Dobrý večer,
Jak se vyrovnavate s tím, že manžel pořád jen odpočívá, chce mít svůj klid a vůbec se vám nevěnuje ? Myslím, že nejsem náročná, ale když se k němu u seriálu pritulim, pokaždé je podrážděný a chce klid. Hrozně mě to snižuje, jak mě odmítá. Co s tím ?
Forum je veřejné, už jsi psala: https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problemy/rekl-mi-ze-mu-na-me-nezalezi-ja-mu-vysvetlit-ze-me-nemuze-tak-ponizovat-a-nicit/#post-81246473 Nenechej se ponižovat a seber síly..
Kdyby o mě manžel nejevil zájem a to ani potom, co bych mu řekla, co mi vadí a nesnažil by se situaci spravit, tak už by byl mým bývalým manželem.
V případě, že by se nezajímal a dozvěděla bych se, že hledá aktivně jiné ženy na netu, tak bych neřešila nápravu a řešila bych, jak rychle od něj pryč a stejně tak rozvod.
@marky232 To mě mrzí. Evidentně postrádáš sebeúctu, sebevědomí a víru v sebe sama. Žebráš o lásku u někoho, kdo tě není absolutně hoden a komu jsi ukradená.
Zasloužíš si muže, který ti bude dávat najevo, že jsi pro něj důležitý člověk a že tě má rád. Venku jich je spoustu takových, ale musela bys sebrat odvahu, abyste se našli - odejít od stávajícího a trochu na sobe zapracovat třeba na terapii. Mě stačilo pár sezení a rozsvítilo se mi.
Hodně štěstí ☀️
PS: Tady ti nikdo nepomůže. Je to ve tvých rukou. Takový prostě život je. Když se zamaká a člověk je odvážný, pak to stojí za to. Ale kdo jen sedí v koutě a pláče, ten se upláče.
Vím o čem mluvím, plakala jsem roky. Stačí prostě odejít. Naplánovat si vše předem a zabouchnout za sebou jednoho dne dveře. Toť vše.
Dava ti vsemi zpusoby najevo, ze te u sebe nechce. Nepotrebujes vymyslet jak zmenit manzela, jak mu cokoli vysvetlovat a podobne.
Musis zmenit sebe, najit sebeuctu, duveru sama v sebe, mit se rada a mit rada zivot a chtit si ho uzivat. A pak uvidis, jestli manzel ma nejake hodnoty, ze se ti bude chtit neco zmenit s nim nebo uvidis jen buranskeho alkoholika (jak to vyznelo v te starsi diskuzi) a to nejlepsi co pro sebe i deti muzes udelat je odejit a zacit znovu.
Jak travis dny potom co prijdes z prace a vikendy? Pro je treba takova sebeduvera "zadarmo" kdyz se prekonam a alespon na chvilku si vecer nebo brzy rano vybehnu. Jsem chcipak, neubehnu objektivne nic, ale i tak se potom citim vzdycky jako znovuzrozena superzena 😅
Nepotrebujes se nikoho doprosovat, aby byl vdecny za dotek
@marky232 Jak se s tim vyrovnat? Proc se chces vyrovnavat s necim tak ponizujicim? Rodina je hezky termin, ale kdyz je dysfunkcni, tak postrada jakoukoliv hodnotu a predas detem jen pokriveny pohled na mezilidske vztahy. Driv nebo pozdeji to zacnou vnimat. Toto jim chces predat? Maximalne ma mozna smysl to zacit resit nekde externe s odbornikem, at solo nebo spolecne a dala bych si nejaky termin. Pokud by z druhe strany nebyla zadna snaha, pak co nejdrive pryc. Dobry tata muze byt i kdyz budete rozvedeni. A ty budes lepsi mama, co si vazi sama sebe.
@vrabcak0007 naprosto souhlasím. Tohle je dysfunkční vztah a dysfunkční rodina. Dětem tím předávají pokřivený pohled na mezilidské vztahy.
Byť jste milující rodiče tak jako partneři jste dětem negativním příkladem. V tomto případě bohužel prostě neplatí že je pro děti lepší udržet rodinu co nejdéle. Vím že to musí být nesmírně těžké si to přiznat, ale to je holt život. Někdy se nám vše na čem jsme pracovali a v co jsme věřili zbortí. Důležité je jít dál, věřím že až bude maminka šťastná ( třeba s někým jiným nebo i sama) budou i děti šťastnějši.
@marky232 z toho co pises, tak vy ale rodina nejste. Kazdy vnima rodinu jinak, ja jako celek, ktere je tu pro sebe, podporuje se, travi spolecne cas a vsichni jeji clenove se maji uprimne radi, vazi si sebe navzajem a jsou pripraveni za sebe bojovat.
Zamysli se nad tim, jestli chces aby vas model fungovani si nesli do budoucna i vase deti, zvlast jestli mate holcicky. To je mor, kdyz si pak do podvedomi ulozi, ze takhle je to preci normalni a maji se nechat ponizovat jen aby nezklamali :(
@tereza0111 To je pravda, teď máme týden bez dětí, jsme domluvení, že si ve středu sedneme a promluvíme si co dál. Navíc mi poslední dobou dost zavírá pusu. Něco mu navrhnul,chci pomoct a on hned: ty vole... Prostě je naštvanej že vůbec něco říkám a už to chytá i syn tyhle reakce. Hrozně mi vadí, jak si mě neváží. Tak uvidíme.
@tereza0111 no máme dům, uklízím, snažím se dělat co je potřeba, hrozně mě bolí, že mě nechce ani obejmout, říká,.že nic necítí ...je se mnou kvůli dětem, prý už dlouho nejsem jeho žena, snažím se dělat všechno dobře ale pořád to bude málo, když se ozvu, že je mi líto že mě neobejde, tak na mě křičí co zas mám...a že na něj útočím. Hrozně to bolí.
Hledá na netu holky na jednu noc? 😀 Kufřík a pápálálá. Snad s ním po tomto zjištění dál nezůstáváš 🤦 zbytek už je úplně fuk.