Holky kdo zažil nevěru, dokázali jste ji odpustit?
Ne, to je taková zrada pro mě, že bych si toho člověka nemohla už vážit.... Paní asi myslí klasickou sexuální nevěru,.... To bych prostě nepřekonal, ani kvůli dětem....
Nikdy bych neodpustila nevěru a můj muž to ví, nemohla bych mu už dál věřit.....
Ne, nemohla bych být s někým komu bych nemohla důvěřovat. Třeba bych mu odpustila, ale být bych s ním nemohla.
Myslim si,ze nevěra se odpustit dá. Ale záleží no..jednorázový sex ano,ale chlapi mají milenky většinou x měsíců,roku a to už ne...a asi by taky záleželo na tom,jak ten vztah vypada-pokud je všechno super a má milenku,hnala bych ho svinskym krokem. Jestli to skřípe,tak bych nad tím přemýšlela. Faktem je,že to bolí tak či tak.
Musím zaťukat, nezažila jsem. A nedokázala bych odpustit. Kolem sebe znám nevěrníky/nevěrnice a když to někdo udělá jednou,udělá to zas.
@nnnadja scházeli se asi 2 měsíce a pak si psali. Manžel se snaží, chce být s námi ale já už mu nevěřím. Jsme spolu 15 let, vždy to byl úžasný, hodný chlap a teď udělá tohle. Máme dvě malé děti a nechci aby přišli o taťku ale zas být s ním jen kvůli dětem.
Ne. Jsme spolu skoro jedenáct let a neodpustila bych mu jí. V tomhle jsme oba za jedno, on to vidí stejně.
Najdi si psychologa, který ti pomůže to zpracovat, pak se rozhodneš, jestli odcházíš, nebo zůstáváš.
No podivej se,tady od pocitace se to lehce radi...ale uprimne s neverou se setkava 60 procent lidi v nejake forme vztahu,tedy spis vice nez min...nekteri to prekonaji,jini ne...co se tyce duvery,urcite to bude chtit hodne prace,ale ty deti si zaslouzi to zkusit,obzvlast,kdyz se to stalo prvne...rozvest se da vzdycky...urcite bych nejednala impulzivne...zkusila poradnu nebo tak neco,protoze najdes si jineho a klidne ti to po letech muze udelat zas a dalsi zas...ono se sice 50 procent manzelstvi rozvadi,ale zdaleka ne kvuli nevery.Jo a tim nerikam,ze neveru schvaluji,ale ve vztahu jsou dva a muj nazor je ten,ze ten kdo je spokojeny nikoho bokem hledat nemusi,navic vetsinou jde o nejakou kompenzaci neceho,co mu chybi doma,meli byste si hlavne promluvit,nevera byva obvykle dusledek dlouhodobe frustrace...drzim pesti,at se vam podari vse zachranit a posili vas to...
@levandule_k Chodím do poradny a snažím se to zpracovat ale je to těžké.
@tasimia před rokem jsem měla úplně stejný názor jako ty ale situace se změnila. I můj manžel byl vždy proti nevěře ale stalo se. Je to těžké když máme děti, hypotéku a všechno na čem jsme celých 15 let pracovali.
Nemusíš mu teď hned odpustit a ani se teď hned rozvádět.Nech si čas a prostor ....rozmysli si to.Ja jsem nevěru odpustila.I když manžel mi pořád tvrdil a trvdi,že spolu nic neměli....Ale je to těžké....
jj ono pokud se schazel za zady s někym 2 měssíce není to jako jeden noční ulet.. do poradby nejlip chodit oba, důvěra je strašně křehká bohužel a kolikrát nenávratná
@marcicek84 ano, máš pravdu na každý problém jsou dva. Já svoji chybu přiznávám že jsem se chovala jak kráva. Stalo se to poprvé, on je s toho taky nešťastný co udělal ale už to vrátit zpět nejde. Moc děkuji za normální názor
@jjasmina nebyl to úlet, ta ženská se do něho zbláznila a chtěla opustit kvůli něho rodinu. Já bych chtěla aby jsme šli oba dva do poradny ale i taky se bojím že se dozvím něco co nechci vědět.
A neptala ses ho proč u toho nemyslel na svoje děti? Muselo ho napadnout že tím může přijít o rodinu...
Těžko říct, pokud se člověk skutečně do té situace nedostane.
Možná bych zvládla nějak odpustit jedno uklouznuti s tím, že by sám přišel a přiznal to.
Ve chvíli kdy by to mělo delší trvání a ještě bych na to přišla nějak sama, tak to bych podle mého nezvládla překonat.
@klokanka31 ptala jsem se, řekl mi že byl úplně mimo. I tak se choval
Když jsem byla v podobné situaci,četla jsem jednu větu,která u mne platí na 100%: dá se odpustit,ale nezapomeneš
Zazila jsem jen jako dite a to jen vzdycky rikam... Nezustavejte spolu jen kvuli detem, je to des. Kdyz uz meho otce moje mama konecne vyhodila (on se prave porad vymlouval, ze az odrosteme, bla bla)... Tak nase reakce (mam jeste dva sourozence) byla "No konecne, diky mami" Ten umely vztah rodicu je hrozny stav...
@ivetikkk a dokázala si s ním žít dále?
@jane46 Já si taky myslím že bych s ním neměla zůstávat jen kvůli dětem ale mám ho pořád ráda. To je ten problém.
