde vše bylo jak říkal, i ten “konec”, kdy se mu za to omlouvala. Myslím, že sms mi přišla od ní, pomsta💁‍♀️. Ale teď k věci, uběhl týden a já se z toho nemůžu dostat. Začneme spolu chodit na terapie, říkám si, že s ní nespal, logicky vím jaký to bylo hrozný obdoví a že já sama k němu nebyla fér a říkala mu hnusný věci, ale bolí to. Mám dceru, kterou semnou vychovavá od malička, máme syna, kterého jsem adoptovala, když se jej matka vzdala a společné batole doma. Hroutím se, nespîm a nejím, užírá mě tahle zrada. On toho lituje, snaží se…ale…co byste holky dělaly? Odešly? Kdo si prosím prošel něčím podobným? Nikdy předtím nebyl nevěrný nikomu, já jsem pro něj životní láska prý, dle jeho slov si potřeboval jen zvednout ego a cítit, že ho někdo má rád, že se na něj někdo obdivně podívá…Je mu 35 let. Panický strach mě užírá, když mě napadne, že to udělá zas… Přejde to? Děkuji za zkušenosti, názory, cokoliv.

reeeza
18. srp 2024

Jistotu ti nikdy nikdo 100% nedá.
Ovšem tvůj chlap se ti přiznal, mrzí ho to...a vlastně nic tak hrozného neudělal. Věřím ẓ̌e dostal lekci a příště uẓ̌ bude krizi řešit přímo s tebou a ne skrz někoho jiného - To mu zdůrazni, že tudy cesta nevede. Asi bych se nad to časem dokázala povznést..

levandule_k
18. srp 2024

Mám pocit, že ho ona hodně chtěla, možná ještě chce, ale to je teď vedlejší.

Důležitá je otázka, jaký byl/je váš vztah, jak se k sobě chováte, co k sobě cítíte, proč došlo ke krizi. Očividně to ještě nemáte vyřešené.

Můžeš se na to dívat tak, že ta nevěra měla s vašim vztahem zatřást, nakopnout vás, abyste začali řešit svoje problémy, které můžou být hodně spletité a buď půjdete časem od sebe, protože každý chcete něco jiného, nebo vztah zachráníte, zpracujete si ty problémy a obnovíte lásku, důvěru.

Obecně mi to nepřijde tak šílené, aby to byl důvod k rozchodu, nebo jsi mu to vyčítala do konce života. Každý máme svoje chyby, ale je otázka, co je pro tebe nepřekročitelná hranice a co vás dovedlo ke krizi, která byla vrcholem nastřádaných, neřešených dřívějších problémů.

Přijde mi, že bys nejraději utekla, ale stejně se s ním budeš vídat, protože máte společné batole. Asi by to chtělo i individuální terapii pro tebe, aby sis ujasnila, co chceš a dej tomu čas, protože teď je to čerstvé a bolí to.

guliii
18. srp 2024

Měli jste krizi, to chování nebylo ok, ale odstrčil ji, nenechal to zajít dál. Vše ti řekl, sama říkáš, že jsi k němu nebyla fér a chovala se hnusně. Asi bych mu řekla, že tě to ranilo, na druhou stranu nenechal to zajít dál. Každý udělá někdy chybu, on včas hodil zpátečku. Promluvte si, ale hoď to za hlavu. Jen mu zdůrazni ať nezklame tvoji důvěru, opravuje se pak hodně špatně.

gruyerre
18. srp 2024

Ne, kvůli tomu bych se nerozváděla. Musíš se dát do pohody, je dobře, že budete chodit na terapie. Teď je to šok, ale mělo by se to rychle zlepšovat a brzy budeš zas v pohodě. A pak bych si neodpustila malou pomstu té couře, a někdy zašla k manželovi do práce a poslala jí aspoň vzdušný polibek, aby viděla, že tě nepoložila a že se sama akorát ponížila. Ale nebavila bych se s ní. Kráva blbá 😀

guliii
18. srp 2024

@gruyerre 😂 jj pěkně jí ukázat čí je to chlap

4tanja2
18. srp 2024

Neodchazej. Neudělej takovou hloupost kvůli hlouposti, ať si to časem nevycitas. Spolu to zvládnete, uvidis🙂💕

zanett
18. srp 2024

Mne by nejvic stvalo, ze by s tou zenskou i nadale pracoval, protoze ona i zhrzena skoro-milenka dokaze udelat ze zivota peklo. Sice se manzel udrzel a romanek zavcasu utnul, ale pokud se s tou zenskou bude vidat v praci, obavala bych se, co provede jeji zhrzene ego. Chapu ale, ze praci kvuli tomu asi menit nebude, jde o to, aby se drzel iv budoucnu. Preju, at to dopadne co nejlepe pro vase manzelstvi.

