Nespíme spolu, ani se nepřitahujeme, jsme na sebe zvyklí

handula83
14. pro 2014

Ahoj holky a maminky,já už opravdu nevím jestli si za to nemůžu sama,S manželem máme ročního prcka a nebýt mě a tak jsme pořád ve dvou.Jsme spolu hodně dlouho a jsme na sebe zvyklí.Vím že je to to nejhorší,ale občas si říkám že se tak známe,že se ničím nezaskočíme.Co je horší je že spolu nespíme a ty věci okolo.Prostě jako manželé po 40 letech,Ani pusu si nedokážeme dát.Nejde o to jestli někoho má,třeba jo ale to musí předstírat hrozně dlouho a já ho nedržím to on ví.Stačí mu televize,počítač,jídlo a je spokojenej.Já taky nejsem bez chyby,jsem věčně naštvaná a nervní,protože mi chybí to hezký co je mezi manželi.Promluvit si s ním o tom nemá cenu.Vidí vše v pořádku.Holky jsem opravdu vadná já? Nebo Jsme prostě skončili jako manželé.

makuka88
14. pro 2014

@handula83 nepisete jak dlouho jste spolu, ale ja bych takhle teda žít nemohla ... Když se mnou manžel nespí alespoň ob den tak jsem na nervy ... Jámě spolu pravda jen krátce, ale v předešlém vztahu jsme spolu spali do poslední chvíle a to jsme táhli na 7. rok ... Nicméně pusu jsem bývalému také nedala .. Bylo to zle .. Ostatně proto jsme se rozešli a v dobrém 😊 ja byt na vašem místě asi se zblázním a koukám po jiném chlapovi ... Protože žijeme jen jednou a tu lásku si myslím ze člověk potřebuje ... Můj manžel je na můj vkus vlk samotar a ja trpím i přes to ze usiname v objetí a tu pusu si občas dame ... Ale i tak mi něco chybí ... Jenže každy je jiný ...

handula83
autor
14. pro 2014

@makuka88 Začali jsme spolu před 16 lety,možná proto je to mezi náma takové nudné.Když sme se brali což bylo po 9 letech tak jsem věděla že je to chlap s kterým chci zestárnout,ale až tak to zase ne. 😔 Jako každá jiná ženská jsem chtěla dítě,tak nějak jsem si říkala,že to bude pořád stejný,ale je to ještě horší.Už si připadám po 30 jak stará mladá,než jak ženská.Alespon že mě má ráda ta malá.

tarra27
14. pro 2014

@handula83 jestli jsi nervní, tak to ani on nebude chtít....a jak dlouho spolu nespíte?

handula83
autor
14. pro 2014

@tarra27 Rok bez sexu je normální.Nervní musím být,protože to přemlouvání už mě nebaví.Adi jsem už i díky tomu stratila chut.

handula83
autor
14. pro 2014

@tarra27 Rok bez sexu je normální.Nervní musím být,protože to přemlouvání už mě nebaví. Jsem už i díky tomu ztratila chut.

makuka88
14. pro 2014

U mě by byl měsic bez sexu v manželství důvod pomalu se rozvádět!! 😄 nebo alespoň hledat milence ... No a to je cesta do pekel ... Nezávidím vám tuhle situaci ...

handula83
autor
14. pro 2014

@makuka88 Tahle situace trvá už hodně let.Ale zvyk je zvyk.Nejhorší je že mi běží léta a malou prdelku jsem chtěla a jsem ráda,že jí mám. Po tolika letech co jsme spolu.Taky jsem se nemusela dočkat. ☹ Alespon vím,že to co ted žiju není zase tak normální jak jsem si myslela.

