Nerozumím situaci po rozchodu. Jak si to má vysvětlit?

10. srp 2021

Ahoj všichni. Mám na vás otázečku. Nejprve nastíním situaci. Měla jsem partnera, docela krátkou dobu, ale bylo to moc fajn. Ze dne na den vztah ukončil, že si našel jinou a zamiloval se do ní. Vzala jsem to v klidu (navenek). Po dvou týdnech mi psal, že jsem skvělá a má mě moc rád a ať mu odpustím. Po dalších dvou týdnech jsme si psali a prý ten nový vztah není tak super jak se zdál a že neví jestli neudělal chybu. A pak, že mě miluje (to mi nikdy neřekl!), že mu chybím, že na mě myslí atd. Ale zároveň se nějak nemá k návratu a stále je s ní. Jak si mám toto chování vysvětlit? Nikdy jsem takovou situaci nezažila. :D
Leona

irmamala
10. srp 2021

Jak asi, že je to kretén....

malenka3
10. srp 2021

Taky bych to vyhodnotila jako hovado, co neví, co chce. Jak dlouho jste spolu byli? Pokud jen krátce, ruce pryč. Zjevně sex s tamtou novou není tak super 🙈😄

autor
10. srp 2021

@malenka3 3 měsíce jsme spolu byli. On už chce rodinu, v tom má jasno. Je mu přes 40 už. A je to velmi citlivý člověk. Asi to není o sexu, to si nemyslím. Ale nechápu to moc no. Když píše takový věci, ale pak se zase delší dobu neozve. Myslela jsem, že se chce teda vrátit ?

malenka3
10. srp 2021

@anonym a ty to máš jak? Pokud o něj pořád stojíš, postav ho před hotovou věc, zeptej se, o co mu jde. Pokud to takhle válí na obě strany, já bych jeho číslo zahodila nadobro.

adula000
10. srp 2021

No vzhledem k tomu, že je mu už 40, tak ruce pryč od něj. V tom věku by už snad mohl vědět, co chce a ne že se po 3měsích sebere, že se zamiloval jinde a za pár týdnů, že už to není tak super.

autor
10. srp 2021

@malenka3 já to mám těžký. Zajímá se o mě skvělej chlap. Vztah s ním by byl super i do budoucna. Ale zamilovaná jsem právě pořád do ex. Do háje s těma chlapama :D

autor
10. srp 2021

@adula000 působí to na mě trochu tak, že je nevyzrálej v těchto věcech... To je fakt. Ale citům neporučím, a to mě štve

adula000
10. srp 2021

a kolik je tobě?

autor
10. srp 2021

@adula000 jsem od něj 10 let. Mladší. Už chci taky rodinu a klid. Vlastně chceme oba to samé. Jen se bojím, že budu čekat na to, až ten nový vztah vzdá a vrátí se a mezitím mi uteče ten nový, co se o mě zajímá. Ale toho nového tolik nechci, nic k němu necítím. Mám pocit, jako bych byla zase v pubertě. :D

adula000
10. srp 2021

no a jakou máš jistotu, že když se k tobě vrátí, že ti to neudělá za pár měsíců znova? Ok, pochopila bych to možná po x letech vztahu, že to doma nebylo ideální a někoho si našel, ale po třech měsících, to opravdu ne a myslím, že on o dlouhodobý vztah ani neusiluje a vyhovuje mu volnost.

autor
10. srp 2021

@adula000 on má smůlu na ženy, chce právě jednu a už napořád. Mít rodinu a tak. On je v tomto rozumnej a citlivej. Tohle byl asi zkrat. Nikdy by nebyla jistota, že to neudělá znovu. To je jasný. Spíš mi jde o to, co holky myslíte, že chce? O co jde? Zajímá mě to ale zatím se ho nechci ptát přímo. :D Spíš jak to působí. Jestli chce zpět, ale vyčkává. Nebo si nechává zadní vrátka či měl jen slabou chvíli... Chápeš. 🙂

adula000
10. srp 2021

je mu 40, takže dle mě neví co chce, chce si maximálně užívat, kdyby chtěl jednu ženu, tak si po třech měsících nenajde jinou.

bara88
10. srp 2021

rozumný mi teda podle toho co píšeš nepříjde a ani ty mi nepříjdeš rozumná

lida9
10. srp 2021

ses naivni, pises jak pubertacka... utikej od nej

malenka3
10. srp 2021

@anonym na mě to působí tak, že s tebou to bylo z jeho strany spíš rozumové. Můžeš se mu líbit, může tě mít rád, ale pak se mu líbila jiná a jemu to přišlo lepší. Teď zjistil, že má řadu jiných vad proti tobě a řekl si, že jako partnerka pro rodinu budeš lepší. Mně by to prostě vadilo, ale já nejsem citově zaangažovaná, pokud o něj stojíš, dala bych mu nůž na krk, ať se rozhodne, že tu nejsi proto, aby se vrátil, až ho ta druhá přestane bavit. Jinak ty proklamace, jak tě miluje, já tohle nesnáším. Když mi tohle kluk psal po prvním rande, věděla jsem, že jsou to jenom líbivé kecy. Já miluju pro to, jaký ten člověk je a to za tak krátkou dobu fakt neumím poznat.

