Nevěra manžela - jak to řešit?

zzzyyyxxx
4. čer 2018

Ahoj, tak jako mnoho žen jsem tu i já se svým příběhem pod druhým profilem. A ráda bych slyšela Váš názor. Jsme s manželem od r. 2001 (brali jsme se cca po 10 letech). Za těch skoro 18 let jsme si prošli snad každým úskalím vztahu od hádek, skororozchodů, stavby domu, výchovy dětí, vážných nemocí, stresů z práce... Vždy jsem tvrdila, že náš vztah je pevně zakořeněný na důvěře. Nikdy jsme neměli problém jít nebo jet někam jeden bez druhého, s kamarády, kamarádkami. Důvěřovali jsme si. Teď jsem v šoku, protože je to týden, co jsem zjistila, že mi je manžel nevěrný. Měla jsem již nějakou dobu podezření, že není něco v pořádku, ale neřešila jsem to. Popravně, ani jsem to ani řešit nechtěla. Jenže to prasklo. Uhodila jsem na něj a on mi vyklopil, že to začalo nevinně - srandičky, vtípky, kávičky a pak došlo k fyzickému kontaktu, ale ne sexu. Podle něj to nevěra není, ale podle mě ano. Hrozně to bolí, jsem v šoku a stále se v tom plácám. Omluvil se, že je mu to moc líto, že vůbec nepomyslel na důsledky, co vše tím může zapříčinit. Že prý to byl zkrat. Když už vyprchal ten první nával vzteku, tak jsme si v klidu promluvili, že nechce o mě ani o děti přijít, že bez nás nic nemá a bla bla bla. Že to ihned skončí a že vlastně ani neví, jestli mu to za to stálo. Celý týden byl z toho vyřízený, bylo to na něm vidět, ale teď je celkem v pohodě. Že to už stejně nevrátí, i když by prý moc chtěl, ale že se to prostě stalo. A já na druhé straně se trápím a pořád nemůžu pochopit, jak mohl jít za jinou ženskou. (naštěstí to není ten typ, která by ho chtěla odloudit - ano, znám jí, potkáváme se a občas prohodíme slovo, je to jeho pacientka). Od toho zjištění jsem jí neviděla a doufám, že jí ani nepotkám. Vy, co jste si prožili něco podobného, jak jste se s tím vyrovnali a jak to dlouho trvalo? Vůbec netuším, jestli mám na něj křičet, vyhodit ho (máme malé děti), odstěhovat se, překousnout to - ale jak?
Uvnitř mě se to strašně pere, občas jsem v poho a občas bych mu nejradši nafackovala. A večery jsou nejhorší, točí se mi v hlavně milion otázek - kolik jich bylo, kolik je teď a kolik ještě bude, vídá se s ní ještě, miluje jí....
Prosím tedy o radu, jak to překousnout a nezbláznit se?

tadulinek
4. čer 2018

Je to asi klišé ale určitě to chce čas,vrátit zpět důvěru není jednoduché a určitě to chvíli potrvá.S oustřed se na děti a s manželem se snaž trávit co nejvíce hezkych chvil,které tě vrátí do časů klidu a jistoty,důvěra se navráti a treba vstah pokvete ještě víc.Drž se,přeji mnoho štěstí.

marcicek84
4. čer 2018

Asi bych si s mužel vyjasnila ty hlodavé otázky, které tě trápí... prostě mu řekni, že že chceš znát celou pravdu, jinak to nepůjde vrátit zpátky...no a dále pokud se v tom plácáš zkuste poradnu...pro tebe plus, že s ní vlastně nesplal, že jsi to odhalila dřív, ano je nepříjemné i to ostatní kolem, je to nevěra, ale pořád nedošlo k nejhoršímu...

zzzyyyxxx
autor
4. čer 2018

@marcicek84 Požádala jsem ho o pravdu, jak dlouho atd a řekl mi měsíc. 2 dny na to ale z rozhovoru vyplynulo, že to trvalo déle. Bohužel pořád samé lži dokola. Nevím jestli kvůli tomu, aby mi víc neublížil a nebo prostě jen zatlouká a zatlouká.

