Dobrý den, máme 3 měsíční holčičku, s přítelem žijeme u jeho rodičů a to je pro mě největší problém, když jsme se s přítelem poznali všechno bylo fajn tchýně mě měla ráda a já jí, ale jak jsem už byla těhotná něco se zlomilo a začali jsme se nenávidět, jak jsem už porodila a přišla jsem s maličkou domů začala mi jí hned brát dávala mi jí jen když malá měla hlad abych jí nakojila, uspávala jí, hrála si s ní a mě nedala prostor se s malou poznávat, citím se strašně na dně pořád je malá jen u ní a teď poslední měsíc malá u mě jen pláče jsem zoufalá a mám pocit jakobych nebyla ani matka, s malou jsem nejvíc když je ona na odpolední to mám aspoň čas s ní být ale nepřipadá mi že by z toho byla malá nadšená, s přítelem jsme se začali kvůli tomu hádat chci se odstěhovat ale on ne, tchýně začíná jít proti mě, s malou bych šla k mojí mámě ale nejde to ona bydlí v 1+kk takže by to nešlo, tchýně mi začíná vyhrožovat že si malou nechá že ona na soudě vyhraje vážně už nevím co dělat. Nechci o malou přijít ona je moje všechno miluji jí ale malá mě vzřejmě ne. 🙁 Chci cítít i já tu lásku co mají druhé maminky s dětmi.
A proč ji necháš? Normálně ji řekni, že to je tvoje dítě a že ona si ji bude brát když ty to dovolíš, ne obráceně. Co na to partner? Mluvila si s ním o tom? Jemu to nevadí? A znovu opakuji spolubydleni je ta nejhorší varianta.
Pritel si bude muset vybrat a pokud za neco stoji tak pujde s tebou. Tchyni dej jasna pravidla. Ze malou bude mit jen, kdyz ty budes chtit. Ukaz ji, kdo je matka. Nenech se zvyklat vyhruzkami soudem. Dite daji v prvni rade tobe (pokud nemas nejaky problem, coz soudim, a snad dobre, ze si uplne v pohode a normalni). Kdyz tak ji odpalkuj, ze pokud by se soudila, vyhrala by prd a klidne dodej, ze by jeste zaplatila soudni vylohy i tobe. Pak se seber a jdi treba na prochazku s malou nebo si s ni hrat a tak. Zatim si zkus najit neco mensiho pro sebe a malou a kdyz by se pritel rozhodl pro tebe, tak i do maleho se vejdete...... V prvni rade se obrn, zatni zuby at nervy neprasknou. Nenech se zvyklat kecama a tvrde do boje 🙂 Probud v sobe matku lvici a rekni dost!
Jj dávala to sem, je ale asi problém že jí je jen 17,pochybuju že se bude umět bránit...
Vis, ja vnimam materstvi jako velkou zkousku a prerod v dospelou zenu. A je jedno, kolik ti je. Diky diteti celis situacim, o ktere jako bezdetna nezavadis. Je to tezke, ale cim driv to pochopis, tim lepe. Mas dve moznosti. Bud se ujmes této prilezitost, dospejes, tzn. vytycis si hranice a budes s nimi zit, a nebo nedospejes a bude z tebe dal nezrala nesebevedoma zenska, se kterou bude kazdy orat. Vyber je na tobe.
Malou bych dala do šátku a nedala 😂 psychopatovi vůbec. Když je tchyně doma, šla bych ven. A urychleně se stěhovala, Mamka by ti nepřidala na nájem garsonky ? Nebo si s mamkou pronajmout větší byt ? Dočasně než bys vyřidila dávky ? Zůstat u tchyně je cesta do pekla, za chvilku začne manipulovat dítě proti tobě. Opravdu ti je jen 17 ? A to jsi zplnoletnena ? Je to šílený, ale za 3 měsíce už si tchyně tak zvykla ze muže dělat co chce, ze teď to bude hodně těžké se vymezit.
Už tady vše bylo řečeno, se vším souhlasím. Není jiná cesta než se odstěhovat, pokud o malou nechceš opravdu přijít tak, že jakmile začne brát rozum, tchyně ji zmanipuluje už totálně. Ještě je čas, utíkej.
@leniczka23 přesně tak! naprostý souhlas.. moje tchýně je taky trochu vlezlá, pardon, musela jsem nastavit mantinely.. 🙂
Proboha a kolik ti je? Vezmu dítě a hotovo, konec... Docela mě pobavila představa, že by to někdo zkoušel na mě...
@jako_mala_holka že jo? Úplně se vidím jak vrčím jako pes, jednom jednou by tohle někdo zkusil.
Pokud tohle nepíše mladinká holka, bez jakékoliv podpory, sebevědomí....těžko říct.
Nechceš to slyšet, ale ono opravdu noc jiného nelze, než se odstěhovat. S chlapem nebo bez chlapa, v tomhle případě bych šla asi i bez.... Velký dítě s sebou nepotřebuješ.
@mimco
@klokanka31 Jo, je rozdil, kdyz chce nekdo pomoct a vzit si prcka na chvili ven, aby si mamina ofrkla,...a kdyz nekdo vylozene vysira a uplatnuje jakousi samozvanou prevahu nad mladou holkou... To se mi otvira kudlicka v kapsicce 🙄
A ona tchýně nechodí do práce?
Bába se zřejmě dostatečně nevyřadila na svých dětech a trpí frustraci z toho, že nejlepší mateřský léta už má za sebou... To je celý.
S každým souhlasím mám sto chutí se odstěhovat ale je mi 17, někdy si říkám jestli není chyba ve mě
Teď začíná být hezky, můžeš hodně chodit na procházky.
@lucie811 Ber to tak, že je tvým úkolem se naučit postavit tchýní. Musíš bojovat za sebe a dítě. Mnohé z nás se tomu musely naučit.
@camelinka Ale i ta pomoc musí být vyžádaná. Jako aby mi sem někdo přišel, dej sem malou, ať si odpočineš, tak ho poženu.
@levandule_k To jo, a že to je kolikrát těžký bojovat za sebe a dítě... Ale člověk musí...
17,25,30....ty jsi máma. Normálně ji pošli do prdele. Příteli je kolik?
😁 Tchyne je vtipna. A ty se holt bid musos odstehovat, nebo dat jasna pravidla.