Ahoj. Nechali jste si dítě, když váš přítel/manžel dítě nechtěl a chtěl aby jste šla na potrat?(selhání antikoncepce)
Pokud jste šli na potrat, vyrovnali jste se s tím?nerozbilo to.potom časem váš vztah?
A pokud jste si dítě i přes jeho nesouhlas nechali, zvykl si časem? přijal miminko?nebo celé těhotenství se úplně distancoval?
Moc děkuji za vaše zkušenosti
Byla jsem na přerušení před 4rokama chtěl to manžel a i zdravotní důvody. Ale už bych nikdy nešla i kdyby se chlap stavěl na hlavu.
Zdravím, já mám pouze zkušenost od mé kamarádky. Stalo se omylem, tak si nechala vzít a nese si psychické následky už 3 roky 😢 chodí k psychologovi ale stejně to stojí za prd... Ale každý je jiný... A co se týče tebe určitě taky hraje svoji roli věk..Pokud ti je 18 nebo 25 tak je to taky rozdíl... Jaké máš zázemí a tak.. Ale nevím nevím no... Já bych na přerušení nešla už jen kvůli té psychice...Znám se a asi bych to neunesla..
Jsem ráda, že jsem to nemusela řešit, v tomhle jsem to vždycky uměla pojistit. Osobně jsem z neuplné rodiny a jediné, co jsem si přála, tak když být těhu, tak mít po boku i partnera, který se bude těšit na miminko společně se mnou a ne mít dítě za každou cenu. Takže u mě by byla odpoved jasná, prostě bych chtěla miminko přivést do fungující rodiny.
A tedy konkretne muselo by to bejt moje rozhodnutí, kdyby mě hnal partner na potrat asi to leccos vypovídá.. Někdy jsou chlapi i vyjukaní, bavila ste se s ním o tom proč nechce apod?
@denca033
@nanyh
Děkuju moc za odpověď... máme spolu už jedno společné dítě (já ještě i dřívější doby)
Neplánovaně jsem otěhotněla před pár lety, kdy mi řekl,že se necítí být na to připravený a že mu moje děti stačí.
A že si myslí,že se vztah rozpadne,když si dítě nechám, že to prostě nedá a dítě nechce.
Nakonec jsem na potrat kývla, ale dva dny na to když viděl.jak jsem z toho špatná,mi řekl,ať si to nechám.
Nicméně jsem potratila (MA)
A do tří měsíců po potratu ne tak úplně plánovaně otěhotněla, ale to už nějak vzal a teď je z dítěte úplně vedle, však to znáte
Já jsem ale zjistila,že mám //na testu. Musela selhat antikoncepce.
On to ještě neví, ale myslím si,že se to bude zase opakovat a bude chtít, abych to dala pryč
Já to ale nedokážu a myslím si, že bych to jemu ani sobě nikdy neodpustila...
Moc dobře si ale pamatuji, jaka byla doma tehdy atmosféra, když teda nakonec řekl ať si miminko nechám.
Pořád to viselo mezi námi..
Pokud mimčo nedokážeš dát pryč, tak ho nedávej. Až mu o něm budeš říkat, tak mu rovnou řekni, že ho dát pryč nedokážeš. Uvidíš, jak bude reagovat. Přeju hodně sil. Určitě si ho zamiluje jako minule 🙂🍀
@areh děkuji za podporu♥️
Myslím si, že pokuď se ti to stalo dvakrát a jednou si o to přišla, tak teď máš další šanci a dítě další prostě máš mít🍀
@jjasmina předtím ho nechtěl, že byl sám a poznám mě, s dětmi. A říkal, že neví jestliže by ustál další dítě. A že na to rozhodnutí musí být oba dva, že budou mít dítě..atd atd.. řešili jsme to tehdy že všech stran..nakonec tehdy kývl na to, si mimco nechat, ale stejně jsem o něj přišla
Proto se bojím,že jeho reakce bude stejná, protože nůž by to.byla další dítě
O tomto těhotenství zatím neví, je pracovně pryč. Jen jsem mu zatím řekla, že mám spozdeni..řekl.mi.na to jen Hmm,aha. A na konci rozhovoru mi říká, tak si koukej pospíšit..(myšleno že mám spozdeni, abych to jako dostala)
Já na to,že takovou věc těžko ovlivnim.