xxx3d
4. čer 2018

@zzzyyyxxx jak to překousnout a nezbláznit se? - těžko.
to je totiž věc teď už čistě na tobě. hm, jak si psala, že se trápil, ale teď už je celkem v pohodě, tak jistě, přiznal se, je to venku, spadl mu kámen ze srdce, ovšem zavalil tebe.
nejsem si jistá, jestli je dobrý se ptát na pravdu, jakože když něco praskne, tak jasně že jo, otázka je, co potom s těmi informacemi uděláme, jakože uděláš.
jestli to vezmeš jako fakt, nebo se budeš vnitřně sžírat tím vším: proč, kolik jich bylo a bude, v čem byla lepší než ty, tisíckrát proč... a všechny zůstanou tak nějak bez odpovědi.
takže by bylo nejlepší, aby sis řekla, jestli spolu chcete být, ty s ním, protože to budeš ty, kdo bude muset odpustit, tak bys měla vědět, že to za to stojí.
a já věřím, že stojí.

ruzenka95
4. čer 2018

Ahoj, myslím, že nemá smysl se moc vyptávat, čim min toho vis, tim lip a jak sama píses stejne ti neodpovídá úplně popravdě. Chápu jak se citis, ale je to ještě moc čerstvé a ver, že za nějaký čas to bude zase dobre, musíš vydržet, nic manželovi ne připomínat a nevyčítat. Radu jak tohle překousnout a nezbláznit se, nemam. Me na začátku pomohly Bachovy esence, navodily ve mě pocit klidu. Sama casem poznáš, jestli to dokážete překonat nebo ne.Ale když oba chcete, věřím u vás v Dobrý konec/ začátek něčeho nového. Držím palce 🙂

denisa98
5. čer 2018

Ahojte můžu se k vám přidat? Je to 4 dny co jsem si s někým psala nebylo v tom nic špatného a přítel mě nachytal jak si s někým píšu a nedalo se mu vysvětlit že s tím dotyčným nic nemám myslí si že jsem ho podvedla a podvadim ale nic takového není pravda. Vše jsem mu řekla a vysvětlila ale nevěří mi včera mi dal konec a řekl že chce jedno dítě k sobě a já budu mít druhé co by jste dělali na mém místě dali by jste mu ho..?

lv
5. čer 2018

@denisa98 děcko není balíček, slova "chci ho", "daly by jste mu ho" k rodičovství nepatří. Obě děti mají právo na oba rodiče, dohodněte se kdo zažádá o svěření do péče, jak bude upraven styk s druhým rodičem, snažte se, aby tím, že vy dva spolu nebudete trpěly děti co nejmíň.

priefi
5. čer 2018

@zzzyyyxxx tim, ze se s ni nevyspal (teda pokud nekeca), tak to nejak casem zkousnes. Ale uz jizva zustane a uz budes vzdy premyslet, kdyz nekam pujde sam, zda se tam nejaka neobjevi a zda nedojde dal. Pak Ti muze v hlave rvat neustale otazka, opravdu se s ni nevyspal, anebo rekl je castecnou pravdu a zbytek zatloukal, aby Vas neztratil? Dej mu sanci, urcite od nej neodchazej, mate deti, milujes ho a snad i on Tebe, ale jedno Ti reknu urcite, duvera uz byla posramocena a uz nikdy, ale nikdy, nebude 100% a uz vzdy budes premyslet, co kdyz...

nafuka
5. čer 2018

@denisa98 NECHÁPU, PROČ SI PÍŠEŠ S NĚKÝM JINÝM. Jste jak dva zastydlí puberťáci. Máte spolu dvě děti, tak se oba vzpamatujte. Dítě není věc, ale lidská bytost, jestli vám to ještě nedošlo.

ladana
5. čer 2018

Ahoj, nedávno jsem viděla tohle video. Něco na tom je, ale nejsem (doufám) ve Vaší situaci.

