Ahoj maminky. Prave ted jsem zjistila, že me pritel podvádí. Vůbec nevím, jak se mám k němu zachovat, jak mu říct,že to vím a co dělat dál. Máme spolu pětiměsíční miminko, do toho studuji a když potřebuji nejvíce oporu, tak přijde toto. Jsem zoufala. Co byste udělali vy? Potrebuji asi nějak podpořit...
@elis1234 teď se dívám, že on ještě neví, že to víš. Nechodila bych kolem horké kaše a udeřila na něj, že o tom víš a co ti k tomu může říct. Podle toho, co ti řekne, se zařiď dál. Příp. si pak promluvte, jak jsem psala výše, až se emoce na obou stranách uklidní - pokud k tomu teda dojde - zase je to závislé na tom, co ti řekne přítel na tvé zjištění jeho nevěry.
@elis1234 jsou věci, které je lepší řešit rovnou. Na druhé straně horká hlava není ideální, takže - jestli tu možnost máš - vychladni a jednej tak, jak to cítíš. Je to hrozné, upřímně tě lituji, opravdu :( Je to asi hrozná rána, pokud to tedy není proutník od přírody, nebo se nezmítáte dlouhodobě v problémech...
Pro mě by vztah tímto momentem skončil. Bez důvěry nejsem schopna existovat a popravdě, tohle mi provést partner, nezajímaly by mě jeho důvody, "argumenty", vysvětlování... Nevím, co je na tom k vysvětlování. Pro mě nic.
Ale ty se rozhodni podle sebe, každopádně to řeš, nejlépe v klidu pokud to zvládneš. Držím pěsti.
Na konci těhotenství jsem byla asi měsíc na riziku, potom ještě po porodu tři týdny v nemocnici - preeklampsie. Přitel začal az když jsem porodila předělávat byt,abychom to uzpusobili i miminku,tak jsem s mimcem u rodičů. Kvůli tomu předělávání jsme se docela dost hádali. Nicméně bych necekala,ze to bude důvod k nevěře a hlavně bych to od něj absolutne nečekala. Taky už nedokážu věřit. Ted když nad tim přemýšlím, tak mi při nedavne hádce napsal,že už vlastně semnou nechce byt. Je to jak rána z čistého nebe. Je mi to hodně moc lito a hlavně me to boli.
Jj, mam úžasný rodiče, kteří mi pomohou. Ještě že takove rodiče mam. Tolerovat fakt nedokážu. Vždyť veskera moje důvěra je uplne pryc. Ale vůbec nevím, jak to rodičům říct. Meli ho rádi, pomáhali mu. I pro ne to bude zklamání. Tem to řeknu později, i když az me uvidí ubrecenou,tak budu muset kapnout božskou. Ale to zklamání a ponížení je pro me ted vázne hrozny.
@elis1234 Asi bych napsala , že jsou na světě horší věci. Ale to teď nechápeš. Řekla bych, že to vím, pokud to nevím proto, že hledám třeba v jeho věcech.Nemá cenu hrát neupřímně. Náročné období-žikete každý zvlášť, nemocnice, malé dítě, úpravy bytu. Asi chodí do práce, Ty máš malinké dítě-je toho na oba hodně najednou, taky škola. Není všem dnům konec. Musím také napsat, že bych asi brečela, ale konec vztahu by to pro mne nebyl.🙂 Prostě jsou na světě...Musíš mít důvěru v sebe sama-to by mohlo pomoct. Můj přístup by byl, že mi je jedno, kdo kromě dítěte se mnou doma je. Chvíli se to dá přežít a časem se uvidí. Nebyla bych odděleně, raději horší podmínky-ale rodiče a dítě mají být spolu, pokud to trochu jde.Bude líp.
@elis1234 nevěra není nikdy příjemná a nikdy na ní není "lepší" chvíle :( Ale v době, kdy se jako rodina máte sžívat s novým členem a užívat si zdravé krásné dítě, takové to obyčejné vzájemné štěstí, tak v té době si myslím, že to člověka zasáhne daleko víc... :(
Je dobře, že máš fajn rodiče, to je polovina úspěchu v celé té nešťastné situaci. Určitě si to všimnou, nemá smysl mlžit, spíš možná bude lepší se jim vypovídat, vyplakat...mamka je mamka, konec-konců...
Ale nedej se "očkovat" proti příteli, určitě na něj budou naštvaní a budou padat silná slova. Ale tohle si s ním musíš vypovídat jen ty, bez ohledu na to, co si myslí ostatní. Nezapomeň, že ať to mezi vámi dopadne jakkoliv, rodiči zůstáváte už navždy👍🏼
Zalezi na tom, o jakou neveru jde. Pokud je to jen ulet z nerozumu a on chce zustat u rodiny, da se to odpustit. Ten vztah to hodne poznamena a asi uz naporat, duvera je narusena. Ale da se na tom pracovat a kdyz se chlap stara o rodinu, chova se k tobe dobre a je dobrej tata, pak stoji za to snazit se a vytrvat. I kdyz je to ze zacatku hrozny. Mluvim bohuzel z vlastni zkusenosti.
ja bych to klidne rekla rodicum hned 🙂 proberes to ze strany Tve mamky, treba ma taky zkusenosti a pomuze dobrou radou...
