Neumím mít sex s milovaným člověkem. Někdo podobně?

17. říj 2023

Sex je pre mna spinava aktivita, bohuzial musime to robit ak chceme mat deti. Sex vobec nie je romanticka vec ide tu iba o vybitie hormonov nic viac. Ovela viac romantickejsie je sa len tulit, objimat sa, drzat sa za ruky atd. Co tym chcem povedat je ze mat sex s niekym na jednu noc alebo s niekym koho nemilujem nie je pre mna problem pretoze predsa ide len o tie hormony a vysantenie sa. Urcite sa neviem sexom k niekomu citovo priputat kedze to nema s romantikou nic spolocne. A zase problem je tu, ze ak mam partnera ktoreho milujem tak to nechcem robit citim sa zle, spinavo ako handra, hanbim sa.. ma to niekto podobne? ako sa s tym vysporiadat?

l_
17. říj 2023

Resila bych to s psychologem/sexuologem.. neprijde mi v poradku, tvrdit ze sex na jednu noc je cajk a milovani s pritelem je spinava aktivita..

levandule_k
17. říj 2023

Tady přemýšlím, jestli je to trolling nebo ne...

Jen tak ze zvědavost, jak jsi na tom s autoerotikou? Je to v pohodě, nebo ti to přijde také jako špinavá aktivita.

Tohle je na terapii. V tvém případě bych sáhla po tradiční psychoterapii doplněné alternativou typu kineziologie, regresní terapie, ženské kruhy, vaginální mapování, práce s pánevním dnem, meditace. Zároveň na sobě začni pracovat sama, zaměř se na osobní rozvoj např. si můžeš přečíst pár knížek s tématikou osobního rozvoje...

Budeš muset změnit své přesvědčení, že sex je špinavá aktivita, vybití hormonů. Pátrala bych v sobě, proč to tak máš, proč si to myslíš. Jaké pocity v tobě vyvolává teze sex je pro nejintimnější propojení s partnerem. Kladla bych si otázku, jak se přistupuje k sexu v tvé rodině, je sex tabu, nebo ne. Nebyla jsi někdy znásilněná, nebo nemáš za sebou nějaké sexuální zneužívání? (Někdy to zažiješ v dětství a potlačíš to...) Co jsem četla v knížkách s ezotématikou, tak se může stát nějaké trauma tvému předku a pak se to přenese na tebe např. tvoje prababička mohla být znásilněna.

Zajímavá knížka je Tantra pro každého Cesta od sexu k duši.

autor
17. říj 2023

@levandule_k proste sa mi to hnusi aj z toho dovodu ako v dnesnej dobe kazdy s kazdym spi. Nie je to ako kedysi. Doba sa zmenila, ludia sa zblaznili

lichozroutsudy
17. říj 2023

Ne, doba je porad stejna. Problem je v tvoji hlave. Res to s psychologem.

1pomnenka
17. říj 2023

Vždyť nemusíš mít ani sex ani děti, nikdo tě nenutí. Vybití hormonů při sexu mne rozštípalo. 😅

lusiana777
17. říj 2023

Tohle teda určitě není pravda, že každý s každým.. Jak píší holky, zaměř se na sebe a svou hlavu, protože to co tu píšeš už není normální. Ba naopak, sex je krásná věc a navíc jí prožívat s milovaným člověkem. Já bych zas nemohla jít jen tak s někým si vrznout, což je zase pro tebe normální.

orangutan123
17. říj 2023

To si trochu protiřečí ne? Na jednu stranu říkáš, že sex na jednu noc je ti příjemnější a na druhou se ti to hnusí z toho důvodu že v dnešní době spí každý s každým?

barumrallyebum
17. říj 2023

Ja myslim, ze se zblaznili hlavne na Sk..

mysh_me
17. říj 2023

Typicky dusledek katolicke vychovy. Sex je fuj a musime ho vydrzet jen za ucelem plozeni deti… tipuju ze sex byl u vas doma tabu, autoerotiku uznavas jako zpusob jak si “ulevit” = vybiti hormonu, k cemuz lze prizvat jednorazove nekoho ciziho, ale doma s partnerem se ta fuj vec nedela 😉🙄 doporucuju sexuologa nebo rovnou psychoterapii a ucet muzes zaslat svym jiste hluboce vericim rodicum.

petulkadodo
17. říj 2023

Vždycky spal každý s každým. Lidi jsou zvířátka hnaná hormony. I v minulosti bylo běžné, že se hupslo někam na seník. Sex je normální příjemná záležitost, bez které bychom vymřeli. Sex a romantika jsou dvě různé věci, které spolu můžou ale nemusí souviset.

levandule_k
17. říj 2023

Si myslíš, že v minulosti nebyli mimomanželské děti, potraty? Si tu dobu trochu idealizuješ. Dělo se to i v minulosti. Dneska se o tom víc mluví.

reeeza
18. říj 2023

A ty máš partnera se kterým se snažíte o dítě? Nebo to byla jen úvaha do budoucna?
Hele jsou i chlapi, co ani když jsou ve vztahu, tak nejsou moc vztahoví, na romantiku atp...Sex je pro ně sex, ne milování. Čili s takovým byste si sedli ne?

Já nevím, je 21. století a nepříjde mi nutné, abys nutně musela zapadat do nějakých škatulek či tě označovat za nenormální. Tak prostě máš ráda sex, ale milování ne 🤷‍♀️.
Je to ok pokud ti to nevadí.
Pokud ti to vadí, tak bych to řešila s terapeutem ne sexuologem.