autor
10. srp 2021

@bara88 já rozumná jsem až až. Já to rozumově všechno chápu a vím. Rozum říká, že je to uzavřený... City ale jsou pořád silné...
A já ho znám, opravdu vím o co usiluje, touží po rodině. A když miluje, tak naplno. To se prostě stává, že člověk někoho potká a zamiluje se i když je ve vztahu. Ta jiskra náhle přeskočí a neovlivnis to. Takže to chápu, že má jinou. Zvlášť, když jsme ten náš vztah nestihli pořádně upevnit.

adula000
10. srp 2021

ano, to se stává, že se někdo zamiluje do někoho jiného, ale ne po třech měsících, promiň, ty chceš slyšet, že do toho máš jít, a pořád se přesvědčuješ, že to je super chlap apod.

autor
10. srp 2021

@malenka3 Ano ano, tak to vnímám i já. U mě se nestihl citově zaangazovat a teď vidí ty rozdíly. Že já jsem byla asi lepší. A teď on sám neví jak to vyřešit. Jestli zůstat nebo jít zpět ke mně. Já ho citově pořád chci, rozumově už ne.

autor
10. srp 2021

@adula000 já do toho rozumově jít nechci. Citově je to jiné... Asi potřebuji čas.

malenka3
10. srp 2021

@anonym a víš něco víc o jeho předchozím životě? Proč ještě nemá rodinu? Jak vypadaly jeho předchozí vztahy?

odula
10. srp 2021

Ty vole ... "Smůlu na ženy". To ti řekl on? Nebo jak jsi na to přišla? Mluvila jsi s některou s jeho ex? Takový typci jsou nejlepší. Nejen ze nejsou schopny mit trvalej vztah, ale ani nejsou schopny sebereflexe. 😠 Kdyz uz se ptáš tak ja ti dám pár nevyžádaných 1)od chlapa kterej po třech měsících zdrhne a pak se chce po par tydnech vracet nečekej stabilní vztah 2) nezůstávej s ním kvůli tomu ze oba chcete rodinu . Abyste mohli založit stabilní spokojenou rodinu musíte mít NAPŘED delší stabilní vztah vy dva, kdy spolu budete muset řešit každodenní problémy a situace a vědět ze se na sebe můžete spolehnout 3) citům neporucis, tak jim neporoucej - dej tomu čas. Počkej další tri , čtyři měsíce, i dyl, a uvidíš. Nebuď ani s jedním ani s druhým a počkej jak se vybarví oni - a tvoje city. A neboj - nebude to ztracenej čas. Zttacenej cas je čas stravenej v manželství s někým, o kom po par měsících/ letech zjistíš ze je debil. 4) nenech se ukecavat. To je citová manipulace.
Toz - good luck ;)

levandule_k
10. srp 2021

On na mě působí nevyzrále. Po třech měsících ti dá kopačky, protože to dle něj neni ono a zkouší štěstí jinde. Tam zjistí, že to taky není ono a chce se vrátit k tobě. Podle mě jsi stejně pro něj přestupní stanice. Já bych od něj zdrhala na míle daleko. Ve 40 musí vědět, co chce hned a ne se rozchazet po 3 měsících a po 14 dnech se pokoušet o neurčitý návrat.

Ale citim, že ho miluješ a chceš ho a že si s ním "potřebuješ" rozbít hubu. (Osobně nevím, co tě na jeho chování přitahuje.)

autor
10. srp 2021

@odula no, vím o jeho vztazích dost. Vím přesně jak skončily. A opravdu měl smůlu. To vím. A opustila ho žena před svatbou kvůli jinýmu. Na vztahy je citlivej.
Je to hrozně hodnej, milej a vtipnej chlap. Pro ženu udělá vše. Jen se prostě blbě zamiloval a teď asi narazil.

No, miluju ho, tak jsem asi trochu ovlivněna city. Ale zároveň vím, že kdybychom to zkusili znovu, mohlo by to vyjít. Jen z nebo aktuálního chování nedokážu zjistit jak to teď má on

adula000
10. srp 2021

kdyby ti bylo 20, tak bych to pochopila, ale je ti 30 a stejně slepě věříš, že to byla jen z jeho strany jedna chyba. Ale mám pocit, že tobě to stejně tady nikdo nevymluví, chtěla si radu, ale zatím mi přijde, že nás jen přesvědčuješ, jaký je super, a proč s ním musíš být a chceš, aby jsme ti řekly "ano, ještě to s ním zkus, určitě to vyjde".

mimco
10. srp 2021

Asi bych si našla nějakou jeho ex a zeptala se přímo ji....smůla na ženy, to je ale žvást 😂😂😂

autor
10. srp 2021

@adula000 já se ale ptám na to, co tím jeho počínáním si myslí asi. Ne na radu jestli se k němu vracet. To vím, že ne, že nemá smysl. 🙂

bara88
10. srp 2021

A jak to asi máme vědět, ty ho přeci tak dobře znáš ne?

autor
10. srp 2021

@bara88 zajímalo mě, jak to má vás působí....

adula000
10. srp 2021

ano, ve 40 už má vědět co chce, a dle mě si chce max užívat a na vážný vztah to opravdu nevypadá.

autor
10. srp 2021

@bara88 nejlíp mi odpověděla a asi to i trefila @malenka3 Pochopila můj dotaz