@elis1234 chapu to dobre, ze od zari do ted predelava byt? 5 mesicu? Co tam proboha dela?
@elis1234 ahojky, hodne zalezi na tom, zda slo o ulet, protoze tzv. bublalo v koulich, nebo zda se zamiloval jinde. Pokud prvni varianta, snazila bych se vztah zachranit a odpustit mu. Pokud je to ale o vztahu bokem, kopla bych ho, miminko nemiminko. Protoze byste se akorat hadali, doma by bylo dusno a mimi by to citilo a melo by to na nej blby vliv.
Děkuji za reakce. Byt nejdříve rozdelal a pak na tom dlouho nedělal, proto to trvá. Paradoxne ho ted dodělal a Já si chystala věci,ze si je zase nastehuju. Urcite vím,že toho na nás oba bylo ted hodně, nicméně si nemyslím,že je to důvod k nevěře. Vím,že pracuje,proto jsem ho ani neprudila kvůli tomu bytu, naopak jsem s nim soucitila. Vůbec nevím,jestli je to jen kvůli sexu, nebo se zamiloval. Jen vím, že to už nějakou dobu trvá. Zatím zatlouka a tvrdi,ze si vymyslím. Ale říkal to tak nejiste,ze tomu sám nevěřil. Jinak jsem je i sama viděla a před tim mi chodily nejake indicie.
@elis1234 jako nechci spekulovat, ale jestli si tu prestavbu a to, ze to tak trvalo trosku "nenaplanoval" aby mel od Tebe na chvili klid, s tim, ze si treba v hlave chtel srovnat, co (koho) vlastne chce.
Pokud vis, o koho jde, co si v klidu promluvit primo s tou holkou? Treba bude ukecana a budes mit jasneji aspon v tom, jak je to z jeji strany (i kdyz i ona muze zapirat)
@bledulka84 jako promiň, ale jít za onou "dámou" by byl čin hoden naprosté zoufalky... Nebo jako že by si daly kafíčko a probraly proč mu rozhodila nohy, zatímco jeho legitimní partnerka pečovala o společné dítě?? 😱 Tohle mě vždycky rozseká... Proč by ji vůbec měl zajímat pohled nějaké ženské? Její muž je ten, kdo neudržel hormony na uzdě, je to dospělý chlap, otec a za své činy je odpovědný jen on sám. Nezlob se, nemyslím to nijak útočně, ale obecně tahle rada zavání omlouváním partnera, jakože hodíme to na ní, na mrchu. Přitom on je ten zmetek, co si ho neudržel v kalhotách.
Jestli s ním budeš chtít zůstat je jen na tobě, jestli to dokážeš překonat a taky na tom jak se k tomu on postaví....pokud bude chtít ještě šanci asi bych mu ji dala už kvůli miminku, ono úplná rodina je pro dítě důležitá, ale musí být funkční, takže záleží co k němu cítíš...nemá smysl to lámat přes koleno, ale za zkoušku nic nedáš, skončit to můžeš vždycky a třeba to nakonec překonáte...jen bych si vše nejdřív pořádně rozmyslela než bych to řekla rodičům, pokud byste se rozešli je to jedno, ale pokud se rozhodnete spolu zůstat bude lepší když o tom co se stalo bude vědět co nejmíň lidí...vztah rodičů k němu by se určitě změnil a to by ničemu neprospělo...držím palce ať vše vyřešíš tak abys byla šťastná ty protože pak bude šťastné i miminko... 😉
Za holkou bych zatím nechodila, rodičům bych se asi svěřila-někomu se svěřit je dobré. oni by i pochopili , že se rodina nerozpadla a byli by asi rádi.Myslím, že jít za ní je spíše odvážné-podíváš se problému do tváře. Ale mít malé mimino, raději bych ji neřešila, dokonce anoi partnera-viz výše-zaměřila bych se na sebe. Každý se rád vyskytuje tam, kde nejsou problémy-hlavně muž tedy. Takže já, dítě a jestli chce dotyčný, ať je s námi. Jestli ne, pak za nic nestál.
Já bych ted ani nemela na to za ni jít a mluvit s ni. Samozrejme jsem do něj stále zamilovana. On má syna už z předchozího manželství a to samé mu udělala tenkrat zase ona. Mrzi me to i kvůli tomu synovy, protoze už se mu prostridali strejdove a tety a pamatuji si, jak mi říkal, že už jsem poslední. Máme s malym pěkný vztah. Ted ani nevím,jestli semnou vůbec zůstat chce. Já sama nevím, co udělám. Ted je to porad cerstve a nevím jak budu postupovat dál. Já bych se i pokusila znovu ten vztah napravit, ale vím,že te myšlenky se nezbavím, hlavně kdybych s nim mela dal fungovat jako žena.