Chci to s ním řešit osobně, až přijede domů.
Ahoj, osobne bych na preruseni nikdy nesla z duvodu, ze me do toho tlaci partner. To bych radeji vymenila partnera. Tohle rozhodnuti musi byt jen tvoje a musi vychazet z toho, jak ty se jako zena citis a jak to mas srovnane. Jsem presvedcena o tom, ze pokud ty nejsi vnitrne rozhodnuta k interrupci, viselo by to mezi vami a vztah by to nakonec stejne rozlozilo. A ty bys byla s dvojnasobne velkou dirou v dusi, protoze by tindoslo, ze to preruseni stejne nemelo efekt a vztah sel do kopru. Neverim tomu, ze kdyz jde zena z "donuceni" na potrat, ze to na ni nezanecha nasledky.
Ahoj, ja mam neplanovaneho syna. Otec původně taky chtěl, ať jdu na potrat. Nešla jsem. On je taky nakonec rád. Syna miluje, jen už spolu nejsme.
@sudylichozrout děkuju, taky si myslím,že by mě to poznamenalo..mám už děti, takže vím,že z těch // na testu, když všechno bude ok, bude prostě úžasná bytost. Všechny svoje děti miluju,a tak nějak vnitřně cítím, že když by si postavil hlavu, dítě si nechám, i kdybych měla zůstat sama s tolika dětmi
Mám neplánovaně svojí třetí. Má jiného tatínka než první dvě. Tatínek řekl, že dítě nechce, vzal si psa, já si nechala miminko. Do výchovy mi nemluví, sice platí, ale nebere si jí, to spíš stínová tchýně, ta funguje. I když mě to někdy mrzí, chlapa v rodině jí nahrazuje brácha, kterého miluje. A táta doma jí nechybí, nezná to, nikdy s ním nežila.
já bych to nezvládla psychicky a asi by to náš vztah nabouralo dost
Nemohla bych mu věřit.
Dítě je dar, měl by být váš manžel spíše rád než aby vás posílal na potraty... co by za to dal někdo jiný co si miminko přeji a nemůžou ho mít..
@martinakokyova i takto vnímám já..dítě je Dar. Bohužel někteří chlapi to vidí spíš prakticky, než srdcem,jako my ženy
Miminko sem si nechala a partner mě opustil. O dítě zájem nemá.. Ale na potrat bych nešla nikdy bych si to neodpustila a stejně by se to rozpadlo..
Tak už to ví,holky..
Včera jsme spolu telefonovali a ptal se mě, co moje menstruace,a já že nic. A že asi ještě dlouho nedorazí.
Že jsem si dělala test a vyšel pozitivní..
On na to, hm..tak to je blbý...
Já mu řekla že nad tím stále přemýšlím., A jediné k čemu jsem dospěla je, že na potrat nepůjdu...
A on na to, a proč bych nešla?
Tak jsem mu odpověděla, že bych to nedokázala.
Že jednou už jsem na potratu byla kvůli neprosperujícímu těhotenství..a bylo to hrozně těžký.
A nedokážu si představit že bych na to šla se zdravým dítětem v břiše.
A že si myslím, že by to náš vztah poznamenalo.
A že chápu že je tolika dětí na něj moc, plus by přibylo další, ale že ho do ničeho nenutím.
A pokud to se mnou/námi nebude chtít dát, tak od něj odejdu, vyklidim mu pole a může si žít svůj život bez dětí.
A že vím,tento budu mít asi těžký, ale nechci aby naše dítě vnímal jako další kouli u nohy.
Řekl mi jen,že si o tom promluvíme, až přijede domů.
Což je zítra.
Tak jsem zvědavá.
Nedokážu si představit jít na potrat. Ani být s tolika dětmi sama. Rodiče mi zemřeli, mám sestry, žijící ale daleko ode mne.
Já byla na přerušení těhotenství v 19 letech. Byla jsem ještě studentka, a přítelem jsme byli spolu 4 měsíce. Celkem pochopitelné. ALE..... tu díru v srdci mi už nikdo nikdy nezahojil. V životě bych už na přerušení nešla a i kdyby to chtěl partner.