tarra27
14. pro 2014

@handula83 já si mysím, že žádný normální chlap nevydrží bez sexu rok...bohužel.... ☹

peroli
14. pro 2014

@handula83 my teď s manželem budeme za pár dní slavit 14 let a i když nejsme žádní králíci 😀 tak pořád se chováme jako manželé, jako lidi co se mají rádi.. dáváme si pusy, objímáme se, milujeme se, povídáme si a občas se i vedeme za ruce (pokuď teda netlačí jeden z nás kočárek 😀 ).. osobně bych v přátelským vztahu asi nemohla žít (i když jak se říká - nikdy neříkej nikdy, že jo?).. nejenom, že by mi jako člověku/ženské chybělo to hezký ale i kvůli dětem.. kdyby viděli že spolu žijí dva dejme tomu kamarádi tak co si z toho odnesou do života? jasně, sice je 100x lepší vychovávat děti v kamarádském vztahu než v "italském" nebo něčem ještě horším ale ani takový ten kamarádský "chlad" není asi pro výchovu to nejlepší.. to je ale jen a pouze můj názor, každý to vidí jinak.. 😉 někdo je strašně vděčný i za tohle, je i tak spokojený a někdo to rozsekne, začne žít "nový život" a hledat novou lásku..
jak to bude u vás si musíš rozhodnout sama.. moc ti držím pěsti ať si to v hlavě správně srovnáš a ať jsi hlavně šťastná - ať s manželem nebo jen s malou a časem třeba i novou láskou..

PS.: Poradna by nepomohla?

irena1111
14. pro 2014

Já myslím že sex sám o sobě není to nejdůležitější. My spolu dokážeme s partnerem taky nespat třeba několik měsíců a nemáme s tím problém ale lásku a náklonnost si dáváme najevo prakticky pořád. Jsme oba spíš mazlící tipy takže pusinka, obejmutí, několikrát denně si říct mám tě rád, jsi moje láska - to je u nás na denním pořádku. Dle mě sex není důkaz lásky ale mezi tebou a tvým chlapem se evidentně vytratily všechny city a to už problém určitě je. Nezbývá než o tom buď mluvit a společně to řešit a nebo si jít každý svou cestou.

favofrenki
14. pro 2014

@handula83 Ahoj vždy je chyba na obou stranách. Chceš s ním zůstat? Okolí nám často zrcadlí nás. Je to pár dní co jsem se vztekala jak mě děti neposlouchají manžel ignoruje atd. A pak jsem zapojila jiný úhel pohledu a vzpomněla na zrcadlo. Protože vždy se k nám okolí tak či onak chová z nějakého důvodu. A najednoy jsem viděla že já nenaslouchám dětem a přes únavu ignoruji mužovo vyprávění o práci. Nemůžu čekat že se budou chovat jinak. Moc se mi líbil tenhle příběh zkus si ho přečíst. http://www.pronaladu.cz/seznam-ktery-zachranil-...

makuka88
14. pro 2014

@handula83 ja si to fakt nedokážu představit ... Jako samozřejmě ze když vidím svoje rodiče tak tam moc lásky taky není ... Ale na druhou stranu ani na 40ti letech není člověk starý natolik aby se nemohl znovu zamilovat ... Ja si myslím ze každy potřebuje trochu te fyzické blízkosti ... Mate dceru to je krásné, také se moc těším na mého syna a vím ze ho budu moc milovat ... Ale partnerska láska je jiná než mateřská ... Ja byt vama tak je mi šíleně smutno ..

peroli
14. pro 2014

@irena1111 trefně řečeno.. postel sice nemusí být každý den ale za 1. musí to tak vyhovovat oběma a za 2. ten vztah musí jinak fungovat normálně.. manželé by si ty city měli projevovat.. nepotřebuji dostávat každý den kytičku ale ani nechci mít vedle sebe člověka který přijde z práce a jen ze slušnosti na mě houkne čau.. potřebuju vědět a cítit že jsem pro něj důležitá, že nejsem jen inventář a to třeba i jen drobnostmi.. třeba tím že projde kolem mě v kuchyni a mimoděk mě pohladí po zadku... 🙂

handula83
autor
14. pro 2014

@makuka88 Je mi šíleně smutno,vím že vinu určitě nesu i já.Nevím čím to je,ale jiný chlapi se mi diví.Manžel je hodně nehovornej a neumí se bavit.Světe div se, ted si to vyčítáme.Já jsem ukecaná a on má rád klid.Ježiš je nám něco málo přes 30 let tak sakra musíme žít,co je na tom špatného.