https://www.youtube.com/watch?v=HRknQW9xVKA
nafuka
5. čer 2018

@denisa98 ´můžete si střihnout kámen, nůžky, papír nebo hodit korunou, které dítě komu připadne🙄

xxx3d
5. čer 2018

@ladana to je skvělý! (myslím to video)

priefi
5. čer 2018

@denisa98 a proc jsi takove decko a pises si z jinym chlapem? Zjistit, ze tohle dela manzel, tak se s nim nebavim a balim mu kufry 😉

denisa98
5. čer 2018

Byl to kamarád nepsala jsem si s ním nic špatného tak mě tady neobvinejte dekuju

radka8888
5. čer 2018

Kdybysme se meli rozchazet pokazdy, kdyz odepisu nejakymu kamaradovi nas vztah by trval asi 5 minut. Co to je za hovadinu. Pokud v tom nic nebylo a normlane se kamaradite, tak reakce pritele mi prijde prehanana. To ze jsem vdana nebo mam deti snad neznamena, ze uz nikdy nepromluvim s zadnym muzem.

priefi
5. čer 2018

@denisa98 pokud to byl kamarad, tak i pritel by mel vedet, ze to je kamarad. A jakym stylem sis psala s tim kamaradem?

denisa98
5. čer 2018

Úplně normálně jen o dětech měl trable s malou a já s dětmi tak jsme si psali o nich nic jiného v tom nebylo ale on mi nevěří a myslí si že jsem ho podvedla a nenechá si to vysvětlit

lpch
5. čer 2018

@zzzyyyxxx my jsme si s partnerem prosli necim velice podobnym. Tehdy jsme jeste nebyli manzele, ale uz jsme spolu asi 8 let chodili a 2 roky bydleli. Jeste ted to boli, kdyz si na to vzpomenu, ale po opadnuti vsech emoci jsme si sedli a vyrikali si, co nas na tom druhem a obecne vztahu stve, s cim jsme nebyli spokojeni a proc to vlastne vyustilo v ten ulet (nastesti tam tez nebyl sex, pres to bych se neprenesla, tim jsem si jista). Paradoxne nam ta afera hodne pomohla, ten vztah se jakoby znovz nastartoval, uvedomili jsme si, ze je treba o nej pecovat a porad se snazit. Duvera se po nejake dobe tez vratila. Ted to jsou uz vic jak 4 roky, jsme manzele, mame dite a vse je fajn. Takze za me - dej manzelovi sanci a zkuste dojit na to, proc se to stalo a co udelat pro to, aby se to uz neopakovalo 🙂 preju hodne stesti!!!

evakaspar
5. čer 2018

Kdyby ho nechtela odloudit tak ta zenska s nim nikam nejde atd.... Kdyz chlapa nechci tak si ho nevsinam prece a uz vubec s nim nenavazuji fyz. kontakt. Pokud rika ze nic nebylo tak budte rada, chlap vnima neveru jinak nez my zeny. A je dobre ze si uvedomuje, ze vam ublizil svim chovanim. Ovsem ja bych si davala pozor na tu zenskou a to hodne velky a bohuzel i takove potvory jsou mezi namy. Nejlepe by bylo aby ji jako pacientku vyskrtl a uplne odstrihl. A vy se hodte do pohody aby videl jaky ma doma poklad. Dokud spolu nespi neni to katastrofa.

rybamrazena
5. čer 2018

@zzzyyyxxx Já bych řekla, že chyba je vždycky na obou stranách. Najdi, kde´s udělala chybu, co bylo tím spouštěčem. Nevěra není tragédie. 😉

priefi
5. čer 2018

@denisa98 tak proc mu neukazes, co jste si psali? Prece jen jste spolu uz dost dlouho na to, aby vedel, kdo je kamarad a kdo ne. Ale je fakt, ze deti spise resi mezi sebou zenske nezli chlapi.

tinaprofi
5. čer 2018

Dostala ho necim, co nemas, nebo tim cos mela a uz nemas... nevera po tolika letech ma vzdycky duvod, tak premyslej

zzzyyyxxx
autor
5. čer 2018

@tinaprofi Vím naprosto přesně, čím ho dostala. Zájmem a lichotkama. Ale já se také neroztrhnu. Na podzim nám hodně vážně onemocnělo dítě a následky řešíme ještě teď. Když máš strach o život dítěte, tak prostě manžela upozadíš. A místo jeho pochopení a mé podpory si jde odskočit za jinou? V tomto směru ho chápu, že měl třeba nedostatek sexu, ale na druhou stranu mě strašně bolí ta zrada. Že nepřišel za mnou a neřekl mi to do očí.

