Neustále se dohadujeme. Jaký je váš názor na situaci?

20. zář 2023

Ahoj , bude to trochu delší .
S přítelem jsme spolu 5 měsíců . Tvrdí ,že je rozvedený 5 let. Jezdí jen on ke mě . Mě k sobě ještě nikdy nepozval . Když mu moje kamarádka , před 2 měsíci řekla , kdy mě tam hodlá vzít … jeho reakce byla divná . Začal se vykrucovat . Mě to v tu chvíli úplně trklo . Od té doby mě tam samozřejmě nevzal a to jsme už byli dokonce na 2 dovolených , vídáme se celkem často . Před par dny když byl u mě , jsem se mu koukla na občanku , kde má uvedený stav ženatý . Bydlí ale nejspíš sám , volá si semnou téměř každý den pozdě večer klidně 2-3 h .

A teď k těm dohadům …. Jsem dost rýpavý typ . Když mě něco vadí , musím furt rýpat . Jelikož mě ta situace s tím , že me tam furt nevzal štve hodně , tak i hodně rýpu . Dnes ráno vznikla hádka , po které jsem mu řekla , když jsem tak nesnesitelná , tak at si jde - on se samozřejmě sbalil a odjel . Hádka vznikla kvůli tomu , že jsem mu minulý týden řekla , že příští víkend stravim u něj - on že ano . Za pár hodin mi pak sdělil , že zapomel , že mají s kamaradama grilovačku … mě se to zdálo zase divné , tak jsem si rýpla … on mi pak řekl , ze tam jít nemusí . V pondělí jsem se ptala , jestli tedy jde tento týden na tu grilovacku , on ze neví , tato odpověď následovala každý den az do dnešního rána ( středa ) , natož jsem mu rekla , v klidu , at jde tedy na grilovacku , ze se nic neděje , ja si dam doma večer Bohemku a budu volat s kamarádkou a prijedu třeba ten příští víkend. On začal prudit , ze musím chlastat , ze holku co je doma sama a chlasta nezná ….. blablabla a byla hádka 😅 me proste vadilo to , ze on si jezdi cele léto s kamaradama různé po republice na víkendy do kempů a chlasta , ja sedím doma a kdyz si chci dat víno , jsem špatná … Od hádky uplynulo 12 hodin a ja už mu chci psát , že mě to mrzí … zajímal by mě Váš názor na situaci . Jsem opravdu tak strašně urýpaná ,musím vyvolávat neustále dohady ? Přeháním to, když mě stále vadí , že jsem u nej nebyla?

klokanka31
20. zář 2023

A proč jsi nemohla na grilovačku s ním? Já bych se nedivila kdyby ženatý byl, oni jsou chlapi vynalézaví...

autor
20. zář 2023

@klokanka31 asi tam budou jen chlapi bez ženských 🤷🏻‍♀️ nezminoval se o tom

apple_tree
20. zář 2023

A už tě nějakým svým kamarádům představil? Vsadila bych boty na to, že tě má jen jako milenku.

autor
20. zář 2023

@apple_tree ano , jednomu s jeho přítelkyní .

sinicka
20. zář 2023

Mně by teda asi blikaly všechny kontrolky, jednak kvůli těm návštěvám, ale dá se to ještě celkem pochopit. Stydí se za svůj byt, není schopen uklidit, co já vím…
Co by mi ale vadilo víc - ty hádky. Jako co kdo řekl, jak se podíval.. to je dětinské a odrazovalo by mě to od chlapa. Ale co víc, že on si jezdil přes léto pryč popíjet a na párty a tobě vyčítá volání s kamarádkou.. to máš jako trávit čas bez něj vařením, žehlením a sledovánim Elišky a Damiána? To by byla asi poslední kapka pro mě po tak krátkém vztahu. Tohle se po 5 měsících dít nemá. Cítila bych se ponížená. Já si půjdu na víno kdy chci a dám si ho kde chci a s kým chci. Rozhodně bych mu nepsala a ani se neomlouvala. At se snaží. Pokud se nebude snažit, at uz ani nejezdi.