handula83
autor
14. pro 2014

@peroli Jo alespon kdyby mě po tom zadku pohladil.On není takový ten frajírek nebo tak něco.Spíš mi přijde že co nezečnu já on neuděla.Akorát už mě tohle přestalo bavit.Taky potřebuju mít vedle sebe chlapa.

makuka88
14. pro 2014

@handula83 ja se nedivím ... Tohle je asi špatně ... Vina je určitě na obou stranách ale vyřešit si to musíte jen vy dva ... Mate možnost se bavit s jinými chlapama a jít se bavit .. Ja s pupkem nemůžu nic a chlap mam pocit ze o mě neopre ani koště ... Takže byt vama rychle to začnu řešit ať si pal nevycitate ze jste dlouho smutnila ... Určitě bych začala tím, ze bych to řešila s manželem a pokud cítíte ze je to úplně v kopru asi se podívejte po jiném ... Nebudete první ani poslední. Někdy to proste nevyjde ...

marcicek84
14. pro 2014

@handula83 A od kdy spolu nespíte, od porodu?A byl u porodu? Na některých chlapech to zanechá následky, ženská se mu zhnusí, už tě nevídí jako milenku, ale jen jako matku, nedokáže tě vnímat jako sexuální objekt...

handula83
autor
14. pro 2014

@makuka88 Děkuji za radu,holt se budu muset zamyslet.Jen jsem to měla udělat dřív než jsem měla malou.Moje seběvědomí je na bodě mrazu,co jsem doma.Když jsem mu řekla že jsme už každej jinej,tak mi řekl,že protiklady se přitahujou.Co mu na to mám říct.A taky nejspíš k tomuto zamyšlení přispěl jeden dotyčný a já poznala že se dá žít zase hezky.Jenže všechno je jen na chvíli,bylo by to stejný jako ted.

peroli
14. pro 2014

@handula83 to věřím.. hlavně jak jsem už psala srovnej si to v hlavě co nejdřív protože jestli si to brzo nevyřešíš sama se sebou tak, i když to zní tak strašně obehraně (bohužel ale je to tak ☹ ), jednou ti to fakt bude hrozně líto a mohla by sis to časem hodně vyčítat žes třeba radši neodešla nebo to neřešila v nějaké té poradně..
a mmch, jestli už teď to na sobě cítíš, jestli už teď tě to ovlivňuje tak si vem co to s tebou udělá za dalších pár let.. jako ženskou tě to bude strašně ubíjet a nakonec by to mohlo mít vliv na tebe i jako na mámu.. buď budeš na malou bývat protivná nebo naopak se k ní třeba až nezdravě upneš.. a to by vašemu vztahu fakt neprospělo a do budoucna by mu to mohlo hodně ublížit.. 😔 😢

handula83
autor
14. pro 2014

@marcicek84 Mě nevnímá už 3 roky,jako sexuální partnerku.Byl mi oporou a je pořád.Prostě mi to příjde jako nejlepší kamarád,máme se rádi,ale to hlavní tam chybí.Nechce odejít má nás rád.Tak co mu mám na to říct

handula83
autor
14. pro 2014

@peroli Pravda,někdy jsem hodně podrážděná,protože vím že ten den bude zase stejný a nikdo mě neobejme.Na malou jsem hodně závislá,nikoho jinýho nemám.