zzzyyyxxx
autor
5. čer 2018

@rybamrazena já vím, že není tragédie. Jen se v tom prostě plácám. Chvilku jsem v poho a pak jsou chvíle, kdy bych si dala "přes hubu" nejradši i sama sobě, jak se protivně chovám. Snažím se chovat normálně, ale prostě to nejde.

stefanovamarket
5. čer 2018

Prozila jsem si to s bývalým mužem,byl mi nevěrný s vrátnou v práci,strašná behna 😊a věděla to celá firma jen ne já. První to byl hrozný šok,bolest,nabreceli jsme se oba dost,každopádně nás to i spojilo,paradoxně. Bohužel ale u nás platilo,udělá jednou,udělá znovu a za pár let,když jsem čekala dcerku si na sluzebce našel kolegyni opět z práce,nehezkou,šedou mys,ale asi u ní našel co já jsem neměla. Opustil nás a jsou stále spolu,už sedm let. Je fakt,ze ona na lovu byla a nevadilo ji,ze ma doma těhotnou ženu,ještě mi pořádně zatapela. Už je to pryč,ale pachuť zůstala a už bych nevěru neodpustila. Vám přeji,aby to byl jen jednorázový úlet a vše se časem dalo do poradku.

tinaprofi
5. čer 2018

@zzzyyyxxx chlapi uvazujou jinak, kdyz je zenska doma odstrkuje resi to po svem, bohuzel za jakekoliv situace. Je pro ne snadne podlehnout, kdyz se jim lechtaj koule. Tohle vyresi jenom cas, az to v sobe zpracujes

biedronka10
5. čer 2018

@zzzyyyxxx no, budu osklivy cinik, ale neco se mi nelibi. Vam onemocnelo dite a on misto toho, aby pri tobe stal jako spravny chlap a podporil rodinu, si sel na slepicinec? A je uplne fuk, jestli neco bylo nebo ne.... To je celkem silne kafe, uz by mel hadry za dverma. Ale kazda neveru vnima jinak.

zzzyyyxxx
autor
5. čer 2018

@biedronka10 no to je právě to, co mě na tom mrzí nejvíc. Já si dělala starosti o dítě a on šel jinam ☹ Zase na druhou stranu, i za všech okolností je to super táta, který své děti miluje. Samozřejmě že sbalit ho a vykopnout bylo to první, co mě napadlo, ale... Velké ALE. Máme dvě malé děti a jak jim to říct? Táta najednou prostě není??? Sama jsem z rozvedené rodiny (přesně v tomto věku) a vím, že toto bych pro své děti nikdy nechtěla. Proto jsem ani nežádala pomoc v tom, jestli ho vykopnout nebo ne, ale spíš, jak si to mám srovnat já.

Jinak po přečtení všech Vašich komentářů mi je mnohem lépe. Ano, bude to trvat dlouho, než se s tím srovnám a než mu zase začnu věřit, ale pravda je, že život jde dál. A třeba to časem bude dobré, možná lepší a nebo taky ne. To nikdo nikdy neví. Teď jednou ujel, ano, je to pro mě hrozné, ale kolik s Vás tady přítel partner týrá, mlátí, uráží, odmítá dát peníze, chlastá, fetuje ... Abych to uzavřela, budu se snažit myslet pozitivně, jizva zůstane a budu žít každý den tak, jak to je nejvýhodnější pro mě. Ještě jednou díky moc všem za podporu. 🙂

hz
5. čer 2018

Ahoj, nechci ti brat iluze ale aktualne resim to same. Manzela poblouznila dlouholeta kamaradka, ktera je taky na materske, manzel ji zahyba, ale drzi spolu rodinu kvuli detem a hypo. Manzel mi do oci tvrdil, ze se nestykaji, nejsou spolu v kontaktu, nicmene to neutajil a ja ted resim, zda obnovit v nej duveru. Nechci to rozlousknout hned, chci tomu dat alespon pulrok, ale nevidim to uz ted ruzove. Duvera se velmi spatne obnovuje.
Hodne stesti.

biedronka10
Autor odpověď smazal
Zobraz