Nejspíš jsi jen jedna z více milenek..

zelenaesmolda
20. zář 2023

Nechapu proc se tak ponizujes doprosovanim a vnucovanim se nekam kde o tebe nikdo nestoji?

veruuu_kubesovic
20. zář 2023

A co nechápeš na tom, že jsi jen jeho milenka???

autor
20. zář 2023

Jen dodám , že mě seznamil se svou 13 letou dcerou . Byli jsme s ní 10 dní na dovolené . A domu me prý nevzal , kvůli tomu , že má starý byt 🙈 Pořád se mi nechce nějak věřit tomu , že jsem jen jeho milenka . Jezdí za mnou často

krtcice
21. zář 2023

Takže on si bude grilovat, ale ty si nesmíš dát doma alkohol? To je slušná manipulace hned na začátku. Nic, nepiš mu, nedolejzej. Ať si přileze on pokud chce. Pokud ne, žádná škoda takového.

lauriak
21. zář 2023

Neverim tomu, ze by ta nevzal domov kvoli tomu, ze ma stary byt. Nezije tam nahodou este s manzelkou? Cele je to nejake divne. A to s vinom vecer je absolutne cez ciaru 😏 Snad si dospela zena a ked mas chut si otvorit vino tak si nemusis pytat jeho povolenie 🤦🏼‍♀️

lis6
21. zář 2023

To se stalo mojí kamarádce. Byl to slovak. Udělal z ní puťku, vůbec to nechápu, zrovna z ní, která jen někde projde už po ní šílí několik chlapů. Holka od rány. Ale manipulátoři jsou prostě dobří. Seděla jen doma a čekala na něj. Chtěl se s ní sestěhovat, ale ona chtěla poznat jeho rodiče. Vždycky jí slíbil že může k němu přijet,ale sešlo z toho. Nakonec jela na Slovensko a zjistila, že tam má manželku... no vzpamatovávala se z toho dlouho

irmamala
21. zář 2023

Ja teda absolutne nechapu, ze se nekdo po 5 -ti mesicich vztahu takhle hada. To by jste se snad meli nosit na rukou, mit motylky v brise a litat jak pubertaci. Ztracis s nim cas. Neco ti taji. Milenka asi nebudes, ale podle me se nerozvedl a sdili byt s manzelkou. Taky jsme tak nejaky cas po rozvodu bydleli.

jahodi
21. zář 2023

Já to vidím tak, že se ozveš když něco nesedí, a zřejmě jeho reakce jsou spíš vyhýbavý anebo se snaží aby to vypadalo, že jsi vyvolala konflikt. Podle mě rýpání je něco jinýho. Pokud ti něco nesedí, je jedině správně se ozvat. Vždyt bys jinak ani nepřišla na to, že je třeba všechno nějak jinak.

Po pěti měsících - zvlášť když se vyhýbá tomu vzít tě k sobě domů - bych o něco takovýho teda fakt nestála.

dandaa
21. zář 2023

V okolí znám několik případů kdy muži mají milenku a ty jsi taky . Nebuď hloupá a kopni ho do zadku. Nebo zazvoň u něj doma a uvidíš realitu.

lichozroutsudy
21. zář 2023

Je zenaty a tebe ma jen jako milenku. A mozna nejen tebe, i kdyz se ti zda, ze s tebou travi dost casu. Doporucuji presekat kontakt a vykaslat se na nej.

zuzkasim
21. zář 2023

Tohle mi trochu smrdí. 5 měsíců není 5 týdnů, pokud spolu strávíte dost času a byli jste i na 2 dovolených, očekávala bych že už se celkem znáte a ve vztahu by už neměla být tabu. Na grilovačku tě mohl vzít s sebou, ne? Občanku po rozvodu měnit myslím nemusí, na nových už stav stejně není. Zakazovat otevření si večerního vínka, nechápu, to mi přijde dost přes čáru, pokud nejsi alkoholička, která mu slíbila, že už se pití nikdy nedotkne. Nějaký důvod ke svému chování určitě má a já bych byla samozřejmě zvědavá, co za tím je.