makuka88
14. pro 2014

@handula83 ja to úplně chápu ... Moje sebevědomí je také na bodu mrazu!! Bohužel mam smůlu momentálně ... Pokud te někdo "nakopnul" pak je vše jasné ... Zřejmě to chtělo maličko otevřít oči ... To se stává .. Držím palce ať je jen lépe 😊

marcicek84
14. pro 2014

@handula83 - nechápu proč sis s ním to dítě pořídila...no a co chcečš ty? být sama s děckem?a není lepší na to dítě ve dvojko?jako pokud nemáš jiného milého, tak to řešíš trochu předčasně si myslím...manželovi můžeš max. sdělit, že pokud se nelepší váš sexuální vztah z jeho podnětu, požádáš o rozvod, že dále je to na něm...uvidíš co se stane, ale pak o ten rozvod požádej, bohužel se musíš na spůl roku odstěhovat a žít odděleně, tak to promysli...

peroli
14. pro 2014

@handula83 tak to prrr.. to nemáš pravdu.. 😉 v novém vztahu by to vůbec nemuselo být za chvíli stejný jako teď.. mluvím z osobní zkušenosti.. 😉 takže v tomhle směru hoď klidně obavy za hlavu.. 😉 samozřejmě že ti motýlci v břiše dřív nebo později odletí ale může zůstat právě to pohlazení po zadku, může zůstat takový ten hezký a milý tón kterým tě chlap pozdraví když přijde večer dom z práce, může zůstat to že si spolu (i kdyby jen jednou za rok) sednete/lehnete spolu k filmu nebo i jen nějakému seriálu a zasmějete se atd atd.. pro mě třeba strašně moc znamená i to že i když manžel (jako každý chlap) nesnáší nákupy tak i přesto mě párkrát do roka zaveze třeba do Ikei.. sice u toho háže hrozný xichty 😀 a musím to vzít trošku svižným krokem 😀 ale udělá to pro mě.. 😵 a o tom to je.. 🙂

peroli
14. pro 2014

@marcicek84 a to já zase tazatelku chápu.. ona si to mohla uvědomovat i před tím (i když třeba taky ne) ale třeba právě až to miminko ji otevřelo víc oči a začala si tu domácí atmosféru víc uvědomovat.. 😉 předpokládám že před tím chodila normálně do práce a v tom pracovním procesu/shonu si fakt kolikrát některých věcí pořádně ani nevšimneš, neuvědomíš si je.. 😉

tarra27
14. pro 2014

@irena1111 pokud je chlap vpořádku, žena není nijak nemocná, tak nekolik mesíců bez sexu nevydrží.....tomu nevěřím. že bud si to nedeá sám nebo nekoho jineho nemá.

handula83
autor
14. pro 2014

@marcicek84 Myslíš to asi dobře,ale proč jsem s ním chtěla dítě?Protože jsem s ním tolik let ,že mi to přišlo správný byli jsme prostě na sebe zvyklí.Já nevím jak bych to vysvětlila.

handula83
autor
14. pro 2014

@peroli Jo tak tohle si říkám každým každý den.Dřív jsem chodila do práce i o víkendu ,tak mi to tak nepřišlo.

polaks
14. pro 2014

Tak úprimne,byť s niekým len zo zvyku?? ÁNo raz som to zažila,ale ten pocit,že je to len zvyk som dokázala zniesť len pol, roka a potom som sa s dotyčným rozišla,aj napriek tomu,že sme mali 2 mesiace pred svadbou. Toto by som fakt nedala,s manželom sa poznámke 10 r. a manželia sme 5 r.,ale takéto chovanie,že žiadne objímanie a bez sexu a podobných mileneckých záležitostí by som nezvládla uniesť,isto by som si našla iného,alebo on inú..,ale nezostala by som v takom vzťahu...

handula83
autor
14. pro 2014

@polaks děkuji,já myslela,že po 17 letech je tohle asi normální,ale vidím,že se dá žít i jinak.Určitě se zamyslím.Ale to jsem měla dřív.