zuzkasim
18. srp 2024

Myslím, že tohle ustojíte. Chápu, že tě to mrzí, že na to musíš často myslet, ale tvůj chlap se zachoval čestně, včas si uvědomil, co vše by bylo v sázce. Krize jsou od toho, aby se řešily. Terapie určitě pomůže, ale hlavně, máte jeden druhého a děti. To už je hodně velký závazek na to, abyste se oba snažili. Držím palce, abyste brzy našli rovnováhu

antoinet
18. srp 2024

Nechceš jí ho poslat do náručí, že ne? 😉 Rozhodl se pro tebe, tak mu zkus věřit. Denně jsou tu zoufalé zprávy, jak muž odešel a nevypadá to na návrat a smutné ženy čekají. Tvůj muž chce tebe ❤️

lennus
18. srp 2024

Krize jsou různé, ale jsou, potká to skoro každé manželství. Problém je často komunikace. Něco mu chybělo, není to jen jeho chyba, byl to důsledek nespokojenosti, zamyslela bych se i nad sebou. Nějaká puberťácká pusa přece nemůže nabourat silný vztah. Všude je něco, jinde zas chlapi nefungují, chodí po hospodách. Zamysli se, proč je pro tebe on důležitý. Rozchod se jeví někdy jednodušeji, ale být sama s dětmi taky není sranda, zkusila bych na vztahu makat. Nic není zadarmo, můžete z této krize vyjít ještě silnější. Držím palce!

monuleee
18. srp 2024

Tyhle pocity znám a je to strašný. Nicméně.... prošla jsem si vztahem kde byly lži a nevěry, na denním pořádku z manzelovi strany, dy mi pak jeho milenky, nebo jejich kamaradky, a dokonce i manzele milenek psaly co je ten muj zac. takže v těchto věcech jsem dost nekompromisní, ale tohle co píšeš, byť věřím že je to těžké, mi přijde trochu na hraně, ale přivezla bych ještě oko, nicméně důvěra je trochu asi narušena... pokud to půjde, zkus to, byla by to škoda nedat ještě šanci a ztratit fungující rodinu

honatko092
18. srp 2024

Ano, znám, ale z druhé strany. Měli jsme krizi, já jsem potřebovala "obdiv" nebo podporu, říkejme si tomu, jak chceme. Skončilo to u pár polibků a pak jsem se vzpamatovala. Cítila jsem se hrozně, přítel na to přišel, já jsem se snažila, přetrhala všechny kontakty, on se snažil mi znovu důvěřovat a díky za něj a za jeho přístup. O rok později jsme se vzali, dnes slavíme 6. výročí svatby a máme dvě děti. NIKDY mě nenapadlo už mu takto ublížit a ani už to neudělám. Vidět ho tak trpět a užírat se kvůli mému úletu, to mi dělalo fakt zle a ujasnila jsem si, že ho fakt miluju a nechci mu ubližovat. Držím palce 🍀

zmrzlinka
18. srp 2024

Kvůli puse a kávě se fakt nerozváděj....

berenika39
18. srp 2024

Tohle zvládneš. Oba to zvládnete. Možná to, že najdete společné řešení, cestu, váš vztah ještě posílí. Děti si to zaslouží, pokuste se. I když udělal, co udělal, vypadá to, že i přesto hrál pak fér - vysvětlil, skončil. Krize ve vztahu bývají, ale je lepší je řešit, než utéct. Je to sice těžší cesta, ale může vás posunout dopředu. Je vidět, že oba chcete, tak jen do toho. Držím palce.
Tvoje momentální rozpoložení je dočasné, chápu to, terapie vám pomůže.

marketa1218
19. srp 2024

Jestli to zůstalo jenom u kafe a jedné pusy, kdy jí vlastně kvůli tobě odmítl, tak bych to přešla asi. Za mě tohle není nevěra. Ženský dokážou být pěkné potvory, když chtějí dosáhnout svého. Důležité je,že ten chlap ví, že tě má doma přece. Hlavu vzhůru!🙂 A nepředstavuj si nic co nebylo.