Já osobně bych ho vykopla ... Zažila jsem si to akorát s tím,že to byl úlet,řekl mi to,vyrikali jsme si to a rok to bylo ok a pak přišel s tím,že miluje jinou ( úplně jinou než tu předtím)... A to už dál nešlo...Teď zpětne vidím,že jsem ho měla nechat hned,akorát v té době jsem řešila,že chudák Malej,co byt s hypotékou...A teď jsem happy,znova vdaná a on taky,s ní čeká už druhé dítě....Hlavně ze mě říkal,že je omezovany, že nikam spolu nemůžeme a ona byla zbouchnuta po 4mes 😀 Někteří chlapi moc nepřemýšlí...
Takže jestli pro tvůj klid bude lepší ho nechat,nech ho...Chlapů běhá spousta 🙂
@elis1234 Moc me mrzi,ze musiš tohle prožívat.Přesně vím,co citiš.Sama jsem si to zažila.Byla jsem tehotna v 8mesici,kdyz jsem manzelovi přišla na nevěru.Měla jsem pocit,že mne vyskočí srdce z těla...Dala bych ruku do ohně za to,že on by mi to nikdy neudělal..Nečeká te nic lehkého.Je krasne,ze maš oporu v rodičich.Ja ji taky mela i u jeho rodiču.Vlastne uplne u všech..Manžela jsem vyhodila,brecel jako zelva,mel chaos v hlave.Nechala jsem ho byt,nic, zadne vycitky,ultimata,zakazy deti..Ja bych to bez nej zvladla,ale on bez nas ne!!S miminkem je to tezke,vim,ze nemas ted sebevedomi,zda se ti vse cerne,ale za cas bude lip.Musi chtit on byt s tebou,jestli nechce,neponizuj se.Karma si ho najde,protoze opustit manzelku s miminkem se proste nedela!!
@zuzineckah. Zmetkovia sú obidvaja. Myslím on a jeho milenka. Nedržal jej pištoľ pri hlave, aby roztiahla nohy.
@kkaminka Presne tak jsem to cítila a dala bych ruku do ohně za to,že on by to neudělal i z důvodu toho,ze to sám zazil. Celou noc jsem nespala, myslela jsem, že mi vyletí srdce z těla. U nás je rozdíl v tom,ze on napravovat nic nechce, včera večer mi řekl,že se mnou už nechce byt,ze me nemá rád. Takže toto vyresil. :( Vim, že čas všechno spraví, musím jen překonat tuto ránu ted. Vůbec nevím jak se pak dohodneme s malým, ja s nim ted nejsem schopna vůbec mluvit, vždy hned bulim.
Jinak děkuji všem za reakce. Už to, že to člověk sdílí, také trochu pomůže.
@katkati jistě, ale to nemění nic na tom, že není nejmenší důvod se ponížit tím, aby za ní šla. A co se týče zodpovědnosti, tak rozhoďnožka vůči jeho rodině žádné závazky nemá. On ano, on je v plné míře vinen bez ohledu na to, jak k tomu došlo. Není snad zvířátko, aby nedokázal rozpoznat, že jedná přes čáru a riskuje. Ale třeba mu to je jedno.
@zuzineckah Není mu to jedno-to by neměl mozek,že...Jinak muž s dítětem by měl být tabu pro dámu, žije -li s matkou dítěte.😈
@zuzineckah
ano, řekla bych,že je mu to jedno :(
No budu muset vyresit ještě styk s malym. Ted je miminko, ale později asi bude chtít stridavou péči. Má tak syna z předchozího manželství. Stridaji se po týdnu. Nemyslím si, že je to zrovna nejlepší. Rada bych, aby zůstal v me péči a navštěvoval ho nebo si ho bral. Ale on už mi ted vyhrožuje stridavou péči.
Ahoj. Je mi líto, že místo, aby sis užívala radosti s dítětem, musíš řešit toto ☹ jak se přítel k nevěře staví? už to skončilo/stále to trvá? nikdo ti nemůže říct, co máš udělat, když je ve vztahu dítě, jsou všechna řešení jiná než když je to vztah bez závazků.
Asi bych si na tvém místě ujasnila nejdříve, jestli jsem ochotná příteli něco takového odpustit, ale opravdu odpustit a už se k tomu nevracet. Jestli jsem schopná věřit mu, že mi zase někde nezahýbá, když se zdrží déle v práci. Já bych toho zřejmě schopná nebyla, tu důvěru v náš vztah by mi to narušilo úplně. Pokud jsi schopná mu odpustit, záleží, jak se k tomu staví přítel.
Promluvila bych si s ním, až ochladnou emoce a člověk se trošku uklidní. Sedněte si a proberte váš vztah a vaši budoucnost. Má to cenu? co bylo příčinou nevěry? už to skončilo? nebude se to už opakovat? příp. pokud se rozhodneš ten vztah ukončit, začni podnikat kroky, aby jste mohli jít od sebe.
Držím pěsti, aby ses rozhodla nejlépe jak umíš ;)