biciklissie
21. zář 2023

@sinicka Elišky a Damiána.

biciklissie
21. zář 2023

Jinak tedy mě to taky celé přijde divné. Jste na začátku vztahu a vlastně mu nevěříš. Což se ale nedivím. Řekla bych mu, co mi vadí a buď ti to relevatne vysvětlí a změní to nebo konec. Nenech se manipulovat tin, že jsi konfliktní, když se ozves. To, že ti kecá do toho, co děláš, když jsi sama, to bych taky brala jako dost velký varovný signál. Jste na začátku vztahu a to někteří (samozřejmě muž i ženy), rádi zkouší hranice, co si můžou dovolit, kam až můžou zajít.

mourovatakocka
21. zář 2023

Nechce tě vzít domů, seznamovat tě s přáteli a brát tě na společné akce = je to pro něj bolestné po rozvodu, jeho přátelé samozřejmě znají jeho exmanželku, nespěchá na to poslouchat jejich srovnávací kecy. Ale. Už tě seznámil s dcerou, byli jste dokonce společně na dovolené, to je dobré znamení. Tohle bych dokázala pochopit, po rozvodu někdy člověk nazírá na začátek vztahu opatrněji.
Nicméně - celkově mít problém s tím, jak si ty bez něj zařídíš volný čas? Kritika toho, že si chceš otevřít víno? WTF! Koukat se někomu do občanky není moc košer - třeba jen neměl čas, nervy, chuť na výměnu - a třeba prostě rozvedený není. Otázka, jestli by ti to dcera neřekla, ne třeba proto, že by tě tak milovala, ale jako obranu rodiny. Moc by mě zajímalo, jaký vy dvě spolu máte vztah. A pozastavila bych se ještě u jedné věci - ty dlouhé večerní hovory, to je za mě jak z dob puberty, ale to je třeba jen můj názor, je to samozřejmě děsná romantika - a taky to může být vlastně kontrola z jeho strany - abys "musela" být doma nebo někdy mimo společnost a čekat, až si budete sdělovat denní zážitky.
Za mě je tohle hodně moc divný vztah, zvlášť když se znáte relativně krátce. Buď není psychicky srovnaný s rozvodem (a do toho je lepší se nemontovat), nebo rozvedený není a tahá tě dost brutálně za fusekle.

evculinda
21. zář 2023

@zuzkasim po rozvodu se občanský průkaz měnit musí, je-li v něm uvedeny stav. Moje máma za to, že OP vyměnila a nezměnila stav, dostala pokutu

zuzkasim
21. zář 2023

@evculinda To jsem netušila, každopádně nevím, zda a kde se to vůbec kontroluje? Občanku vytahuju maximálně na poště, když si něco vyzvedávám, jinak téměř nikde. Dovedu si představit, že si někdo třeba o novou občanku nepožádá? Fakt nevím, jestli se to někde dostatečně zdůrazňuje, zatím tuto zkušenost nemám. Vyměnit si ji a uvést vlastně nepravdivé údaje, to věřím, že na pokutu je, když se na to přijde.

evculinda
21. zář 2023

neuvedla nepravdive udaje, jen nevedela, že po rozvodu ma menit OP.

zuzkasim
21. zář 2023

@evculinda Aha, psala jsi, že ho vyměnila a nezměnila stav, tak jsem vycházela z toho.

evculinda
21. zář 2023

@zuzkasim omlouvám se, napsala jsem to krkolomně, měla původní OP, rozvedla se, když si šla vyřídit nový (starý pozbyl platnosti), platila pokutu, že v době trvání starého nezměnila stav v OP

zelenaesmolda
22. zář 2023

@mourovatakocka
A pozastavila bych se ještě u jedné věci - ty dlouhé večerní hovory, to je za mě jak z dob puberty, ale to je třeba jen můj názor, je to samozřejmě děsná romantika - a taky to může být vlastně kontrola z jeho strany - abys "musela" být doma nebo někdy mimo společnost a čekat, až si budete sdělovat denní zážitky.

To je pravda,tenhle uhel pohledu me nenapadl a to mam s manipulatorem sve zkusenosti