pilzzee
19. srp 2024

Meli jste krizi, on to priznal a evidente toho lituje. Ta blbka ti to napsala proto, aby te vydeptala, coz se ji povedlo na jednicku. Mas dve decka, prece se s nim nerozvedes kvuli jedne slapce? Ja se vazne nedivim, ze spolu lidi nevydrzej ani par let, kdyz se hroutej z nejakyho flirtiku v dobe krize. Jste manzele, slibili jste si byt spolu nez vas smrt nerozdeli v dobrym ve zlym, toto se do ty smrti dost mozna bude jeste nekdy v budoucnu opakovat 😀 Takze nadech, vydech, a neres to. Stres neni zdravej. Prece se nebudes nicit kvuli jedne krave.

pilzzee
19. srp 2024

@gruyerre Presne tak!!! 🙂 <3

izz76
19. srp 2024

Jiste není nikdy nic,ale pro mě by tohle nebyl důvod k rozvodu.

misa_pise
19. srp 2024

Chápu, že tě to ranilo, i mě by to ranilo, ale tohle konkrétně bych asi byla schopná odpustit, zvlášť se dvěma dětmi a navíc z toho sám očividně vycouval, což bych brala jako velké plus. A přiznal to, což chce taky celkem koule. Podle mě to je známka toho, že váš vztah je kvalitní, nepodlehl, byla to jedna pusa. Neznamená to, že musí být vše hned zalité sluncem, ale zkuste to spolu ustát, v tomhle případě to stojí za to ❤️

autor
19. srp 2024

HOLKY hromadne: dekuji za vase slova, vicemene logicky mi mozek rika to co tu vsechny pisete, ale tak srdce je ted bolavy. Za dobu co se zname je to chlap do nepohody, milujuci manzel i tata, pred krizi by mi snesl modry z nebe a to i ted. Nase krize vznikla kvuli tezke nekomunikaci z jeho strany. Je to introvert jak vysity a ja proste ohniva jak certik z krabicky. On proste pri jakymkoliv konfliktu mlcel a neresil, pak bouchl po dlouhe dobe jako papinak. No a ja pod hormanama a kojenim jsem proste byla precitlivela a obcas videla nesmysly a brecela a resila…a vlastne vzdy to byl monolog. Vice komunikace by nam pomohlo, mene meho temperamentu a vice jeho zapojeni do rozhovoru. Tezko se popisuje co vse vznikalo nedorozumnenim, ale proste obecne bych to pojala jako nedostatecna komunikace mezi nami a ja toho mela fakt plny zuby. On to zpetne vidi taky tak, vi ze musi vic mluvit a pracuje na tom a ja vim, ze musim ubrat obcas se soudy. Ceka nas terapie, asi to chci zachranit, nebo prala bych si to, ale ted to fakt boli a kazda predstava me polozi. Uvidime jak to budeme zvladat po terapiich, snad mate pravdu a snad pujdeme dal. Vim, ze vlastne o nic neslo, ale priznam, ze moje ego je proste raneny… Dekuji za vsechny ty prispevky, v tomto pripade jste mi fakt obrovsky pomohly to videt mene “dramaticky” ❤️

misa_pise
19. srp 2024

Myslím, že tyhle krize přijdou ve všech vztazích, je to normální, malý děti, mateřská, stereotyp a to všechno dohromady...a díky bohu, že u vás to vlastně dopadlo ještě dobře, řada vztahu tohle nestojí a končí to nevěrou se vším všudy:(. Zvládnete to oba, víte kde se staly chyby a co zlepšit. To, že ti ublížil je jasný a máš právo se zlobit a bude chvíli trvat, než se to srovná. Ale bude to ok, tomuhle fakt věřím ❤️.

ilush
Autor odpověď smazal
Zobraz
zmrzlinka
19. srp 2024

Chce to čas.Časem to přeboli a bude líp 💜

patypresdevaty
20. srp 2024

Najdi a poslechni si nejnovější díly podcastu Dovychovat, ten je zrovna o komunikaci. Třeba si z toho něco vezmeš 🙂
(Pro mě je to teda vždy hodně přínosné)

simonanicol
28. srp 2024

Jaky další důkaz o jeho věrnosti a lásce chcete ?měl možnost a neudělal to. Za mě je to borec s rozhodně bych to zkusila znovu - myslím že terapeut bude na místě 🙂 sle pokud ho máte ráda, určitě to půjde.