Není to jednoduchý a pořád se v tom plácáme.Ale i když se stalo,co se stalo,tak jsme věděly, že chceme být spolu
To moje mamka taky, porad odpoustela, verila a snazila se 😔 A on... Odesel a vykaslal se na nas, vnoucata ani nevidel... Nezajem uz 17 let 🤷 Tri deti mu za to nestaly 🙁 A... zahnul i te co s ni podvedl mamku a tu taky opustil.
Jelikož mě už bylo mnohokrát odpuštěno, tak ano, odpustila 😀 Sorry, vím, že se odkopu, ale já mám prostě na nevěru úplně jiný pohled, než většina žen. Za mě jsou ty touhy v letitém vztahu přirozené a v nějaké podobě se s tím setká většina z nás. Znala jsem pár žen, které by za toho svého daly ruku do ohně a dnes by si s tou rukou ani neutřely zadek. Pokud víš, s kým žiješ a na jakých základech stojí Váš vztah, nemůže ho to ohrozit. S manželem jsem 11 let. Oba máme máslo na hlavě, o všem jsme si řekli. Není to u nás "povolené", nevodíme si domů milence, ale víme, že se to stalo a může se to stát znova, ale není to pro nás natolik podstatné. Víme, proč spolu jsme a proč jsme spolu rádi. Ale každý je jiný a s takovým hybridním ženomužem, jako jsem já, se nedá srovnávat 😀
K odpusteni je dlouha cesta a ani bych se k nemu tak rychle nenutila. Doporucuju chodit na parove terapie,pokud vis, ze to opravdu nezvladas,coz je pochopitelne a pak uvidis. Kazdopadne z meho pohledu samozivitelky a nekoho, kdo uz si neco prozil, jste spolu 15 let, za tech 15 let tedy jednou uklouzl, jinak ti byl tedy dobrym manzelem je dobrym otcem. Predpokladam tedy ze jste i financne zajisteni, coz samozrejme s krachem vztahu vetsinou pada-delba majetku, alimenty ... to co slibi ted nemusi platit za rok, zvlast kdyz si pak muzi treba jeste zalozi dalsi rodinu,... Dokazes si predstavit, ze budes v tom "lepsim" pripade kazdy druhy vikend bez deti a to hodne hodne let, Vanoce, prazdniny se o ne delit a byt bez nich? V budoucnu si pak otec tvych deti najde partnerku a ty si nejspis najdes partnera. Nebudem si nalhavat, u tebe to bude o neco tezsi, ale treba se na tebe pousmeje stesti a budes mit nekoho kdo ti bude do konce zivota verny a bude mit rad tve deti. Pravdepodobnost, ze si najdes partnera, ktery nikdy nikoho v minulosti nepodvedl je ale velmi mala, ale samozrejme to nejsi ty kterou podvedl, ale ....
Vim, ze to zni mozna krute a urcite neobhajuju opakovane nevery,... z toho co ty pises manzel jednou uklouznul a ano je to strasne bolestive a bolelo to po tech letech urcite o to vic, ale .... dej tomu cas, zajdete si na terapii, zkus ted nic zasadniho neresit, nech ho at se snazi, zkuste k sobe najit znovu cestu. Ne nebude to stejne, ale nikdo nerika, ze nemuzete prozit spokojeny zivot vedle nekoho koho budes mit rada. Nevera je svinstvo, boli, ale obcas lidi chybuji, obcas to ty druhe boli a za me vidim vyhodu v tom, ze toho partner opravdu lituje (ne vsichni opravdu lituji). Zacnete znovu budovat duveru, i kdyz to bude trvat. Podvedl te, boli to, ale pokud mezi vami byla laska, tak nezmizi jednim uklouznutim ani z jeho strany a ani z te tve, momentalne je to zastinene tim,ze citis jen bolest a nenavist, ale dej tomu cas a uvidis ....
@ito klobouk dolů před tebou, že dokážeš takto klidně poradit👍já v tom mám jasno i kdybychom spolu byli 40 let a měla začít znovu i kdybych opravdu musela vystoupit z hodně velkého komfortu, tam mu NIKDY neodpustím a nezůstanu s ním.....pro mne je to prostě podvod a zesměšnění toho druhého....
@irmamala pokud to ani jednomu z vás nevadí, tak proč ne, każdý to má jinak🙂
Nevěra pro mě není důvod k rozchodu. Vlastně je to pro mě úplně nejhorší důvod k ukončení vztahu. Nejsem z těch které věří na celoživotní věrnost. To dle mě není možné.a nemusí mi nikdo psát jak u jich to 20,30,40 let funguje😂😂.Já v to prostě nevěřím. Za bývalého manžela bych dala do ohně obě ruce. A přišla bych o ně. Neměla jsem nikdy ani stripek pochybnosti.
Práva láska neskončí s prvním problém. Práva láska problémy překoná.nebo se o to aspoň snaží,protože ne vždy se podaří. To je podle mě v dobrém i zlém. Ne si něco pokrytecky slíbit a s prvním problémem to zahodit.
Samozřejmě že to bolí,samozřejmě že je narušena důvěra. Sama píšeš,že ses chovala jako kráva.coz ho neomlouvá,ale třeba si ho k tomu sama dohnala.
Může to trvat měsíce,roky,ale napravit se to dá. Když budete oba chtít. Doporučuji parovou terapii.
Než aby ses trápila tím,že po 15letech vztahu udělal chybu,zamysli se,jak velký na tom máš podíl a hlavně,že nakonec si vybral tebe.
Lituje,chce s tebou byt,teď ti to musí dokázat.
Hodně štěstí 🍀
Ne, ale je spousty druhy nevěr